Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Benim kasa az cok ortaya cikti gibi ama hala islemci ve ekran eksik.

KHaRoN'un tavsiyesi ile 2x2 gb a-data 800 mhz ddr2 ram aldim.

Kasa ve PSU'yu ayri ayri almayi planliyordum ama butcede kisintiya giderekten su link'ini verdigim kasayi aldim. Kotu bir secim yapmamisim neyseki;

http://www.exa.com.tr/aerocool/kasalar/aerocool_hitech7-336-6107.html

Son olarak biraz da korkarak seagate'in 1,5 TB'lik sata diskinden aldim.

HDD'yi hatirlamiyorum ama KDV haric ram'i 54 dolara ve kasayi ise 120 dolara aldim. Baya iyi aldim sanirim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar...

Birkaç gündür kafamdaki sistemi netleştirmeye çalışıyordum şöyle bir sistem satın alma düşüncesi içerisindeyim.

http://img27.imageshack.us/img27/8831/asdziw.png

Güncel donanım takibi yapan isimler genel bir değerlendirme yapabilirse sevinirim..

O/C yapmayacağım bu anlamda 650w psu fazla mı ? Ne kadar gerekir acaba ?

ve aklımdaki iki monitör konusunda da düşüncelerinizi öğrenmek isterim. t220 ağır bassada alternatif önerileriniz ya da başka tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

SAMSUNG 2233BW 22' 5ms DVI LCD Siyah Monitör

SAMSUNG T220 22' 2ms LCD Siyah Monitör

Teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

@Nessarien

Makine bence genel olarak bakildiginda gayet guzel, hatta neden bu tarz bir makine yapilmasi gerektigiyle ilgili baya biseyler de yazdim.

Yalniz bu dolar kuruyla o islemciye ozelliklede ayni seriye mayis ayinda am3 socketli versiyonlar gelecekken o kadar para vermek benim icime sinmiyor.

Belkide simdilik 2 cekirdekli ama gayet yeterli bi islemciyi -idareten- alip 945 ve 955 lerin cikmasiyla phenom 2 lere gelecek genel indirimi beklemek daha mantikli bir secim olabilir.

Birde ocz in bu modeline cok kilim. 3 lira daha fazla vererek cl-6-7-7-?-2.5/3t de calisan ocz yerine 5-5-5-15-2t de stok calisan a-data 2x2 1066 yi tercih etmek daha mantikli olabilir.

monitor olarakda ben ikisi arasinda t220 derim ama benq x2200 de goz onune alinabilir bence, gayet becerikli bir monitor.

caviar black in de stoklara gelisinin habercisi oldugun icin tesekkur ederim, gozumden kacmis ne zamandir gelmesini bekliyordum. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem almak için çok kötü bir zaman dilimi içinde olduğumuzun farkındayım fakat ortada fazla alternatifim olmadığı için bir anlamda mecbur kalıyorum.

İşlemcim günlük uygulamalarda olmasada wow için raidlerde zorlanıyor ve socket 939 anakarta uygun bir işlemciyi günümüzde bulmak imkansız olduğu için (en azından ben bulamadım hiçbir pc shopda/sitede) sadece işlemci/ekran kartını upgrade edip, birkaç ay bekleyip yeni bir platforma daha geniş ürün yelpazesi varken geçiş yapmak gibi akılcı bir yolu takip edemiyorum.

İşlemci değişimi; anakart, ram ve psu değişimini beraberinde getireceği için idarelik bir sisteme 1 milyar üzerinde para vermeyi sokağa atmak olarak nitelendirmemek elde değil.

O/c yapmayacağım için 1066 mhz ramlere gerek yok diye düşündüm fatality serisi ram seçerim belki.

PSU konusunda yorum yapmadın ki esas sorum oydu ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:

İşlemci değişimi; anakart, ram ve psu değişimini beraberinde getireceği için idarelik bir sisteme 1 milyar üzerinde para vermeyi sokağa atmak olarak nitelendirmemek elde değil.

idarelik bir sistem icin 1 milyar tamamen israf olurdu elbette, ki ben de boyle bisey soylemedim , yanlis anlasilmis sanirim. soyledigim sey sistemin tum elemanlarini sabit tutup, su anda 940 a 500 lira vermek yerine 100 liraya yine ati den x2 7750 gibi bir islemci alip daha sonra yaza dogru 945 leri 400 lira seviyelerinde hemde am3 e almak gibi bi stratejiydi. yani totalde yapilan harcama es olmasina ragmen bir cift cekirdekli islemci, vede daha iyi bir quad islemci sahibi olunuyordu.

o.c yapmak aslinda ram acisindan garip bi yaklasim ati cephesinde. Inteldeki gibi islemciler fsb dependent olmadigi icin super ram ihtiyaci yok. Tam tersine en kotu ramle bile memory controller yuzunden neredeyse tam performansda calisabiliyor islemciler, bunun uzerindeki daha az latency ye sahip ramler islemci performansi uzerine ekleniyor ki dusuk latency ile benzer fiyatta daha hizli calisan a-datayi bu yuzden onermistim. o.c. lik bir hadise yok yani. intel de olsa farkli birsey yazardim elbette.

psu icin ise birseyler yazicaktim ama eklemeyi unutmusum sanirim, bence 650w 790gx ustune xfire yapmayi dusunmuyorsan(ki dusunuyorsan bile) fazla. 500-550w civari biseyler dusunmek daha mantikli olur. Bunun icin ise ilk onerim thermaltake olmazdi acikcasi. Seasonic, corsair, tagan, enermax bakilmasi gereken alternatifler.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:
Merhabalar...

Birkaç gündür kafamdaki sistemi netleştirmeye çalışıyordum şöyle bir sistem satın alma düşüncesi içerisindeyim.

http://img27.imageshack.us/img27/8831/asdziw.png

Güncel donanım takibi yapan isimler genel bir değerlendirme yapabilirse sevinirim..

O/C yapmayacağım bu anlamda 650w psu fazla mı ? Ne kadar gerekir acaba ?

ve aklımdaki iki monitör konusunda da düşüncelerinizi öğrenmek isterim. t220 ağır bassada alternatif önerileriniz ya da başka tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

SAMSUNG 2233BW 22' 5ms DVI LCD Siyah Monitör

SAMSUNG T220 22' 2ms LCD Siyah Monitör

Teşekkürler..

İşlemci anakart başarılı. Ramleri 1066 al çünkü inteldeki darboğaz amdde yok. Yani veriyolunu tam kullanabilmek için overclock yapmana gerek yok. Ekran kartını 4830 alabilirsin. Alacağın ekran kartını kullanıyorum, aşırı da memnunum fakat 4830 f/p olarak mükemmel diyebilirim ve 4850den çok da geri değiller, overclock da oluyorlar. Kasaya gelince, o kadar para vermek tamamen saçmalık düşüncemi yineliyorum. Aşırı ve aşırı saçma, alt tarafı kasa. Ucuz kullanışlı kaliteli kasalar var, kendi ekleyeceğin bir iki fan vb. ürünle tamamiyle serin bir sistem yaratabilirsin. Estetik kaygı varsa ona bir şey diyemeyeceğim. Psuya gelince psuya göre değişir. ama iyi verimli bir psu düşünürsek o watt fazlasıyla yeter. 600 watt da işini görür. Ben recom 580watt sessiz psudan kullanıyorum, 10 üzerinden 10 veriyorum sen bir bak istersen. Monitöre gelince 2 ms olması için kasma derim. Çünkü o 2 msye hiç bir zaman ihtiyacın olmayacak. Ben de güya 2mslik samsung var, kardeşimde 5ms olanı mevcut. Bi fark yok görüntüde. 10ms ve aşağısı zaten ghosting i kapatıyor, insan gözü de o kadar farkı algılayacak keskinliğe sahip değil.

Edit: O anakartın ram seçme huyu var mı nasıldır bilmiyorum ama ben kingston kullanıyorum memnunum ( 4 x 1 set ile köprüyü çok kastırsam bile). Onun dışında corsair ramleri, eğer fiyat sorun olmazsa şiddetle crucial ramleri tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gigabyte ram secer, adata anakart secmez.

firebal corsair distributorlugunu biraktigi icin dijital trend in fahis fiyatlarina maruzuz.

Crucial da ise pc6400 sonrasi versiyonlarin buglari bi turlu bitmedi. extreme overclockler olmasina ragmen ben stabil sistemler icin siddetle onermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

elimde kingston hyperx vardı.. aldığımda (çok acil aldım) onlar vardı, başka marka yoktu aldığım yerde.. benim alabileceğim

her neyse, şimdi adata kullanıyorum

gigabyte tabi anakart. esh ve kharon ile uzun mütalaalar süresince zaten adata'dan memnun olduklarını sölediler..
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler ve yorumlar için teşekkürler. Sizlerden gelen yorumları dikkate alıp birkaç değişiklik yaptım.

http://img22.imageshack.us/img22/5449/sistemz.png

Kharon, bahsettiğin ramler sanalmarketimde yok ve ben her ürünü oradan almak istediğim için ocznin farklı bir modeline baktım. 1066MHz CL5-5-5-15 hızında çalışıyor...

OCZ Fatal1ty Serisi 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit Bellek

Kasa konusuna gelince. Ben pek ses duymak istemediğim ve iyi sıcaklık değerleri elde etmek istediğim için armorı seçtim, oldukça fazla övgü alan bir ürün. Estetik açıdan da görüntüsünü göz önüne aldım açıkçası. Fakat Thermaltake'in diğer modelleride oldukça güzel eğer bu yönde bir öneride bulunursanız onlar üzerinde de konuşabiliriz.

SILVERSTONE Strider SST-ST50F 12cm Fan 500W PSU

Enermax stoklarda yok olurda girerse enermaxı tercih edeceğim. http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A73

Buradan diğer ürünlere bakılabilir tavsiyeleri verirken buradan verebilirseniz çok iyi olur ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Valla rami degistirelim , vur dedik, oldurdun. =P ocz den kacip ocz e varmisiz yine. =]
buyrun a-data eternal stoklarinda, http://www.sanalmarketim.com/urun/d73a31ae7b86ee1ca8f22f932cf59bd9/A-DATA-4-GB-DDR2-1066MHzKIT(2X2GB)VITESTA-CL5--A-DATA

islemci konusundada kandiramadim galiba, o yuzden onu geciyorum.

psu lar icin soyle bi bakindim, daha 1 hafta oncesine kadar di bakmisti enermaxlara, simdi stoklarinda pcp&c lerin dahi bitmis olmasi cok ilginc gercekten. Strider ama bence iyi bir tercih ne olursa olsun. enermax i ozlemeni gerektirecek bisey yok. Hatta belki 13.5cm lik faniyla 600w lik stider almak isteyebilirsin, hala daha bi onceki sectigin psu dan daha ucuz ve 2 kat kaliteli.

neden psu yu buyutelim dfedim, cunku messor un dedigi 4830 tavsiyesi cok mantikli, burdaki bi arkadas da benzer bi kiyaslama sordugunda test verilerini vermistim, neredeyse 2 tane 4830 480 lira civarina geliyor ki senin tek 4850 o fiyatta. anakartinda musaitken bu tarz bi buyumeye gidebilirsin bence rahatlikla oyun gibi bi amacin varsa. yoksa psu ve gpu isini unut.

birde son olusan sistemi monitor ikilemin dahil eternal bilgisayara mesaj olarak gecersen onlar alternatifler getirecek veya olup olmadigini soyleyecektir. Ozellikle bu anakart bilmemne ramiyle problem cikartiyordur mesela bunu gunde elinden 30 makine gecmeyen kimse bilemez. o acidan guvenli tarafta kalmak , birazda ici rahat tutmak acisindan onemli bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Acil bir bilgiye ihtiyacim var. Canima tak etti resmen bu islemci arayisi.

Elimde dolar olarak bulunan bir miktar para var ve odemeyi dolar olarak yapip kurdan etkilenmemeyi planliyorum. Bu durumda Q9550 almaya karar kildim fakat elimdeki board'un FSB'si 1066 mhz. Islemcininki 1333. KHaRoN bios upgrade ile bir ihtimal sorunu cozebilecegimi soyledi fakat elimde baska islemci yok.

Sorular ozetle sunlar :

Bu daha yuksek veriyoluna sahip islemciyi takinca makina acilir mi ? Bios upgrade yapilabilir mi ?

Sayet yapilamazsa ya da veriyolu 1066 da kalirsa islemciyi kullanmaya devam edebilir miyim ayni board ile ?

Yeni board al diyeceksiniz ama maalesef butcemi cok cok asmis oluyorum yeni board alirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde 1333 fsb 1066 ustunde 1066 olarak calisir burda problem yok. Bios da acilir bence, rahat rahat bios flashlanir bu durumda. En kotu ihtimal senin tanidik vendorlardan birine gidip ortalikdaki sacma bir lga775 islemciyle bios flashlama isleminiz olur, ardindan q9550 kullanirsin yine.

Yinede guvenilir bi yere sanki onlardan q9550 alicakmissin gibi acip sorarsan bu hadiseyi sanki daha kesin bilgi olur. Ben olur diyorum.

Birde hayirdir ne is, ekonomik islemci arayisinda q6600 den sonra ikinci vurgun =PP
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yok hic bir yerde ve garantisiz faturasiz q6600'ler bile 300 liradan asagi degil. Bir cok yerin stogunda kalmamis olmasi da apayri.

Hesapta tuttugum dolarlar geldi sonra aklima. Elime dolar olarak gecmisti, dolar olarak da odeyecegim. O yuzden yuksek-dusuk kur kismi pek koymayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi asus dan anakartinin uyumluluk listesinde gordugum seye gore q9550 yi anakart 21xx den sonraki bioslar ile gorecek ve calistiracak, belki bir iki carpan/fsb ayari yapmak gerekebilir- sorun degil.

Cpu yu taktiginda bios un eski olacagi icin muhtemleen unrecognized intel cpu @(default fsb yazar muhtemelen) olarak goreceksin.

ben bu sekilde bios flashlanmasini onermiyorum, islemciyi aldigin yerde anakartida goturursun bi zahmet flashlayiversinler o kadar baba islemci aliyorsun.

yinede o kadar para vercem cok koyacak dersen q8 serisinede bakilabilir belki, chartlar aklimda degil. liste gayet genis bi problem cikacagini sanmiyorum kartla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki alternatif olarak ne board alinabilir ? Fiyatlarina bakmak istiyorum.

Hatta exa'dan link verseniz pek sahane olur.

edit : gerci ram'leri falan aldiktan sonra sacma olacak yeni board almak.

edit2 : fiyatlari gordum ve kesinlikle vazgectim =)
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Valla rami degistirelim , vur dedik, oldurdun. =P ocz den kacip ocz e varmisiz yine. =]
buyrun a-data eternal stoklarinda, http://www.sanalmarketim.com/urun/d73a31ae7b86ee1ca8f22f932cf59bd9/A-DATA-4-GB-DDR2-1066MHzKIT(2X2GB)VITESTA-CL5--A-DATA.

:D iyi ama bu markalar küçük markalar değil ki isim yapmış ürünleri neden bir çırpıda bu işe yaramaz diye nitelendiriyorsun onu anlamadım açıkçası. a-data diye bir markayı daha önce duymadığım için pek sıcak bakamadım biraz daha detaylı bilgi verirsen içim rahat edebilir bu şekilde senin bilgilerini çöpe atmasamda kafamdaki markanın imajını bir anda yıkamıyorum.

KHaRoN said:
islemci konusundada kandiramadim galiba, o yuzden onu geciyorum.

Daha önce söylediğim gibi sistemi kısa süre içerisinde satın almalıyım şuanda diğer uygulamalarda sorun yaşamasamda wow oynarken 25m raidlerde düşük ayarlara geçmek zorunda kalıyorum ve bazen bu bile beni 10 fps ile oynamaktan kurtaramıyor düşük fpsin yarattığı yavaşlık sinir bozucu olmanın ötesinde birşey. wowa gelecek eklentiden önce sistemi yenilemek istiyorum ama bu durumun mayısa kadar süreceğini sanmıyorum, bakalım göreceğiz.

Şuanda piyasada 2 tane am3 işlemci var değil mi ? Peki bunlarla oyundan alacağımız performansı kıyaslayacak olursak nasıl bir yorum yaparsın ? (am3 işlemciler ucuz olsada anakart ve ram ile maliyeti daha yukarı çıkıyor ya neyse ^^)

KHaRoN said:
psu lar icin soyle bi bakindim, daha 1 hafta oncesine kadar di bakmisti enermaxlara, simdi stoklarinda pcp&c lerin dahi bitmis olmasi cok ilginc gercekten. Strider ama bence iyi bir tercih ne olursa olsun. enermax i ozlemeni gerektirecek bisey yok. Hatta belki 13.5cm lik faniyla 600w lik stider almak isteyebilirsin, hala daha bi onceki sectigin psu dan daha ucuz ve 2 kat kaliteli.

Şuanda enermax kullanıyorum pcyi kapatınca bir süre çalışmaya devam edip içerideki sıcak havayı dışarı atıyor fan hızı ayarlanabiliyor ve 3 fana sahip oldukça iyi çalışan bir üründü. Eğer aklında bir enermax modeli varsa tavsiye edebileceğin daha çok fonksiyonu olan herhangi bir psu varsa başka bir siteden linkleyebilirsin bende sanalmarketime sorup temin etmelerinin mümkünlüğünü araştırmış olurum.

KHaRoN said:
neden psu yu buyutelim dfedim, cunku messor un dedigi 4830 tavsiyesi cok mantikli, burdaki bi arkadas da benzer bi kiyaslama sordugunda test verilerini vermistim, neredeyse 2 tane 4830 480 lira civarina geliyor ki senin tek 4850 o fiyatta. anakartinda musaitken bu tarz bi buyumeye gidebilirsin bence rahatlikla oyun gibi bi amacin varsa. yoksa psu ve gpu isini unut.

Benim esas amacım wow oynamak açıkçası onun dışında diğer oyunlarla pek içli dışlı biri değilim ha belki sistemi aldıktan sonra birkaç oyun denerim ama bir mmorpg oynarken diğer oyunlarla ilgilenmek zor oluyor :) 4850 bunun için yeter diye düşünüyorum o yüzden 2 ekran kartı konusuna pek sıcak bakmıyorum.

KHaRoN said:
birde son olusan sistemi monitor ikilemin dahil eternal bilgisayara mesaj olarak gecersen onlar alternatifler getirecek veya olup olmadigini soyleyecektir. Ozellikle bu anakart bilmemne ramiyle problem cikartiyordur mesela bunu gunde elinden 30 makine gecmeyen kimse bilemez. o acidan guvenli tarafta kalmak , birazda ici rahat tutmak acisindan onemli bence.

Hı hı teşekkürler uyarın için sistemi son haline getireyim mesaj atıp durumu sorgulatacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Guven amaciyla iyi marka arayisina saygim sonsuz, ama ocz bu marka ismini tamamen sorunsuz ucuz ve guvenilir uretimleriyle kazanmadi, aksine sizin ilgilenmediginiz yuksek overclock kabiliyeti sayesinde kazandi. adi da ustundedir zaten =]
O acidan bu amaca yonelik olmayan ramleri disindaki mainstream ramlere bictikleri fiyatlar ne overclock potansiyeli nede kalitesi acisindan bence doyurucu degil. omur boyu garanti ise cogu marka omur boyu garanti veriyor.

biraz sektor disindan ornek vericem ama su anda chevrolet diyince nasil akla ust seviye amerikan arabasi geliyorsa ocz diyincede akla ram muadili geliyor. Fakat dusuk modellerden baktigimizda sizin gosterdikleriniz overpriced chevroletin kalos u. onun yerine ne alirsaniz daha iyi.

Benim burada yardim etmeye calisirken gozettigim tek kistasda budur aslinda overclock yapmayacak insanlar icin, bas agritmayacak derecede olabildginice ucuz urunler. Kingston dan da kacinilmasi gerektigini soyler dururum mesela, onlarin devri ddr ramlerle birlikte kapandi. artik omur boyu garanti maksimum stabilite laflarina karin tok cunku hepsi bunu sunuyor.

Ama elbette benim sozum kanun degil, ben nacizane kendi tecrubelerimle kullandigim etrafimda kurdugum kadariyla bilirim. Israrim bu ortami sevdigim icin insanlarin gereginden cok para harcamasini engellemek icindir.

Bu konuda yanlis anlasilmadigim umarak enermax a gecmek istiyorum. turkiyede fazla modelleri yok, eternal in elinde olan modu82 modeli sorulabilir. Bu parcayi disardan alabilecek kadar esnek davranabilirim diyorsaniz seasonic ve corsair a da goz atin derim.

islemci ve ekran karti icin alternatif onerim su anda muhtemelen vasat bir islemciyle 939 platformunda oynadiginiz icn yenilerin ne kadar guclu oldugunu bilmediginizi varsaymamdi. Su anda cidden islemci ve ekran kartlarinda buyuk bir ziplama var. ddr ram kullandiginiz icin ayrica ddr2 ile islemci acisindanda buyuk bir darbogaz asilmis oldu. hala daha istenilen performansi vermesede ramler su an gayet tatminkar makineler. ne alirsaniz alin tuh diyemiyorsunuz cunku s939, 478, eski lga775 ler uzerine simdikiler abartmayayim %400 e varan farklarla calisiyorlar.

not: yazdiktan sonra tekrar bakinca farkettim, son verdiginiz ram latency ve hiz olarak a-data ile es olsada adata 2x2 configrasyonunda 150 lira, sizin verdiginiz 2x1 olarak 120 lira. yuksek kapasiteli ramlerde kapasite arttikca latency yi korumak zorlasir, belki bu nedemek istedigim acisindan bi fikir verecektir fiyat/performans acisindan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...