Esh Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 hatta her ki$iye ko$ulsuz, ara odemesiz 130 kupona f35 asdf.
Smoke Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Türkiye'nin uçak gemisi ihtiyacı yok ama bir çok yetersiz bir donanmamız olduğu da aşikar.
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 biraz kıraathane sorusu gibi kaçıcakta bu silahlara, araçlara vslere harcanan paralarla kendimiz araştırma yapsakta bişeyler üretsek olmuyor mu? hatta sonra onları satsak falan.. yani dünyadaki teknolojinin ne kadar gerisindeyiz? meraktan soruyorum
porsuk Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=26.05.2008&Newsid=180454&Categoryid=4&wid=108 vatan gazetesi köşe yazarı necati doğrunun bi yazısını buldum yeni alınacak olan f-35 hakkında ayrıca küsüratıyla birlikte 11milyar doları buluyormuş ilk olarak 10milyar dolar diye açıklandı sanırım daha sonradan masraflar çıkmış olabilir
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 şunun güzelliğine bakın ama bi f35
arjantin Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ileri teknoloji hava kuvvetleri savunma için çok önemli..yanlız anlamadığım ve ısrarla kimsenin de tartışmadığı bir nokta var..kardeşim alalım en ileri teknolojik uçakları da, ülkenin belirli bir bütçesi var.. bizim yıllardır bir çatışmada olduğumuzun kimse farkında değil mi..ulan her bahar ve yaz döneminde onlarca şehit veriyoruz g.doğuda,karakollarımız hala tacize ve baskına uğrayabiliyor..bunlara milyarlarca dolar vereceğimize adam gibi zırhlı personel taşıyıcı,seyyar yüzlerce jammer,sınıra ve dağların geçiş hatlarına elektronik duvar,cihaz, yüksek sayıda savaş helikopteri-uçak değil- insansız tespit uçakları ve binlerce profesyonel komando için kaynak yaratsak ya... yahu arkadaş bazen cidden düşünüyorum bu genelkurmay ne işe yarıyor diye.. 30 yıldır savaş var ülkede, gencecik,tecrübesiz, 3 aylık eğitilmiş" çocuklar dağlarda şehit oluyor,pişenler de 15 ayda terhis oluyor,karşılarında yıllarca dağda olan terörist...daha anca 2007 yılında akıl edebildiler profesyonel, uzman askerleri...sen yüzlerce tank uçak alacağına profesyonellerden,dağda ay ay kalıp savaşabilecek,operasyon başına parasını da alacak uzmanlardan binlerce istihdam etsene..hala operasyonlara onbaşı,er çıkıyorsa,şehit oluyorsa bu ne vurdumduyamzlık..askerimizin hayatı mı önemli, milyar dolarlık gösterişli uçak,tank almak mı..bir general cidden yollar mı oğlunu 3 ay eğitimle operasyona, bu kadar güvenebilir mi? savaş helikopterleri ihalesi daha yeni bitirildi de,ne zamana elimize geçecek kimbilir..insansız tespit uçakları elimizde bikaç tane israilden kiraladığımız..yazık değil mi bunca boşa geçen 30 yıla..donanmaya,tanklara,uçaklara yatırım yapacağına teröristin korkulu rüyası atak ve personel taşıyıcı helikopter alsak ya..amerika satmıyorsa almanya,olmuyorsa italyan veya hatta rus malı...ama zaman geçirmeden alınsa ya.. yunanistanla savaş çıkmayacağı,batı tarafından engelleneceği bu kadar belliyken hala temel tehlike yunanistn bellemişiz.oysa savaş ve tehlike doğuda.. sınırımzıda iran,ırak,suriye,rusya nın yüzlerce balistik füzesi var, bizde hala adam gibi nasıl bir savunma-saldırı füze bataryası var bilinmiyor.bunlar bize mi ait,biz mi geliştirdik ,hangi yabancı kaynaklı füzelerin emsali, yoksa bizim değil de natonun envanteri mi bilinmiyor... ben cidden genelkurmayın yeterliliğini sorguluyorum,kusura bakmayın..
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Onceden bu olayi sorgulamazdim cunku benimde guvenim tamdi.Fakat su 2 sene icinde halk dogudaki askerler icin celik yelek kampanyasi baslatti.Onceden hatirladigim kadariyla gazeteler boyle yaziyordu en azindan.Bir de su askerlerin silahlari neden eski sorusunu herkes soruyordu genelkurmaya son donemlerde.Hep dunyanin en guclu kara ordusu sekliyle tanitildigi icin olsa gerek haberlere operasyonlara veya tatbikatlarda oyle celimsiz,iki buklum elinde eski tufek ustte korunma olmadan cikan adam ki ben de sasirdim digerleri gibi. Bir savas halinde zaten Turkiye'nin gucunu sorgulayamam.O zaman isler cok baska olur. Ama bence daha iyi bir donanma,kara ve hava kuvvetleri gucune sahip olabilicek imkanimiz var.Birde harp akademilerinin,askeri liselerin sayisi cok az degil mi ?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 porsuk said: Türkiyeye maliyeti 10milyar dolar olan bu savaş uçağının eksoz sistemlerini Türkiye yapacağı için bize maliyeti 5milyar dolar olucak toplamda 2010 yılında teslim edilecek bu savaş uçaklarından ilk etapta 100 adet alınacak f35 http://www.veafotoaqui.com/IMAGENES/F-35.jpg yannız bayaa bi önceki bu prototip hali. X-35 yazıyo zaten. Lockheed Martin'in prototiplerine verdii seri ismi :)
Öne çıkan mesajlar