Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Arkadaş 2200 liraya vs iyi bir oyun destkopu yapacak, Nisan ayı sonu gibi. Aşağıdaki ürün 2.500 lira gözükse de sadece ötv indirimi ile 2300 lere geliyor.

İşlemciyi intel 8400 düşünüyorduk ancak 40 dolar daha verip phenomII x4 olsun dedik, ilerisi için daha iyi.

Fiyat 2300 lirayı geçmeyecek şekilde değişiklik vs yapılabilir mi daha iyi bir pc için mesela?

Şöyle birşey yaptık. Gördüğünüz -/+ ları nelerdir?

Gelecek ÖTV indirimi ve Nisan sonunda duydugum kadarı ile piyasaya girecek yeni ürünler nedeni ile ufak da olsa bu parçaların fiyatı aşağı iner belki.

Kasa/psu da mesela değişiklik olabilir ama bu gayet iyi gözüktü.

Mümkün oldugunca sessiz bir kasa istiyoruz bu arada.

Sosyal ağlarda paylaş

Zaten gordugum kadariyla onceki mesajlar okunmus ona gore biseyler cikartilmis, =]

deginilebilecek nokta 4850 1gb yerine, 2x 4830 30 lira fazlaya 4870 performansi verdigi. ciddi ciddi dusunulebilir, anakart da buna uygun olarak 3 dolar farkla buna cevrilebilir. sanalmarketin stoklarinda goremedim muhtemelen sizinde bu yuzden gozunuzden kacti.

diger ivir zivirlar konusunda deginilecek bi nokta yok ama sessiz olsun isteniyorsa kasa fanlari ve psu ses yapacaktir, sessiz derken ne kadar sessiz onu bilmek lazim. o psu, kasa kapagindaki fan, on ve arkadaki 120 likler hep ciddi ses yapicak.

birde... disket?? =P
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettigim anakart stoklarinda varmis gozumden kacmis.

Kurulum mevzusuna gelince yanlis hatirlamiyorsam cpu,anakart,ram,kasa,psu,vga karti, oldugu zaman satinalma arabirimi kurulum istiyormusunuz gibi bi soruyla geliyor karsiniza.

Zaten siparis butonuna bastiktan sonra ararlar diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

amd 5600+
palit 9800 gt
seagate 320 gb
2 gb kingston 800 mhz
anakart ???????
coolermaster 390watt kasa

450-500 dolar civarı (kdvdahil) Kasa toplamam gerekiyor. anakartta kararsız kaldım. Fiyatı uygun anakart arıyorum. tahminen 70-90$ civarı olcak fiyatı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

780g chipsetli anakartlara bakman lazim genelde soyledigin fiyat araliginda eski guney kullanilmis veya onceki nesil kartlar var. butceni 10 lira daha bu tarafa kaydirip gigabyte ve asus un 780g lerini 85-95 dolar araliginda bulabilirsin.

ucuzlar icinden buda bence iyi bi alternatif. yinede ilk ercihim gigabyte olurdu.

vista kullanilacaksa islemciyi 5600 yerine 7750black(+10$) e cekip 780g uzerine 9800gt yerine 4830(-15/20$) alarak hybrid xfire ortami hos olabilir, tamda istedigin fiyat araligina oturuyor.

amd chipsetler ramde secmez pek, omur boyu garantili daha ucuz ramler varsa onlara da yonelinebilinir(-5$), a-data, veritech onerebilirim.

edit: aynen soyledigim mumu nun kartiydi evet (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

eski bir chipset, ben herturlu amd nin kendi chipsetlerinden 740g leri tercih ederim. firewire disinda ustun oldugu bir nokta yok,

yinede bence ilk tercih ekran kartindan ve diger bilesenlerden biraz biraz kisip 780g olmali.

http://www.sanalmarketim.com/urun/2a0945cd01a28d5d16b279cf924cd2de/GIGABYTE-MA74GMS2-AMD740G-DDR2-VGA+LAN+SATA-16X
Sosyal ağlarda paylaş

yineliyorum, 2x 4830 veya 4870 diye. hazir ekran kartlari icinde kdv indirimi soz konusuyken kacmaz bence.

edit: ilginc bi iddia, dayanagi neymis soyleseymis de ona gore cevap yazsaymisim bari.

am3 socketler geliyor, sende am3 islemci aliyorsun, fakat ilk nesil am3 lerden aliyorsun yani ddr2 ramlerle calisicak sadece. dolayisiyla am2+ anakart almakta bi problem yok.

daha once dedigim gibi bekler de mayis dolaylarinda am3 anakart ve am2+ ve ddr2 uyumlu phenom II alirsan o baska. ki hepsine bi kac sayfa geride kalan neden amd almali baslikli post umda degindim.
Sosyal ağlarda paylaş

nessarien in yaptigi gibi 790gx uzerine toplayabilirsin ama gorecegin gibi oda am2+ olmasina ragmen pahali bi anakart, 2. jenerasyon phenom II leri beklemedikce bi fark goremiyorum ben arada.

ha soyle bisey var, 790 lar overclock acisindan daha uygun bir platform ama boyle bir niyetden bahsedilmedigi icin bahsini dahi acmadim.

"4 cekirdek acisindan uygun degil" gibi havada iddialar yerine daha spesifik nedenlerle aciklarsa karsi cikanlar cevap vermeye calisirim.
Sosyal ağlarda paylaş

rabbime sordum 790 dedi, x-fx-gx farkmaz dedi. asdf

ama bana sorarsan 790 a o kadar para vermeye degmez, zaten outdate olmaya cok yakin, al bi 780 yeterli gelsin.

amd'de overclock bazen i$kenceye donu$ebiliyormu$, eski inteller kadar rahat o.c imkani yok diyorlar.

bu aralar amd ciler nvidia 980A yi bekliyor nedense, ara$tirmak lazim..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...