Xayder Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Merhaba, Geçen hafta klavuz internetten yayınlanınca tabloları ve okulları elimden geldiğince inceledim ve bir listemele yaptım fakat az önce kız arkadaşım telefon edip dershaneye gittiğini, 0.3 aobpli puanların 2 yıllık üniler için geçerli puanlama olduğunu 0.8 aobpli puanların ise 4 yıllık üniler için geçerli olduğunu söyledi.Öncelikle bu doğrumudur? Doğru ise; Bu durumda benim puanım şöyle desek; y-öss puanları 0.3 aobpli 0.8 aopli y-öss-say 1 222 260 y-öss-dil 234 yukarıdaki tabloya göre ben 2 yıllık bi üniye girmek istersem say1 deki 222 puanımı 4 yıllığa girmek istersem say1 deki 260 puanımı baz almam gerekecek?Ve eğer dil puanımla birşey yapmak istiyorsam 0.8 puanım olmadığından 4 yıllık bir yabancı örneğin yunan dili ve edebiyatına giremeyeceğim ama 0.3 aobpli puanım olması sebebiyle 2 yıllık bir dil bölümüne girebileceğim. Bunlar doğrumudur? Çünkü bana saçma geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenqe Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Tam olarak anlayamadım ama 0.3 lü puanınla 2 yıllık 0.8 lede 4 yıllık ünilere gireceğin doğru , ama şuda varki 0.3 puanla alan üniler meslek lisesi mezunlarına öncelik tanıyolar yani yazdığın bölümün kontenjanı 50 kişilik olsun 50 tane meslek lisesi mezunu başvursun ve de sen başvur o 50 kişiyi senden önce alırlar puanın onlardan yüksek olsa bile. Sorunun diğer kısmını ise biraz daha açarsan cevap verebilirim sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 sinavin sonucunu anlamak sinavi yapmaktan daha zor arkadas, ne bicim is bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenqe Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 bide anlamadığım şey 2 yıllık dil okulu varmı cidden ya ilk defa duyuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 dilden 0.8 lik puan alamadım bu benim dille ilgili 4 yıllık birşey okuyamayacağım anlamına mı geliyor? birde tablo 4te yani 4 yıllıkların olduğu yerde atıyorum bazı yerlerde 0.3lü puanlarda var geçen sene alınan istenirse onunlada girmek mümkün mü ? atıyorum 0.8li puan almamışsa biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 abi önceden 0.8 ve 0.3 o tarz bir işe yarazdı ya,önceden dediğim de geçen sene de dahil.0.8 alan içi 0.3 alan dışı içindir o kadar,emin misiniz bu işe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenqe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Xayder arkadaşım senin konu bayağı karışık sen bu işin ustalarına git dersanendeki rehberlik hocası yardımcı olsun ayın 3 ünde tercihler bitiyor çabuk ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 aquila said: sinavin sonucunu anlamak sinavi yapmaktan daha zor arkadas, ne bicim is bu. Sonucunu çıkarmak için 3. dereceden lineer ve homojen olmayan diferansiyel denklem çözmen lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Arkadaşlar 0.3 aobp'li düşük olan puanım 0.8 aobp'li yüksek olan puanımdan daha iyi sırada :S Say2 0.3 aobp 263,507 0052516 Say2 0.8 aobp 306,295 0057283 Biraz saçma geldi bana. Fen bölümü öğrencisiyim yani 0.8 olan kullanılacak bende ama nasıl olur da düşük olan 0.3 aobp'li puanım daha iyi sırada olur? Ayrıca bu bütün diğer puanlarda da böyle hep 0.3 aobp'liler daha yüksek ne iştir anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 çözümü bulmak için laplace transform deneyin, ama nonlineer olduğu için convolution integral almanız gerekebilir, eğer alamazsanız numerik olarak çözün diferansiyel denklemi. (ciddiye almayın beni yarın sınavım var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 misal 250 + 70 = 320 270 + 50 = 320 alsın iki kişi 0.8 aobp ile, 250 + 26.25 = 276.25 270 + 18.75 = 288.75 oluyor 0.3 olunca. sıralama o yüzden değişiyor da alan içi/dışı tercihlerle mi lgili yoksa başka bir şey mi anlamadım, laf olsun diye yazıyor bile olabilir. yoksa sayısaldan girip psikoloji okumak isteyenin puanını da yazması tamam da , sırasını da eklemesi abuk. sosyalden girenler 0.3 le girmiyor neticede. 2. postta yazılmış da, anlamadığım bişey var ; say1 söz1 vs puanlarıyla değil mi 2 senelik okullar ? 0.3 aobpli say2 ile girilen 2 yıllıklar diye bir kavram da mı var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bu tamamen senin liseden mezun oldugun alana ve bolumun istedigi puan turune bakar. OSS basvuru formu alirken yanindaki kitapcikta hangi alan mezunlari hangi bolumleri 0.8 puanla (yani puan kaybi yasamadan) tercih edebilir bunlari yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 eğer sayısalsan ve sayısaldan 2 senelk okucaksan 0,8 le ama esıtagırlıktan okucaksan 0.3 le carpılcak dıye bılıyorm. birde 50 tane meslekokullu 50 kontenjanı doldurur diye bişey yok, ama 50 kontenjanda 30 1. ögretım alıyolarsa 30unuda meslekten alırlar, gerı kalan 20 de puan önemlı oluyor ve 2. öğretim oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 benim bildiğim bu 0.3 0.8 olayı şöyle:alan dışı bi bölüme girmek istediğin zaman 0.3lü puanına bakılıyor kendi alanındaysa 0.8li aobp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 evet ama ona göre sıralamayı da yazmaları kafa karıştırıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 şimdi Y-ÖSS puanı nedir? bizde 0,8 AOPB yeri boş,0,3 aopb yeri dolu sadece meslek lisesi sayısal bölümü mezunu..... bide solda öss puanı die bi bölüm var orası nedir? öss puanı:155.672 Y-öss puanı 0.3lü olan 177.453 biz şimdi neye göre tercih yapıcaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 cevaaaaapp verin plax acil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rainfall Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 dory said: cevaaaaapp verin plax acileskı paun gecen seneye referans oluyo . am puandan cok sıralama onemlı dıye bılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rainfall Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 kısaca bu yılkı pauna gore sıralamana bakcaksın. gecen senekı sıralamalara gore tercıh yapılcak. ornek atıyorum bu yılkı sıralaması 21 bınde gecen sene 21 bın de bılkent bılgısayr muh almaya baslamıssa ona baz alarak asagıya ınerek tercıh yapılcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar