Gangren Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 4870 ile, Crysis'te sadece oyun son bölümünün sonu sıkıntı (CİDDİ sıkıntı) oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Eryres said: Intel CPU E8500 3.16 GHz 1333MHz 6MB Core2Duo HIS HD4850 IceQ 4 1 GB 256Bit GDDR3 HDMI 16X MSI P45 Platinum 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+1394+16X Seagate 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 NCQ Samsung 2253LW 22 LCD Monitör P.Siyah 2ms Dvi Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F Sata Siyah OCZ 2 GB 1066Mhz Platinum DDR2 RAM CL5(Tek modül) Kullandığım ekran kartının bir ikincisini crossfire olarak bağlama gibi bir düşüncem var. Bu sisteme göre psu ve Kasa tavsiyeleriniz nelerdir? Fiyat olarak çok yüksek rakamlara çıkamam. Yükseklik 47cm sınır. * İçi gözükmeyen, kasa boyutunda fanları olmayan ve uzay aletlerine benzemeyen sade ve siyah kasaları tavsiye ederseniz çok memnun olurum. ahaha yaw aynı sisteme bakıyoruz. INTEL CPU-INTEL-C2D (E8500) 3.16Ghz 1333Mhz 6MB 45nm 219,56 USD SAPPHIRE VGA-SAPPHIRE ATI HD4850 512MB DDR3/PCI-E/16X 181,26 USD ASUS MBI-ASUS P5Q-SE P45/LGA775/PCI-E/DDR2 126,54 USD SEAGATE HDD_PC-3.5 500GB SEAGATE 7200 SATA 32MB (3500320AS 65,26 USD KINGSTON RAM-PC KINGSTON HYPERX 2GB 1066 (KHX8500D2K2/2G) 42,18 USD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 4850'lerin bazıları iki slot kaplıyor ve fan kasanın dışına üflüyor. Bazılarında ise tek slot kaplıyor ve içeri üflüyor. Arada hatırı sayılır fiyat farkı var. Bu ikisi arasında fiyat / performans / ömür ve diğer bilimum sorunlar açısından fikirleriniz nedir? Elbette dışarı üflemesi bir tercih ama bu ne kadar önemli ve pratikte anlamlı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Yan tarafa ufleme hadisesi ati nin urettigi referans sogutucularda gecerli, yazilim yoluyla fan hizini profillere baglayip isinma problemini ortadan kaldirabiliyoruz. Aslinda cok da bi problem degil yani. nadir durumlarda anakart ve yan kapak birbirine cok yakinsa yana uflenen hava diger pci kartlarida bi hayli isitiyor (tv, wlan, ses) istenmeyen bi hadise tabii. 2 slot kaplayip da performansli aktif sogutucular o.c. ile ugrasilmayacaksa ve ses cok dert edilmiyorsa tercih edilmemesi lazim ekonomi problemse. bunun disinda ben olsam referans sogutucudan da uzak dururum. bunun yerine geleneksel chip ustune direk ufleyen cozumler yine ikisinin ortasinda yer kaplayip hemde gayet guzel cozumler sunuyor. http://www.yeterkiiste.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=495225&langId=-12&categoryId=16847&parent_category_rn=16847 http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34574 bu iki kart geleneksel tip sogutuculara birer ornek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Referans derken tam olarak ne demek istiyorsunu? Daha öncede rastladım da anlayamadım. Edit: Ha bumudur referans dediğiniz. HIS almayı düşünüyordum vazgeçeyim o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Evet bu atinin kart icin cikartirken yeterli ongordugu sogutucu, referans dedigimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Fiyat avantajı nedeniyle bilgisayarı Gold'tan toplamayı düşünüyorum. Sattıkları tek 4850 kart PALIT HD4850 512MB DDR3 256BIT PCI EXPmış ve referans soğutucu kullanıyor. Exa'ya dönersemde neredeyse 4870'e geçebilecek kadar fark oluyor. Gidip Gold'la yüz yüze konuşmak lazım heralde. Türkiyedeki en tecrubeli OEM parça satıcılarından biri kıyak yapar belki bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 hala cok pahali ya. ben 1 aylik garantili powercolor 4870 i 325 e aldim gecen ay. 2. el neden du$unmuyorsun mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 e8400 işlemci gigabyte ep45-ds3l anakart sapphire 4850 4gb ram (800 mhz bulabildim. 1066 istiyordum aslında) 250gb samsung 7200rpm samsung 943nw monitor gigabyte 460W kasa aldım. Cümlemize hayırlı olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Hayirli olsun, gzx serileri guzel kasalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 hayirli olsun doktor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Herşey istediğim gibi oldu ama bir tek RAMin 800mhz olması kafama takıldı. 1066 olmaması ne gibi fark yaratır? Ellerinde yoktu, benim de başka yerlere koşturacak enerjim yoktu :) Teşekkürler bu arada ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Overclock atmayacaksan farkedilir bi degisiklik gormeyeceksin, aksi olsaydi islemci ram/fsb yuzunden overclock u dara sokucakti. icin rahat olsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 bende bu ay sonu toplamak istiyorum elimde tahmini 1000 ytl gibi bir nakit olucak fakat satıcıların tavsiyelerine değilde buradan daha fazla bilgisi olan birinin tavsiyesini isterim Qui kaça topladın sen bu sistemi ? e8400 işlemci gigabyte ep45-ds3l anakart sapphire 4850 4gb ram (800 mhz bulabildim. 1066 istiyordum aslında) 250gb samsung 7200rpm samsung 943nw monitor gigabyte 460W kasa hani bazı şeylerin fiyatını düşerek veya daha alt modelini alarak biraz kısıntı yapabilirim ama amacım zaten oyun oynamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 1066 nin oyuna bir etkisi olmaz, ama overclockla i$lemci hizini yukselttigin zaman ram veriyoluunu yuksek tutmana yarar. yani o i$lemciyi 3.60 cali$tiracaksan 400mhz de 1066ya cuk diye oturuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Benim amacım sadece oyun oynamak olduğu için biraz da qui nin aldıklarından kopya çektim Hani wow - aoc - warhammer veya crysis - call of duty4 gibi çıkmış yada yeni çıkıcak oyunları oynamak istiyorum sistemi şöyle topladım. İşlemci : İntel C2Duo E8400 3.0Ghz LGA775 6Mb 1333 Mhz Anakart : Gigabyte EP45DS3L LGA 775 DDR2 Ram : Kingston 2 GB DDR2 800 Mhz ( 2 adet alıcam ) HDD : Samsung 250 GB 7200 RPM 8Mb SATA2 Monitör : Samsung 943NW 19 LCD Siyah 5ms Kasa : Gigabyte x3 400W Siyah Klavye : Microsoft S8200038 Set Ekran K.: Palit HD4850 512MB DDR3 256 Bit PCI EXP. DWDRW : Herhangi bir Dwd Rw alıcam Speaker : Creative SBS 245 2.0 Siyah ( bazen film izlemek için Güv.Yaz.: Panda Antivirüs 2008 Box 874 + KDV = 1031.32 USD Tutar bu .. Sizde bu Bilgisayar ile istediğim oyunları oynar ve 1-2 sene sorun yaşarmıyım ? Yada sizin önerilerinizi dinliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 guc kaynagini tekrar bir dusunebilirsin, harddiski arttirmak isteyebilirsin. onun disinda benzer bir kombinasyon bende de var, uzun sure sorun yasayacagini sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Fiyati dusurmek istersen (1000 ytl demissin basta , makine 1000 dolar tutmus) islemcide bi degisiklik ypamak isteyebilirsin. e7200 ve e7300 guzel secenekler 45nm olarak, ayrica pentium ismini tekrar guzel eskilde hortlatan e5200 (45nm) benim kisisel yeni favorim. hdd icin 320gb lik parcalar 250 uzerine bi kac dolarla daha iyi fiyat/kapasite sunuyor. birde mum da soylemis, guc kaynaginda bi rotus a ihtiyac var. aerocool kasalarin highpower ile bundle kitleri gozume cok cazip gozukuyor 480w pfc li 17A 12v rail li psu lar ile oldukca hos kasalar sunuyorlar(mesela S9) goz atmani oneririm. kasa psu olarak bu pahali geldiyse qui ye aldirdigimiz 460w gigabyte kasa da hos. bi kac msj ustte yazmistim galiba modeli hatirlayamadim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Aslında Nakit 1000 Ytl param var ay sonu maaşla birlikte ayırıcam kenara.. Üstünüde Yiğenimin Kredi kartı ile tamamlayacağım. İşlemciden fiyat düşüp kasayı güçlendireyim o zaman HDD yi 320 Gb yapayım. Dediğim gibi güzel fps sorunu yaşamadan oyun oynamak istiyorum ve bu sistemde yeterli olucak gibi ? Fakat ekran kartı konusunda fikirleriniz ne olur düşündüğüm marka iyimi ? Qui almıştı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 e8400 yerine q6600 senin daha çok işini görmezmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Iki koldan farkli sorular gelmis, burdakileride cevapsiz birakmayayim; Sordugun lian li a06b kasasini gecenlerde 47cm yukseklik siniri olup kasayi bi yerlere sokusturcak biri icin onermistim. kasa dizayn ve mimarisi tamamen ters oldugu icin bu tarz cozumler icin birebir bi kasa. fakat kullanilan materyal ve marka pahasi yuzunden tuzlu bi kasa. senin durumunda pek tercih edilmeyecek bi durum. sinirli butcen oldugu icin premium markalardan midrange de olsa kasa secmek pek mantikli degil, o yuzden aerocool s9 480w diye bi fikir attim ortaya. Islemci cok farketmiyor diye birsey soylemedim, sadece en cok yapacagini soyledigin sey yani oyun oynamak icin herhangi farkedilir bir darbogaza girmeyecegini iddia ediyorum. Piyasada amd deki belirsizlikler ve intelin socket degistirmesiyle 3 sene kullanilcak bi makine icin kisitli butceyle o.c. de yapilmayacaksa canavar islemci almanin mantigi yok. soyledigim 3 islemci tum oyunlari fazlasiyla kaldirir rahat rahat da senelerce calisir. 170-180 dolar arasi gpu istemissin, ztn kendi yazdigin 4850 bu butcede hala kral bi surede oyle olmaya devam edicek. burda bi problem yok. Vendor a kafayi takma ama yinede kullanilan komponent olarak ati tarafinda sapphire, his gibi etiketler daha iyi olur mumkun mertebe. 4gb ram icin de soru sormussun, oda problemsiz bi mesele. buralarda cok yazildi cizildi. 3.5gb den fazla adresleyememe hadisesi sana hiz olarak negatif yansimaz. sadece 64bit ustunde uygulamalarda kapasiteden kaybedip hizdan kazanirsin. 512mb kayip icin hayiflanmaya gerek yok. Kingston icinde her firsatta burdan iyi dileklerimi yolluyorum onlara,tekrar soyluyorum kingston a para vermeyin. a-data alin, value kitler alin ama kingston in yavas modullerine o kadar para vermeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Çok teşekkür ederim ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 hm böle güncel bir site var mı toplama önerisi veren, atıyorum 2000-2500 lira arası alınacak bir toplama desktop için? oyun makinası olcak tabiy. çünkü her saniye yeni bişi çıkıyo bişiyin fiyatı düşüyo vs. desktop alıcam da hiiiç bilgisayar toplamadım hayatımda hep dell aldım. bilemiyorum napçamı. Edit: gramer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 $imdiye kadar dell'lenmedigine hayret ettim walla =P parcalari tek tek sececeksin i$te toplama makinede; sonra ya kendin kuracak ya da parasini verip kurduracaksin. Exa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2008 dell de sorun çok yok ya 2 senelik makinada bi kere ramler slotlardan oynamış (kendi kendine.. nası oluyosa) onları tekrar taktım. bi de anakart yandı onu değiştirdim (lol) o kadar. onun dışında iyiydi. hoş laptop kötüydü ama laptopta oyun oynanmaz (tm) yi örendim dell sayesinde :) bide makinayı kendim toplarım tabii. ama neyin neye uyup uymayacağını hiçbir şekilde bilmiyorum, yani hangi grafik kartı ses kartı vs hangi ana karta uyar hiçbir fikrim yok. patlamayalım sonra :P o yüzden sordum var mı böle bi site var diye, daha güvenli olsun. hem de parayı boş yere harcamayalım, mesela quad corelar aldığın paranın hakkını vermiyo diye duymuştum vs. i7 alsammı vsvs gibi 30 tane soru var :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar