Cuce Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 ya ırda gpu için chipset nvidia gözükyoya verdiğim linkte, ama ben ati radeon kullnıyorum benım kartla. elimdeki kartın internette bulduğum linki bu m2n32-sli deuxe işte koduna kadar bu kart. ben buna üstte linkini verdiğim işlemciyi takmak istiyorum, orda yazan speclere göre takabilmem lazım ama bu nvidia chipset olayı garip geldi o yüzden sorıyım dedim, acaba benım kart bu deilmi veya modeli diştirlerde ben outdated bişimi kullnıyorum falan ha, su anki işlemci athlon 62x2 dual core process0r 6000+ alet bu http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-hdz565wfgmbox-phenom-ii-x2-565-black-edition-am3-3.4ghz-7mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=51621 buda oluyo sanırım hmm garip soppurted cpu'da phenom x4 te var budamı oluyo yane http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-hdz980fbgmbox-phenom-ii-x4-980-black-edition-am3-3.7ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=55455 pff cok kafam karıstı, kharon sana zahmet su alete takabilceğim en iyi işlemci nedir bir söliyebilirmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Cuce said: ..ya ırda gpu için chipset nvidia gözükyoya verdiğim linkte, ama ben ati radeon kullnıyorum benım kartla... simdi kuzey de duran chipsetle ekran kartimiz arasinda iliski yok. nvidia ayni zamanda bir kuzey chipset ureticisi, artik uretmiyor o ayri. amd islemcili , nvidia chipsetli board a ati vga takilir yani np. islemcinin desteklenip desteklenmedigi de board sayfasinda cpu support list den gorebiliyoruz. phenom x4 9YY gibi biseyler dusunurdum ben garantili ikinci el olarak. edit: soyleyeyim , bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 sanırım her 9xx'ide takamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 KHaRoN said: amac nedir, su anki board ne? amacım işlemcinin güzel çalışacağı bir board.ortada bi board yok,tavsiye istiyorum sadece.biraz o.c. yapılabilir sonradan ona göre bi board olursa makul olur.ayrıca cf&sli desteklemesi,1600 mhz ram desteklemesi önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2826 şu anakart hakkında yorum alabilir miyim? zay seninde işine yarar gibi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Cuce said: sanırım her 9xx'ide takamıyorum Simdi support list i gozden gecirip ayikladim biraz; ben ya phenom II x4 945 , ya da Athlon II x4 640 dusunurdum. phenom Level3 cache yuzunden daha agir basiyor, ikincisi secenek olmasi acisindandi. @zaybird 870 chipsetli bisey alicaksin. soylediklerin board icin kistas degil zaten ayni fiyata hepsinde sata3, usb3, 2000mhz ram destegi olacaktir. 870 lerden de asus a87td, gigabyte dan 870ausb3 var. ikiside ayni feature larda ayni fiyatlarda bisey olmali. modellerin harflerinin sirasi fakrli olabilir sallama yazdim. @anelor board a tek basina nasil yorum yapiyoruz? p55 board bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 teşekkürler, 945 bulamadım hiçbi yerde ama diyosunki phenom x2 takacağına athlon x2 640 tak? ok saol son bi soru, anlamlı bir upgrade olurmu bu bu arada? hiç yorma kendini mainboardla beraber upgrade etmi dersin yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 KHaRoN said: Cuce said: sanırım her 9xx'ide takamıyorum Simdi support list i gozden gecirip ayikladim biraz; ben ya phenom II x4 945 , ya da Athlon II x4 640 dusunurdum. phenom Level3 cache yuzunden daha agir basiyor, ikincisi secenek olmasi acisindandi. @zaybird 870 chipsetli bisey alicaksin. soylediklerin board icin kistas degil zaten ayni fiyata hepsinde sata3, usb3, 2000mhz ram destegi olacaktir. 870 lerden de asus a87td, gigabyte dan 870ausb3 var. ikiside ayni feature larda ayni fiyatlarda bisey olmali. modellerin harflerinin sirasi fakrli olabilir sallama yazdim. @anelor board a tek basina nasil yorum yapiyoruz? p55 board bu. tam ne demek istediğini anlamadım ama i5 2500k 2x 4 gb 1600 mhz cl9 ram 2x HD 6850 ekran kartı takcem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Cuce said: teşekkürler, 945 bulamadım hiçbi yerde ama diyosunki phenom x2 takacağına athlon x2 640 tak? ok saol son bi soru, anlamlı bir upgrade olurmu bu bu arada? hiç yorma kendini mainboardla beraber upgrade etmi dersin yoksa? yok tam tersi, ilk tercihin phenom olsun da digeri de alternatif. ikinci el bakmalisin bu islemcilere, garantili sekilde bulursan iste o zaman mantikli ve keyifli bi upgrade olur. yoksa bu islemciyi 0 alirsan pek memnun olmazdin bence. Anelor said: tam ne demek istediğini anlamadım ama i5 2500k 2x 4 gb 1600 mhz cl9 ram 2x HD 6850 ekran kartı takcem tam olarak bunu kastediyordum, ustune ne takacagini soylemeden board tavsiyesi istiyorsun. onceki yazdigin board p55 1156 socket, takacagin islemci 1155 ve p67 veya h67 board istiyor. oyun icin aliyorsan gigabyte veya asus p67 boardlara bak 150 dolar seviyelerindeki. onceki sayfalarda kesin biseyler vardir birileri yazmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 ha phenom 2 falan takılabiliyomusya onlar yerine direk athlon önerince sen phenom 4 den sonra o yüzden sormustum. ikinci el bakıyım, nerden bakıyım? 1 yerde buldum komik yüksek fiyat vermilerde alete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Kharon bide bu dediğim sistemi 700 wattlık 80+ psu kaldırır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 kaldirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 teşekkür ettim bilgiler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 KHaRoN said: 870 chipsetli bisey alicaksin. soylediklerin board icin kistas degil zaten ayni fiyata hepsinde sata3, usb3, 2000mhz ram destegi olacaktir. 870 lerden de asus a87td, gigabyte dan 870ausb3 var. ikiside ayni feature larda ayni fiyatlarda bisey olmali. modellerin harflerinin sirasi fakrli olabilir sallama yazdim. işte ben de aynı board'dan bahsediyordum, asus M4A87TD.tamamdır o zaman bunu alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2011 bulldozeri ileride takabilmek için chipset ne olmalı 970 mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2011 am3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2011 chipset sorulmus socket degil. bulldozer geri uyumlulugu hakkinda konusucak olursak ; bunlar am3+ olacaklar. Bazi anakart ureticileri am3 boardlari icin geri uyumluluk desteklerini duyurdular ama chipsetten bagimsiz, sadece bazi boardlar icin gecerli, ve bios update ile oluyor. Ayni bi onceki sayfada cucenin am2+ socket e am3 islemci takmak istemesindeki durum soz konusu. amd son zamanlarda geri uyumluluk konusunda intel in cok cok onunde, bunu surdurmek isteyeceklerdir ama mimari ve chipset olarak bu sefer ki degisiklikte o kadar yumusak bi gecis olabilecegini dusunmuyorum. Benim simdilik duyurulan boardlar icinde gozume carpan geri uyumlu chipsetler; 890fx 880g 870 760g ama bulldozer e uyumlu olsun diye alinmaz. elinde hali hazirda olanlar icin mantikli sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Intel icin ne durumda peki? ivy bridge işlemciler sandy bridge soketlerine takilabilecek mi? ya da sandy bridge için olan anakartlarin ivy bridge de destekleyinleri var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 lga 2011 işte socket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Intel bence bir suredir performans islemcilerinde onde goturdugu yarisin meyvelerini somuruyor hala. lga775, socket1366, onunla birlitke 1156, ve simdi SandyB ile 1155 , hatta socket 2011 i de sayarsak 4 senede 5 farkli socket ve 4 buyuk capta mimari gormus olduk. Nasilsa bu performansi isteyene board da satiyoruz diyip somurduler, artik bulldozer in falan cikisiyla 1155 mainstream icin daha kalici olur. 2011 sadece enthusiast level a hitap edicek, neden ayri socket var tri lane ram i socket degistirmeden implement edemiyorlar mi hala bilmiyorum. ivy bridge geriye uyumlu olacak dolayisiyla. 1155 socket yeni Z75, Z77, H77 chipsetleriyle devam eder. Bunlarda 77 lerde SSD caching yapar, hepsinde pcie3.0 ve native usb3 destekleyecekler. ivy bridge in esas iddiali oldugu kisim degisken TDP li APU lar oldugu icin ultrabook ve notebook lar icin cok inanilmaz performans ve tuketim tasarrufu vaad etmesi. Su anda kosarak sandybridge ultrabook almiyorsam sirf ciktigi gibi 8 ay icinde ultrabook degistirmek isteyecegimi bildigim icin bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Zaybird said: lga 2011 işte socket. hayir 1155, 2011 sadece 4 kanal ram destekli x79 platformunda highend ve enthusiast level i7 ler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 sadece chipset değişiyor yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 chipset de degismiyor, yeni islemciler bios update ile eski p67, h67 ve z68 lere oluyorlar. bunun ustune 3 set daha geliyor pcie3 ve native usb3 destekleyerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 peki bu pcie 3.0 ile pcie 3.0 kartlarda gelecek,7xxx serisi falan.2.1 veya 2.0 destekleyen board'lara takabilecekmiyiz? yoksa sadece 3.0 destekleyen boar'lara mı takabileceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2011 pcie tamamen iki yone de geri uyumlu olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar