Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

ya ırda gpu için chipset nvidia gözükyoya verdiğim linkte, ama ben ati radeon kullnıyorum benım kartla.

elimdeki kartın internette bulduğum linki bu m2n32-sli deuxe işte koduna kadar bu kart.

ben buna üstte linkini verdiğim işlemciyi takmak istiyorum, orda yazan speclere göre takabilmem lazım ama bu nvidia chipset olayı garip geldi o yüzden sorıyım dedim, acaba benım kart bu deilmi veya modeli diştirlerde ben outdated bişimi kullnıyorum falan

ha, su anki işlemci athlon 62x2 dual core process0r 6000+ alet bu

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-hdz565wfgmbox-phenom-ii-x2-565-black-edition-am3-3.4ghz-7mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=51621
buda oluyo sanırım

hmm garip soppurted cpu'da phenom x4 te var

budamı oluyo yane
http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-hdz980fbgmbox-phenom-ii-x4-980-black-edition-am3-3.7ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=55455

pff cok kafam karıstı, kharon sana zahmet su alete takabilceğim en iyi işlemci nedir bir söliyebilirmisin?
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

..ya ırda gpu için chipset nvidia gözükyoya verdiğim linkte, ama ben ati radeon kullnıyorum benım kartla...

simdi kuzey de duran chipsetle ekran kartimiz arasinda iliski yok. nvidia ayni zamanda bir kuzey chipset ureticisi, artik uretmiyor o ayri.

amd islemcili , nvidia chipsetli board a ati vga takilir yani np.

islemcinin desteklenip desteklenmedigi de board sayfasinda cpu support list den gorebiliyoruz.

phenom x4 9YY gibi biseyler dusunurdum ben garantili ikinci el olarak.

edit: soyleyeyim , bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

sanırım her 9xx'ide takamıyorum

Simdi support list i gozden gecirip ayikladim biraz; ben ya phenom II x4 945 , ya da Athlon II x4 640 dusunurdum.
phenom Level3 cache yuzunden daha agir basiyor, ikincisi secenek olmasi acisindandi.

@zaybird

870 chipsetli bisey alicaksin. soylediklerin board icin kistas degil zaten ayni fiyata hepsinde sata3, usb3, 2000mhz ram destegi olacaktir.
870 lerden de asus a87td, gigabyte dan 870ausb3 var. ikiside ayni feature larda ayni fiyatlarda bisey olmali. modellerin harflerinin sirasi fakrli olabilir sallama yazdim.

@anelor
board a tek basina nasil yorum yapiyoruz? p55 board bu.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Cuce said:

sanırım her 9xx'ide takamıyorum

Simdi support list i gozden gecirip ayikladim biraz; ben ya phenom II x4 945 , ya da Athlon II x4 640 dusunurdum.
phenom Level3 cache yuzunden daha agir basiyor, ikincisi secenek olmasi acisindandi.

@zaybird

870 chipsetli bisey alicaksin. soylediklerin board icin kistas degil zaten ayni fiyata hepsinde sata3, usb3, 2000mhz ram destegi olacaktir.
870 lerden de asus a87td, gigabyte dan 870ausb3 var. ikiside ayni feature larda ayni fiyatlarda bisey olmali. modellerin harflerinin sirasi fakrli olabilir sallama yazdim.

@anelor
board a tek basina nasil yorum yapiyoruz? p55 board bu.

tam ne demek istediğini anlamadım ama

i5 2500k
2x 4 gb 1600 mhz cl9 ram
2x HD 6850 ekran kartı takcem
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

teşekkürler, 945 bulamadım hiçbi yerde ama diyosunki phenom x2 takacağına athlon x2 640 tak? ok saol

son bi soru, anlamlı bir upgrade olurmu bu bu arada? hiç yorma kendini mainboardla beraber upgrade etmi dersin yoksa?

yok tam tersi, ilk tercihin phenom olsun da digeri de alternatif.
ikinci el bakmalisin bu islemcilere, garantili sekilde bulursan iste o zaman mantikli ve keyifli bi upgrade olur. yoksa bu islemciyi 0 alirsan pek memnun olmazdin bence.

Anelor said:

tam ne demek istediğini anlamadım ama

i5 2500k
2x 4 gb 1600 mhz cl9 ram
2x HD 6850 ekran kartı takcem

tam olarak bunu kastediyordum, ustune ne takacagini soylemeden board tavsiyesi istiyorsun. onceki yazdigin board p55 1156 socket, takacagin islemci 1155 ve p67 veya h67 board istiyor.

oyun icin aliyorsan gigabyte veya asus p67 boardlara bak 150 dolar seviyelerindeki. onceki sayfalarda kesin biseyler vardir birileri yazmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

işte ben de aynı board'dan bahsediyordum, asus M4A87TD.tamamdır o zaman bunu alıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

chipset sorulmus socket degil.

bulldozer geri uyumlulugu hakkinda konusucak olursak ; bunlar am3+ olacaklar. Bazi anakart ureticileri am3 boardlari icin geri uyumluluk desteklerini duyurdular ama chipsetten bagimsiz, sadece bazi boardlar icin gecerli, ve bios update ile oluyor. Ayni bi onceki sayfada cucenin am2+ socket e am3 islemci takmak istemesindeki durum soz konusu.

amd son zamanlarda geri uyumluluk konusunda intel in cok cok onunde, bunu surdurmek isteyeceklerdir ama mimari ve chipset olarak bu sefer ki degisiklikte o kadar yumusak bi gecis olabilecegini dusunmuyorum.

Benim simdilik duyurulan boardlar icinde gozume carpan geri uyumlu chipsetler;
890fx
880g
870
760g

ama bulldozer e uyumlu olsun diye alinmaz. elinde hali hazirda olanlar icin mantikli sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Intel bence bir suredir performans islemcilerinde onde goturdugu yarisin meyvelerini somuruyor hala.
lga775, socket1366, onunla birlitke 1156, ve simdi SandyB ile 1155 , hatta socket 2011 i de sayarsak 4 senede 5 farkli socket ve 4 buyuk capta mimari gormus olduk.

Nasilsa bu performansi isteyene board da satiyoruz diyip somurduler, artik bulldozer in falan cikisiyla 1155 mainstream icin daha kalici olur. 2011 sadece enthusiast level a hitap edicek, neden ayri socket var tri lane ram i socket degistirmeden implement edemiyorlar mi hala bilmiyorum.

ivy bridge geriye uyumlu olacak dolayisiyla. 1155 socket yeni Z75, Z77, H77 chipsetleriyle devam eder. Bunlarda 77 lerde SSD caching yapar, hepsinde pcie3.0 ve native usb3 destekleyecekler.

ivy bridge in esas iddiali oldugu kisim degisken TDP li APU lar oldugu icin ultrabook ve notebook lar icin cok inanilmaz performans ve tuketim tasarrufu vaad etmesi. Su anda kosarak sandybridge ultrabook almiyorsam sirf ciktigi gibi 8 ay icinde ultrabook degistirmek isteyecegimi bildigim icin bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...