chesterfield Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Bu yılki össyi sabah kahvaltısından zehirlendiğim için kaçırdım. ağladım evet. ve yurtdışında okumaya karar verdim, başka seçeneğim yok çünkü. Bulgaristan'a gidiyorum. Sofia St. Kliment Ohridski Üniversitesine, pek saygıdeğer yök denklik vereceğini söyledi. tüm belgeleri hazırladm gidip kayıt olmak kaldı sadece, neyse; 1+4 yıl üniversite, yıllık 3,000 € ancak ben çift vatandaş olduğum için 1,500 € ödeyecem. Kayıt olurken 3 bölüm seçme şansım varmış; Uluslararası İlişkiler okumak istiyorum ancak mezn olduğumda iş bulma imkanları kısıtlıymış sanırım, sonuçta babam milletvekili olmadığına göre diplomat olmam söz konusu değil. Diğer 2 hakkımı hangi bölümden yana kullanayım diye size sorayım dedim?, [şimdi daha ne okuyacağını bilmiyorsun, senden adam olmaz diyen çok etrafımda, açıkçası bende emin değilim, adam olmak için çalışıyorum] ileride mezun olunca iş bulmakta zorluk çekmeyeceğim bir bölüm olsun isterim. Tıp Fakültesi Uluslararası ilişkiler İngiliz Dili Edebiyatı Yazılım Mühendisliği Bilgi Sistemleri Uygulamalı Matematik Matematik ve Enformasyon Felsefe Psikoloji Sosyoloji Kamu Yönetimi Avrupa Birliği Modern Yunan Dili Fransız Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili Alman Dili İngiliz Dili İspanyol Dili Portekiz Dili Arap Dili Türk Dili Çin Dili Kore Dili Japon Dili Okul öncesi Öğretmenliği İlkokul Öğretmenliği İlkokul ve Yabancı Dil Öğretmenliği Sosyal Pedegoloji Müzik Hukuk Tarih Tarih ve Çoğrafya Avrupa Tarihi Ekonomi İşletme Gazetecilik Uluslararası İlişkiler Kütüphanecilik Fizik Mühendislik Fiziği Nükleer Teknolojileri Fizik ve Matematik Astrofizik Kimya Nükleer Kimya Kimya ve Fizik Kimya ve Enformasyon Biyoloji Moneküler Biyoloji Biyoteknoloji Biyoloji ve Kimya Birde Sofia Teknik var ama orası son seçenek olarak duruyor; -Endüstri Mühendisliği (İngilizce) -Makina ve Aygıt Yapımı (ingilizce) -Mekatronik (ingilizce) -Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi (ingilizce) -Genel Makina Yapımı (Almanca) -Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi (Almanca) -Elektrik Mühendisliği (Fransızca) -Otomatizasyon, Bilgisayar ve İdare Tekniği -Elektroteknik -Elektrik Enerjisi ve Elektrik Donatımı -Isı ve Nükleer Enerji -Isı Tekniği -Hidrolik ve Pnömatik Teknik -Tekstil Tekniği ve Teknolojisi -Makine Yapımı Tekniği ve Teknolojisi -Makine ve Aygıt Yapımı -Elektronik -İletişim Tekniği ve Teknolojisi -Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi -Taşımacılık Tekniği ve Teknolojisi -Havacılık Tekniği ve Teknolojisi -Ulaşım Teknolojisi ve İdaresi -Endüstri İdaresi -Mühendislik Dizaynı -Uygulamalı Matematik -Kamu İdaresi -Ekonomi İdaresi -Bilgisayar Projeleme Mühendisliği ve Makina Yapımı Teknolojisi -Mekatronik bölümleri mevcut. Makine ve Endüstri müh. tavsiye eden, oku bak iyi para ver diyen çok oldu. Okuyanınız edeniniz varsa, yardımcı olunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Tıp Fakültesi Hukuk Yazılım Mühendisliği Çin Dili Ben olsam bunlardan birini secerdim, Heyecan aramiyorsam ve basarili olacaksam TIP Param var ve amerikada master ve doktora yapabileceksem HUKUK Yurtdisinda calismak istersem Yazilim Muhendisligi Zengin olmak ve heyecan ariyorsam Cin dili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 her şeyi anladım da kütüphanecilik nedir ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Bizim arkadaş Varna da diş hekimliği okuyor. Ne zaman konuşsam şartların ne kadar kötü olduğunu anlatır. Özellikle yurtlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Recall06 said: Tıp Fakültesi Hukuk Yazılım Mühendisliği Çin Dili Ben olsam bunlardan birini secerdim, Heyecan aramiyorsam ve basarili olacaksam TIP Param var ve amerikada master ve doktora yapabileceksem HUKUK Yurtdisinda calismak istersem Yazilim Muhendisligi Zengin olmak ve heyecan ariyorsam Cin dili Çin dilinin nasıl zenginlik ve heyecan getireceğini tam anlamadım ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 çin çok geniş bi coğrafya. ne olacağı belli olmaz. mandarin çalar çin halk türkücüsü olur belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 mandarin konusur, mandolin calar belki de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 olabilir. bi konuyla ilgili bişey söyliyim de ayıp olmasın /summon dynun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Dunay ticaretinin atiyorum yuzde 50 sini belli bir sure sonra cin olusturacak, e orda herkesin ingizlizce bildigi filan yok, uluslararasi sirketlerin freelance calisani olabilir cok ciddi para kazanir zengin olur.. Cine gider yerel bolgelerde dili sayesinde ticaret baglantilari kurar gene zengin olur.. Cin dili bilen adam su an tek kulagi tek gozu ile ayda 10 bin dollardan az para kazanmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Çince bilmek güzel evet de, üniversitede Çin Dili ve Edebiyatı okuyarak nasıl karmaşık uluslararası ticari bağlantılar yapılabileceğini de merak etmiyor değilim açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Edebiyatini okutmazlar zannetmiyorum sadece cin dilidir o :P Cok karmasik degilki sen eger sadece turkce bilirsen 80 milyona hitap edersin.. Ingilizce bilirsen 750 milyona hitap edersin.. Cince bilirsen 1 milyar 250 milyona hitap edersin :) Ingilizce ve cince bilen biri inanin bana zengin olur..Tanidigim bir kiz okudu okurken herkez dalga gecti kizla ama kiz su and TR den en buyuk holdinglerden birinde 7500 dollar maasla calisiyor, bos zamanlarinda tercume ettigi dokumanlari saymiyorum bile inanin cok para var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 roket adam said: Bizim arkadaş Varna da diş hekimliği okuyor. Ne zaman konuşsam şartların ne kadar kötü olduğunu anlatır. Özellikle yurtlarda. yurtlar kötüdür evet, ama önemli olan eğitim, varna tıp avrupda oldukça geçerliliği olan bir üniversite diye biliyorum. Bana gelince, ben doktor falan olamam o yüsden tıpı eledim, Çinceyi bulgaristanda öğrenemezsiniz, yazılım mühendisliğinde htmlden ötesi öğretilmiyormuş diye işittim, hukuk olabilir ama şimdi ben Bulgar hukukunu okuyupta türkiyede çalışabilirmiyim, her ülkenin farklı değilmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 http://www.uzmantv.com/cince-bilmek-ne-tur-avantajlar-saglar cince bilmek ne kazandirir anlatiyor adam turkce dinleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 üniversitede bölüm olarak çince seçmektense, üni okurken çince öğrenip üni'de de çincemle destekleyeceğim cillop gibi bir meslek öğrenmek isterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Evet yav aynen onu demeye kasıyordum ben de daha açık oldu. Bence de. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ben de onu yazicaktim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Meslek nedir? Isletme,uluslararasi iliskiler,siyasi bilimler,halkla iliskiler, vs okumak meslekmidir? Doktorluk meslektir, muhendislikler meslektir, hukuk meslektir vs.. Isletme okumak 4 sene bir insanin kendine yapabilecegi en sacma salak istir.. Cince okuyup isletme masteri yapmak isletme okuyup cince ogrenmekten daha mantiklidir.. Ne okuyup cince ogrenilecegi cok onemli. Elbette doktorluk okuyuo cinceogrenmek baska bir mevzu.. Insanin hayatini yasama isteyis sekline gore egitim seklini secmesi gerekir.. Aslinda su dogrudur bu dogrudur genelllemesi yanlistir.. kisiye gore degisir. Ama isletme okumak bence sacma isletme masteri yap bitir olayi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Bulgaristana gittim. 1 sene durmadım geri geldim. Standartlar çok düşük. gittiğime çok pişmanım. Sofya teknikteydim. tşk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 bira sudan ucuz diyodun en son. o güzel bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 hangi standart? eğitim - yaşam ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 chesterfield said: roket adam said: Bizim arkadaş Varna da diş hekimliği okuyor. Ne zaman konuşsam şartların ne kadar kötü olduğunu anlatır. Özellikle yurtlarda. yurtlar kötüdür evet, ama önemli olan eğitim, varna tıp avrupda oldukça geçerliliği olan bir üniversite diye biliyorum. Bana gelince, ben doktor falan olamam o yüsden tıpı eledim, Çinceyi bulgaristanda öğrenemezsiniz, yazılım mühendisliğinde htmlden ötesi öğretilmiyormuş diye işittim, hukuk olabilir ama şimdi ben Bulgar hukukunu okuyupta türkiyede çalışabilirmiyim, her ülkenin farklı değilmi? Cinceyi bulgaristanda neden ogrenemiyorsun anlamadim? Hukuk okursan sana dedim ki amerikada master ve doktora yap ve zaten donme amerikadan bor daha.. Yok sadece hukuk okurum gelir TR de savci hakim olurum diyorsan zor bir hayat seni bekliyor derim.. Sanirim bazi sinavlar var TR de vermen gereken hukuk mezunu olduktan sonra.. Hukukda yasalardan cok bilimsel bazi hukuk tarihi degerleri gibi kavramlar daha genis oluyor bir mantik ve anlayis ogretiliyor.. Yoksa yasalar degisir her dakkika zaten ( genede uydurmus olmayayim hukuk okuyan beri gelsin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Recall06 said: Meslek nedir? Isletme,uluslararasi iliskiler,siyasi bilimler,halkla iliskiler, vs okumak meslekmidir? Meslektir efendim. Çağımız artık öğretmen-avukat-doktur üçgenini aştı, çok oldu hatta. Halkla ilişkiler uzmanı veya işletmeci de pekala bir meslek sıfatıdır bir çok kalın kafa bunu kabul edemese de. Sosyal bilimler mühendisliği diye söz öbeği kurup, bu bölümlerden mezun olanlara blabla mühendisi deseydik o zaman meslek olacak mıydı bu bölümler sizce? Binlerce insanın okuduğu uğraştığı dirsek terlettiği şeyleri "salak iş" diye silkip atmak da densizlik oluyor hafiften afedersin. Kimisine göre de bambaşka bir şeyle uğraşırken bir yandan dil öğrenmek varken dört sene boyunca sadece dil öğrenmeye okula gitmek saçma gelebilir pek tabi ki. Dediğin gibi bu kişiden kişiye değişir. Önemli olan bir kişinin diğer zilyon tane kişinin yaptığına dar bakıp salak iş diye nitelendirmekten kaçınmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Gitmeyin orlara ömrünüzü harcamayım boşuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 BG'de çinceyi ne kadar öğretebilecekleri şüpheli, o yüsden diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 anlat ne geldi başına, yol yakınken vazgeçir beni o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar