aglaures Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 simdi efenim,ankara üniv. siyasal bilgiler fak. ile istanbul ünv. siyasal bilgiler fak. arasındaki farklar,olanakları,kalitesi acısından ne farkları vardır? ya da caaanım türkiye de iibf i nerde okunabilitesi vardır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 izmir ekonomi üniversitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aglaures Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 devlet üniversitesi bünyesindekiler peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 valla ege 9 eylül iyidirde puanlar yüksek gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aglaures Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 direk izmirden öneriler geldi:) o izmirin sıcağında ders calışmak zor olabilir ama ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 izmir püfür püfür şu an. kışında zaten baya soğuk oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Cons said: valla ege 9 eylül iyidirde puanlar yüksek gibi İİBF bölümleri bazında izmir'in puanları ankara ve istanbul'a göre daha düşük, nerden o kanıya vardın çözemedim. Ayrıca siyasal bilimler en iyi Ankara üni.'de okunur (bkz.mülkiye ekolü) ancak eğitim dili direkt Türkçedir. İngilizce hazırlıkları olsa bile pek sallanmıyor yabancı dil. Yani içinde falan değilim olayın ama son bir yıldır araştırdıklarımdan bunu çıkardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 caanım türkiyede iisbf boğaziçinde okunur. özele göz kırpacak olursan, bilkent derim, sabancı derim. bi de koç derim. gerçi sabancıda bölümler belli olmuo dimi direk eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Tabi boğaziçi aşmış puanlar kategorisindedir(gsü de sanırım), alması daha mümkün puanlar kategorisinde ankara üni. ezer diyeyim ben o zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 izmirin sıcağı yalan, yazın okula gitmeyeceksin sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Marmara Türkçe işletmeye gelme de. Gerisi iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aglaures Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 İsteğim sbf si ama ankara ile istanbul arasındaki farkları pek bilemedim. Ankaradaki daha cok bürokrasi adamı mı yetiştirir mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Sanırım öyle, ya da eskiden öyleydi ki şöyle duydum; devlet iyi kademelere genellikle hep SBF mezunlarını getirirmiş ancak son yıllarda bu iyi kademeler (diplomatlıktır şudur budur) boğaziçi ve odtü mezunları tarafından da çoğunlukla doldurulmaya başlanmış. Kıssadan hisse SBF'ye gireyim devletteki koltuğum hazır olsun diye bişey yok. Onu bunu bırak her şey kişide bitiyor aslında, sonuçta çok büyük ihtimalle puanın nereyi tutarsa o okulda okuyacaksın ama okula girdikten sonra kendini geliştirebilmen ifade edebilmen önemli. Bilirkişi olarak değil gözlemcikişi olarak konuşuyorum o arada (o da nesi sdf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Bogazici IIBF'de oyle asmis degil, abartmayin. Marmara Ingilizce IIBF'den dunyada top 100 de doktoraya gidiyorum. Olay tamamen sende biter, kendini gelistirmene bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 yo yo boğaziçi IIBF aşmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 boğaziçi iibf mezunları doktora yapmaya niyetlenmiyosa suçları yok ki bunda. iibf de okuyosan zaten doktora yapmak yanlış bence. git "işletme" emrini yerine getir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 boğaziçi işletme okulun en kolay bölümü sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Isletmeci degilim, dediginizi kaale almiyorum. Zaten bir isletmecinin doktora yapacak kapasitesi yoktur, rahat adamdir. Mezun olur, gider E&Y'de surda burda parcalar kapilari. Doktorayi vizyonu olan Iktisatcilar, Matematikciler ve Muhendisler yapar. Acin bakin, kac tane Finans doktorasi almis akademisyen ya da analist Isletme kokenli gorun.O konuda size katiliyorum. [EDIT: IIBF demissin. Bence yanlistasin. Finans doktorasini en iyi saglam math backgroundlu Economics mezunu yapabilir. En azindan benim dusuncem bu. Tabii ki organizational behaviour gibi anadallara Endustri Muhendisligi daha uygun. ] [Ikinci EDIT: Boun'dan da gayet giden var doktoraya, ben sadece olayin sizde bittigini soyluyorum. Bogazici mezunlari ben stajdayken benle gelip fotokopi cekiyorlardi, Istanbul Universitesi Maliye ile ayni pozisyonda olani bile vardi. Bogazici'nin oyle abartilacak bir yani yok. Eskide kaldi oyle etiketle kafadan ise girmeler falan. Kendini gelistirememis otistik Boun'luyu almaktansa, bir projede gorev almis, girisken Marmara ya da Istanbul mezununu ise alirim ben. ] Ha bir de cikinca cok rahat ister industry, ister akademide is bulabiliyorsun Isletme doktorasi yapinca. Ben Turkiye'den bahsetmiyorum, daha cok boyle finans piyasalarinin gelistigi California, New York, Charlotte, London gibi yerlerden sozediyorum. Mantiginizi gercekten cok duz buldum. Ama evet isletme okuyan adam gitsin isletmeci olsun, biz iktisatcilar onemli mevkilere gelelim. =P Gerci "Isletme" okuyan bir adamin Finans doktorasi yapmasi gercekten cok zor. Kapasitesi o matematige yetmez, en azindan iktisatci olmak gerekiyor. Bu arada Isletme okunacaksa Bogazici ve Bilkent derim. Iktisat'ta da Marmara Universitesi Ingilizce'de cok iyi ama okulun adi ve burokratik sacmaliklar, olanaklar falan da cok kotu. Bogazici o acidan daha iyi. Ama egitim olarak en iyi Marmara bence =P. Overall baktigimizda ise Bogazici (Iktisat'ta) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 tobb işletme de iyi. tamam okul iyi olmayabilir ama ben hocaların hepsinden memnunum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Prawler said: Isletmeci degilim, dediginizi kaale almiyorum. Zaten bir isletmecinin doktora yapacak kapasitesi yoktur, rahat adamdir. Mezun olur, gider E&Y'de surda burda parcalar kapilari. Doktorayi vizyonu olan Iktisatcilar, Matematikciler ve Muhendisler yapar. Acin bakin, kac tane Finans doktorasi almis akademisyen ya da analist Isletme kokenli gorun.O konuda size katiliyorum. [EDIT: IIBF demissin. Bence yanlistasin. Finans doktorasini en iyi saglam math backgroundlu Economics mezunu yapabilir. En azindan benim dusuncem bu. Tabii ki organizational behaviour gibi anadallara Endustri Muhendisligi daha uygun. ] [Ikinci EDIT: Boun'dan da gayet giden var doktoraya, ben sadece olayin sizde bittigini soyluyorum. Bogazici mezunlari ben stajdayken benle gelip fotokopi cekiyorlardi, Istanbul Universitesi Maliye ile ayni pozisyonda olani bile vardi. Bogazici'nin oyle abartilacak bir yani yok. Eskide kaldi oyle etiketle kafadan ise girmeler falan. Kendini gelistirememis otistik Boun'luyu almaktansa, bir projede gorev almis, girisken Marmara ya da Istanbul mezununu ise alirim ben. ] Ha bir de cikinca cok rahat ister industry, ister akademide is bulabiliyorsun Isletme doktorasi yapinca. Ben Turkiye'den bahsetmiyorum, daha cok boyle finans piyasalarinin gelistigi California, New York, Charlotte, London gibi yerlerden sozediyorum. Mantiginizi gercekten cok duz buldum. Ama evet isletme okuyan adam gitsin isletmeci olsun, biz iktisatcilar onemli mevkilere gelelim. =P Gerci "Isletme" okuyan bir adamin Finans doktorasi yapmasi gercekten cok zor. Kapasitesi o matematige yetmez, en azindan iktisatci olmak gerekiyor. Bu arada Isletme okunacaksa Bogazici ve Bilkent derim. Iktisat'ta da Marmara Universitesi Ingilizce'de cok iyi ama okulun adi ve burokratik sacmaliklar, olanaklar falan da cok kotu. Bogazici o acidan daha iyi. Ama egitim olarak en iyi Marmara bence =P. Overall baktigimizda ise Bogazici (Iktisat'ta) Bankacilarin cogunun isletmeci olmasina ne diyosun peki? Yani madem o kadar onemli mevkilere gelemiyolar; niye isletme mezunu kayniyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aglaures Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 sindi benim aklım karıştı iktisat mı işletme mi :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ilk 5000 deyse tübitak bursu var heralde iktisata. işletme de yok. ben bunu bilmiyodum mal gibi gittim işletme yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 benim kuzenim odtü işletme mezunu hsbc'de müdür muavini 30 yaşında :p biraz yavaş başladı o bir de daha hızlı başlasa daha iyi olabilirdi muhtemelen heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 riglous said: Bankacilarin cogunun isletmeci olmasina ne diyosun peki? Yani madem o kadar onemli mevkilere gelemiyolar; niye isletme mezunu kayniyo? Bolum kolay oldugundan ve Isletme bolumu acmak icin adam gibi bir kriter olmadigindan bu kadar cok isletme mezunu kayniyor. Her okul cok fazla insan aliyor ve Turkiye'deki butun universitelerde isletme bolumu var. Ikinci olarak olay bankaciliktan bankaciliga degisir. Yani olay senin bakis acina bagli. Ben isletme mezunlari iyi yere gelemez demedim, sadece doktora yapamazlar adamlari cok kasar dedim. Ben hala isletmecilerden boyle super bir Quantitative Financial Analyst cikacagina inanmiyorum cunku adamlarin gordugu en agir matematik calculus ve introduction to statistics. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 sen demedin mi öğrencinin kendisinde biter diye hehe. boğaziçinde işletmeci isterse matematik bölümündeki bütün dersleri alabilir kimse bişey demez (danışmanının gıcık olmadığını var sayıyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar