Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

High-endimtrak sistem toplama sorulari

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

çoğu üründe tavsiyelere uydum, misal q6600'dan kurtuldum, anakart olarak P5K seçtim, vs. Yine de son halini buraya yazıyorum ki tavsiyesi olanlar varsa buyursun, sonradan isteyen olursa yararlansın.

Intel Core 2 Duo E8400 € 146,95
Sapphire 512MB 4850 PCI-E € 152,95
Asus P5K-E/WIFI-AP € 108,95
Corsair 2048MB DDR2 PC8500 Matched Pair TwinX € 57,75
Samsung 750GB HD753LJ SATA II 32MB € 85,95
AOpen DSW-2012P 20x Zwart Bulk € 25,00 (dvd-rw)
LC power 550 watt Super Silent € 49,95 (psu)
Antec Gamersgear Three Hundred € 44,95 (kasa)
Coolermaster 120MM SAF-S12-E1 € 11,95 (ek kasa fanı)

Monitor ~€ 300,00
Klavye & Mouse ~€ 40,00
Speaker ~€ 40,00
Ekran kartı soğutması ~€ 40,00

Toplam € 1200 civarlarinda

hepinize kucak dolusu sevgilerimi tekrar tekrar yolluyorum.

güncelleme: ram'leri iki set, toplam 4gb olarak düşünmüştüm de, önce 2gb başlıyorum. sonra 4'e çıkarım gerek olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

Cillop olmuş Mum. Benim bile ağzım sulandı. :)

'LC power 550 watt Super Silent' olmamış ama. Super silent dediğine bakma, sessiz falan değil. Eski bilgisayarıma almıştım ordan biliyorum. Biraz daha paraya kıyıp Seasonic, Corsair, Antec gibi bilinen markalardan bir güç kaynağı alırsan uzun yıllar mutlu mesut kullanırsın.

Edit:
Paraya kıyıp düzgün kasa ve kasa fanı alıyorsun, ekran kartı fanını değiştirmek için dünya para yatırıyorsun. Güç kaynağın adam gibi sessiz olmazsa bütün bunlar boşa gidecek. Çünkü bir parça bile ses yapsa diğerlerini bastırıyor. Sessiz bilgisayar için gerçekten tüm parçaların sessiz olması lazım.

Ayrıca güç kaynağının fanını değiştirmek diğer parçalar kadar kolay değil. İçini açman lazım ki bu hem çok tehlikeli hem de garantiyi bozuyor. O yüzden almışken en kalitelisinden, en sessizinden almak lazım bence.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
aslında nehalemleri de düşünürsek
anakart ve işlemci ve ddr3 için dev dev paralar yatırmak çok akıl kârı olmayacaktır..
hani üç aşağı beş yukarı çıkacakları tarihler, fiyatları ve performansları belli bunların.

Nehalem alinacagindan degil, hadise lga775 in replacement inin gelecek olmasi. Amd tarafinda socket939 faciasindan sonra artik amd guven kazanmak icin "simdi aldiginiz anakarti 2 sene sonra cikartacagimiz islemci icinde kullanabileceksiniz ehi" diyebiliyor. Ama intel artik socket degistireceginden isler biraz daha karisik. Elbet ilk 45nm ler ciktiginda nasil pahaliydiysa nehalem le birlikte mem control unde gelmesi fiyati abarticak. E sonra birde bunun 32nm leri var.

dasaaa said:
diğer yandan lcd konusunda hâlâ daha detaylı cevaplar, incelemeler ve hatta mümkünse kullanıcıların kendi deneyimlerini, yorumlarını bekliyorum.

Burdaki konuda biraz lcd lerden dem vurmustum. Onun disinda samsunglar , versiyonlar fln onlarida cevaplamaya calisayim. Daha oncede dedigim gibi 226bw gibi efsane monitorun s panel, a panel gibi farkli 3 modelde cikmasi, kimi reviewlarda senin bahsettigin gibi "oha ghosting asmis, bu mu iyiymis" , "ya ben hayatimda boyle renk gormedim, uber" fln gibi alakasiz reviewlar cogunluktaydi. Ve bu panel muhabbeti anlasildiktan sonra samsung baya bi prestij kaybetti bu acidan. O yuzden artik cikardigi monitorler panelleri degisikse farkli adlar aliyor. O yuzden onceki mesajimda soyledigim gibi 2008 ilk ceyregi sonrasi cikan monitorlerin reviewlarina guvenebilirsiniz diyorum samsung yonunden.

Gelisinden umutlu oldugunu bahsettigim seri samsung Txx0 serisiydi, 19-20-22-24 inchlik versiyonlariyla T190 gibi isimler aliyorlar. 2008 cebitde duyurulmuslardi, turkiyeye girisini penta bilisim agustos diye soylemisti ama ben dayanamayip 223bw almistim.

Acikcasi altta ve ustte bleeding var evet, ama rahatsiz ediyor mu? dikkat etmezsem anliyormuyum? hayir. response timelarin 2 ila 5 olmasi arasindaki fiyat farkina degecegini dusunmedigim icin bunu almistim. Gercektende oyle eskisi gibi lcd ghosting yapar efsanesini dogruluycak davranislarda bulunmuyor. Gonul rahatligiyla tavsiye ederim. Hatta benimle birlikte axedice ve henuz talihsiz nedenlerden dolayi daha kullanamamis olsada gangren de aynen bu monitoru aldi. Memnunuz =P

@mum

Valla olmus olmasina da, lcpower su sessiz bilgisayar tanimina uymuyor acikcasi. Wifi ihtiyaci yoksa p5k-e pahali bi anakart. Ona gore belki tekrar gozden gecirmek isteyebilirsin.
Coolermaster 11euro verdigin bi fana gore soygun fani. Ama siteden baktigim kadariyla fanlar acisindan isler oldukca talihsiz. Belki zalman f3 ler dusunulebilir alternatif olarak. Ledler hosuna gitmiyorsa devre disi birakmak kolay.

vga icin sogutucu dahi dusunup lcpower ve coolermaster fanlara olmamis diyorum maalesef.

edit: ben yazarken mirage da deginmis ayni seye, manam kalmamis. neyse. =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...