Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 asus 7600gt ekran kartım ve p5li (tam hatırlamıyorum ama bakarım) bir asus anakartım var. 2-3 senedir hiçbir sorun yoktu fakat 1-2 ay önce renkler kaymaya başladı. sadece oyunlarda degil windowsta hatta windows açılmadan önce bios kısmında bile renkler kayıyor yada farklı dos kodları görünüyor. format attım driverları tekrar yükledim bi sürü şey denedim fakat bir türlü sorunu gideremedim. açıkçası sorunun nerden kaynaklandıgınıda çözemedim. ekran kartı desem bazen bilgisayara reset atıp açtıgımda internet olmuyor. kablonetten baglanıyorum ve ethernet kartı anakartının üstünde. o yüzden ekran kartı mı anakart mı yada ne bilim ram mi yada başka bişey mi kesin emin olamıyorum. sorunun hangi parçadan kaynaklandıgını nasıl bulabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 farklı dos kodları görünüyor kısmını bir kenara koyarsak, öncelikle bilgisayarı farklı bir monitörle denemeni rica edeyim. mümkünse kablo da farklı olsun. genelde bu tarz problemler monitörden veya eskimiş mon. kablosundan kaynaklanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 monitor başta benimde aklıma geldi gerçekten eski bi monitor ama bu renk kaymalarının çogunda bilgisayar tepkide vermedigi için (mesela şarkı açıksa bi süre sonra takılmaya başlıyor) monitor olma ihtimali yok gibi ama yine de denerim. peki bios kısmında farklı kodların görünmesi yada yazılardaki bazi harflerin kaybolması neden kaynaklanıyor olabilir? xp veya software olmadıgına büyük oranda eminim. parçalardan hangisi buna sebep olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 evet bios kısmında bile o tarz durumlar oluştuğuna göre xp masum. bu dos kodları gibi şeyler çıkıyor demiştin ya da ilk başlangıçta bios kısmında olan farklılıklar biraz daha açar mısın bunu, hata falan mı veriyor acaba yoksa gelişine yazılar mı çıkıyor pek anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 pc açılırken başta düzgün bir şekilde asus logosu çıkıyor 1sn düzgün durup sonra renkleri kayıyor böle pixel pixel garip bi doku gibi. sonrasında siyah-beyaz yazılar çıktıgında (biosa girmek için şuna basın buna basın falan) ordaki yazıların bazı harfleri çıkmıyor yada sürekli farklı harfler çıkıp yanıp sönüyor. bu sürekli farklı şekillerde oluyo mesela bazen harfler olmuyo bazen farklı harfler yanıp sönüyo. dün yeni bişey daha oldu Windows Xp logosu çıktıgı yerde hani altta bar doluyo ya windows açılmadan biraz önce, o logonun üstünde mavi garip garip şeyler yazıyordu all rights reserved yada ne bilim x30 falan böle garip garip şeyler. buda her zaman olmuyo bazen sadece renkleri kayıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 donanımsal bir problem sözkonusu olmalı. kesinlikle şuradan problem diyemeyiz belli testler yapmadan. muhtemelen ram lerde bir arıza olduğundan şüpheleniyorum. kasayı açmadan, önce bi ram test programları ile ramleri deneyebilirsin. memtest gibi programlar vardı ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum. yok direkt kasaya girelim dersen; problemin nereden olduğunu anlamak için sistemi uzay kasa haline getir önce. (hayati öneme sahip olmayan parçaları söküyorsun, tv kartı modem vs. vs.) bilgisayarı aç. aynı problem varsa demek ki o ek bileşenler masum. sonra ram'i dene. farklı ram tak tek parça bakalım. hala sorun varsa eski ram i takıp devam et teste. arkasından ekran kartı... böyle gider sorunu bulana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 hmm kısaca teknik servise götür diyosun yani :D işin ilginci 2 senelik garantisi vardı çogunun 2 seneyi biraz geçti hemen bozuldu pc lanet olsun böle işe ya. neyse çok sagol hocam bilgiler için şunu bi götürim vatana bari ne yapılıcaksa yapsınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 evet biraz uğraşman lazım dediğim gibi. aslında tek te yapabilirsin de daha önceden pek kurcalamadıysan kasayı servise götürmek daha doğru bir çözüm olacak bence de. yazılımsal bi durum olsa mesajla halledelim de donanımsal olunca çok uğraştırır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 geçenlerde biraz kurcalamıştımda pek hayırlı olmadı galiba. ekran kartının fanını çıkartıp çipin üstünde hafif eriyen bişeyi silmiştim kulak pamuguyla meger o termal bişeymiş unuttum adını. o yüzden pekte kurcalayasım yok daha beter etmeyelim sorunu en iisi. bu termal olayını silme kısmıda aramızda kalsın vatandan duyarlarsa falan garanti iptal olur belki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 heh o termal macun işte. ekran kartının işlemcisi ile üstündeki soğutma bloğu arasında daha iyi ısı iletilmesini sağlayan özel bi madde. onu silip te taktıysan ısı iyi iletilemez sonuç olarak kart daha çok ısınır ki ekran kartının ısınması da problemin kaynağı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 evet o olay ama komple sildim çıkarttım cillop gibi oldu. şuan 66 derece zaten ondan öncede vardı sorun o yüzden pek alakalı gibime gelmiyo onunla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar