Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss tercihi ve 0.3 ile 0.8 aobpli puanlar

Xayder

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Geçen hafta klavuz internetten yayınlanınca tabloları ve okulları elimden geldiğince inceledim ve bir listemele yaptım fakat az önce kız arkadaşım telefon edip dershaneye gittiğini, 0.3 aobpli puanların 2 yıllık üniler için geçerli puanlama olduğunu 0.8 aobpli puanların ise 4 yıllık üniler için geçerli olduğunu söyledi.Öncelikle bu doğrumudur?

Doğru ise;
Bu durumda benim puanım şöyle desek;
y-öss puanları 0.3 aobpli 0.8 aopli
y-öss-say 1 222 260
y-öss-dil 234

yukarıdaki tabloya göre ben 2 yıllık bi üniye girmek istersem say1 deki 222 puanımı 4 yıllığa girmek istersem say1 deki 260 puanımı baz almam gerekecek?Ve eğer dil puanımla birşey yapmak istiyorsam 0.8 puanım olmadığından 4 yıllık bir yabancı örneğin yunan dili ve edebiyatına giremeyeceğim ama 0.3 aobpli puanım olması sebebiyle 2 yıllık bir dil bölümüne girebileceğim.
Bunlar doğrumudur?
Çünkü bana saçma geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak anlayamadım ama 0.3 lü puanınla 2 yıllık 0.8 lede 4 yıllık ünilere gireceğin doğru , ama şuda varki 0.3 puanla alan üniler meslek lisesi mezunlarına öncelik tanıyolar yani yazdığın bölümün kontenjanı 50 kişilik olsun 50 tane meslek lisesi mezunu başvursun ve de sen başvur o 50 kişiyi senden önce alırlar puanın onlardan yüksek olsa bile. Sorunun diğer kısmını ise biraz daha açarsan cevap verebilirim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

dilden 0.8 lik puan alamadım bu benim dille ilgili 4 yıllık birşey okuyamayacağım anlamına mı geliyor?
birde tablo 4te yani 4 yıllıkların olduğu yerde atıyorum bazı yerlerde 0.3lü puanlarda var geçen sene alınan istenirse onunlada girmek mümkün mü ? atıyorum 0.8li puan almamışsa biri?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar 0.3 aobp'li düşük olan puanım 0.8 aobp'li yüksek olan puanımdan daha iyi sırada :S

Say2 0.3 aobp 263,507 0052516
Say2 0.8 aobp 306,295 0057283

Biraz saçma geldi bana. Fen bölümü öğrencisiyim yani 0.8 olan kullanılacak bende ama nasıl olur da düşük olan 0.3 aobp'li puanım daha iyi sırada olur? Ayrıca bu bütün diğer puanlarda da böyle hep 0.3 aobp'liler daha yüksek ne iştir anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

misal

250 + 70 = 320
270 + 50 = 320

alsın iki kişi 0.8 aobp ile,

250 + 26.25 = 276.25
270 + 18.75 = 288.75

oluyor 0.3 olunca. sıralama o yüzden değişiyor da alan içi/dışı tercihlerle mi lgili yoksa başka bir şey mi anlamadım, laf olsun diye yazıyor bile olabilir.

yoksa sayısaldan girip psikoloji okumak isteyenin puanını da yazması tamam da , sırasını da eklemesi abuk. sosyalden girenler 0.3 le girmiyor neticede.

2. postta yazılmış da, anlamadığım bişey var ; say1 söz1 vs puanlarıyla değil mi 2 senelik okullar ? 0.3 aobpli say2 ile girilen 2 yıllıklar diye bir kavram da mı var ?
Sosyal ağlarda paylaş

eğer sayısalsan ve sayısaldan 2 senelk okucaksan 0,8 le ama esıtagırlıktan okucaksan 0.3 le carpılcak dıye bılıyorm.
birde 50 tane meslekokullu 50 kontenjanı doldurur diye bişey yok, ama 50 kontenjanda 30 1. ögretım alıyolarsa 30unuda meslekten alırlar, gerı kalan 20 de puan önemlı oluyor ve 2. öğretim oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...