amagad! Böyle karakterde bir sıvının varlığını yeni öğrendim. Çok enteresan bir durum!
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Non-newtonian akışkan
çizgifilmlerde suyun üstünde nası yürüyolar sanıyosunuz
non newtonian fluid ler endüstri nin her alanında kullanılıyo, ciddi miydi o soru =)
hehehehe
2 gun uyunmaz, proje yapilir. 3. gunun sonunda uyku mu oobleck mi? tabii ki oobleck. bir saat oynanir, rahatlanir sonra 1 gun uyunur.
Kalkinca bi kazan bulunur, 10 kutu misir nisastasi bosaltilir, yeterli miktarda su... Yatakhane boyu eglence!
2 gun uyunmaz, proje yapilir. 3. gunun sonunda uyku mu oobleck mi? tabii ki oobleck. bir saat oynanir, rahatlanir sonra 1 gun uyunur.
Kalkinca bi kazan bulunur, 10 kutu misir nisastasi bosaltilir, yeterli miktarda su... Yatakhane boyu eglence!
Biri hayrına başlığı değiştirse?
diş macunu dahi bir non-newtonian akışkan.
non-newtonian akışkan denilen şey (türkçelerini bilmiyorum tam olarak da) shear stress ile shear rate in doğrusal olarak değişmediği sıvılardır. işte bütün polimer karışımları, bal, ne biliyim, yamulmuyosam kan, boya falan gibi böyle nerdeyse bütün viskoz sıvılar non-newtonian oluyo.
non-newtonian akışkan denilen şey (türkçelerini bilmiyorum tam olarak da) shear stress ile shear rate in doğrusal olarak değişmediği sıvılardır. işte bütün polimer karışımları, bal, ne biliyim, yamulmuyosam kan, boya falan gibi böyle nerdeyse bütün viskoz sıvılar non-newtonian oluyo.
shear rate le shear stress ne oluyo tam olarak?
ahaha adamın yorum süper
"Jesus did this trick first!"
"Jesus did this trick first!"
Öne çıkan mesajlar