Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ya iste egitim ile devlet=asker arasindaki bag budur. Herkein dusmanoldugunu dusundugumuz bir ortam ve surekli bir avas cikarsa buna hazirlikli olmak vs. Arkadaslar artik 3. dunya savasina kadar inanin kimse turkiyeye saldirmaz, zaten o savastada biz ancak tas atariz fuzelere.. Surekli bir bolunme korkusu, surekli bir vatan millet sakarya adi altinda kiraathane soylemleri.. Nereye kadar boyle gidecek.. Dunya globellesiyor, kimsenin kimseye savas acmaya niyeti yok, artik bu militarist sylemi bir kenara birakmamiz lazim.. BU SOYLEMLER TEK NEDE 20 SENEDIR UGRASTIGIMIZ TEROR dene kimin kurdugu neye hizmet ettigi anlasilamayan yapi. 5000 tane sehit olmasaydi hanginiz her turk asker dogar derdiniz, hanginiz en buyuk asker bizim asker derdiniz, hanginiz turkun turkden baska dostu yok derdiniz, bu sinirlar icinde beyinlerinizi hapsetmek icin yaratilmis bir korku hukumdarligi.. Halki egitmek yerine kontrolu kolaylastirmak icin egitmemeyi secmis seckin azinlik..
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Egoları şişirilmiş askerler ve siyasetçiler yüzünden her Türk asker doğuyor zaten. Bize askerliği, savaşı süpermiş gibi gösteriyorlar. Ölümüne ırkçılık aşılıyorlar ilkokuldan. 12 yaşındaki kuzenim Yunanlara laf atıyor Yunanları sevmem diyor. Hiç yunan gördü mü? Hiç bi Yunanla konuştu mu acaba? Tarih kitaplarındaki ırkçı laflarla bildiklerinden bir halktan tümüyle nefret ediyor. Çok iyi Ermeniler de tanırım mesela, çok tatlı insanlar. Burada yaşamaktan memnunlar. Türklere garezleri yok. Hatta Türk isimleri koyuyorlar çocuklarına. Yani hakkaten gereksiz ırkçı bi milletiz genel olarak ve bu yüzden utanıyorum :(
Aye Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 her kadın en az 3 bebe doğursun vatana millete hizmet etsin diyen başbakanın kendi oğulcuğu askerlikten muaf tutulan bir ülke işte. herhalde gemiciği ile oynarken testisçiği kanser olmuş. tabi iftira da atıyor olabilirim ama bana hiç inandırıcı gelmemişti nedense. özellikle bu oğulcuk şişli'nin ortasında arabasıyla bir sanatçıyı ezip öldürdüğünde "kusursuzdur" raporu verildiğini hatırladığım zaman. neyse yine akepe ye döndü konu ignore edin ok
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Kim istisna o da var. İyileri mi istisna kötüleri mi? Bence kötüleri. Hem halkın suçu ne? Başlarında bir grup hırslı komutan birbirine düşürüyor halkları. Halk sanki tipini sevmemiş de düşman mı olmuş baştan :D
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Irkçılığı sadece bize mal etmemek lazim, bahsedilen ülke vatandaslarinin bize karsi tutum ve önyargılarının farklı olduğuna inanmıyorum.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Irkçı bi millet olduğumuza inanmıyorum ve böyle düşünmüyorum açıkçası. Irkçı olsak zaten şu ana kadar bir bütün halinde kalabilmemiz mucize olurdu, zira 70 milyon türk yok türkiyede. 12 yaşındaki kardeşe gelince, onun bunları söylemesi gayet normal bence. Sonuçta yunanlılarla ilgili bildiği sosyal bilgiler dersinde gördüğü tarih bilgisinden öteye gitmiyordur büyük ihtimalle. E adamlar savaş açmış bize, ayrılmışlar, kıbrıs'ta katliam yapmışlar. Bunu anlatıp nasıl yunanlılar iyi diyebilirsin ki? Ayrıca yunanlılar bizim hakkımızda çok mu iyi düşünüyor? Türk Yunan ilişkileri çok mu iyi? Her yıl zar zor ite kaka bi buluşma gerçekleşiyor bürokratlar arasında, hepsine de 123 yılın ilk buluşması sıcak rüzgarlar zırt zurt deniliyor, yalan değil bu yani.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Dragonutopia said: Bu dunyada yunan-ermeni-rum-ingiliz-amerikali-arap-kurt oldugu surece hepimiz askeriz.. bende istemem boyle olmasini ama turkun turkten baska dostu olmaz..ve her daim hazir bulunmali.. Bizde ahanda bu kadar ülkeye karşı ırkçılık var daha ne olsun...
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 sanki bir tek turkiyede var milliyetcilik. aq bihaber mi ya$iyonuz dunyadan nedir. kimse du$man bu, nefret edin onlardan diye yeti$tirilmiyor. Tarihin biraz yanli anlatildigi dogru, ama sadece bizde boyle degil, yunan da oc turkler diyor. 3 ermeni nesli nefret etti turklerden. en azindan irkci bir millet degiliz. buna sevinin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Türkiye'de beraber yaşanması Atatürk sayesinde zar zor da olsa yerleşen Türkiye'de yaşayan herkesin Türk sayılması bilinciyle oluyor. Yoksa gayet de ırkçı bi milletiz kusura bakmayın. Yada şöyle söyleyeyim. Ben çok ırkçı bir millet olduğumuzu düşünüyorum.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 hatta yeri gelmi$ken ben de foto koyayim.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ya artik gelismis ulkeler disinda ki ulkeler kole ulke statunde yasiyor. Senin ulkende orataya cikan beyinleri aliyor gocmenlik vs., senin pazarini ele geciyor vs. senin medyani, bilimini dogal kaynaklarini vs. Sana vermis milliyetcilik gazini ( dikkatli olunmasi gereken milliyetcilik sadece vatan sinirlarini korumak, ulkeni gelistirmek degil) sen ugras dur.. O sinirlarini kaldirsin, en kotu dusmani bile ticaret yapsin gorusme yapsin, sende o dusman bu kaka bu pis de otur yerinde..
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 savaslar dogal felaketler katliyamdir iyidir zaten insanalr melek olsalar savaslar komple kesilse dunyada yasiyicak yer kalmaz insanlik komple yok olur aha 2. dunay savasindan sonra savaslarin yol actigi kayiplar azalmaya basladikca dunya ustunde yasiyan butun canlilar icin bombok bir yer olmaya basladi saka gibi kabul edemiyor kimse ama bugun dunyanin ihtiyaci olan bir 3. dunya savasi nukleersiz olucak ama pespembe bri dunya silahlar olmasin cart curt iyi bunlar guzel hayaller ama hic dusunuyormu insan olumleri azaldikca herkesi ndaha cok kaybedicegini? dunya nufus artis orani negatif olmadigi surece savaslar ve katliyamlara, caresiz hastaliklara muhtaciz yada marsa filan koloni kurana kadar dunya 5 milyar insanin yukunu kaldiramiyor artik, kimsenin kabu letmek istemedigi aci gercek bu
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Neden savaş oluyor ya dünyanın yarısı kısırlaştırılsın işte zevk falan alsınlar ama çocuk olmasın tamam. Savaş, felaket neden? :D
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Nilep neden bir kadeh viski alıp rahatlamıyorsun dostum :) Şaka bi yana ütopik düşünceler bunlar. Mesela herkes eşit çalışsa böylece her şeyin fiyatı eşit olsa falan. Ya da böyle bişi olsa Ama yok.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ya tabi eger konu oraya giderse benim fikrim farkli.. Dunyada 5 milyar degil 100 milyar insana yetecek kaynak vardir.. Sadece dunyadaki su anki sorun kaynaklarin esit olarak dagilmasidir. Hersey esit dagilsin dersende kominist olursun vs.. Insan nufusu degildir dunyanin sorunu kapitalist emperyalis ve materyalist toplumlardir. Bunun temel kaynagida amerika birlesik devletleridir. Ve onun amerikan yasam tarzi dedigi olaydir. Kucuk burjuva mulkiyet duygusu ile orta sinifa hatta en fakir sinifa kadar inmistir bu mantik.. Ne yazik ki dunyanin ve insan nufusunun degil bu anlayisindir butun suc.. Savas yerine bu anlayisi yikmaya calismak daha gercekci bir cozum olabilir.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Abi doğum kontrolü dayatabilirsin yani adamların ölmesine gerek yok. Üyopya da değil, içindeki kötülüğü bastıran bu kadar insan varsa diğer yarısı da bastırabilir. Ama insanoğlu garip bi yaratık. Nesi mükemmel, nesi mucize ben hiç anlayamadım valla...
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Herkese eşit kaynak dağıtılmasını istemezdim mesela ben. İnsan doğasına aykırı. Rekabet var. İkimiz de 3 saat taş taşıyorsak tamam eşit gelirimiz olsun, ama ben daha çok çalışacaksam neden seninle aynı ücreti alayım? Mülkiyet duygusu insan doğasında var gibi gözüküyor. Belki de yoktur, acaba 0 dan yalnız büyüyen bir birey de de mülkiyet duygusu var mıdır? Hani belki de empoze edilen düşünceler yoluyla böyle olduk diyorum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 @roket: İşte komünizmdeki problem de o zaten. Bir de içinizde pc kullanmayı oynamayı falan sevmeyen yoktur sanırım. Bunları oynayabilmemiz yada Hollywood filmleri seyredebilmemiz Amerikan emperyalizmi sayesindedir yani..
DoubleW Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Her türk bilim adamı doğar , sözün özüne ters bu laf, gönül ister olsun ama olmaz, en iyi bildiğimiz şey kavga dövüş, neyse uzatmadan her türk asker doğar, varsayılan özelliğimiz gibi bişey .
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 dogum kontrolu ile cozulucek is degil nerde 100 milyar a yeticek? gezegenin icine mictik resmen su kaynakalri kuruyor su bu su petrol olamdanda yasarsin yemek yemeden bile yasamini bir sure surdurebilirsin ama su olmadan 2 gun yasiyamassin ve gezegenin icine ettigimzi icin icilebilri su kaynakalri hizla tukeniyor, kirleniyor esit kaynak dagilimi ise kocaman bir yalan insan tabiyatinda vardir daha fazlasini arzulamak buna hicbirsey engel olamaz
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Savaşta kaç kişi ölecek? Yılda kaç kişi doğuyor? Kaç kişi normal ölüyor? Doğumları yarıya indirsek baya bi azalır bence nüfus. Ha su konusunda da nüfus istediği kadar az olsun fark etmez. Köpük banyosu yapar bitiririz. Bilinç gerekli..
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Istendikten sonra yapilir, utapik olmasi imkansiz olmasini gerektirmez.. Dunyadaki yeni enerji kaynagi su altinda akintinlardan elde edilen enerjidir, ve buyuk proje o kuresel isinmaya neden olan en guclu akinti varya okyonustan akan onun tam ortasina santral kurup sinirsiz bir enerji elde etmektir cunku, o akinti durursa dunya biter :) Bu sayade deniz suyundaki suyu ucuz bir enerji kaynagi ile tatli suya cevire biliriz ancak zaten kuresel isinmayi durduruacak onemler alinirsa bu surec tersine isler ve suyumuz gene olur.. Ayrica tuketilen suyun cogu icemek icin degil kulanmak icindir ve geri donusturulebilir.... Burda toptan bir dunya duzenin degismesinden bahsediyoruz olmayacak bir sey yani.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 kendi postunda dogum kontrolu fikrini curuttun ki dogum kontrolu yapsan bile etkilerini kisa donemde degil uzun donemde ancak gorursun yeni birseyler yapmak icin eskiyi yoketmek gerektigi olayian ise girmiyorum bile almanya ve ww2 sonunda oldugu gibi istanbulu dumduz edicek bir deprem olsaydi bugun hala boyel boktan altyapili bir sehirdemi oturucakti insanlar? ihaleler cekilen peskesler turk insaninin tembelligi vs den dolayi evette en azindan temiz bir baslangic olucakti bir kiyafeti belli bir noktaya kadar yamiyabilirsin ondan sonra yama tutmamaya baslar artik atip yenisini alman gerekir dunyada boyle iste buyuk bir felakete ihtiyac var sadece insanlari etkiliyicek butun insanligin gelecegini garanti altina almak icin bugun insanligin yarisini oldurmek bence odenebilir bir bedel ama gene insanalr tarafindan konulmus ahlak kuralalri etik ve vicdan devreye giriyor ve kisir dongu devam ediyor halk icin halka ragmen dedigimiz kisirdongude burda devreye giriyor said: Dunyadaki yeni enerji kaynagi su altinda akintinlardan elde edilen enerjidir, ve buyuk proje o kuresel isinmaya neden olan en guclu akinti varya okyonustan akan onun tam ortasina santral kurup sinirsiz bir enerji elde etmektir cunku, o akinti durursa dunya biter smiling smiley kuresel isinmanin olayini anlamadin sanirim sinrisiz enerji demek dunyayi firin yapmak demek enerji = isi enerji kullandikca daha cok isitican isttikca o isidan kurtulmak icin enerji kullanican sonu boka giden bri kisirdongude budur
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Kimin olecegine kim karar verecek? Halk kim olacak halka ragmen halki kurtarmak isteyenler kim olacak? Dunyadaki insanlarin yarisi oldugunde insanlik kurtulmusmu olur yoksa 2.5 milyar insanin olmesini kendilerinin yasamasi icin isteyenler insan denirmi? Sera gazlarindir kuresel isinma.. yenilenebilir enerji kaynaklarinin babasini insa edersen sera gazi salinimi kalmaz. Petrolu yasaklarsan vs vs. Enerji degildir kuresel isinmanin nedeni.
Öne çıkan mesajlar