Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lutfen artik her turk asker dogmasin...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dragonutopia said:
Bu dunyada yunan-ermeni-rum-ingiliz-amerikali-arap-kurt oldugu surece hepimiz askeriz..
bende istemem boyle olmasini ama turkun turkten baska dostu olmaz..ve her daim hazir bulunmali..

puhahaha gercekten bu kadarsiniz iste
modern gencler
Mesaj tarihi:
- İnsan hayatı neden bukadar ucuzdur ? Nerde çokluk orda diye devam eder. Dünya bu nüfusu bu vurdum duymazlık ile kaldırmıyor artık.

- Türkün Türkten başka dostu yoktur "artı" Türkün Türkten başka en büyük düşmanı da yoktur buna buraya yazıyorum. Herzaman birbirimizi düşmana nazaran daha çok yemişizdir ve yiyoruz.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Arkadaslar lutfen artik HER TURK ASKER DOGMASIN...

Her Turk Bilim insani olarak dogsun

Her Turk Dunya capinda basarili gercek sanatci olarak dogsun,(ressam,sair,heykeltras vs.)

Her Turk olimpiyatlari kazanabilecek sporcu olarak dogsun

Her Turk biraz akilla dogsun...

Lutfen...
Bilim insanı doğan her genç ülkesinde ki yokluklardan dolayı başka ülkelere kaçıyor.Başbakanımız da niye beyin göçü oluyor diyor sen bütün bi hayatını bilime versen türkiye de ki kolpa şartlar da mı çalışırsın yoksa seni isteyen diğer büyük ülkelerdeki imkanlarla mı ?

Allahtan sanatçı doğanlar var.Ressam şair heykeltraş fln çıkıyor ülkemizde o kadar kötü durumda değiliz bence

Her türk olimpiyatları kazanabilecek olarak doğuyor.Mesela sen süper bir yüzücü olabilirdin günde 8 km yüzmen lazım en az(arkadaşım var avrupa şampiyonu oradan biliyorum)Buda yaklaşık 2-3 saat oluyor.5. sınıfta başlayalım dedin 6. sınıf sınav 7. sınıf sınav 8. sınıf sınav 9. sınıf sınav 10. sınıf sınav 11. sınıf sınav 12. sınıf sınav şimdi soruyorum sana eğitim alıp doktor olmak mı yoksa başlamışım eğitimine diyip yüzücü olup olimpiyatta yarışmak mı?Bu eğitim sistemi bir çok yetenekli genci iyi olduğu spordan uzaklaştırıyor.

Her türk akıllıda doğuyordur ama bu verilen eğitimle salaklaşıyordur.Türkiye de okuma yazma bilmeden lise bitiren adamlar var.Zaten televizyonlarımızda insanların gelişmemesi için çok süper katkı da bulunuyorlar.

Böyle yani her türk asker de doğar sporcu da ressam da bilim insanı da iş sadece potansiyeli ortaya çıkarma olayı
Mesaj tarihi:
Viktor said:
orda devreye turk milletinin kendi kendini idare edememe acizligi giriyor

hizmet edicek insanalr yerine ideolojik dusunceye gore oy verirsen yerel secimlerde sonucu o olur

kimlerin olecegine karar vermek sorun oldugu icin zaten savas en mantikli yontem

kuruda yaniyor yasta
guclude oluyor gucsuzde

en adil yontem

E hadi o zaman siz bi ölün biz de geliyoruz. Bir yerden başlamak lazım.
Mesaj tarihi:
@Viktor

said:
en adil yontem

Peki ülkemizdeki hangi zenginin veya devlet büyüğünün oğlu,torunu, akrabası bu b.. yolunda ölüyor. Ölenler sadece sıradan vatandaş. Hala adil diyebiliyorsan yuh yani.

@NoS

Beslediğimiz ordu göz önüne alınındığında ülkemizde "yokluk" var demek nekadar doğru olur?

@Recall06

Söylediklerine katılıyorum, ama uyarayım gerçek hayattada buradaki gibi davranıyorsan 301'e çok fazla maruz kalırsın :D
Mesaj tarihi:
her türk asker doğmasında sanatçı bilim adamı doğsunmuş.ah ne kadar hümanist ne kadar modern ne kadar insana uygun bir söylem.insanın içini ısıtıyor.sonra dünyada açlık kalmasın bitirin savaşları lay lay lom diyerek elimize sepetimizi alarak keçi ayaklı pan gibi çiçeklerimizi her bahar bahçelerimize dağıta dağıta gideriz.

bilim adamı ve sanatçı olmak için eğitimin gerekli olduğunu, bu eğitimin geri kalmış bir ülkede mümkün olmadığını aklımıza getirmeyiz.bilim adamı doğacak ülkenin vatandaşlarının bilime bakışını bilmeyiz.mesela meteoroloji bugun yağmur var der adam allahın işine karışılmaz der şemsiye almaz.sonrada bak bilim yanıldı der.bilim adamı marmarada deprem olacak der adam nasıl olsa öleceğiz allahın işine karışılmaz der.darwinin evrim teorisi söz konusu oldumu hepimiz biyolog, sosyolog, kimyager kesiliiriz.fakat internet sitesinde en azından türkiyede başarılı olduk birtek bize türkiyede inanıyor der evangelist yaratılışcılar.bunun gibi örneklerle daha çok bilim adamı çıkarırız.daha çok sanatçı üretiriz.ondan sonra yazarız buralara asker doğmasın yetimler doktorada yapabilsinler deriz.
Mesaj tarihi:
lisedeki tarihçi dünyada ordusu olmayan tek millet türkler derdi çünkü her türk asker doğar derdi.

doğsun bence. bi sorun yok. dediğin gelişmelerin çoğu askeri başarıyla doğru olarntılı ilerler
Mesaj tarihi:
ne alakası var şimdi kültürel zenginleşmenın askeri başarıyla?

aksine askeri düzen yaşantı, hiyerarşik sistem kültürel zenginliği baltalar, bireysel ceşitliliği kısıtlar.

askerde asker, savaşda savaş.
Mesaj tarihi:
Her Turk asker dogmaz. Ordusu olmayan millet nedemek ya hayatimiz en buyuk ordulari kurarak besleerek gecmis, ancak hic bir zaman teknolojik olarak bir ustunluk kuramamisiz. Ne gecmiste ne gelecekte nede simdi..

Haaaaa tabiiii tarih kitaplarinda fatihin koca toplari surlari dovmus gemileri karadan tasimis geyigini kast etmiyorum..

Hangi egitim sisteminde bu kadar yalan bir ordu kurgusu veriler, DAGLARDAN TEPELERDEN GEMILERI TASIMIS BOGAZA INDIRMIS YUH YALANA BAK

Adamlar ISA gelecek diye savasmadan teslim oldu yahu :)

Turk ordusu guclu olsun isteriz tabi ama bunu ulkede dogan er insani militarist fasist bir piyon haline getirerek degil, bilimin inderliginde yapalim.

Tarih hocalari turkiyedeki en geyik adamlardir belki 10-20 tarih profesoru var gercek tarihi okuyup bilen geriside makale profudur.
  • Yeni Oluştur...