Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

% 99,99 Yeterince Güvenli Midir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yav bakış açısı farklı zaten. olasılık hesaplarına girersen 16 milyonda bir ihtimal tutuyor sayısal loto falan.

ama sonuç olarak ya tutuyor ya tutmuyor. bu bakış açısı daha farklı ve daha genel. öyle düşünün. yalan mı? ya yalan ya değil yüzde 50 işte hasdhasdha
Mesaj tarihi:
Olasilik dersi, Bolum 1.
Cozum kumesi: Herhangi bir olay sonunda meydana gelebilecek sonuclarin tumunun olusturdugu kume. Tum olaylari kapsayan kume.

Eger siz bu kumeye {"bes gelir", "bes gelmez"} diye bakiyosaniz, iki olaydan birisi olmak zorunda. Herhangi birisinin olma ihtimali de %50'dir.

Sorun su ki her sorulan soruda kume 2 elemandan olusmuyor. Bu nedenle sizin vereceginiz %50 cevabi yanlis olur.

Butun sorulari bu sekilde dusunup sadece iki eleman varmis gibi cozmeye calisabilirsiniz, ancak sorun su ki bu yolla daha komplike sorularin cevaplarini veremezsiniz. Vermek istemiyosaniz zaten ortada sorun yoktur. Zira x^2=4'ken x=2 demekte hicbir sakinca yok. -2'yi gormezden gelmek bir sey kaybettirmiyosa, gormeyin tabii ki.
Mesaj tarihi:
niye bu kadar ciddiye aldınız anlamadım ki

alakasız konuşuyorum ki olasılık hesapları hakikaten zerre umrumda değil yani. hiç ilgilenmiyorum ne matematikle ne olasılıkla

matematiği de pek sevmem. yapamadığımdan değil ısınamadığımdan bir türlü. o açıdan şu yaptığın açıklama bana gerçekten hiç birşey ifade etmiyor yani. konuyla alakalı donanıma sahip olmadığımdan yanlış anlama. ha ilgimi de çekmiyor zaten.
Mesaj tarihi:
2 ihtimal olan şey binarydir bikere onu yüzdeye çeviripte rezillik yaratıyonuz eheh, bu yüzde elliciliğe yeni bir ad vermek lazım mesela duygusal olasılık olabilir, hesap kitap adına bi boka yaramıyo nasıl olsa. her boka yüzde 50 şans desek başarısızlık şansı da yüzde 50 bir sonraki denemede de başarısızlık şansı %50 limiti alırsak, 50+25+12.5+6.25+3.125+1.5625+0.78125=omfg oda ne sadece 7 denemede yaklaşık 99% şans elde ettik oy oy yardır.
Mesaj tarihi:
katılıyorum son mesaja. katılmıyorum artık. sen bizim olasılığı anlamadın kardeş. diyorum ki her denemende şansın yüzde 50dir. devir yok yani ortada. her deneyişinde 3 gelme şansı zarda yüzde 50 dir gelmeme şansı yüzde 50 olduğu gibi.

ya da ismini umut fakirin ekmeği olasılığı olarak da koyabiliriz isterseniz.
Mesaj tarihi:
Mumu said:
katılıyorum son mesaja. katılmıyorum artık. sen bizim olasılığı anlamadın kardeş. diyorum ki her denemende şansın yüzde 50dir. devir yok yani ortada. her deneyişinde 3 gelme şansı zarda yüzde 50 dir gelmeme şansı yüzde 50 olduğu gibi.

ya da ismini umut fakirin ekmeği olasılığı olarak da koyabiliriz isterseniz.

o zmn şans ve olasılık kelimesinide kullanmayın yazıktır günahtır, sadece umut fakirin ekmeği kalsın. kemikleri sızlamasın istatistikçilerin, matçıların, fizikçilerin.
Mesaj tarihi:
ya gelir ya gelmez, bu bir sonuç ifade biçimidir, ama sen o olayın olasılığı üstüne hayatını yaşıyorsan zilyon tane o olaydan etkilenecek davranışın sadece olasılık kısmına yakın olanını kadar gerçekleştiriyorsan eyvallah fasdfasdf, yani özetle,
nası olsa piyango ya çıkar ya çıkmaz, ben alayım komple kredi beklemeye ne gerek var kredi ya verirler ya vermezler haueahu
Mesaj tarihi:
yaşlarınızı merak etmeye başladım. çocuk musunuz dalga geçiyorum saatlerdir şurada gaza geldiniz formül dökenlerden tezimi saçma bulanlara kadar ne ararsam buluyorum. banane ki olasılıklardan ya. ben işimi şansa bırakarak yaşamıyorum zaten. o açıdan rahat olun. ya olun ya olmayın.
Mesaj tarihi:
Asteroth said:
"Ya gelir ya gelmez" ne komik bir savdır lan.

2 tane sayısal loto kuponu yap o zaman, biri ya gelir olsun, biri ya gelmez olsun, kır parayı. Öyle salaklık mı olur hahaha

bu da iyiymiş ayrıca. ahaha ne zamandan beri istediğimiz şekilde bu olur bu olmaz diyebiliyoruz da haberim yok benim? kupon yapınca bu tutan kupon bu tutmayan kupon diye kupon yapacağıma sadece tutan kuponu yaparım o zaman.

yanlış olmuş asteroth mantığın özür dilerim ama. ya da ben ynalış anlamışımdır bilmiyorum. iki ihtimalli.
Mesaj tarihi:
hala %50'yse iki tane kupon alayım %50+%50=%100 diyenler var, önceki yorumları okuyun lütfen, kabul edilmeyen teoriyi ispatlamak için yine o teoriyi kullanmaya çalışıyorsunuz.

arkadaş çok güzel bir örnek vermiş, çük kanseri 7milyarda bir insanda oluyorsa, bu size olmayacağınızı gösterir mi? ya da ne gösterir? ne verir size?
Mesaj tarihi:
ciddi misiniz ya olasılığı o kadar anlamayanlar ? hakkaten ciddiyseniz bundan sonra hiçbir mesajınızı ciddiye almayalım olsun bitsin yani, 1 aylık bi köpeğim var o bile daha iyi anlıyo olasılığı.
Mesaj tarihi:

bişey ya olur ya olmaz ya da dik gelir!

bkz havaya atılan bozuk para!

azcık gerçekçi olun birşeyin olma ihtimali %33tür l@n!

size yeni bir bakış aşısı lazım matemik hakkında o da aşşağıdadır;

al sana

Mesaj tarihi:
bi efsaneye göre çok oturaklı bir olasılık profesörü böyle mit gibi bir okulda olasılık dersinin ilk günüde demo olsun diye havaya para atmış, atmadan önce %50 yazı %50 tura demiş, ve para dik gelmiş heh
  • Yeni Oluştur...