Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sleuht [Detective Role Playing Game]


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Link:http://www.playsleuth.com/
Fedora Spade'den sonra güzel bir şekilde dedektif oyunlarına sarmışkene ARG sitelerinden birisinde linkini görüp başladım kurcalamaya. Zaten bu tür oyunlarda burnumu her işe sokmaya meyilli olduğumdan hızlıca ilk dava mı kapatıp ikinci davaya geçiverdim.

Sleuth tarayıcı tabanlı çok oyunculu bir dedektiflik oyunu. Dilerseniz tek kişi olarak kalabilir, dilerseniz bir süre tek kişi süründükten sonra bir büro açıp/büroya katılıp büro için çalışabilirsiniz. Ancak diğer oyuncular ile toplu bir dava inceleme yapıldığını sanmıyorum. Gerçi treasure hunt diye bir şeyler var ama nedir bilgim yok henüz!

Oyunun başında karakterimizin resmini yaratıp geçmişini belirliyoruz. Çok detaylı olmayan bu geçmiş belirleme işi bize belli konularda yetenekler kazandırıyor ve bu yetenekleri davaları çözmek için kullanıyoruz. Gerçi bir iki yetenek dışında kalanları konu ile ilgili bilgisi olanlara sorabildiğimiz için çok da gerekli değilmiş gibi geldi bana. Karakterimizi bu işlemden sonra kayıt ettiriyoruz. E-mail onayı falan filan gerekli değil! Açıkçası e-mail'da spam kutusu karıştırmayı sevmediğimden bu hoşuma gitti. Ve oyuna başlıyoruz.

Mekanlar yarı panaromik 3d renderlanmış oda resimlerinden oluşuyor. burada gerekli yerlere tıklayıp ipuçlarını topluyoruz. Bu ipuçlarından ve olay ile ilişkisi olabilecek şüphelilerden elde edeceğimiz verilerden el yazısı incelemesi, saç teli analizi, giysilerden düşen tellerden analizler vs vs. yapabiliyoruz. CSI gibi bir lab. beklemeyin tabii! Tabii ki bir dedektifin en önemli silahı dilidir. Şüpheliler ile konuşup gerekli bilgileri değerlendirip yalan söyleyenleri ayırabiliyor ve şüphelilerden suçlunun kim olduğunu bu şekilde seçebiliyoruz.

Genel olarak şüpheliyi suçlamak için en 3yıldız gerekiyor. Nedir bu yıldızlar? Şüpheli aleyhine elde edilmiş kanıtlar, mesela olay anında kimin yanında olduğu konusunda yalan söylemiş(*), tehdit mektubunu o yazmış(*), olay yerindeki parmak izi ona ait(*).. 3yıldızı topladığınızda o kişiyi suçlayabiliyoruz. ee hepsi bu! burası biraz sıkıcı olmuş. adamın çözülüp olayı anlatması, sebebini açıklaması daha güzel olabilirdi. Tabii benimki sadece bir ilkbakış. daha çok oynadıkça ilerleyen olaylarda dialog ağacı daha genişleyebilir umarım.

Sonuç olarak çok iyi olmasa bile yükleme falan gerektirmeyen, her zaman uğraşmanıza ihtiyaç olmayan, güzel bir vakit geçirmelik oyun.

resimler






Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dialogların genişlememesi biraz "tıkla geç!" modeuna sokunca davayı da bana soktular. bi amcanın evinde silahı buldum, ayak izini de adama uydurdum, bir de tehdit notu buldum, cinayet için salakça da olsa motifi var dedim ve diğer 2 elemanı hiç araştırmadan suçladım herifi.

ee değilmiş.. ne yapıyorsun cinayet silahıyla be adam!! niye tehdit ediyorsun adamı! niye adamı n evinde senin kanlı ayak izlerin var!!

neyse efendim, çok olmamış oyun. biraz fazla tekrara düşüyor. onu sor, bunun alışkanlıklarını sor..

sonra herkes pipo sigara içiyor bir şekilde. evden taraklarını topla adamların, montlarından kumaş örneği de al. hede hödö..

gumshoe online vardı. o daha bi güzeldi de kapandı o nedense.. =(
daha oynarım ama heyecanlandığım kadar iyi değil. fedora spade oynayıp geleyim bi ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aralarda bakarım karakterime.. ama o kadar yüz yap bir işe yaramasın, dialoglar standart olsun vs vs.. hoş değil. biraz ilerki olaylarda değişir belki..

eski usûl dedektiflik oyunlarındaki uzuun uzuun dialoglardan hoşlandığım ve konuyu buna göre çözmeye alışık olduğum için çok hoş gelmedi bu. yok o değil, fedora spade'in 3.bölümü de bitirdim şimdi.. ve çok güzel başka bişi buldum, kısa ve ortam daha futuristik ama en azından senaryo daha güzel. detaylı. gerçekten üzerine biraz kafa patlatmak, düşünmek gerekiyor..

http://www.crimeandinvestigation.co.uk/games/3/Solve_The_Murder.htm

oyun süresi çok kısa değil ama kısa, evet..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...