Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dual ram ssorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaslar simdi 2x1gb dual ram alsam, buna sonradan baska bir marka ama ayni Mhz de gene 2x1gb dual ram taksam sorun cikar mi? Soru garip gibi oldu biraz ama idare ediverin. Su an da 4gb ram almayi gereksiz buluyorum ama sonradan da eski ramlerin aynisindan bulamam sanirim.

Bir de hazir topic acmisken sistemimi yazayim ve onla ilgili 1-2 soru sorayim.

Yeni sistem topluyorum sunlari aldim simdilik.

intel e8400
gigabayt EP45-DS3R
ATI radeon HD4870

Almayi dusunduklerim de Antec 900 kasa
Sizin onereceginiz bir PSU ve ram :D

Kasa nasil sizce? Deneyen veya daha onceden kullanan var mi? Cok ses cikartiyor mu?

PSU olarak ne onerirsiniz? ben 550watt ya da 650watt birsey dusunuyorum ama marka ya da bilmedigim diger etkenler neler olabilir secimime etki edecek? sanirim enerji tasarufu yapan PSU lar vs varmis...

Ram olarak da dedigim gibi dual 800mhz ram dusunuyorum 2 gb. Daha yuksek hz li ramlerde stabilite sorunu oldugunu duymustum dorumudur?

edit: Bu arada kasayi full tower istemiyorum. Zaten yeterince buyuk oluyorlar daha da buyumesin:D
edit2: PSU icin diger seyleri de yazayim. 2 tane dvd-writer, 300gb hdd ve printer var bir de.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
hala daha psu ve ram i alamamıs bulunuyorum.

bir kaç psu var baktığım. fikirlerinizi alayım. cok mu fazlalar, daha ucuzu da işimi görür mü veya o fiyata göre kötüler mi

Coolermaster M620

seasonic s12 650w olanı.

corsair tx650 (bunu simdi bulamadım türk satış sitelerinde).

Tagan 2 force II 600w (buna pek ısınamadım gibi)

bana en iyi coolermaster gibi geliyor sessizlik de baya önemli. bir de bulunma kolaylığı açısından. seasonic de bulunabilir. fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynı.

sizin fikirleriniz neler? kasam tozlandı artık almalıyım:D

ram olarak ise 2x2gb dual ram dusunuyorum ama fiyatlar biraz belimi büküyor.

OCZ Reaper HPC DDR2 1066 4096MB KIT ( 2x2048MB )

illa OC yapacam diye bir kaide yok. onun için "salla bunu al herhangi bir 2x2gb ram derseniz ne önerirsiniz 1066hz olarak.

veya "2x1gb al şimdilik sonra başka 2x1gb daha alırsın" mı dersiniz.

bir anda 280 milyon ram e baymak istemiyorum ama eğer gerçekten çok farkı varsa bakacaz duruma.

bu arada antec 900 kasamın daha kullanamadan yan camı kırılmıs. amerikadan bavul içinde getirince , üstüne de fragle yapıştırmayınca böle oluyor malesef :/ yapıştırdım sağlam da oldu ama gene de polikarbon cam gibi bişi kestirip koyabilirmiyim yerine. türk işi bir yedek parça bulmalıyım, malumunuz türkiyede yok bu kasanın distribütoru.
Mesaj tarihi:
Ramleri olarak artik crucial in tracerlari bavul da gelmiyor. gayet koyuncu getirmeye basladi o ramleri. tracer 1066 2x2 bulabiliyorsan al. yoksa 2x1 1066 al, o anakart ve islemciyle butun bunlari aldigina gore o bilgisayar overclocksuz olmayacak cunku.

reaperlari ben fiyatlarina gore pek guzel ramler olarak gormuyorum acikcasi, tracer disinda alternatif bul dersende bulamam galiba. bi ihtimal dominator lar var ama, al birini vur otekine davasi biraz.

psu olarak dusunulenler guzel. coolermaster ve taganlari kafadan eliyorum. Ben bizzat seasonic s12 500 kullaniyorum ve su ana kadar kullandigim en guzel teknolojik urun olduguna parmak basarim. tek kelimeyle harika bisey. kulagimi dayadigimda dahi sesi yok, 45-50 derecede sabit calisiyor yukte. o bilgisayara 500 yeter ama 550 de dusunulebilir dedigin gibi. turkiyede dijital trend getiriyor fiyatlari biraz kazik, en uygun fiyatlari ben yeterkiiste.com da gordum, kendimde ordan aldim ztn.

corsair tx650 yi de artik mavi bilgisayar getiriyor hemde cok cok ucuzdu fiyati seasonic e gore. Isin garibi corsair lari da seasonic uretiyor tamamen s12 serisiyle ayni tx650. hangisizi cuzdanina uygun gelirse. ama 650w sli ve xfire yoksa fazla gelecek bu suphesiz. Energy saving falan yalan. +80 standartdi var bi tek, oda seasonic in ztn istemeden de olsa topladigi sertifikalardan bi tanesi.

full tower kasa istemiyorum demissin ama antecninehundred ztn full degilmiydi ben yanlis mi hatirliyorum?

Yan kapak muhabbetine gelirsek, sanalmarketim e sor bi istersen yan kapagi getirtebiliyormuyuz diye, onlar yedek parca olarak baya bisey getirebiliyorlardi. o kadar para verip kasmaya da gerek yok plexi kestirip takilabilir problemsiz olarak.

Firebal.net e fln da sorabilirsin, onlarda manyak mod yapan adamlar var, guzel ve temiz calisiyorlar alternatif sorabilirsin [email protected] mailine.

kiskanilcak bi bilgisayar olmus, hayirli olsun.
Mesaj tarihi:
sağol kharon valla donanım vs konusunda herkesin yardımına koşuyorsun. seasonic bakayım o zaman ben de.

bu arada antec 900 midtower. öle yazıyordu sitesinde sanırım. büyüklüğü de at kadar diil:D
  • Yeni Oluştur...