Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Slipknot - Psychosocial

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hiç bi şeye saygı duymak gibi bi zorunluluğum yok.
ayrıca asarım keserim tarzı bişey de söylemedim.
hayır kurallarda vardıda ben mi göremedim acaba
"açılan her konuyu beğenmek zorundasınız diye"
neyse abi.uzamasın.
Mesaj tarihi:
Şarkı bence boktan ama seveni vardır muhakkak .
Yanlız o maskelerle harbiden çok komik oluyorlar bir an önce çıkarmaları lazım yoksa hitap ettiği kesim hiç bir zaman 20+ olmayacak . Tabi teenager grubu olarak kalmak istiyorlarsa o ayrı
Mesaj tarihi:
şu da var..zülüpnat mı ne demişsin..birkaç yıl moderatörlük yaptığım bir site vardı..onun adminin de aynen bu tavırlarda slipdon,metalika,linkin bok falan gibi saçma sapan terimler kullanırdı.yaşı 25üzeriydi ama bizim çocukken yaptığımız şakalardan öteye gidemiyordu.aynı sahneyi yaşattın bana teşekkür ederim.

saxon şunu bunu yaptı demişsin.
e iron maiden bir türlü istediği parayı almadığı için gelmiyor?iron maiden metal değil mi?
Mesaj tarihi:
yani tamam da şimdi heavy metal le şunu karşılaştırabilir misiniz onu anlamadım. heavy metal yılların eskitemediği bir tür ama da yani zamanla yeni şeyler çıkıyor. bunlar çıktıkçada kötü bu yapmasınlar bunlar varken bu çok kötü denemezki yani. bu her müzik türünde böyle.
yani bunlar bunlar varken bunu neden dinler insanlar demek o kadar komik ki. Herkes heavy metal sevmek zorunda değil yani.

ayrıca bu insanların hepsinin heavy metal'e saygısı var yani ve hepsinin favori gruplarıda genelde eski büyük gruplardır.

Bu sene ironmaiden tüm dünyayı geziyor ama birtek de Türkiye'ye gelmiyor. olay para ise Metallica'yı Judas ı getiren insanlar ironmaiden'ı mı getiremicek. ne kadar istiyor ki acabada getirelemiyor düşün.

ayrıca saygı duymazsan saygıda beklemen biraz garip olur kanımca.

Son olarak şu düşündüğün mantıkla Judas'a 10 bin kişi gitti Metallica'ya 40 bin kişi gitti diye neden 4 katı seyirci gitti o daha eski grup bilmem ne diye laflar da söylemen lazım bu mantıkla.
Mesaj tarihi:
alan daha büyüktü?=)
ayrıca benimde en sevdiğim gruplar eski gruplar zaten ama gelip de sen sevmiyorsun diye saldırırsan yeni türlere o zaman laf ederim tabiki ki?

ayrıca IM para+istekler yüzünden gelmedi evet.Metallica geçtiğimiz sene bu seneki avrupa ayağımızda türkiye de olacak gibi duruyor dedi,daha sonra çok komik bir rakam yüzünden(genel olarak tam istenen paraya göre komik) bu organizasyon yalan oldu.

IM'da da aynı şeyler var.Türkiye'ye geliş,konaklama ve sahneye çıkış için ayrı istekleri oluyor grupların(ki maiden kendi uçağıyla geziyor sanırım) ve bu isteklerin tamamının karşılamak yemiyor bizimkilerce.
Mesaj tarihi:
iron maiden muabbettinde haklı olduğunu farkettim.
hiç düşünmemiştim yani.ama ne bileyim en azından ilgi çekmek için abudik gubudik maskeler takmıyorlar ve yaptıkları iş kaliteli :F
ve kimse üstüne alınmasın ama genelde bu zilipnatın dinleyici kitlesi "ben rakırım metal dinlerim rap sux metal for eva bak zülüpnat tişörtüm var yee" diyen tipler.yani bu elemanlar olayı tamamen farklı bi boyuta taşımışlar.maskelerin ilgi çekmekten başka ne gibi bi amacı olabilir ki ? iron maiden giyisileriyle yada tipleriyle değil müziğiyle ilgi çeken bi grup en azından.
Mesaj tarihi:
maskeleri bir konseptti..daha sonra maskeler çıktı yüzler gösterildi ancak bu konspeptle başladılar ve devam ediyorlar.

bi de gene ldinleyici kitlesi 80ler müziğinde de gayet metalciyim ben çok piçim modundaki insanlardan oluşuyor..kadıköy taksim dolaylarında boool bol görüyoruz bunları.Son ve güncel bir örnek olarak da yıllardır metallica çoluk çocuk grubu hedede hödödö denirken birkaç gün önce sahadaki 45k insanın belki 1/4'ü çoluk çocuktu.60-70 yaşından tut klasik black metalci havalarındaki abiler(!) bile ortalıktaydı.

Lafa gelince herkes etrafındakilerin tepkilerine ortak tepkiler vermeye çalışır ki dışlanmasın.bu da onun gibi bir şey ve iddia ediyorum slipknot gelsin metallica kadar full çeker yaş ortalaması da aynı düzeyde olur(ki IM gelse onun da yaş ortalaması metallica'yı geçmeyecektir pek)
Mesaj tarihi:
bence 16-20 yaş arasını geçmez ortalamaları.

dipnot: en sevmediğim şey metalciyim diye gezinmek : )
tsm de dinlerim jazz da dinlerim.ve hiç bi şekilde müziğimi görünüşüme katmam.

bide slipknotun bilmediğimiz yönlerini gösteren bi video koyalım
bilgilenelim,sevinelim.
http://www.youtube.com/watch?v=9vxO4t98nMY
Mesaj tarihi:
Evet zaten bütün 25+ abiler ablalar full heavy methul, det methul dinliyor.

Lütfen ya. Dinleyicisinin yaş ortalaması düşük olan grup kötüdür gibi bi argüman çok saçma. Slipknot'ın iyi müzik yaptığını söylemiyorum ama gidip de buna dayandırmak... Yapmayın etmeyin.
Mesaj tarihi:
çocuklar sene 97 ortaokul yıllarım.. böle yeni yetme ortaokul çocuklarıyız hepimiz etrafta sürekli bi kim daha metalci tartışması. metal gruplarının tshirtlerini giymeler, durup durup kafa sallamalar, oh yeah çekmeler, iron maiden vs metallica tartışmaları yapmalar falan. sene 2000 lere geldi bi hardcoreculuk bi gothicçilik bişeycilik gruplar arası tartışmalar, görsellik , ego , karizma vs. e ulan 2008 oldu hala aynı tartışmalar bi bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık , bi haydariyi iyi karıştır gaz yapıyoculuk falan.. dinleyin dinlemeyin sevene sövmeyin birader bu nası iştir anlamadım. müzigi tartışın, notaları tartışın, sözleri tartışın, kim daha iyi çalar onları tartışın abi. ne bu hala tarz kavramları üzerinde durmalar anlamıyorum ki. isteyen istedigini dinler sevmeyende istedigini söyler yani ama bununda bi kalitesi olur boş boş tartışıyosunuz. olayı yaşa başa getirmişsiniz. e bizde çocuktuk zamanında bizde dinliyoduk, bizde hissediyoduk abi yaşla orantılı degil ki müzik.. o yaşlardaki sigara içme hevesine getirdiniz bu olayıda
Mesaj tarihi:
ravienne said:
ve kimse üstüne alınmasın ama genelde bu zilipnatın dinleyici kitlesi "ben rakırım metal dinlerim rap sux metal for eva bak zülüpnat tişörtüm var yee" diyen tipler.

Hala adını abuk subuk yazarak saygısızlık ettiğini düşünüyorum gruba. Cthulhu nun bu konuda söylediklerine katılıyorum, ayrıca yine bu tarz bir tartışmada, atıyorum senin sevdiğini söylediğin grupları tartışırken ben "cudas", "megadet", "sakson" falan şeklinde yazsam, bu sana "seni ve söylediklerini ciddiye almadığımı" düşündürmez mi?

Slipknot "kendine" metal etiketi takmadı, bunu her boka bir isim koymaya kasan müzik dergileri vs. yaptılar, grubun kendisi defalarca dedi "Biz 'metal' yapmıyoruz, ancak yaptığımız müzik illa ki bir kalıba sokulacaksa 'metalCORE' daha uygundur buna." diye, ama o "otorite" insanları her zamanki gibi sallamadılar. Neyse.

Alıntıda söylediğin şeye gelince, o biraz da senin görmek isteyip istememenle alakalı bişey bence, zira evet, öyle tiplerden etrafta eşşek yüküyle var, gerzek gerzek geziyolar ortalıkta, "black metal dinliyorum" diyip 'hangi gruplar peki?' diye sorduğun zaman "Cradle of Bodom" diye cevap vereni bile mevcut. Bence (bak "bence") senin burada gözden kaçırdığın şey, o tişörtleri üzerine geçirip "rap sux metal 4 eva yihehey" diye gezenlerin büyük bi kısmının (hepsi değil normal olarak) bu söylediğim insan tipine dahil olması (senin de söylediğin gibi) ve bu insan tipinin üzerinde grup/albüm kapağı vs. baskılı tişörtleri o grubu gerçekten sevdiği değil, arkadaşlarının giydiğini gördüğü için giyiyor olması durumu. Aynı şeyi kardeşimle yaşıyorum şuan, o yüzden gayet iyi görebiliyorum bu durumu ben.

Bütün bu yazdıklarımın haricinde de, müzikle uğraşan bir insan mısın yoksa sadece dinleyici misin bunu bilmeden yazıyorum bunları. "Kimseye saygı duyma zorunluluğum yok" demişsin, bu yanlış bir yaklaşım bence(evet, yine "bence). Dinleyip dinlememek senin seçimin, ama eğer ilkini seçip dinlemişsen, belli bir standardın üzerinde eleştiri yapmak durumundasın o işe bence. "Şurasını beğenmedim, burası böyle, solo hatalı, ritm kaymış, melodi eksik, tonları sevmedim" veya eğer hiç bişey bilmeyen bi insansan en basitinden "bu şarkının havası beni açmadı bilader" desen bile, bu "yapıcı" eleştiri olur. Ama sen tutar da "bu ne abi Death varken Judas varken bu heriflerin suratına bakmam. zaten ezikler 13-15 yaş grubu dinliyo bi b.k becerdikleri yok, insanlar niye dinliyo ki amaaan. çöp bunlar çöp." dersen, hem onlara hem de kendime hakaret addederim.

Naçizane fikirlerimdir.
Mesaj tarihi:
nu metal işte yav çok karıştırmaya gerek yok.
crossover da neyin nesiymiş, sadece slipknot'la ilgili ek$i'de gördüğüm bir kaç entry ile sınırlı bir tag 'crossover'. Fikrimce.
Mesaj tarihi:
ayrıca nu metal dediğin şey crossover'ın özelleşmiş halidir,crossover daha geneldir yani.her türlü iki veya daha çok müzik ürünün mixlenmesiyle yapılmış müziğe crossover adı veriliyor.

lisedeki biyoloji derslerinden krossingover olayını hatırlarsın belki.anne baba geninden birer parça yer değiştirir ve böylelikle yeni birey ortaya çıkar.
Mesaj tarihi:
yok, senin verdiğin linkten önce küntekin abi anlattı bana güzelce crossover'ın ne olup olmadığını ve sonuçta slipknot'ın bu hedeyle hiç alakası olmadığına vardık. Çocuklar için resimli roman okurmuş gibi yapmıyorum yani öyle mi gözüküyor anlamadım da.

Öte yandan, crossover da öyle sadece bir kaç çeşnini karışımı diye silkip atılabilcek bişey değil pek sanırım zira bir kaç farklı soundun karıştırılamadığı, yani pure blablabla diye tabir etmediğimiz tüm müzikler crossover oluyor. Ama değiller dolayısıyla tanımın da eksik sayılır.

Ben de öyle dedim aha crossover, çapraz eşleme yani 2 müziğin karışımı aharaehey diye ama bir kaç isme bakmakla yetinmeyip araştırınca öyle olmadığını anladım, tavsiye ederim sana da :)

Genele indirgeyerek isim takacak olsak hepsi metal değil mi zaten onun da mı tartışmasını yapmayalım x)
Mesaj tarihi:
metal abi zaten yani ben sen ne dersek diyelim metalin içinde olan şeyler bunlar.
ayrıca crossover'da her zaman bir çaprazlama vardır,sound tek düze ise bile vokal arada değiştiriyordur tarzını falan..dediğin yeri bilmem ama onlar yanlış yazmışlar =)
  • Yeni Oluştur...