Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

ben sistem değil de ekran kartı tavsiyesi istiycem.
öyle süper birşey aramıyorum. ortalama oyunları ortalama ayarlarda çalıştırsa yeter. genelde oynadığım oyunlar çok yeni oyunlar değil. eski oyunları oynarım genelde[formula1 challenge, pes4 ve amiga oyunları:)]. istedeğim, pes 2008 ve 2009'u medium'da oynayayım(sistemim mümkünse), işte arada bir kafama göre oyun bulursam onu oynarım.
sistem:
P4 2.66 GHz
2x512Mb RAM
anakartım AGP 8X ekran kartlarını destekliyor. şu sisteme en uygun ekran kartını söylebilir misiniz? yani ne bu sisteme düşük gelsin, ne de uçuk birşey olsun.

arkadaşımda ati radeon x800 gt (veya gto) vardı. sistemi de bana benzerdi. ben onu düşünüyorum açıkçası. bir de o ekran kartı baya eski sanırım sıfırını bulma sorunu olacak.
neyse tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

anakartım agp destekliyor ona dikkat ettin mi? vatan'dan baktıklarım pci express çünkü.
edit: bakış açısını genişletmek gerektiğini farkettim :)
tamam varmış agp olanları.
yalnız o 140 lira civarı. ben max 90 lira olarak birşeyler düşünmüştüm. ya da 2. eli bulunur mu? 2. el de olsa muhakak onu mu al dersin?
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba arkadaşlar ben yeni bilgisayar toplamayı dusunuyorum ama şu anki piyasa hakkında pek bılgım yok kendı kafama gore bısıler ayarladım vercegım fıyatlardan daha pahalı olmıcak sekılde -bıraz fıyatların ınmesının zararı olmaz tabi- sectıgım parcalar hakkında ne dusunursunuz onerılerınız nelerdır merak ettım tesekkurler

AMD AMD Phenom X4 Quad-Core 9950 2.6GHz 4MB AM2 940p Black Edition 1 Adet 172.5 USD + KDV

GIGABYTE GIGABYTE GA-MA78GM-US2H 780G DDR2 HDMI HD3200 AMD AM2+ AM3 16x 1 Adet 99.8 USD + KDV

KINGSTON Kingston HyperX 2GB 1066MHz SLI DDR2 CL5 (5-5-5-15) KHX8500D2K2/2GN 2 Adet 43 USD + KDV

SEAGATE SEAGATE ST3750528AS 750GB 32MB NCQ SATA2 7200.12 HDD 1 Adet 94.1 USD + KDV

GIGABYTE GIGABYTE GTX 280 1GB GDDR3 512Bit 16x GV-N28-1GH-B 1 Adet 443 USD + KDV

LG LG W2234S-BN 22" LCD Wide Siyah 5ms Monitör
1 Adet 169 USD + KDV

THERMALTAKE Thermaltake M9 Siyah Mid Tower Pencereli (PSU yok) VI1000BWS 1 Adet 91 USD + KDV

CREATIVE CREATIVE SBS A560 42RMS 5+1 HOPARLÖR
1 Adet 63.3 USD + KDV

toplam 1.175,70 USD + KDV
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın gidip almayı düşünüyorum bayadır para biriktiriyorum yanlış birşey almıyım kendim topladım çünkü

Ocz Gold Edition 2 GB OCZ3G16002G Bellek

Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz İşlemci

Maxtor S.ATA2 500GB 32MB Cache Sabit Disk

ASUS EAH4850/HTDI 1 GB Ekran Kartı

Gigabyte EX58-UD3R 1600 MHZ INTEL Anakart

Ne önerirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

@thalis
genel itibariyle kotu olmasada yanlis secimler diyebilirim.
ben olsam ddr3 lerin ucuzlamaya basladigi bu gunlerde hazirda stoklara cok uygun am3 phenom2 islemciler gelmisken bunlari kacirmazdim.
aklima ilk gelen ikili phenom2 x3 720be am3, ve foxconn a7da-s gibi am3 ve ddr3 destekli bi 790gx anakart oldu.

eger ramlerle birlikte bu sekilde butceni asiyorsa bu islemciyi herturlu onceki nesil am2+ anakartlarla ddr2 ramlerle kullanma ihtimalin var butceyi asmamak adina.

ekran kartina gelirsek 200 lira daha ucuza 4850x2 tarafindan cogu testte toz yutturulan gtx280 almak hic de akil kari degil. 22inch lik bir monitor kullandigin ve 1680x1050 yi de gecmeyecegini dusunursek yuksek hafiza ve ekstra bit i ozleyecegini hic dusunmuyorum. bu acidan 4890 bu sistem icin en guzel kart olacaktir.

monitor olarakda input lag ve gamut kalitesini dusunerek samsung 2233bw tarzi bi monitore yukselmeni tavsiye ederim.

@xoo

Bu makinede problemli. socket 1366 x58 chipset uzerine eski lga775 islemci koymussun. haliyle ram falan da degisicek.
hdd secimi olarak maxtor a simdilik hic deginmiyorum.

burda tam olarak nasil bi tavsiye verecegimi bile kestiremedim, en azindan butce ve genel kullanim olarak biseyler soylesen daha rahat biseyler soylenir.

ama parca fiyatlarini ve genel hedefledigini varsaydigim performansa gore thalis e onermis oldugum bilgisayari sanada gonul rahatligiyla onerebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

@xoo
ben genel itibariyle bi suredir lga775 socketi yeni platformlar ucuzladigi icin eski olmasi sebebiyle pek onermiyorum. Bu fiyat acisindan dusundugum bilgisayar uc asagi bes yukari 2-3 mesaj yukarda thalis e yazdigim phenom 2 am3 islemcilerle birlikte 790gx am3 chipset uzerinedir.

ddr3 ramle kullanmak istersen bu islemciyi ddr3 anakartla rahatlikla kullanabilirsin.

ayrica ddr2 olan am2+ socketlerle de uyumlu oldugu icin daha ekonomik bi secenek olarak onlarlada kullanabilirsin.

ddr3 1600mhz istegi de eger overclock ypaicam diyorsan bi yere kadar mantikli gorulebilir ama onun disinda performans farkini gorebilirmisin bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Seagate 750GB 32MB Cache - ST3750330AS

Asus P5Q PRO S.775 INTEL Anakart

CORSAIR Dual 4 GB DDR2-1066 TWIN2X4096-8500 Bellek

Sapphire HD4890 1 GB Ekran Kartı

Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz İşlemci

buna ne gibi değişiklik yapabiliriz? bana göre iyi ama siz daha iyi bilirsiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

Batuhan_BJK said:

ben sistem değil de ekran kartı tavsiyesi istiycem.
öyle süper birşey aramıyorum. ortalama oyunları ortalama ayarlarda çalıştırsa yeter. genelde oynadığım oyunlar çok yeni oyunlar değil. eski oyunları oynarım genelde[formula1 challenge, pes4 ve amiga oyunları:)]. istedeğim, pes 2008 ve 2009'u medium'da oynayayım(sistemim mümkünse), işte arada bir kafama göre oyun bulursam onu oynarım.
sistem:
P4 2.66 GHz
2x512Mb RAM
anakartım AGP 8X ekran kartlarını destekliyor. şu sisteme en uygun ekran kartını söylebilir misiniz? yani ne bu sisteme düşük gelsin, ne de uçuk birşey olsun.

arkadaşımda ati radeon x800 gt (veya gto) vardı. sistemi de bana benzerdi. ben onu düşünüyorum açıkçası. bir de o ekran kartı baya eski sanırım sıfırını bulma sorunu olacak.
neyse tavsiyelerinizi bekliyorum.

KHaRoN said:

fiyat olarak aklina yatan kartlari yaz buraya ikinci el veya birinci, oyle bisey soyleyelim.

evet aklıma yatan ekran kartı x1650 olarak düşünüyorum. link de vereyim.

gold
vatan

elektronik ürünlerde zamanında çok problem yaşadığım için 2. el almayı düşünmüyorum(garanti sebebi ile). ne diyorsun acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

O_o

@batuhan

artik miladini doldurmus kartlarda garanti arama hic derim ben. fiyat hadi 200lira seviyelerinde olsa kaybin cok olur derdim de , ztn ikinci el fiyati neredeyse %30-40 lara varan oranda dusuk daha iyi kartlarin, bozulsa dahi yenisini alman bile 10-20 lira disinda birsey kaybettirmez sana. oda olurya bozulursa... ama guvenemiyorsan tabii ayri.

ben bu durumda diger soyledigim kartlarin ikinci ellerine bak derim, x1650 de ikinci elde daha bile dusuk olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...