Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunedir Böle!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Viktor said:
hani kendi hur iradeleri ile ortunuyorlardi? inanclari icin baski ile degil

böyle bir genellemeyi nasıl yaptığını bir yana bırakalım, konuyla alakası nedir bunun viktorcum? niçin örtünmek istiyorsa örtünür millet. örtünmesine karışmaz, eğer baskı var diyorsan da o baskı unsurunu yok etmeye çalışırsın. anlayamadım bu mesajın sebebini
Mesaj tarihi:
genel olarak konustum
forumdan cok televizyonalrdan lanse edilen o degilmi?

herkes hur iradesi ile basini kapiyor o yuzden magdur oluyor universite okuyamiyor filan
hani dini inanc filan

ha istiyen istedigi gibi ortunur istedigini giyer ama ben gayette sahsima hakaret olarak algilama hakkina sahibim sonucta potansiyel sapik muamelesi yiyorum bir erkek olarak

diger turlu daha feci durum cunki birilerinin zoru ile ortunuyor, aile baski yapiyor aileye mahalle baski yapiyor mahalleye abuk subuk tipler bunu dayatiyor

ki "islamin sarti" diye lanse edilerek cok tartismali olan bu konuyu dayatip ortunmiyenleri musluman degil onalr diye gostermenin cirkinliginede deginemiycem

ama bu dunyanin olayi bu iste
ne kadar asagilik ve adi dusunceleri olursa olsun yahudi soykirimi olmasa idi bugun gamali hac gezen tipleri kimse yadirgamiycakti belki onlar icinde ozgurluk talep edilicekti

bunun yaninda dinden cikanin oldurulmesini emreden ama yeni dogan cocuklari hic kendisine danismadan mensubu yapan bir din var
musluman degilim artik desen omrun boyunca tepende damocles in kiliciyla gezicen ve sana bu baskiyi yapan kisiler biz baski goruyoruz, hirsizlik yaptigimda kolumun kesilmesini istiyorum inancim boyle bu ozgurlugu bana verin zulmediyorsunuz diye gezicek
modern hukukta kisinin temel haklarindan kendi istegiyle bile vazgecemiyicegini bu adama anlatican bide

siddete basvursun basvurmasin insan haklarina saygisi olmiyan hicbir dine, dusunceye veya ideolojiye bir insan oalrak saygi duymama hakkim vardir heralde

ve saygi duymamayi seciyorum
bu kadar basit
Mesaj tarihi:
Viktor burda kimse baskı ile hiçbirşeyin yaptırılmasını kabul etmez ya da savunmaz.

Ama sen hepsini genelleyerek konuşursan bir de hani hani ? sorusunu boş boş sorarsan saçma oluyor. Biri hepsinin baskı ile giydiğini ispatlamışmı da sen hani hani ? diye soruyorsun , olay nedir ?

Aile baskısı veya gelenek görenek baskıları herzaman olmuştur ve olacaktır. Bunlara dışardan kimse müdahale edemez kolay kolay , toplumu bilinçlendirmeye çalışırsın elinden geldiğince okadar.

Sen hem insanları baş örtüsü yüzünden üniversiteye sokma , hem de sonra işte cahil toplum vs. vs. de , bu ne lahana turşusu ?
Mesaj tarihi:
Üniversiteler ve devlet daireleri kamu alanlarıdır, buralarda kılık kıyafet zorunluluğu vardır, nasıl ki bir milletvekili kravatsız TBMM genel kuruluna giremez, buda onun gibi bir şeydir. Ki Mörwe Kawakchı hanım da TBMM'ye başını örterek girdi ama çıkartıldı. Her yerin kendine göre adabı, kuralı vardır, otobüse boxerla binilmez diye bir kural yoktur ama kimse boxerla binmez. Öyle olması gerektiğini bilirler. Bu da onun gibi bişey. Baş örtüsü dediğiniz ve savunduğunuz şey Rahibe kıyafetleridir, sıkma baş bizim kültürümüzde yoktur, var olan yerlere gitmekte herkes özgürdür, işte kapı, işte sapı.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Viktor burda kimse baskı ile hiçbirşeyin yaptırılmasını kabul etmez ya da savunmaz.

Ama sen hepsini genelleyerek konuşursan bir de hani hani ? sorusunu boş boş sorarsan saçma oluyor. Biri hepsinin baskı ile giydiğini ispatlamışmı da sen hani hani ? diye soruyorsun , olay nedir ?

Aile baskısı veya gelenek görenek baskıları herzaman olmuştur ve olacaktır. Bunlara dışardan kimse müdahale edemez kolay kolay , toplumu bilinçlendirmeye çalışırsın elinden geldiğince okadar.

Sen hem insanları baş örtüsü yüzünden üniversiteye sokma , hem de sonra işte cahil toplum vs. vs. de , bu ne lahana turşusu ?

universiteye egitim icin giriyorsa gercekten almak istiyrosa o egitimi gider peruk takar veya cikarir icerde

AIHM e giden butun turban dosyalarini inceledim nerdeyse

arap dili ve edebiyati
ilahiyat
edebiyat

agirlikli sikayetciler
simdi bu iceri giricek arap dili ve edebiayti okuyicak ve birden disari cikip islam dininde reforma olan ihtiyaci mi kaniksiyicak?
kaldiki turkiyede ciddi egitim veren yada duzeltiyim, "verebilen" kac universite var? turbanlialr giricek egitim gorucek hersey guzel olucak gibi bir ama ya gidebiliyorsun

ha ben universitede turban yasagina karsiyim isteyen istedigi gibi girsin ciksin umrumda degil
ama "inanmiyorsan saygi duy" cercevesinde insana saygi duymiyan bir dine zorla saygi duyamam
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Baş örtüsü dediğiniz ve savunduğunuz şey Rahibe kıyafetleridir, sıkma baş bizim kültürümüzde yoktur, var olan yerlere gitmekte herkes özgürdür, işte kapı, işte sapı.
sanki serbest baş*la alınıyor mu millet üniversiteden içeri? ayak yapmayalım lütfen, hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu. laiklik = dine tükakacılık sanmayalım. beynimizi örümceklerden arındıralım.

ek: serbest baş = türban olmayan başörtüsü. artık nasıl bir fark öngörüyorsanız
Mesaj tarihi:
Viktor said:
ama "inanmiyorsan saygi duy" cercevesinde insana saygi duymiyan bir dine zorla saygi duyamam

zaten dine saygı duymayacaksın hocam, insanların tercihlerine, sana en saçma gelen şeyi bile inanç olarak kabul etmesine duyacaksın.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:
Drakkahn said:
Baş örtüsü dediğiniz ve savunduğunuz şey Rahibe kıyafetleridir, sıkma baş bizim kültürümüzde yoktur, var olan yerlere gitmekte herkes özgürdür, işte kapı, işte sapı.
sanki serbest baş*la alınıyor mu millet üniversiteden içeri? ayak yapmayalım lütfen, hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu. laiklik = dine tükakacılık sanmayalım. beynimizi örümceklerden arındıralım.

ek: serbest baş = türban olmayan başörtüsü. artık nasıl bir fark öngörüyorsanız

Beynimizi örümceklerden arındıralım derken 1500 yıl önceki kılık kıyafetle 2008'de dolaşalımı savunuyorsun değil mi? Erkeklerde sakal yerlere kadar, müritler, tarikatlar, zikir törenleri, kadınlarda sıkmabaş hatta burka. Beynin örümceklenmesi anlayışın mı kıt, yoksa bizi mi kandırmaya çalışıyorsun?

Mum_Chamber said:
Viktor said:

zaten dine saygı duymayacaksın hocam, insanların tercihlerine, sana en saçma gelen şeyi bile inanç olarak kabul etmesine duyacaksın.

Ha nazilere saygı duyuyosun yani, türkleri yakan, yahudileri sabuna dönüştürenlerin düşüncelerine tercihleridir deyip saygı duyuyorsun yani. Engizisyon mahkemelerine falan da saygılısın, anlıyorum. Güzelmiş...
Mesaj tarihi:
heyşeye saygı duyalım peki saygı duyduğun kişiler sana saygı duymazsa ne yapacağız?

mesela almanyada 1932 de bir yahudiyim ve sosyalizme sempati ile bakıyorum.nazilere saygı duyuyorum demokrasi ile geldiler.peki sabun olarak paketlenince gaz odalarında can verince duyduğum saygı beni diriltecek mi? hala demokrasiyi herkesin düdüğünü öttürdüğü eşşeğini sürene karışılmadığı çok hukuklu bir anarşist devlet sanıyorsanız yanılıyorsunuz.kimse saygı vermeyen kitlelere saygı duymak zorunda değildir.demokraside olsun isterse asrı saadet devri olsun.

edit:mesela kelimesini ekledim.
Mesaj tarihi:
siteye girdim ordan oraya atladım bi şekilde bi foruma girdim başladım okumaya bunu buldum mesela
müslümanmısınız siz hıı?

başladım okumaya başta epey uyuz oldum sondan 3. maddeyi okuyunca gülmeye başladım

burdaki dangalak gibi tipler ortalıkta dolaşmaya devam ettikçe, bu "ben doğrusunu bilirim kuran böyledir ancak böyle yorumlanır tersini yapan ya günahkardır ya cahildir ona öğretmekte benim işim öğretemezsemde keserim" mentalitesi yokolmadıkça, türban ve beraberinde getirdiği yaşam tarzı benim için bir tehdittir.

zamanında babamın arkadaşı konyada ramazanda sigara içti diye dayak yemiş bi grup hayvandan. türban bu mentalitenin uzantısıdır ve evet ben "first lady"mizi gördüümde korkuyorum çünkü devletin başındaki insanlarda aynı akıl yapısına sahip.

türbanlı kızla mini etekli kız yanyana dolaşsın, çember sakallı adam bara gitsin arkadaş grubuyla portakal suyu içsin he o zaman buyrun kampüse =)
Mesaj tarihi:
Solomnus said:

türbanlı kızla mini etekli kız yanyana dolaşsın, çember sakallı adam bara gitsin arkadaş grubuyla portakal suyu içsin he o zaman buyrun kampüse =)

sir ve aşireti yazmadan ben yazıyım nasıl olsa değişik bişey söylemicekler. Ama inanç ama din, mini eteklinin dini onu mini etekle dolaşsın diyosa giysin bizim için bi sorun yok, hede hödö, lada luda bır bır gırgır bla bla...
Mesaj tarihi:
İğrenç bir olay ya kadının hak ettiği değer bumu şuna bak.Aslında bi noktada haklı kadın onun tatil edeceği özel islami hotelde çevresinde çok radyasyon olacağı için bu kıyafetlerle korunması isabet olmuş :)
Mesaj tarihi:
Giovanni said:
Evinize geldigimde butun paralarinizi mucheverlerinizi her tarafa yayiyor musunuz ben arkadasinizim diye ?

Hayir, kiymeli esyalarinizi odanizda guvenli bir yerde sakliyorsunuz.

Size gore bir degeri olmayabilir ama bu insanlarin sizin paralarinizi saklamaniz gibi kendilerince kiymetli olan vucularini ortmelerinden size ne ?

Gercekten komiksiniz

Gerçekten bu söylediğinin islam din'in samimi bir tarafı olduğuna inansam belki ne iradeymiş helal olsun bile derdim ama burda bariz bir şekilde bir kadının hayatını tamamen erkeğin davranışlarının ve düşüncelerinin belirlemesi durumu var. Bir içgüdü tamamen, sahiplenme içgüdüsü. Erkek kapanmama özgürlüğüne sahipken, kadınların böyle bir özgürlüğünün olması yine erkeklerin kendi hanzoluğu. Açık gezinen kadınları döveceğine, kadınları rahatsız edecek şekilde sarkan adamları döv 100 senede o kültürü oturt daha iyi (bu arada yanlış anlaşılma olmasın sana demiyorum bu fikrin fanatik uzantılarına diyorum). Ya da misal (bunu söylemeyi hiç sevmiyorum ama) avrupalılar gibi adam ol hiç kimse birbirini bu konuda rahatsız etmeden yaşasın gitsin. Yok vücudu kendisine özelmiş, değerliymiş, onu saklıyormuş falan gibi şeyler bana sadece bu durumu modern çağa duygusal bir şekilde adapte etmek için kılıf gibi gözüküyor. Bir kere bu olaya duygusal yaklaşan bir insan "karım benim için bunu yapıyorsa ben de aynısı onun için yaparım" demeli ama yok. Tamamen kadın erkek eşitsizliği sonucu ortaya çıkmış ve artık kültüre oturduğu için sorgulanmayan bir şey bu (bu: kadınların kendi zevkleri için değil de gelenek ve görenekleri dolayısıyla örtünmesi).
Mesaj tarihi:
Öte yandan bu yazıyı da alıntılıyorum
ema haklı kimin kurban kimin zorlayıcı olduğunu iyi ayırmak lazım

Emaleth said:
ben kullanıyorum, çok da memnunum.
bunlar çıkmadan önce, önce babam sonra da kocam benim plaja gitmeme, etrafa bakmama, denizin içinde frizbi oynamama, yaz denen şeyin tadını çıkarmama izin vermiyordu. bunlar çıktığından beri artık ben de plaja gidebiliyorum. evet biraz tuhaf olduğunun, alıştığınızdan farklı olduğunun farkındayım ama benim hayatım da sizinkinden farklı: benim hayatımda konuşulan konular, önem verilen şeyler, gündemler, makbul olan, ayıp görülen şeyler FARKLI. bunların birçoğuna ben de bayılmıyorum ama hayatımın birden bire değişmesinin ve benim birden bikini giyip güneş altında rahat etmemin hiçbir imkanı yok, bunu denemeye girişenler boyunun ölçüsününü çoktan aldı, aldırıldı.
o yüzden, siz gülün, ben yine giyerim bunu. halimi anlamamanıza önce üzülür, sonra sinirlenirim, sonra nefret ederim iyice. yarın öbür gün elme fırsat geçerse de ben empati kurmaya çalışmayıp gülerim, ödeşiriz.

yukarıda yazılanlar gerçekleri içermektedir ama benimkileri değil.
Mesaj tarihi:
şöle derin bi nefes alıp höh diye kan püskürtücem artık ekrana o kadar illetki tiksindim artık bu mevzulardan. türban artık dini bir semboldür kardeşim. ben dindarım müminim sembolüdür. hatta daha da ileri giderek söylüyorum türban bir üniformadır. haç takanları bile sembole taptıklarını varsayarak yadırgayan aşırı müslüman kesim bunun bir sembol oldugunu gözardı etsede bu günümüzde bu hale gelmiştir. daha ilkokul çagındaki kız çocuklarına bu giydiriliyorsa orda bir sorun vardır ve ben bundan korkuyorum kardeşim. fethullah akımından ve örgütlenmesinden de korkuyorum , aşırı müslüman imajındaki insanlardan da korkuyorum. günümüzde aşırı müslümanların bazı noktalarda kayırılmasından da korkuyorum. kısacası müslümanlık beni korkutmuyor müslümanlıgın bile uç noktalara çekilebilmesi korkutuyor. o yüzden fenalık geldi artık dininizi, inancınızı, özgürlügünüzü ve yaşam tarzınızı başkalarının burnununa burnuna sokmanızdan. tavırlarınızla/yaptıklarınızla müslümanlara müslümanlık dersi vermenizden tiksindim artık.
  • Yeni Oluştur...