Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

hangi islemci hangi ekran kartini darbogaza sokar dogru soru.

ama hangi ekran karti darbogaza sokulur o ayri bi soru.

islemci sadece(sadece aslinda biraz gariban bi tabir) dusuk cozunurlukte ekran karti icin bi darbogaz olusturabilir, onun disinda yuksek cozunurlukte ekran karti zorlanmaya basladigi an islemci icin ustlenilen yuk esit kalacagindan belli bi kapasite ustu islemcin yoksa su su su ekran kartlari alinmaz diye bisey yok.
Paranin yettigi en iyisi alinir, yine artis olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de bu
Core2duo intel E2180 islemci : 73$
Gigabyte P31-S3G : 77$
A-data 2x1 800mhz ram : 46$
HIS HD3850 512MB :132$
Seagate 250gb 16mb ncq : 57$
SAMSUNG-SH-S203B dvdram : 25$
AOPEN - H600B28 400w : 92$
Toplam :500$ +KDV

yazılan oyun için uygun mudur misal?Her şey fullde olsun süper çalışsın falan diyen bir insan değilim,netten progamerlık kasacak biri de değilim,2-3fpsnin lafını yapmam yani =) ama gene de oyunları tadını ala ala oynatacak cinsten bir sistem mi kendisi?
Sosyal ağlarda paylaş

Calistirir calistirmasina,
ama iste ne bileyim mesela bu 50 dolar farkla 8800gt alinabilir baya bi oyun performansi kazanir. ama boyle yapilirsa en az bi 460w psu gerekir tekrardan,

ustunde oynamak gerek yani, ne oynancak, hangi performans tatminkar gelir onlar kisiye gore degisir.

Ama fiyatina gore iyi bilgisayar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şuna göre bi tavsiye alabilir miyim?
assasins creed'i full detayda ve 1280*1024 de akıcı olarak (~40 fsp) oynatabilecek bi sistem?
bir de şunu sorayım. bende soket 939 sistem var. az da olsa gittigidiyorda falan amd x2 işlemciler bulunuyor. işlemci ram ve ekran kartı takviyesi ile anakart, kasa vs değiştirmeden dediğim şekilde oyun oynayabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Yetemenk,

socket939 anakartin varsa ddr kullaniyorsun demektir. s939 islemci ikinci el disinda bulamazsin, bulduklarinda hepsi 90nm olur luzumsuz olur.

ekran kartinda agp demektir, yine ayni seyler gecerli.

bilgisayari degistirecek durumun yoksa gangren in pazar alaninda ilani vardi, cok guzel bi ekran karti var. ramleri fln fena degil. aynen 939 kullaniyordu oda. islemciyi, ekran kartini ramini fln o sekilde degistirebilirsin belki.

edit: ddr ramlerle assassins creed oynayamazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani article lara degil de testicle lara bakmak lazim =P

$imdi olayimiz oyun ise hedef hizli cpu.

yani ne kadar hiz o kadar FPS. 3ghz dual core > 2.5ghz quad core

ki zaten nehalem oncesi inteldeki quad core denilen zimbirti, dual core un virtual olarak 4 core cali$tirilmasidir. Ama AMD nin phenomlari gercek 3 core mesela.

Ama gel gör ki testlerde AMD surekli patlak.

Mesela bir alt sinif olan e7200 ile ust sinif x3 8450 kar$ila$tirmasinda, oyunlarda 7200 bayragi %30 lara varan farklarla onde goturuyor.

Buradan bakabilirsiniz.

Neden benim alt sistemlere e-7200 onerdigimi anlami$sinizdir =P
Sosyal ağlarda paylaş

Multi core oyunlarda cogu zaman yalan evet. Birinci sayfada esh in postuna bakarsan intelin kendi cift cekirdekli 45nm islemcileri kendi quadcorelarini yiyor. Ayrica baska bi kac test icin de suraya bakilabilir. Forum linki ama testler gayet isabetli.

Hangi article amd ye oyun icin daha iyi demis acikcasi biraz kafam karisti. Ayni paraya alacagin herhangi bir amd sisteme p35+e2180 kombosuyla gayet rahat %20 performans farkiyla cevap verilebiliyor intel tarafinda en kotu ihtimalle.

Ustelik su andaki 45nm intel islemcilerin hepsi kafadan %60 dan daha fazla overclock kabiliyeti sunuyor.

Muhtemelen senin gordugun "best gaming cpu : ati" tarzi article lar 2005-2006 doneminde yazilmis yazilar. Su anda kimsenin bu tarz bisey iddia edebilecegini dusunmuyorum.

Aslinda o ati yi savunan article lari gorsek de gerekcelerini tartissak daha isabetli olur bence. Intelin gucu zaten belli 1 senedir.
Sosyal ağlarda paylaş

cunku ugrasmak istemiyorum

ben softwareciyim, hic overclock la isim olmadi, yapamsi kolay bisise tabi oturup yaparim, ama bilgisyara oynarken bi yandan da elimde yangin sondurme aletiyle kasanin dibinde durmak istemiyorum :)

ya da her gun kasayi acip kapamak da istmeiyorum, aliyim calistirsin

oynayacagim max oyun bioshock olur belki, calismazsa da saglik olsun der birakirim, asil amaci bilgisayarin sc 2 yi Starcraft hizinda calistirmasi :) Diablo 3 u de diablo 2 hizinda

wolfi degil volfi bu arada :(
Sosyal ağlarda paylaş

Barkin =P

bak $indi, cok kolay bir i$lemle 200-400 mhz arasi hiz kazanabilirsin. Yani hiçbir i$lem yapmadan anakartin software i ile bile yapabilirsin bunu.

newegg den parca soyleyeceksen zaten problem yok, 700 dolara en kral oyun makinesini yaparsin amerikada. Neweggden de fiyatlara bakariz istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...