Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cahil bir insan olarak yardım çağrısı..

ZeuZ

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayar donanımı hakkında araştırma kabiliyetim olmadığından dolayı sizden yardım istemekteyim.. Öncelikle;

p4 1.7 ghz işlemci
ddr 400 2gb ram
geforce 6800 bişey ekran kartı

bu özelliklere sahip bir bilgisayarım var. 2 çekirdekli işlemciye geçmek istedim yeni bir ekran kartı almak istedim ama anakartım değişmeliymiş. Son dönem oyunlarını rahatça oynayabileceğim ve protools kayıt programını rahatça çalıştırabilecek bir bilgisayara ihtiyacım var. Toptan bir reform söz konusu bunu farkettim. Ama fiyat ve kalite açısından gerçekten bir bilgim yok ve işin içine araştırmasına girdiğim zaman içinden çıkamıyorum.

ihtiyacım olan şeylerde ve fiyat konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Hatta ve hatta istanbul kadıköy civarından forum takipçileri varsa haberleşebilme ihtimalimiz de varsa çok çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası çok derin bilgim yok aynı reform hareketine benimde girmem gerekiyor. ancak elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım.

çift çekirdek işlemcilere geçmek için evet, komple anakartı haliyle ekran kartını ram'leri vs. değiştirmen gerekiyor. alman gereken anakart modeli yanlış bilmiyorsam PCI Express olmalı. seninki şu anda muhtemelen AGP 8x tir.

PCI Express uyumlu yeni nesil bir pc toplamak yaklaşık 1000 1500 liraya falan patlar. tabi süper bi pc olmaz ama yeni oyunlar çalışır. çalışması gerekir en azından bende henüz bilmiyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

konuya şöyle bi açıklık getirebilirsem. Bu reform'a önceden ufak ufak başladım. ( bu arada agp 8x anakartım evet ) coolermaster marka bayağı ve yeni anakartlara power suply ve hacim olarak uyumlu olabilecek bir kasaya geçtim. O yüzden elimdeki malzemeleri satıp ( cpu, ramler ve ekran kartı sadece ) ki biliyorum çok para etmeyecekler. bir anakart ram ve işlemci ve ekran kartı almam gerekiyor. 500 ila 700 ytl gibi bişey düşünmüştüm 2. el toplama yaparak. daha iyi bir fikri olan var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...