Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik'e Bakıp...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mathias said:
Şahan bizim Yeditepe'nin zengin bekar çocuklarının sürdürdüğü hayatı yaşıyor. Evde 1 ps 3 1 xbox elite 2 hd tv 1 projeksiyon falan. Arada eve kız atmalar, öğlen 1 de uyanıp iskender söylemeler eheh.

yeditepeliyim, evde 1 ps3 1xbox 1hdtv var, öğlen uyanıp iskender falan söylüyorum arada eve kız atma kısmını nası yapıcam pls? aehah

neyse konuya dönersek LathspeLL'e kesinlikle katılıyorum. Dedem de yönetmen (hatta o rezil filmlerdenbirinin de yönetmeni eheh) ama şöyle birşey var ki, o bu filmleri çoğunlukla zorunluluktan çekiyor. Kendisine gelen proje bu, para da lazım sonuçta yaşamak için ve onlar iş yapıyor ülkemizde.
Mesaj tarihi:
para yüzünden, önüne gelen işin o olması nedeniyle film çekmek ayrı bi olay. ama iş eleştiriye gelince o kalitesiz seviyesiz diye nitelendirilen filmlerden sonra (kişisel olarak beğenilir veya beğenilmez) recep ivedik gibi bi film çıktığında en azından takdir edilmesi gerekio. adam sonuçta türkiyenin çoğunluğunu güldürmeyi başarmış. espriler biraz seviyesizliğe kaçıo doğru ama yine de...
Mesaj tarihi:
Cuce said:
bu arada lath iyi demişsinde, cem tılmazın yılmaz erdoğanın yazdığı senaryolarla recep ivedik bir değil yanı..

doğru o konuda ben de hak veriyorum sana. recep ivedik'in zaten senaryo olarak bi olayı yok. arka arkaya eklemiş skeçlerini... ama yaparken aklında ortaya giriş-gelişme-sonuç'lu bi şey çıksın die hedeflememiştir heralde. öyle tahmin ediorum.
Mesaj tarihi:
zaten öyle bi beklentiye sahip değildi kimse. hatta yani filmin bi yerinde (her filmde olduu gibi) bi duygusallaşma gayreti var. hiç gerenk yok yani.

not: neyse konudan sapmanın da bu kadarı... :)
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Turkiye'de sinema yanlis ellerde. Teknik alan bakacak olursak teknolojik anlamda ozurlu, bilgisiz, egitim almak yerine yerine usta-cirak iliskisiyle yetisen bu nedenlede sinemanin kullandigi teknikleri bilmeyen elemanlar tarafindan filmler cekiliyor. Sinan Cetin'in kendisi geldi "Yeni digital kameralar varmis, onlar nedir? Alsak mi?" diye bana sormustu. Dahasi kendisinin goruntu yonetmenleri, kameramanlarida bundan bi haberler. Bu adamlar Turkiye'nin en zengin Produksuyon firmalarindan birinde calisiyor dikkatinizi cekerim.

Birde produktorler var ki ayri bela. "filmden para kazanilmaz" diye milleti kandiriyorlar okullarda sonra 10.000.000 YTL gibi rakamlari kaldiriyorlar filmlerden ama nedense bunlar yatirim olarak geri donmuyor sinemaya. Hepsi evler, apartmanlar olarak yer buluyor produktorlerin mal varliklarinda. Kimse gidip yeni kamera alalim, su sinemaya yatirim yapalim demiyor.

Yonetmenlerde zaten para kazanmak icin bu isteler. Kendi zevkleri, ambition'lari falan yok. "1-2 dizi cekeyim, para gelsin"den baska dusunce yok.
said:

Sinan Çetin'in çektiği Çaykur Reklam Filmlerinin 2 senelik toplam bütçesi 5 trilyon idi. 5 Trilyon. Yayın bedeli dahil ama 5 trilyon nasıl bir rakkamdır kardeşim. Nerden mi biliyorum? O dönem Çaykur'un ajansıydık :D. Şimdi ne mi oldu? 6 ay maaşımı alamadım ve şirket battı, ayrı konu. Bazı insanlar Plato'ya gelir, sinan çetinin çekiminde yer alması için fazladan 40 50 bin dolar para öderler. Sinan çetin 80 milyara çektiği reklam filmlerini beğenmeyerek çöpe atar ve tekrar çeker, adama koymaz bu paralar. Çünkü yardırıyor.
Mesaj tarihi:
sonuçta ticari bir film ve 5 milyon kişi izlediyse başarılı olmuştur. bence espriler kötü bile olsa sonucu degiştirmez. şahanın populer olduktan sonraki degişimi aslında pekte farkedilmicek bişey degil ama recep ivedik filmiyle şahan gökbakardaki degişimi aynı kefeye koyupta yargılamaya çalışmak saçma olur.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
bu arada lath iyi demişsinde, cem tılmazın yılmaz erdoğanın yazdığı senaryolarla recep ivedik bir değil yanı..

Konu senaryo iyi/senaryo kotu degil aslinda. Bu isimlerin populer sinema yaparak kazandigi parayi sinemaya geri yatirmasidir.

Bakin 2 tip sinema var dunyada: (basit isimlerini dusunursek) Populer sinema ve sanat sinemasi... Sanat filmleri derken biliyorsunuz Avrupa sinema tarzi, Fransiz stilidir.

Bu 2 tip birbirine muhtactir, ama nedense sanat filmleri yapanlar populer sinemaya laf sokarlar surekli. Ve populer sinemacilarin kazandigi parayada uyuz olurlar. Populer sinemacilarda sanat filmlerini bayik bulurlar.

Aslinda her iki tipte ayni konulari isler, ayni mesajlari verir. The Dark Knight'ta iyi kotu savasini anlatir, dondurmam Gaymakta bunu anlatir. Ama nedense bunu mitolojik, aksyionvari acidan ele alinca degersiz gibi davranir elitistler.

Ben Platodayken kisa film konusu olarak thriller sectim, tamamen populer sinema, ama digerleri fatih'te fakir oglan hayat kadinina asik olur, isci travestiyle bir gece yasamak ister gibi konular secip bunlari cektiler. Benim icin "tamam olabilir" ama onlar benim tarzimla dalga gectiler, kucumsediler, engellemeye calistilar. Farki anlatabiliyor muyum?

Sinemada bunlarin elinde olunca, onca baskidan sonra birseyler basarilirsa konusulur arkadas. O yuzden Cem Yilmaz'in Gora'si cikinca bu kadar cok konusuldu. Cem Yilmaz sertce savundu. Cunku adamlar uzerine gitti filmin. Ulan ilk duzgun efektli uzay filmi cekmis adam. Teknik bir sey basarmis, senaryoda iyi sayilir, yerli yerinde bir film. Ama yooook! Illa laf sokacaklar, Zeki Demirkubuz seyredip "Ahha GORA nedir ki" diye takilan salaklara uyuz oluyorum.

Iste Sahan'in Cem Yilmaz'in isyani burdan geliyor.
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:

Sinan Çetin'in çektiği Çaykur Reklam Filmlerinin 2 senelik toplam bütçesi 5 trilyon idi. 5 Trilyon. Yayın bedeli dahil ama 5 trilyon nasıl bir rakkamdır kardeşim. Nerden mi biliyorum? O dönem Çaykur'un ajansıydık :D. Şimdi ne mi oldu? 6 ay maaşımı alamadım ve şirket battı, ayrı konu. Bazı insanlar Plato'ya gelir, sinan çetinin çekiminde yer alması için fazladan 40 50 bin dolar para öderler. Sinan çetin 80 milyara çektiği reklam filmlerini beğenmeyerek çöpe atar ve tekrar çeker, adama koymaz bu paralar. Çünkü yardırıyor.

Sinan Cetin reklam devlerinden bir tanesi. Cogu unlu markanin reklami onun adi altinda cekiliyor.

Onun adi altinda diyorum cunku kendisi cekmiyor fazla. Altinda calisan, birseyler olmak icin cabalayan gencler var, onlar cekiyor, Sinan Cetin parayi cebe atiyor. Olay bu.

Mesela 80 milyar'a anlasiyor bir reklam icin. Kendi evinin bahcesinde bosluk var, oraya perde merde cektirip set kuruyor, 5 milyara reklami cekiyor, 75 milyari cebine atiyor. Budur sistem.
Mesaj tarihi:
ıyi de Ahmet Hakan populer filme laf sokmuyo ki,

kaldi ki kendisi sinema ele$tirmeni de degil.

ayrica cok da sikko bir film recep ivedik. osuruga gulen bir toplum haline geldigimizi gormeyenlere koyim de tur atsinlar.

gorayla recep ivediki de ayni kefeye koyan bir sinema televizyon ogrencisi de mumkunse bir an evvel halkla ili$kilere falan yatay geci$yapsin.
Mesaj tarihi:
Cem yılmazıda eleştirdiler paso ya para kazanıo adamlar kimene nasıl kazandığından. insanları güldürüyolar gerisi boş laf kıskançlık bana göre
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Mesela 80 milyar'a anlasiyor bir reklam icin. Kendi evinin bahcesinde bosluk var, oraya perde merde cektirip set kuruyor, 5 milyara reklami cekiyor, 75 milyari cebine atiyor. Budur sistem.

X(
Mesaj tarihi:
Esh said:
ıyi de Ahmet Hakan populer filme laf sokmuyo ki,

kaldi ki kendisi sinema ele$tirmeni de degil.

ayrica cok da sikko bir film recep ivedik. osuruga gulen bir toplum haline geldigimizi gormeyenlere koyim de tur atsinlar.

gorayla recep ivediki de ayni kefeye koyan bir sinema televizyon ogrencisi de mumkunse bir an evvel halkla ili$kilere falan yatay geci$yapsin.

Ben Ahmet Hakan'i baz alarak konusmadim, banane Ahmet Hakan'dan.

Recep Ivedik'e de super film demedim. Gayet basit, skece dayali ama bazi esprileri iyi olan bir film. Peter Sellers izleyen adamda gulebilir bazi yerlerde.

Gora'yla recep ivedik'i ayni kefeye koymuyorum, ikisinin hizmet ettigi populer kultur, populer sinema penceresinden bahsediyorum. Ha bu arada GORA'nin karakteri ile Recep Ivedik karakteri gayette ayni alt kultur tiplemeleridir. Ha bunlari anlayamiyorsan (ki anlamiyorsun) buraya gelip ahkam kesme millete.
Mesaj tarihi:
birde profesyonel film cekimiyle ilgili bir iki kelam etmek istiyorum

bende ucundan bir filme mali yatirimda bulunduk, dedikki kucuk butceli olsun 1 milyon dolar butcemiz var. Bir kere cast in ayarlanmasi, iste sistematigi, oturup duzenlenmesi vs paranin bir kismini yiyor, ben bunlarin ciddi manada turkiyede yapildigina inanmiyorum. Cem yilmaza saygim suradan digital efektlere harcanan paralar inanilmaz adam ugrasmisti.

neyse ilginizi cekerse suda teaserimiz

bitme asamasina geldik gibi trailerimiz olursa onuda gosteririm bir gun :)

[video]http://www.fangoria.com/bloodnight/?feature=oembed" width="459">

• Yeni Oluştur...