Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

http://cgi.ebay.com/OCZ-Vertex-2-OCZSSD2-2VTX160G-2-5-160GB-SATAII-MLC-SSD-/110635000662?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c25c2356#ht_2885wt_905

pahalı bilgisayar toplayacak şunu arkadaşına yollatabilir gayet, 2,5 inch alet sonuçta =)

vatan'da eski modeli:

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMSSD
6 Taksit
523 $+KDV
KDV DAHİL 967 TL
Sosyal ağlarda paylaş

evet geçmez..

o yüzden arkadaşa yollatmalık yazdım =)

edit:
hazır mesaj atmışken, fiyatlar düşüyor mu ben mi yanılıyorum?
newegg falan kampanya yapıyor da
80gb SSD - $189.99

http://cgi.ebay.com/OCZ-Vertex-2-OCZSSD2-2VTX80G-2-5-80GB-SATA-II-MLC-SDD-/120670705498?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1888d75a

TR'de Vertex 2 120 GB en ucuz 658,67 TL
Sosyal ağlarda paylaş

babacum un mesajini da gormemisim gecen hafta foruma nadiren bakabilmistim ;

sandy bridge toplayacaklar icin su anda en basarili islemci i5 2500K "k" yi boldladim, cunku sandy bridge e bazi nedenlerden dolayi overclock atamiyoruz, veya attigimiz tas urkuttugumuz kusa degmiyor. K modellerinde carpanla oynayabildigimiz icin bu problemlemden etkilenmiyoruz. ayni islemcilerin duz modelleri ile aralarinda 20 dolar bi fark oluyor, bana soracak olursaniz o farka deger. su anda 230 dolar civarlarinda girecek olmasi lzm bu hafta icinde turkiyeye.

board olarak H67 ler yerine p67 leri oneririm, gigabyte larda hala ud3 ler gozu kapali alinacak cinsten boardlar ayni sekilde asus m ler da fena degil fiyatina gore , bu socket de (1155) micro atx lerden uzak durmali, fiyatlar fazla yakin cunku, htpc gibi bi amac yoksa bulasmamak lzm.

ram falan ayni kafalar hep oncekiler sayfalarla.

buna parasi yetmeyen amd hexacore lara devam. 1075t, 1090t gayet guzel islemciler, 870 chipset ustune tadindan yenmez.

onemli edit: yeni 1155 socket i3 ler gelmedi ama , 1075t almadan once onlara bakmak isteyebilirsiniz, fiyatlarini bilmiyorum, turkiyeye subat ortasina girer diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar merhaba;

Her ne kadar mevcut bılgısayarım WoW oynamama musade etsede artık zamana yenık dustu.bende bıraz arastırdım ve invetustan bilgisayar almaya karar verdım.sıstem olarak bırseyler topladım bır goz atarmısınız.varsa gozunuze takılan bırsey benım gormedıgım cok gec olmadan duzeltıyım.

bılgısayarın kullanım seklı genel olarak WoW amaclı olsada su an pıyasadakı oyunlardada sorun yasatsın ıstemıyorum.mumkun oldugunca fiyat/performans yonunde optimize etmeye calıstım.(nvidia fanboyluktan bile vazgectim...)
aklıma takılan soyle bır kac soru var;

bana sankı nvidia ve ıntel daha uyumlu daha tatlı tatlı sorunsuz calısıyor gıbı gelıyor hatta nvidia ve WoW da oyle gıbı,belkide ben öyle dusunuyorum..öylemidir?

aranızda invetustan alıs-veris yapmıs olan varmıdır.hizmet kalitesi,güvenilirlik acısından sorun yasamıs yada söyle belirtiyim mesela en cok aklım su kısıma takılıyor,kendım su an izmirde ikamet ettıgımden ınvetusdan gelecek bılgısayar kargoda sıkıntı yaşarmı?malum kargocular bıraz kavun karpuz mısalı sallıyorlar...

sistem kısaca şöyle;
Anakart ASUS P8P67-M INTEL P67, DDR3, LGA1155, USB3.0, SATA3 (SATA6Gbit/s),... 270,11TL
İşlemci INTEL Core i5-2500K SR008,3.30GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3, 32nm, L... 426,03TL
Bellek GSKILL F3-10666CL9D-4GBRL G.SKILL Ripjaws DDR3-1333Mhz CL9 4GB (2x2... 105,87TL
Sabitdisk WESTERNDIGITAL WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s
161,73TL
DVD yazıcı SONY AD-7260S 24X Siyah, Kutusuz
50,01TL
Ekran kartı XFX HD-687A-ZNFC HD 6870 HD6870, PCI-E16 2.1, 1GB/256bit GDDR5, HDM...
491,89TL
Kasa COOLER MASTER RC-690 Güç kaynaksız
166,73TL
Güç Kaynağı HIGHPOWER HP-650-G14C Absolute Serisi 650W 80+ BRONZE tak çıkar kab...
192,58TL
TOPLAM TUTAR 1864,95TL
Sosyal ağlarda paylaş

371,83-tl tanesi 2*371,83=743,66-tl ediyor.251-tl düz fark var CF ile arada ki bundan daha fazla masraf yapmak ıstemıyorum bılgısayara.Cf yapmaktansa bı tane Ortanın bıraz ustu ekran kartı alıp ılerıde belkı CF yapabılır,yada 6850 alıp ılerıde CF yapmak olabılır,mesela 1 sene sonra.Ama 1 sene sonra 6850 Cf sı ne kadar ıyı olucak orası bılınmez.

ayrıca CF icin sanıyorum ki Güç kaynagınıda degıstırmem gerekıcek.buda bir maliyet olusturacak hali ile.

CF tercih etmememin diyer nedenıde aşırı ses istemiyorum bilgisayar çalısırken.gerçi hic CF li yada SLI li bilgisayarım olmadı ne kadar ses yapar bılmem ama normale gore gurultulu olacagı ortada.

sızce dusmelımıyım 6850 ye yoksa 6870 de kalmalımıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

öncelıkle ekran kartı acıklamaları ıcın teşekkurler.

invetus konusu ile bilginiz varmıdır.kargo olayı mantıklımı sızce?

bırde bu intel-nvidia wow-nvidia olayı konusunda atı alınca bellı bır fark olurmu acaba?kısacası nvidia fanboyluktan atı ye gecıyorum burdakı yazıları okuduktan sonra, korkum bıtarafımda patlaması...

sistemin ekran kartındaki ufat puruz dısında bır mantıksız noktası kalmıyor gıbı...

birde sizi yakalamısken monıtor tavsıyesıde alsam super olacak... 500-tl max guzel bır monitor tavsıyesı verebılırmısınız?24inc olur 23inc olur ama 19 olmasın mesela
Sosyal ağlarda paylaş

selam :)

gidip şunu toplamayı düşünüyorum en kısa sürede

AMD Athlon II X4 640 ADX640 WFGMBOX 3.00GHz 2MB 2000 MHz HT 95W AM3 (112.49$)
GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 rev1.4 PhenomII, Athlon I, AMD740G, çift kanal DDR3, AM3, micro ATX (58.99$)
XFX HD-685X ZNFC HD6850, 1GB7256 bit GDDR5, HDMI, DVI, DVI-D, Display Port (222.99$)

ram oalrak 2x4 GB ram alacağı mama inventusda yok sanırsam dılarıdan almam gerekecek

soru oalrak da;
1- bu işlemci kendi fanıyla OC yapılabiliniyor mu? yapılamıyorsa alternatif başka bir işlemciye döneyim mi?
2- bu anakart yeter mi? kez OC vs yapmama ihtimalim var (işlemciye bağlı oalrak) kullanmayacağım özellikler için fazladan apra ödemek istemiyorum
3- ekran karti sapphire de var gigabyte da var ama en ucuz 6850 XFX idi herhangi bir sorunla karşılaşabilri miyim?

son olarak da kasa ne almak lazım? ben bu aopen ın mini kasasıdbnan almak istiyordum ama ana kartın sığmama ihtimali varmış.. gogo atx mi yoksa bu mini kasalara rahbet göstereyim mi?

şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

kucuk kasayi , cok tasiyorum, yerim dar v.b. gibi ozel sebeplerden istemiyorsan, pek ragbet etme. midtower gayet gider bu tarz bi donanima.

islemci icin illa overclock yapicam diye tutturuyorsan ve amd aliyorsan black edition alicaksin. quad phenom aliyorsan 965be, 955be gibi.

o anakartla da oc yapamazsin, ofis tipi , bana klavye baglayin ustume dandik islemci oturtun hadi excel gogo icin o boardlar. benim en cok onerdigim am3 board su anda 870 chipsetler, gigabyte 870 ud3 un gideri var, asus diyorsan yine 870 chipsetleri olmali. fiyati elbet 740 dan sonra 2 kat olacak, o ayri.

6850 yi de hangi subvendor dan almak istiyorsan al farketmez, farklar soyle;
referans dizaynsa malzemelerin ureticileri haric hersey ayni klasman ve ayni sekilde diziliyor. kutu icerigi degisebilir bu durumda, oyun falan bundle koyarlar.
ozel tasarimsa kartin boyutu(uzun/kisa), socket yerleri , sogutucusu falan degisir, fark %1 den az olur, fan gurultuye buyuk etken tabi, onu almadan once 1-2 review ile teyit etmek lzm. birde bazi mini kasalara uzun kart olmuyor diye nispten daha genis ve kisa tasarlaniyor bazi kartlar.

baska da bi fark yok, ozellikla aranan bisey yoksa kart performanslari ayni.

@esh
xfx bayadir vardi firebal getiriyordu hatta eskiden ama lianli , xfx falan ithalatini kesti direk krizle birlikte. simdi birileri daha getirmeye basladi demek.
3 sene onceye kadar vardi dfi, evga falan. tekrar gorsek keske yavas yavas
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

islemci icin illa overclock yapicam diye tutturuyorsan ve amd aliyorsan black edition alicaksin. quad phenom aliyorsan 965be, 955be gibi.

hani illa oc yapacağım diye br derdim yok da kendi stok fanıyla oc yapabiliyorsam en azından verdiğim paraya göre daha verimli bir işlemci olsun diyorum

mesela core2quadların bazı serileri herhalde bu i serilerinin satışını baltalamamak için potansiyelinin altında gözterilen işlemciler ki kendi fanıyla çok rahat oc yapılaibliniyormuş

amd de bu tarz işemci var mı bilemedim o yüzden sorayım deim :)
Sosyal ağlarda paylaş

bir de aynı işlemciinni 3.00 GHz olanı 112 $ iken 3.10 GHz olanı 127 $ hani o 0.10 luk fark için bu 15$ farkı vermeye değer mi?

ya ben yanlış işlemciyi yazmışım zaten Phenom II şlemci yazacaktım X4 ahaha neyse blacjk edition ile aralarında zaten 10$ fark varmış alırım ki bunu

bir de ud3 olmasının ne gibi artıı olur? hani daha önce ki bilgisayarıma oc yapacağım diye tpladım ama oc yapmadım :P büyük ihtimal de öyle ek fan alarak soğutma sistem ikasarak oc yapmam yani yaparsam dediğim gibi stok fanıyla yapmak istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

stok fanla yaparsin yapmasina, bloklar gayet yeterli de, amd de fsb gibi bi olay yok, islemciye carpanla o.c. yapiliyor, carpan kilidin varsa yapabilecegin 20-30mhz lik degisimler olur ancak saathizinda.

yine de gurultulu olacaktir, ben ucuz da olsa yeterli bi heatsink e saglik verirdim. kasa secerken de board tepsisinden dis kapak uzakligi 15cm den daha derin bi kasa almaya ozen goster bu arada. ileride olur da heatsink takacagin zaman yerim dar demeyesin. xigmatek midgard , antec 300 gibi cikis noktalari vereyim hatta sana.

core2quad lar ile i serileri arasinda da oyle bi iliski yok, memory control ve saat hizi mantiklari tamamen farkli, kokten farkli bi mimari. Bahsedilen fark mimari ve memory acisindan bizim mudehale edebiliyor olusumuzdan kaynaklaniyor. gerisi halk efsanesi.

ben cevap vermis bulundum ama galiba soruyu da kendi kendine cevapladin o ayri asdf
Sosyal ağlarda paylaş

ud3 olmasinin bi artisi yok, o gigabyte in isimlendirme mantigiyla alakali.

870 chipset dedigimiz takdirde ud3( gigabyte dilinde 3. seviye mainstream boardlar) den baska secimimiz yok.

870 ise yeni SB ile sunulan , eski genis bandwtihli 770 boardlarin revizyonu, o/b grafik falan yok, fiyati uygun, board tasarimi/dizilimi iyi, ust seviye 890, fx v.b. gibi serilerin casual kullanicinin kullanmayacagi ozelliklerden arindirilmis, ama ote yandan cok da basitlestirilmemis hali. yoksa 890g falan da alternatif tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...