xieon Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Aslında hayat dediğimiz koskoca varlık; tek bir bütünden öte, bir sürü küçük değersiz "şeylerin" birleşiminden oluşur. Bu "şeyler" o kadar küçük ve önemsizdir ki çoğu zaman farkına bile varmayız. Peki nedir bu küçük değersiz "şeyler"? Genelde bu küçük değersiz şeyler: aşk, arkadaşlık, sevgi gibi manevi değerlerdir yani olacak tüm olayların sonunda elimize geçecek olan koskoca bir hiçtir daha doğrusu ne kadar uğraşırsak da uğraşalım sonu olan şeylerdir. Peki en sonunda hiç olan bu şeyler nasıl oluyordu bizim hayatımızı değerli kılıyor? Çok sevdiğim bir hikaye vardır, belki bilirsiniz. Siz bir birsinizdir, benliğiniz, özgünlüğünüz kısacası siz ve hayatınıza değer katan aşk, dostluk, eğitim gibi herşey de sıfırdır. Sıfır dediğime bakmayın birin yanina gelen sıfır onu ne kadar da değerli kılar değil mi? Tüm bu sıfırlar biz doğduğumuzdan ittibaren bir şekilde hayatımızın içine girer. Hayatıımız dediğimiz şey belli bir zamandan sonra şöyle bir hâl alır; 10000000000000000000. Kimi insanlarda bu daha da uzun olabilir tabi ki... Daha sonra biri gelir ya da başınıza bir olay gelir, bu kişi ya da olay hayatınızda bir virgüldür. O virgül için herşeyinizi feda edebilirsiniz, önce asla vazgeçmiyeceğiniz duygularınız, prensipleriniz daha sonra dostluklarınız hatta bazı aile bireyleriniz en sonunda da kendiniz. Peki tüm bu çabaların sonunda bu virgülü elde edebilir misiniz? Evet tüm bu çabaların sonunda virgülü rahatça elde edebilirsiniz fakat bir sorun vardır. Siz o kadar fedakarlık yaparken virgül hayatınızın iyice içine girmiştir sinsice size yaklaşmıştır. Siz artık 1,0000 halini almışsınızdır. Bundan sonrası mâlum basit matematik bilgisi; virgülden sonra gelen sıfırların değerlerini hepimiz biliriz. Tüm bu olaylar sonunda geriye bir tek "1," kalır. Normal olarak virgül 1'in yanında durmak istemez ve gider. Artık en başa dönmüşsünüzdür. Önemli olan bu kısacık ömrünüzde herşeyin sonuna bir "1" daha ekliyebilmektir. İşte o zaman kalıcığı, gerçeği yakalıyabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Dünyada güzel hatıralar bırakabilirsek ne mutlu bize eline sağlık güzel olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 O hikayenin aslinda, 1 sagliktir yalniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 değerli pati gerçekten güzel bir yazı.okurken dalmışım,tek geldik dostum tek gitcez.ne ana ne baba ne de başkaları.çok mu dokunaklı oldu yaff bu saatte nese herşey gönlünce olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Penthesilea said: O hikayenin aslinda, 1 sagliktir yalniz. Dediğim gibi alıntı yaptım. O hikayeyi tam olarak hatırlamıyorum. Bir de konuyla bağlantılı olsun diye ucu açık bir kavram kullandım. Hatirlatman için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 vivavale Sağol vivavale anlatmak istediklerimi yakalamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 yok değerli pati dostum rica ederim.ya işte önemli olan dolu dolu yaşamak belki sonunda sadece 1 olarak kalcksn ama biz insanız yani bize verilen rol bu.takıl yahu hayatın tadına var ne bilim gez toz eğlen fln :D yeri geldiğinde de ağla.hani derler ya hayat nedir die sorsalar kimse cevap veremez doru düzgün.hayat bir kaç kısa andır herhalde insanı etkileyen.yada hayat patilerle sohbet etmek te olabilir çoğaltabiliriz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Ya işte asıl bana koyan bu. Yani iyi güzel yaşıyorum ama hepsinin bir sonu olduğunu bilmem beni yıkıyor. Tabiki burada ki en büyük son da ölüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 hımm anladım dostum.sana bi soru sorim düşünsene hiç kimse ölmeyecek herkes sonsuza kadar yaşayacak.dünyanın hali ne olurdu? yaşlı yaşlı insanlar ,tükenmek üzere olan kaynaklar(şimdide var ama) yani herşeyin sebebi var ama şey olarak da düşün ben yobaz diilim yanlış anlama ama yani dünya hayatını dinlenme yeri olarak düşün sonsuz yolculukta dinlenme yeri die düşün işte.bu dinlenme yerindeki belirlenen süren bitcek ve yoluna devam etceksin.öle düşün.bilmem cannı sıkma bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Söylediklerinde bir yanlışlık var yani zaten insanin ölmesi vücüdünü artik yenileyememesi yüzündendir yani ölümsüz olduğunda insanlar yine en gelişmiş genç hallerinde olacaklardır. Herneyse konu bilim değil :D İsteyen intahar eder ölür abi öyle bir dünyada birakin yaşamak isteyen yaşasin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar