Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

High-endimtrak sistem toplama sorulari

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

yazilim tarafinda daha cok vakit geciren bir insan olarak son 3-5 yilda donanim olaylarindan bayagi bir koptum. simdi de kendime bir masaustu bilgisayar almak istedigim icin arayislardayim. mevcut konularin hepsini okudum, internette de arastirdim ama bazi noktalarda cevaba degil de tavsiyeye ihtiyacim var.

toplanacak sistemde deli gibi oyun oynanmayacak, fakat degisik oyunlar azar azar oynanacak. yani yeni bir oyun merak edilecek, yuklenip 2 saat oynanacak, sonra cope atilacak. zaten oyle gunlerce oyun oynayacak vaktim de yok. yeri gelmisken, genel olarak oyunlari full detay oynamak gibi bir hevesim yoktur. yuksek fps olsun, sac bas yoldurmasin da detay hic onemli degil. ama bu yuksek fps olayini sadece alinca degil, 1-2 yil sonra da verebilsin.

onun disinda bilgisayar kendi testlerim/islerim icin sunucu olarak da kullanilacagindan uzun sureler acik kalacak ve bu surede minimum ses cikarmali.

mekanimiz hollanda oldugu icin sizden direkt parca ismi almak yeterli olmayacak. iki senedir burada olsam da pek bir yer bilmiyorum ve adam gibi oldugunu dusundugum tek bir site var: http://www.pcmegastore.nl.

butcem ekran dahil, 1000 euro civarlarinda. hemen "lan iki bin liraya deli kral bilgisayar toplanir" demeyin, orada 100 lira olan seyler burada 50 euro olmayabiliyor. para alin teri yuz aki olup cepten cikacagi icin butce asilmasa hatta altina bile inilse sufer olabilir.

neyse, ben aklimdan gecen sistemi yazayim, sorularim da akabinde gelecektir.

ekran
Samsung 22" 2253BW €261,00
226BW'ler cok methediliyorlardi, ozellikle de olu piksel sorunu olmadigi icin cok tutmustu. bu onun yeni versiyonuymus sanirim. olu piksel konusunda bilginiz var mi? bu fiyatlarda buradan baska tavsiye edebileceginiz birsey var mi?

islemci
islemci konusunda cok kararsizim. oncelikle core duo ile core quadlar arasinda ne kadar fark var ve odenen paraya deger mi merak ediyorum. IC2 Duo E8200 ile IC2 Quad Q6600 2.4 GHz 8Mb G0 Stepping arasindaki 30-40 euroluk farka deger mi? onun disinda, 64bit islemci bakayim mi? son olarak da; bu islemciler stok fansiz mi geliyor? ayrica fan ve bakir zimbirtidan almam mi gerekecek?

ekran karti
ATI HD 4850 diye dusundum ben. fakat HD 3870 ile arasindaki 40 euro farka deger mi? ya da nVidia'nin fiyat/performans olarak daha iyi bir modeli var mi? ya da (ki daha once basima geldiginden temkinliyim) "daha hd48'ler oturmadan atinin o serisine bulasma, uretim hatasi cikabilir" der misiniz?

ram
Corsair 2048 Mb DDR3 1333Mhz Matched pair diye dusundum, fakat aklima takilan cok sey var. misal Kingston 2048Mb DDR3 1333Mhz Matched Pair ile benim sectigim arasinda 30 euro fark var, deger mi? ayrica ben 1333mhz bakiyorum da kafamdan, "1600 al olm manyak misin?" ya da "1066 neyine yetmiyo?" der misiniz? ayrica Mirage martta "ddr2 simdilik daha karli gozukuyor" demisti, fakat durum hala ayni mi? ddr2'ye razi olsam daha mi mantikli olur?

anakart
acikcasi (cehaletimden oturu) buradaki anakartlar arasindan secim yapamadim (en asagidan ikinci sayfaya gecilebilir). onboard bir ses ve ethernet karti olan birsey bakiniyorum. yardimci olabilen cikarsa nasil sevinirim belli degil.

hdd
Western digital bu ara populer bir marka sanirim. Western Digital 500GB SATA II 16MB diye birsey buldum, caiz midir?

dvd-rw
dvd yazicilarda ozel bir tercihim yok, sizin tavsiye edebileceginiz birsey var mi?

guc kaynagi
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jspda bi hesaplama yaptim, "450 watt fazlasiyla yeter" dedi. guveneyim mi? =) guc kaynaginin kalitelisi kalitesizi olur mu?

kasa
pek janjanli kasalardan hazetmesem de Mirage'in baska bir konudaki tavsiyesi dogrultusunda Antec'e karar kildim da, Gamersgear Nine Hundred yerine Gamersgear Three Hundred alsam, onune de buradan 120mm iki fan taksam ayni lezzeti yakalar miyim bilemiyorum?

son olarak, 22 dBA ses 120mm fan icin nasildir?

bu yaban ellerdeki kardescegizinize en ufagindan bile yardimci olursaniz cok mutesekkir olurum efendim. abi n'oolur be abi. hadi be tom kuruz kilikli abi
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiklerime cevap vereyim,

Mum_Chamber said:

islemci
islemci konusunda cok kararsizim. oncelikle core duo ile core quadlar arasinda ne kadar fark var ve odenen paraya deger mi merak ediyorum. IC2 Duo E8200 ile IC2 Quad Q6600 2.4 GHz 8Mb G0 Stepping arasindaki 30-40 euroluk farka deger mi? onun disinda, 64bit islemci bakayim mi? son olarak da; bu islemciler stok fansiz mi geliyor? ayrica fan ve bakir zimbirtidan almam mi gerekecek?

Quad vs duo konusu çok tartışıldığı için tekrar sebeplerine girmeyeyim. Bence değmez. Bunların hepsi 64 bit işlemci zaten.

Genelde işlemciler satılırken "Box" yada "Tray" diye satılıyor. Box dedikleri orjinal kutusunda gelir ve fan, heatsink ve macun dahildir. Tray dediklerinde karton bi zımbırtıya işlemciyi sarar yollarlar. İşlemci hariç bir şey yoktur genelde içinde.

said:

ekran karti
ATI HD 4850 diye dusundum ben. fakat HD 3870 ile arasindaki 40 euro farka deger mi? ya da nVidia'nin fiyat/performans olarak daha iyi bir modeli var mi? ya da (ki daha once basima geldiginden temkinliyim) "daha hd48'ler oturmadan atinin o serisine bulasma, uretim hatasi cikabilir" der misiniz?

48** serisi ATI'nin tam bir bombası. O kartlar için kesinlikle değer bence. 3850 fiyat/performans olarak iyi olsa da öyle çok da iyi bir kart değildi. 4850 ise baya sağlam bir kart.

Edit: Verebileceğin paraya göre 4850 yada 4870 al. Gerisini düşünme. :)

said:

ram
Corsair 2048 Mb DDR3 1333Mhz Matched pair diye dusundum, fakat aklima takilan cok sey var. misal Kingston 2048Mb DDR3 1333Mhz Matched Pair ile benim sectigim arasinda 30 euro fark var, deger mi? ayrica ben 1333mhz bakiyorum da kafamdan, "1600 al olm manyak misin?" ya da "1066 neyine yetmiyo?" der misiniz? ayrica Mirage martta "ddr2 simdilik daha karli gozukuyor" demisti, fakat durum hala ayni mi? ddr2'ye razi olsam daha mi mantikli olur?

Hala DDR2. Hatta seneye de hala DDR2 kalacak gibi gözüküyor.

said:

guc kaynagi
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jspda bi hesaplama yaptim, "450 watt fazlasiyla yeter" dedi. guveneyim mi? =) guc kaynaginin kalitelisi kalitesizi olur mu?

450 watt fazlasıyla yetmeyebilir. Yeter belki ama sınırda bir yerde çalışır. Güç kaynağı alırken dikkat etmek gereken bir şey, bilgisayarın güç tüketiminin kaynağı sonuna kadar zorlamaması. Zira hep sınırda zorlanarak çalışan güç kaynağı çok ısınır ve dolayısıyla ses yapar. Ayrıca çabuk yıpratır ve ömrü kısalır. Ben olsam 550 watt ve üstü bakardım.

said:

son olarak, 22 dBA ses 120mm fan icin nasildir?

22 dBA çok sessiz. Anca ufak bir vızıltı olarak duyulur. 20 dBA altı hiç duyulmuyordu hatırladığım kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Elimden geldigince yardimci olmaya calisayim;
Yazilimla ugrasipda oyun falan olarak minimum biseyler dusundugune gore q6600 daha mantikli gibi geliyor bana acikcasi. E8200 bile olur hatta butceden biseyler arttirmak adina.

Minumum ses ve performans odakli bir bilgisayar olacagindan hemen alttaki konuda yazdiklarimi tekrarliyorum,
Sessizlik icin guzel kasa
Iyi psu
Kaliteli fanlar.

Kasa begeni isi oldugu kadar butce isidir ayni zamanda, verdigin siteyi henuz incelemedim o acidan stok ve guncellik durumlarini bilmiyorum, istekler ve kararlar dogrultusunda ordan parca duzmeye sonra devam edilebilir.

Psu icin corsair, seasonic, antec gibi markalar onerilebilir. Ki zaten hepsini seasonic uretiyor. Ben sahsen seasonic S12 II 500w kullaniyorum kendi sistemimde ve bilgisayarda fan olan organlar arasinda kulagimi dayamama ragmen ses duyamadigim tek parca.

Fanlar icin 22db oldukca iyi bi rakamdir ama ufledigi(cfm cinsinden) havada bi o kadar onemlidir. Hava uflemedikten sonra sessiz olmasinin manasi yok yani. Bu tarz sessizlik odakli bi bilgisayarda 800rpm den 120mm lik premium fanlar disinda fan kullanilmaz ztn(s-flex, noctua, Silverstone fm)

Islemci icin ek heatsink e falan ihtiyac duymacaksin eger overclock ile ilgilenmiyorsan. Intel in yeni nesil stok islemci fanlar zaten bence oldukca sessiz, birde isin icine speed step, hede hodo girince zaten oldukca sessiz bi ortam elde ediliyor.
Islemciler 2 versiyonda satilabiliyor, hem box olarak fanla birlikte , hemde retail olarak tek islemci seklinde olabiliyor. Dedigim gibi guzel bi stock fan replacement bulunamazsa retail ustune box larda gayet iyi.
Islemcilerde 64bit 32 bit ayrimi kalmadi gibi bisey, 32bit ile ram sinirlamasi disinda bi problem kalmadi. 4gb kullanmayi dusunmuyorsan buna kafayi takmaya gerek yok.

Samsung lar icin evet 226bw bi ara efsane olmustu hakkaten ama panel varyasyon problemlerine kimse deginmiyordu. Artik Samsung o hatayi bi daha yapmamak adina yeni serilerinde tek tip panel kullanmaya dikkat ediyor. 2008 sonrasi cikisli monitorlerde yeni review lara guvenebilirsiniz. Hatta Samsung yeni bi seri daha cikardi oldukca guzel fiyatlarla, tam hatirlayamaiyorum ogrenip geri donerim. 2253 e nasil bi alternative olur bilemiyorum su anda.

Ekran karti icin sessizlige onem verdigine gore, az birazda performansli olsun dedigine gore bi onceki konuda onerdigim gigabyte in multi core 9600gt pasif sogutmali modeline bakmani oneririm. Ati ler maalesef biraz gurultulu calisiyor referans fanlar ile,
Onun icin ayrica heatsink dusunursen guzel alternatifler. 4850 nin yaninda 38xx lerin adi gecmiyor bu arada.

Ram konusunda fiyat acisindan bisey soyleyemiyorum, mirage da yurt disinda oldugu icin sanirim o daha iyi takip ediyordur. Ama ddr2 kullanilcak o kesin.
Intel in yeni 45 ve 32nm lik islemci serisi Nehalem le birlikte socketler degisiyor, o zamana kadar ddr3 lere gerek olacagini dusunmuyorum. Nehalem de intel amd gibi artik mem controller kullanicak o yuzden ram hizlari su andakinden daha cok onem kazanicak, su anda verdigin paraya degmez bu butceyle ddr3 ler.

P45 anakart ile saniyorum olducka rahat edersin yukardaki bilesenleride eklersek.
Tavsiyelerde hep gigabyte dan gidiyorum, p45 ds3r de en az p35 kardesi kadar guzel olur. Firewire onemliyse ds4 de olabilir.

Alintiyla birlitke okumasi oldukca karisiyordu, su haliyle bile biraz karisik yazdim umarim anlasilir olmustur.

Unuttugum yer kalmadi sanirim.

edit: ben yazarken mirage once davranmis degindigim noktalara.
psu konusuna donersek, 450wbu tarz bi bilgisayara yeter, oyun oynanmayacagina gore hep load da da calismayacagina gore cok nadir 390w+ lari gorur o yuzden 450w overpower payinida koyarsak yeter artar bile. ama psu yu %100 lerde calistirmak cok hos olmayacagindan 500w ideal. ustu israf olur. Seasonic gibi bi uretici ile %100 de 1 sene boyunca calisan bi psu ya ise hicbirsey olmaz.

yapilan testler 650w cekilen 500luk bir seasonic in 60C yi asmadan 1 gun calisabildigini ortaya koydu. Gonul rahatligi ile 450-480-500 alinabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
bir de ekliyorum ddr3le ddr2 arasinda cok fark var mi? anakartlar konusunda sorun cikar mi bunlarla ilgili? ddr3 destekleyen kart alsan, ona ddr2 ram sokunca dur birader napiyosun der mi?

Ustteki mesajimda da bahsettigim sebeplerden oturu ilerde ram hizlari baya bi onem kazanicak. Bunun disinda su anda enthusi olmadan aradaki farka verilcek paraya yazik.

Ayrica evet ddr3 anakarta ddr2 kart sokunca hoop birader der. Fakat combo kartlar var hafifmesrep, iki tarafada cilveli. Bunlardada stabilite problemleri oldugu spekule ediliyor devamli haliyle malum sebeplerden. Bende sahsen onermiyorum. Zaten ddr3 pahali n gerek var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada güç kaynağının kalitelisi kalitesizi tabii ki var. Hani taaa lise fizik derslerinde söylerler 'enerji kaybolmaz' diye. İşte güç kaynakları da gücü üretirken %100 efektif çalışamıyorlar ve ısı üretiyorlar. Güç kaynağı ne kadar kalitesizse, bu fazladan üretilen ısı o kadar artıyor.

Üretilen ısı arttırkça soğutmak için fanlar daha hızlı çalışıyor. Kalitesiz güç kaynaklarında fanlar zaten dandik olduğu için, hızlı çalıştığında hiç çekilmez hale geliyor.

Ayrıca kaliteli güç kaynaklarında iyi fan algoritmaları oluyor. Isıya göre otomatik olarak fan devrini ayarlıyorlar. Idle çalışırken rahatsız etmiyorlar dolayısıyla. Bazı kalitesiz güç kaynakları devamlı tam devir çalıştırıyor fanları. Bazılarının algoritmaları (ve/veya sensörleri) rezalet oluyor, kafasına göre abuk subuk devirlerde dönüyor fanlar.

Kısacası güç kaynağından kısmamak lazım. Özellikle sessiz bilgisayar istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

merakla lcd konusundaki cevapları bekliyorum O_O!

dur yazmadan yolladım mal gibi.. psu olarak silverstonelar sessizdir (nightjar gibi passive soğutmalı 0dba olanları demiyorum.) strider serisi güzeldir. bi de senin verdiğin sitede de olan silentmax psu'lar var.. tabii psu'ya 200€ verdiğinde kalanı 800€'ya çıkar mı? ahanda soru budur!

son olarak e8200 yerine (diğer parçaların içine sinecek gibi bir hesabı yapıldıktan sonra) e8400düşünülebilir belki..
Sosyal ağlarda paylaş

Monitör iyi. 2232bw'den ne farkı var anlamadım ama. Yazılımcı birisi olduğun için parlak ekran almaman da iyi olur mat ekran al. gw serileri parlak ekran mesela bw serileri mat. Parlaklar hem göz alıyor hem bakınca kendi yansımanı filan bile görüyorsun, gözleri yoruyor filan. Yalnız daha güzel görüntü veriyor tabi oyun oynarken film izlerken filan özellikle.

İşlemci E8400 alsan daha iyi pence pek fark yok diye hatırlıyorum aralarında yani en azından o farka değer. Ayrıca quad alırsan 2 kat fazla güç çekiyor çok ısınıyor filan yazılımcı adamsın oyuncu değil salla bence quadı çift çekirdek yeter.

Ekran kartı 4850 fiyatına göre en iyi performansı veriyor. 4870 performansına göre biraz tuzlu. 3870 filan eskide kaldı boşver. İkinci elleri filan para etmiyor walla.

Hdd için samsung öneririm. Shiftdelete'de bir inceleme vardı. WD hd'ler daha çok depo olmaya yönelik az güç düşük performans filan, samsung hd'ler daha güçlü performans ama biraz daha fazla elektrik çekiyor. Windows filan kuracaksan samsung daha iyidir bence. Hem 500gb için 16mb cache az, 32mblik al.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
high end sisteme raid yapilir..

2x STAS250 raid 0

$imdiye kadar yazilan parcalarla o sistem olsa olsa orta boylu bir sistem olur =P

neden q6600 mesela, q9300 almak varken.

Basliga degil butceye, bulunan ulkenin fiyatlarina ve isteklere gore biseyler duzdum.
Ne yapilacak islem ne de butce q6600 e bile gerek olmadigi acik acik soyluyor ztn,

Birre raid 0 icin yazilimla fln ugrasan bi insanin dosyalari programlari fln kiymetlidir tezinden cikarak adam gibi bi fault tolerance olmadigi icin bu tarz bi hafif is bilgisayarinda(tamam oyunda oynancakmisda, mum yazilim isiyle ugrasiyordu sanki?) raid riskli oluyor gibi geldi.

Wd populer olmasina populerde, ayni kategorideki urunlerden hangisi ucuzsa o alinir, illaki hitachi daha iyi diye onu alma durumu yok bence. 32mb cache hadisesine katiliyorum ama,
cok olmasada farkettiriyor, farkida 3 dolar biseydi ben alirken.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

...Birre raid 0 icin yazilimla fln ugrasan bi insanin dosyalari programlari fln kiymetlidir tezinden cikarak adam gibi bi fault tolerance olmadigi icin bu tarz bi hafif is bilgisayarinda(tamam oyunda oynancakmisda, mum yazilim isiyle ugrasiyordu sanki?) raid riskli oluyor gibi geldi...

bu da ayrı bi detay tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle yorumlar için çok teşekkürler. listeyi güncelliyorum her yorumdan sonra da aklıma takılan bir şey var. hd 4850'ler yüksek sıcaklık değerlerinde çalışıyormuş. bu konuda bir önlem almam gerekli mi?

ek: ddr3ü zaten unuttum. 1000 euro da referans olsun diyeydi. sonuçta 2000 de çıkarıp verebilirim ama insanın cebinden çıkınca para içi eriyor =)

ek'e ek: şimdi q6600 gereksiz demiş herkes de, quad core ileride işime yaramaz mı? özellikle de threading/load-balancing olaylarında..
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
öncelikle yorumlar için çok teşekkürler. listeyi güncelliyorum her yorumdan sonra da aklıma takılan bir şey var. hd 4850'ler yüksek sıcaklık değerlerinde çalışıyormuş. bu konuda bir önlem almam gerekli mi?

Kharon said:
Ekran karti icin sessizlige onem verdigine gore, az birazda performansli olsun dedigine gore bi onceki konuda onerdigim gigabyte in multi core 9600gt pasif sogutmali modeline bakmani oneririm. Ati ler maalesef biraz gurultulu calisiyor referans fanlar ile,
Onun icin ayrica heatsink dusunursen guzel alternatifler. 4850 nin yaninda 38xx lerin adi gecmiyor bu arada.

Bunu derken belirtmeyi unutmusum, sicak calistigindan dolayi sogutma cabalariyla birlikte gurultulu calisiyor. Dedigim gibi heatsink degisimi yapilabilir, veya baska bi kart bakarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ati HD4850 fanını %45 döndürünce hiç ses çıkarmadan boşta 55 derecede çalışıyor bence çok ideal. Oyunlara girmeden önce %60'a alıyom tabi biraz ses çıkıyor ama oyun oynarken zaten oyunun sesinden hissedilmiyor. Şu an ben bu olayı elle yapıyorum, bikaç aya otomatik yapacak programlar gelecek zaten.

Ayrıca %100 yükte %60 fan dönüşü ile 80-83 derece gibi çalışıyor. Zaten otomatiğe alsan da yükte 80-83 derece arası çalışıyor ama boşta da 80'de çalışıyor :). Yani kartın sıcaklığı hiçbi sorun oluşturmuyor. Hani dersen eğer kart kasayı ısıtır işlemci harddisk ısınır (ısınır mı?) filan ona bişe diyemem ama kendisi canavar gibi çalışıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

ayni fanla biz sapphire 4850 ve gigabythe 8800gt yi 50 derece sabit idle da calistirdik. yukte 61 fln gorduler aynen.

Fakat referans fan tasarimiyla heleki kendi fan controluyle calisirsa 4850 75 dereceden asagi inmedi idle da, bunun icinde ati control fln mudahale yok. Olcumlerime gore islemci isimi da 4 derece kadar artirdi.

8800gt kendi faniyla 52 derecede calismaya devam etti.

4850 ise bu degerleri verirken garip bi sekilde %15 de fln donduruyordu kendi fanini, ordan cikartip manuel bi fan kontrol e bagladigimizda problem kalmadi ama fan hizli donerken gercekten cok gurultulu.

48xx serisi icin titan twinvga fln gibi guzel bi heatsink harika olur, ben olsam sesi kafama takmazdim ama mum sessizlige onem veriyorum ve oyun oynamicam dedigi icin tercihini farkli kullanmasini oneriyorum. yoksa 4850 fiyat/performans on numara.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
ek'e ek: şimdi q6600 gereksiz demiş herkes de, quad core ileride işime yaramaz mı? özellikle de threading/load-balancing olaylarında..

Quad core'un işe yaradığı yerler şu anda çok kısıtlı: Video ve dosya sıkıştırma, saatlerce süren compile işlemleri, matematiksel hesaplamalar vb yerler. Önümüzdeki sene içinde de pek değişmez bence bu. İki üç yıl ilersini düşünüyorsan bir şey diyemem. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki öyle bir tahmin yapacak cesareti bulamıyorum kendimde. :D
Sosyal ağlarda paylaş

aslında nehalemleri de düşünürsek

anakart ve işlemci ve ddr3 için dev dev paralar yatırmak çok akıl kârı olmayacaktır..

hani üç aşağı beş yukarı çıkacakları tarihler, fiyatları ve performansları belli bunların. tüm yapı değişecekse q6600'e çok para yatırmaya gerek olmayabilir. (elbette 4çekirdek kullanacak bir yazılımı iş için kullanıyorsanız, para getiriyorsa orası başka. aldığınız her parçaya helal olsun derim, şapka falan da çıkartırım =P)

diğer yandan lcd konusunda hâlâ daha detaylı cevaplar, incelemeler ve hatta mümkünse kullanıcıların kendi deneyimlerini, yorumlarını bekliyorum.

pek sefgili hırsızın çaldığı paranın birazını biriktirdim ve tamamlar tamamlamaz bilgisayarımı ve ekranımı yenileyeceğim ben de.. dolayısı ile bilgileri ve tecrübeleri sömürmek için beklemedeyim

Sosyal ağlarda paylaş

yaw bu lcd monitor ve tv için formül formül çalışmak gerekiyor gibi hissediyorum..

22'' oyun ve iş maksatlı (internet, yazı ve programlar) güzel ekran modelleri hangileridir?

hani bakıyorum bakıyorum her şirketin (abartıyorum) 100modeli var! 226bw'nin bile 3tane mi ne modeli var.. Zaten sayılar kodlar falan beni boğdu hani.. özelliklerini de çok bir yalan yanlış veriyorlar sanki. daha doğrusu işlerine geldikleri gibi veriyorlar sanıyorum.. response time'ı gray to gray veriyorlar galiba mesela. diğer konularda da oldukça sıkıntı var. bir arkadaşa soruyorum "al abi süper!" derken öteki "abi fecii bleeding var! ahanda bak!!" diyebiliyor. [samsung bu ikisi de]

eğer bu panel ve hatalar meselesi şans ise crt ile devam edeyim ben bi süre daha (masam kadar ulan MASAM KADAR!!) çünkü cidden çok şanssız bir insanım.. böhüe! ya da model ismi ile falan yardım edin, bir el atın abilerim ablalarım!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...