Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

yardımı geçen herkese teşekkürler arkadaşlar.

coolermaster rc 690, 600 watt kasa&psu ikilisinde karar kıldım şimdilik. bir de vista business işletim sistemi almam gerekiyordu 130 doları da oraya gömdük. :/

ilerde ekran kartı mı upgrade falan ederken 700-800watt luk bir psu alırız.

tekrar tekrar teşekkürler. özellikle kharon. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Asus P5Q SE P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775pin

OCZ Reaper 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5

Intel CPU Q9550 QuadCore 2.83 GHz 1333MHz 12MB

Lg LG-GH22NP20 22X Pata Dvd-Rw Siyah

Zotac GTX 260 AMP2! 896 MB 448Bit GDDR3 16X2

Asus TA951 350W ATX Kasa (Siyah)

FSP BlueStromII 500W 24 Pin Güç Kaynağı -12cm

Seagate 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2 NCQ

1900 tl cıvarı tutuyor bır goz gezdırırıp neresi canınızı sıkıyor bı anlatın orta yolu hepberaber bulalım.
Sosyal ağlarda paylaş

OCZ Reaper almana gerek yok. Corsair, mushkin veya ocznin daha düşük 1066 modellerine bakabilirsin. Ayrıca overclock yapmam diyorsan 1066 ramleri 800 alman performansta bi düşüklük yaşatmaz.

Kasayı psulu almışsın, psusu oolmayan bi kasa alıp senin psuyu 550-600 watta çekmen mantıklı olur.

q9550 sistem yerine de phenom II quad sistemi de gözden geçir.
Sosyal ağlarda paylaş

islemci ram ve anakarta bakarak overclock yapacaksin heralde diye varsayiyorum.

kasayi psu ile birlikte alip yanina bluestorm aliyorsun, ustune bu makineye o.c. bastigin anda ztn sessizligiyle unlu olmayan bluestorm iyice bagirmaya basliycak. yerinde olsam kasa/psu/psu uclusunu bi gozden gecirirdim.

o.c. yapmiycam diyorsan bence parcalar hepten teker teker falso.

edit: ayrica bknz bi onceki cevap. phenom2 (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

o.c ile işim olmucak gibi ama asıl sorun şu ki bende ıntel bagımlılıgı var yada soyle soylıyım amd hıc kullanamdıgım hep intel kullandım 2 bılgısayardada sorun yasatmadılar bana bu yuzden amd almak ıcımden gelmıyor.
mumkun oldugunca ıyı parcaları almaya calıstımkı bu bılgısayarda bı en az 3 sene sorunsuzca gotursun ıstıyorum.Overclock yapmıcam bu arada.
kasayıda psu suz guzel bısı bulamadım eger varsa aklınızda teklıfe acıgım.
guc kaynagına gelınce onun yerıne sunu dusunuyordum High Power 500W Act. PFC nasıldır bır bılgınız varmı.

acıkcası arkadaslar kafamda boyle bırsey olusturdum gıdıp para basıp almaktansa bıraz ortama sorayım bılgı toplıyım dedım hersey degısebılır sıstemde sımdı bır amd lı sıstem kurayım ama soyle bırsey var amd alınca atı ekran kartı alasım gelıyor yanı amd&atı , ıntel&nvıdıa combosu almak gelıyor ıcımden bırbırlerı ıle daha uyumlu calısıyorlar sonucta.sımdı amd sıstem topluyacagım hersey degısecek gıbı genede bakmakta fayda var

varsa onerınız duymak ısterım ty&gl&hf&gg
Sosyal ağlarda paylaş

amd ile de ati kartlar uyumlu eğer gözle görülemeyen bir uyumdan söz ediyosak.

intel fanatiği çok fazla, o da geçmişten gelen amd ile tanışmamadan ötürü. şu zaman ise intel fanatikleri için çok saçma bi zaman. corei7 bildiğin güzel teknoloji ama parasına değmez. q9xxx serisi de phenom II varken sırf intelin gönlünü almak için alınmış olur. q9xxx serisi kötü demiyorum ben de kullanıyorum da şuan fiyat performans sistemi isteniyorsa phenom II / ve hd 48xx bakılmalı, ki sadece f/p değil salt performansda da aşırı iddialı.

psu 500 watt yeter ama bazı durumlar düşünülerek seçilmesi gerektiği için 550-600watt öneriyorum ben. psu konusunda işi sağlama almak lazım yani
Sosyal ağlarda paylaş

Asus P5Q SE P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775pin

Intel CPU Q9550 QuadCore 2.83 GHz 1333MHz 12MB

Zotac GTX 260 AMP2! 896 MB 448Bit GDDR3 16X2

yukardakıleri artık kesın alcam gozu ıle bakıyorum ıntel ve nvidiadan vazgecmıcem gene kazık yıcez bıle bıle ama gonul bagı var aramızda yapacak bısı yok.

gelelım sorunlara

anakart hakkında bılgısı olan varmı bunu uygun buldum bunu alıcam salam bırseye benzıyor
ram olarak ocz reaper 2*2 1066 dusunmustum ama arkadaslardan tekı 800 mhz al demıstı. ne fark vardır 1066 ıle 800 mhz arasında acep

ekran kartı gtx260 alıcam oburkulerı cok pahalı ama zotacın amp2 yı mı yoksa asus un duz olangtx260 ınımı alıyım bılemedım zotac kendınden o.c. lı yanlıs anlamadımsa sonradan bır sorun cıkartırmı bırde sesı cok cıkarmı acaba bu ekran kartlarının?

kasa ıcın psu suz bırsey alıp 500 w lık hıgh power takmayı dusunuyorum ama guzel bır kasa bulamadım psu suz bosuna para vermıyım dıyorum psu ya varmı bıldıgınız guzel bısı cok pahalı olmıyan.kasa fanı sessız sakın calısan bır model arıyorum acıkcası.

guc kaynagı olacak high power 500w dusunuyorum. varmı bılgısı olan yada 500 w rahat rahat yetermı bırısı yeter bırısı yetmeyede bılır dıyor anlam veremedım.
Sosyal ağlarda paylaş

Acikcasi ben simdi anlamadim ki, parcalar soyledin neden iyisi neden kotusu soylendi. bu parcalarin overclock yapmayacak, hatta sadece oyun oynayacak bir insan icin neden sacma olduguna da deginildi.

bu parcalari kesin alicam diyip parcalarin nasil oldugunu mu soruyorsun?

bir tek psu konusuna deginicem; 500w o.c. yapilmayacak bir makineye bu parcalarla yeter. highpower da orta seviye icinde iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

kesin alıcam dedıgım yerde demek ıstedıgım ıntel ve nvidia uzerine kurucam sıstemı demek istemistim anlatamamısım.

O.C. yapılmayacak derken acıklıyayım 3 sene boyunca O.C yapmadan gotursun ıstıyorum makine beni sonrasında yapmayı dusunuyorum.

sunu istiyorum acıkcası anakartın ıyı ramin oc yapmıcaksan kotu sunu yada sunu alabılırsın 500w lık psu bu sistemi rahat kaldırır gıbısınden yada ben olsam sunu sunu alırım gibisinden sistem intel tabanlı olucak ama gene amd degıl.

burdada sacmalamıs olabılırım kusura bakmayın hastalıgın(nezle)ve kullandıgım ilaç yuzunden
Sosyal ağlarda paylaş

O halde su sekilde aciklamaya calisayim; q9550 onermememin sebebi daha yeni bi socket degisimine gitmis bir firmadan eski socketinin high end urunlerini almak yerine neredeyse ayni fiyata yeni socket in midrange i alinabiliyor.

tam olarak kafa kafaya geliyor hatta, q9550 + 4gbddr2 ram yerine, ben her ne kadar bu makineyi de sevmesemde corei7 920 + 3gb ram alinabiliyor (120 lira farkla 6gb ram hatta)

ekran kartina gelirsek core 216 gayet guzel bi secenek bence, fakat cok cok yakinda turkiyeye(2-3 hafta) ayni cekirdekle buyuk abisi(gtx275) gelicegini dusunursek bence iyi bi alisveris degil. ayrica ati tarafindada 4890 nin gelmesi bunlarin fiyatlarini dusurucek, o acidan yine mantikli degil.

yeni socket le birlikte nvidia kart almanin avantaji ayni karti sli konfigrasyonunda da kullanabilmen olur, bu durumda bence gts250 den iki tane almak bile cok ekonomik ve performansli olabilir testleri incelemek gerekli.

ayni sekilde bu tercihler dogrultusunda psu falan belirlenir, ezbere bisey soylemek yanlis olur. sli veya xfire konfigrasyonlarina ne derece sicak bakiliyor, overclock dusunuluyorsa(ki gecde olsa dusunuluyormus) ne kadar bi paydan bahsediliyor, ses mi onemli performans mi, gibi seyler makineye spesifik bisey soylemek daha dogru.

sonuc olarak, makine almak icin kotu bi donem, bu kotu donemde q9550 ise tamamen kotu bi secim.

en iyisi buraya butceni ve makine icin olmazsa olmaz olarak dusundugun seyleri yaz, birde bekleyebileceksen bunu belirt ona gore yeniden biseyler sekillensin.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi soyle,bekleyebılırım ama ne kadar daha?soyle dusunuyorum hade dıyelım bekledım yenı bısı geldı ondan sonra daha yenı bırsey gelıcek onuda beklemek zorunda kalıcam ondan sonra bırsey daha bole bole gıdıcek bu o yuzden pek bekleme taraftarı degılım ama genede sorun degıl zaman nisan sonuna kadar askıya alabılırım.Su sıralar kdv indirimiydi dolar duserken alıyım dıyorum daha ıyı bı zaman yakalarmıyım hıcbırfıkrım yok.Acıkcası almasamda cok bısı farketmez en fazla empire total war rahat oynuyamam olan o WoW u calıstırdıktan sonra gerısı yalan.

corei7 demıssın oylede denedım ama arada salam fark oluyor sonucta anakartta ona gore ramde ona gore degısıcegı ıcın bırde i7 ler serisi anakart pıyasası tam gelısmedı elımızde az secenek var ve pahalılar.yuzden i7 pek dusunmedım

gtx 275 ıstıyorum aslında ama tam ne kadar olucak fıyatı kestıremedım bı den ne zamana TR ye gelır bılemıyorum o yuzden gtx260 alıyım dıyorum.Sesi icin bıraz arastırdım gtx 285 e nazaran daha az sessız calısıyor ama normal bır ekran kartına gore yuk altında kükrüyor gıbı bır ızlenım var.

guc kaynagını fln kasayı tam ayarladıktan sonra tekrar bakayım olmassa lakin su an ana parcalardan ram aklımı karıstırıyor.Acıkcası Ocz alasım yok ama en salamıda o gibi oburkulerle arasında 10$ fark fln var bir 10$ için gerek duymadım degıstırmeye.

birde hala psu suz ucuzundan guzel bır kasa bulamadım...

(simdi denedım bir i7 sistem 2.300TL ye gelıyor obur turlu 1.700TL de kalıyor benmı cok abarttım acaba)

saol verdigin bilgiler icin kharon senın ve diger arkadasların kafalarını agrıttıysam kusura bakmayın
Sosyal ağlarda paylaş

O simdi bekledim sonra yenisi geldi onuda bekledim geyigi gecerli degil bu senaryoda. ztn anlattim socket degisimi ve madem bu parayi gozden cikaricaksin neden socket 1366 alman gerektigini.

ileride en azindan bi yenilige gitmen gerektiginde makine degistirmek yerine daha odakli upgrade yapicaksin, aradaki 300 liralik farki bunun diyetine diye koy derim. Intel diye israr etmeseydin phenom2 ile benzer performansi daha uygun bir fiyata cikarabilirdik ama sen sordugun icin bu sekilde diyorum.

ekran karti acisindan core 216 lar 65nm lik eski ve biraz isinan islemciler. o acidan 55nm olacak gtx275 daha iyi bi alternatif olacaktir, buda onem verir gozuktugun ses icin onemli bi etken. ne kadar soguk calisiyorsa o kadar sessiz olacak sonucta. cikis tarihinide soyledim, ulkeye girdi gumrukteler, 10 gun icersinde bayillerde olurlar. hatta ankara nova bilgisayar on satisina basladi sanirim. fiyatlari c216 lardan biraz fazla olacak, veya ayni olur c216 nin fiyati duser. bilemiyorum tanitim fiyati olarak ilk asamada ne koyaralar.

birde sadece wow performansi onemliyse sli destekleyen bi anakart ustunde gts250 cok ciddi ucuz bi alternatif. ileride performans istediginde yanina cok cok ucuza bi aynisini alip sli konfigrasyonunda calitirabilirsin, 2 tane gts250 gtx275 ve gtx285 arasinda bi bosluga oturucaktir performans bakimindan. bu sekilde makineyi ilk alirkenki butceyide biraz hafifletmis olursun.

ocz yerinede herzaman dedigim gibi a-data oneririm. bir iki sayfa geride yine neden a-data anafikirli yazilarima ulasabilirsin. fakat ben ddr3 ramlerden konustugum ve mevzu corei oldugu icin ramlere patriot diyorum.

sli fikri aklina yattiysa anakart secimine dikkat etmek gerekicek, tum x58 ler xfire destkeliyor ama sli desteklemeyebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dedıgın siteden hemen bi sistem topladım boyle bırsey cıktı mesela (novabilgisayar)

CPU INTEL Core i7 920 2.66 GHz Quad Core Socket 1366 8MB 299 $+% 18 kdv
ANAKART ASUS P6T X58, X58, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1366, 6.4GT/s 259 $+% 18 kdv
RAM KINGSTON 3 GB (1024X3) DDR3 1333 Mhz RAM CL9 KVR1333D3N9K3/3G Intel i7 89 $+% 18 kdv
HDD SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 66 $+% 8 kdv
EKRAN KARTI ASUS GTX260, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 576/2000 255 $+% 8 kdv
KASA ASUS TA982 ATX KASA 350W 66 $+% 18 kdv
DVD WR LG GH22NS30 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 24 $+% 8 kdv
KASA - PSU GLACIAL POWER GP-AL650A 650W PSU 12cm Fan 88 $+% 18 kdv

300TL lik bir oynama oluyor q9550 sısteme gore corei7 aklıma yatmaya basladı acıkcası

anakarta baktım slı ı de desteklıyor

gtx 275 icin tavsıyen uzerıne beklıyecegım ama gtx 250+slı fazla pahalıya geliyor yaklasık 400$ cıvarında bır rakam cıktı o yuzden sımdılık dusunmuyorum ama ılerıde takarım yanına bı tane daha.

yukarıdakı sıstem icin ne dersınız mesela ne eksık ne fazla burda? sistem 2,100 TL ye gelıyor acıkcası pahalı oldu 2bin TL yı gecmemeye calısıyorum. bu konu hakkında ne yapabılırız acaba?

ve lanet olsun duzgun bır psu suz kasa bulamadım...Ucuz olsun psusuz olsun guzel olsun benım olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

@Vioxx

Ben de senin gibi Intel/Nvidia hastası bir adamım. 2-3 sayfa önceye bakarsan benzer bir sistem topladım.

9550 qc2 cpu
zotac gtx 260 amp2 896mb ekran kartı
4gb ddr2 1066 mhz cl5 bellek
gigabyte ep45 ud3p

şeklinde bir kasa.

yarın çok önemli bir sınavım oldugumdan kurmadım sistemi, bekliyor odada. :) hafta sonu bilimum oyun ile test edicem bakalım.

bu arada 700w psu ve üstteki anakart oc için elverişlidir di mi Kharon? :)
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
bir iki sayfa geride nessarien a topladigim makineye goz gecir. ciddi ciddi bence cok guzel bir makine oldu.

intelde israr edersen de duzenlenir biseyler.

Kharon haklı bende çok düşündüm sistemi satın alana dek geçen süre neredeyse 3 hafta. Gerçekten intel iyi bir seçenek değil (corei7 düşünmüyorsan) eski nesil işlemci ve ramlere para yatırmak pek iyi bir fikir değil.

Bu sistem birçok testte corei7 ile fps yarışında geri kalmıyor hatta önde olduğu testler var. Arka sayfaları incelersen farcry sonuçlarını göreceksin. Geri kaldığı testlerde aradaki fark %5 dolaylarında. Basit bir mantık ile corei7 sistem için amdye vereceğin paranın 2 katını vermeye gerek yok, %5lik fark hissedilebilecek bir fark bile değil. Artı enerji tüketimi corei7'de coşarken amd phenom II daha kullanıcı dostu bir tüketim sergiliyor bu da uzun vadede ödeyeceğin elektrik faturalarında sana bir avantaj daha sağlayacak ^^

AMD'den çekinmeni gerektirecek birşey yok bana göre, aklındaki çekincelerini dile getir Kharon sana yardımcı olacaktır :)

Sistem şu şekilde kendi isteğine göre değişim yapacağın parçalar olursa onları düzenlersin.

AEROCOOL AeroCool Hi-Tech 7 Pro 40CM Fanlı Kasa + OCZ StealthXStream 600Watt Güç Kaynağı 199 USD 1 318,40 TL
SAMSUNG SAMSUNG 2233BW 22' 5ms DVI LCD Siyah Monitör 209 USD 1 334,40 TL
WESTERN DIGITAL WESTERN DIGITAL WD5001AALS Caviar Black SATA2 500GB 32MB 77 USD 1 123,20 TL
HIS HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X 296 USD 1 473,60 TL
A-DATA 4 GB DDR2 1066MHzKIT(2X2GB)VITESTA CL5 A-DATA 73 USD 1 116,80 TL
AMD AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz 8MB AM2+ Black Edition 267 USD 1 427,20 TL
GIGABYTE GIGABYTE MA790GP-DS4H AMD 790GX DDR2 HDMI HD3300 AMD AM2+ AM3 16x 179 USD 1 286,40 TL
LOGITECH Logitech Wave Ergonomik Klavye 920-000344 - Türkçe 57 USD 1 91,20 TL
LOGITECH LOGITECH MX518 Gaming Optik Mouse+ RAZER Mantis Controlpad Mousepad 65 USD 1 104,00 TL

Pazartesi günü elimde olacak (en geç) o tarihten sonra daha sağlıklı değerlendirme yapıp performansı konusunda düşüncemi daha net şekilde ifade edebileceğim. Şimdilik diyebileceklerim bundan ibaret, bol şans !
Sosyal ağlarda paylaş

@Vioxx

Ram fiyati ciddi ciddi cok uygunmus, 3gb lik setler icinde bu kadar ucuzunu gormemistim, bence uygundur. Anakarti ben olsam dfi lanparty tercih ederdim, ama asus guvenli tarafta kalmak icin yine iyi bi secenek. gigabyte in sli destekli x58 leri ucuk fiyatlarda ne hikmetse.

ekran karti olarak ozellikle gtx260 icin kesinlikle asus almazdim. hali hazirda 7 tane farkli modeli var asus ve gtx260 adi altinda, bi sacmaliklar.

kasa olarak bu tip bir donanima soyleyebilecegim, ozelliklede sli dusunuluyorsa full tower kasa almak ama butceyi cok asacagi icin en azindan genis mid lere bakmak lazim. onun icinde minumum antec three hundred( fiyatina gore dev kasa) ve aerocool s9a alinmalidir. birde thermaltake m9 benzer bi kasa. ama bunlarin yaninda ben onermezdim.

psu icinde highpower soruyordun, glacial dansa onu tercih ederim. bu makine icin bu ekran kartlariyla min 550-600w.

psu+kasa icin guzel bi kampanya olarak en son nessarien in yazdigi aerocool + ocz stealthxstream de guzel bi secim bence ayrica.

ama birde 2k ytl lik bir butceden bahsediyorsak ekran kartini gts250 ye cekmeyi ciddi ciddi dusunmelisin bence. madem oynadigin oyun wow.

birde bence inventus bilgisyarin corei7 hazir sistemlerine kesinlikle bakmakta fayda var, guzel bircok kompozisyona guzel fiyatlar cekmisler. 2000 lira limitini cok gecmeden benzer makineleri guzel indirimlerle alabilirsin.

ayrica bu fiyati gecmeyen phenomII secenegide hala mevcut. :)

Masquerade said:

bu arada 700w psu ve üstteki anakart oc için elverişlidir di mi Kharon? :)

psu dan yana problem cikmaz, anakartda gayet fsb manyagi, rekor seyler denemeden cok rahat istenilenin ustunde degerler verir. benzer anakart ve islemciyle neler yapilmis bi arastirirsan baslangic icin bi fikrin olur.ama ben quadlarin stok sogutucuyla %20 ustune zorlanmasina pek sicak bakmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...