Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pGörüntü problemi, renk kayması

Whoops

Öne çıkan mesajlar

asus 7600gt ekran kartım ve p5li (tam hatırlamıyorum ama bakarım) bir asus anakartım var. 2-3 senedir hiçbir sorun yoktu fakat 1-2 ay önce renkler kaymaya başladı. sadece oyunlarda degil windowsta hatta windows açılmadan önce bios kısmında bile renkler kayıyor yada farklı dos kodları görünüyor. format attım driverları tekrar yükledim bi sürü şey denedim fakat bir türlü sorunu gideremedim. açıkçası sorunun nerden kaynaklandıgınıda çözemedim. ekran kartı desem bazen bilgisayara reset atıp açtıgımda internet olmuyor. kablonetten baglanıyorum ve ethernet kartı anakartının üstünde. o yüzden ekran kartı mı anakart mı yada ne bilim ram mi yada başka bişey mi kesin emin olamıyorum. sorunun hangi parçadan kaynaklandıgını nasıl bulabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

monitor başta benimde aklıma geldi gerçekten eski bi monitor ama bu renk kaymalarının çogunda bilgisayar tepkide vermedigi için (mesela şarkı açıksa bi süre sonra takılmaya başlıyor) monitor olma ihtimali yok gibi ama yine de denerim. peki bios kısmında farklı kodların görünmesi yada yazılardaki bazi harflerin kaybolması neden kaynaklanıyor olabilir? xp veya software olmadıgına büyük oranda eminim. parçalardan hangisi buna sebep olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

pc açılırken başta düzgün bir şekilde asus logosu çıkıyor 1sn düzgün durup sonra renkleri kayıyor böle pixel pixel garip bi doku gibi. sonrasında siyah-beyaz yazılar çıktıgında (biosa girmek için şuna basın buna basın falan) ordaki yazıların bazı harfleri çıkmıyor yada sürekli farklı harfler çıkıp yanıp sönüyor. bu sürekli farklı şekillerde oluyo mesela bazen harfler olmuyo bazen farklı harfler yanıp sönüyo. dün yeni bişey daha oldu Windows Xp logosu çıktıgı yerde hani altta bar doluyo ya windows açılmadan biraz önce, o logonun üstünde mavi garip garip şeyler yazıyordu all rights reserved yada ne bilim x30 falan böle garip garip şeyler. buda her zaman olmuyo bazen sadece renkleri kayıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

donanımsal bir problem sözkonusu olmalı.

kesinlikle şuradan problem diyemeyiz belli testler yapmadan.

muhtemelen ram lerde bir arıza olduğundan şüpheleniyorum. kasayı açmadan, önce bi ram test programları ile ramleri deneyebilirsin. memtest gibi programlar vardı ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum.

yok direkt kasaya girelim dersen;

problemin nereden olduğunu anlamak için sistemi uzay kasa haline getir önce. (hayati öneme sahip olmayan parçaları söküyorsun, tv kartı modem vs. vs.)

bilgisayarı aç. aynı problem varsa demek ki o ek bileşenler masum.

sonra ram'i dene. farklı ram tak tek parça bakalım. hala sorun varsa eski ram i takıp devam et teste.

arkasından ekran kartı... böyle gider sorunu bulana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

geçenlerde biraz kurcalamıştımda pek hayırlı olmadı galiba. ekran kartının fanını çıkartıp çipin üstünde hafif eriyen bişeyi silmiştim kulak pamuguyla meger o termal bişeymiş unuttum adını. o yüzden pekte kurcalayasım yok daha beter etmeyelim sorunu en iisi. bu termal olayını silme kısmıda aramızda kalsın vatandan duyarlarsa falan garanti iptal olur belki :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...