Batilc Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 ya somestırdan once msj atmıstım burya grapple nedir diye... sagolsun arkadaslar cevaplamıstıda (ama ıngılzce (anlıyorum ama emin deilim) ). su grapple check in ne oldugunu turkce anlatırmısınız? anladıgım kadarıyla aoo (att. of opp.) da vuramıyo muydun neydi. nasıl yapıldıgıyla bırlıkte TURKCE yazarsanız cok makbule gecersiniz :P ha bide su var... (aynı zmanda touch attackı da sormustum) touch attack yaplıan spellle alakalıysa su demek oluyor; touch isteyen buyulerde yanlızca 10+dex modif. oluyo armor... peki ne biliyim iste magic arrow yada melf's asid arrow (menzilli dokunma saldırısı ne ya) gibi buyulerde toplam ac mi gecilio? yani fiziksel etki yapan buyulerde ac gecilmeye calısılıyo mu? sanırım anlatabıldım derdimi? son olarak: bende turkce phb var (yakında ıng alcam) orda ne biliyim zuhur celb filan diye geciyo buyu cesitleri... onların bı inglerini yazarmısınız?ne bilim iste evocation filan turkce de ne? sag olun var olun[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Deli Etmeyin Beni We Are The Chosen We've Been Chosen Of All We Must Keep It. We Are The Ones Who Are Saps Dals Woods Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 celb summon :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Grudge, cevap versene arkadaşa... Tr yazamam diyosan bildiğin gibi yaz ben tercüme ediim :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 geçen topikte baya bişey yazmıştım arkadaşın dediği gibi. örnek te vermiştim kendimce yanlış hatırlamıyosam. ama çevirmeye kasamicam walla... bi de türkçe phb varsa orda anlatmış olması lazım combat (ya da artık ne dedilerse combata... çatışma falan :-p) bölümünde. [signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher [Bu mesaj Grudge tarafından 13 February 2004 20:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Abi attack of oportunity yi açıklıyım önce. Sen eğer etrafında düşman varken ona vurma hamlesi yapmasına izin veren bi hareket yaparsan, adam aoo yapıyo. Attack en yüksek attack bonusuyla geliyo (yani +7/+2 ise +7 ile tek bir attack yapıyo adam), featler kullanılamıyo diye biliyorum (power attack gibi) ama tam emin diilim. AOO yapan kişi sen hareketini yapmadan(yani büyü atıyosan büyü, potion içiyosan işte potion içme hamleni etc...) önce vuruyo. Eğer büyü yapıyosan adamın vurduğu dmg+10 a concentration check atıyosun. Tutturamassan büyü slotunu harcıyosun ama büyü atamıyosun. (yanlışım varsa yazın, sayılarda yanlışım olabilir)[signature][hline]Don't Cause any Trouble. TTnet yetkilisi Owner Ravenloft'un "net ne zaman gelicek" sorusuna cevap olarak demiş ki: Beyfendi elimizden gelen bişi yok. Tüm yurt'ta bu böyle. Sypro, 02 January 2004 23:30 tarihinde demiş ki: alayinizi operek uyandirayim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Touch attack da şu demek; Sen adama zırhını delicek şekilde vurmaya çalışmıyosun. Sadece adama dokunmaya çalışıyosun. Onun için armoruna dokunsanda işe yaramıyo. Her touch attack gereken büyüde(melee ranged farketmez) 10+dex bonus+dodge çalışıyo (başka bi kaç feat de iş görüyo olabilir aklıma gelmedi şimdi) armor bonusunu almıyosun. (ama mesela normalde dexin 14 ama half plate giyiyosun alamıyosun ya dexini ac ye max dexi +0 oldugu için half plate in. Yine alamıyosun neyse)[signature][hline]Don't Cause any Trouble. TTnet yetkilisi Owner Ravenloft'un "net ne zaman gelicek" sorusuna cevap olarak demiş ki: Beyfendi elimizden gelen bişi yok. Tüm yurt'ta bu böyle. Sypro, 02 January 2004 23:30 tarihinde demiş ki: alayinizi operek uyandirayim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Büyü okulları: Abjuration = Himaye Conjuration = Celb Divination = İstihare Enchantment =Efsun Evocation = Zuhur Illusion = Yanılsama Necromancy = Meftulüm Transmutation = Dönüşüm Tr-PHB aldım diyosun ama açıklamayı türkçe istiyosun anlamadım bu işi ben. Türkçesinden bişi anlamadım ing. yazın mı demek istedin yoksa tam tersi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 şimdi eğer sende türkçe player's handbook varsa, PHB'de grapple ın açıklaması olduğunu hatırlatarak, türkçesininde "yakalamak, tutmak, bağlamak, boğuşmak" gibi bir anlama denk geldiğini belirtiyim. buna göre grapple ı türkçe anlatımıyla rahatça kitabından anlayabilirsin (ve bu yüzden burda anlatma gereği duymayacağım) (şimdi orjinal PHB'ye baktımda, grapple; "combat" ana bölümü altında, sayfa 137'de, belki buna göre türkçesinde bulman kolaylaşır). bunun dışında touch attack ile yapılan büyülere dediğin gibi sadece dex modifier ile save atılır. bunun sebebi daha öncede belirtildiği gibi amacın sadece bedene dokunmak olmasıdır, yani bedende fiziksel bir yara açmak gibi amaç olmadığı için, bedeni fiziksel saldırılardan koruyacak bir demir zırhın savunmaya vereceği bonusu kullanmak anlamsızdır. (yani zırha dokunulsada olur) sonra melf's acid arrow gibi büyülerden bahsetmişsin. onlarda tek yapman gereken "ranged attack" gerekliliğini birebir kullanman. şöyle düşün, büyücün okla adama saldırdığında attack roll ve saving throw için ne zar atıyorsan, aynılarını bu tip ranged büyülerde yapabilirsin. değişen şey ise vereceği damage(hasar) dır.[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 ya benım demek ıstedıgım suydu turkcesinden hicbisi anlamadım... ingini soylersenız ne demek ıstedigini anlıycamdı... benım bıldıgım kadarıyla da grapple el ense gibi bisey. burda sayfa 137 de sarılma demıs... str modif eklemıs... ya oh be harbı rahatladım da.(puhahaah bu tos atma ne la!) bu grapple check ıcın normal attack zarı kullanılıyor gibi bisi demi? (bu arada grudge senın gonderdıgın acıklamada nasıl desem sankı o aoo hold filan hepsini ardarda yapman gerekiyo gibi algılamıstım... sanırım burda surdurmeden bahsetmemıs.. grudgeın kınden hatırladıgım kadarıyla ; atıyorum ılk turn de grapple da basarılı oldum... 2. tur devam ettirmek ıcın bı grapple check yapıp uzerine mı yurucektım neydi... bıde bugun oynarken aklıma bısı takıldı? hadı sorc/wiza lar armor gıyınce arcane spell failure olayı alıyolar... peki divine isteyenler direk (gereklı turn gectıkten sonra) damage almazsa , concentration check yapmadan cazurt diye atıyolarmı buyuyu? (conc check varsa bu heralde 10+buyunun seviyesi?) su grappleı anladım ya... allah rahatlık versin...(bana) Edit: 2 tur yazmısım yanlıs anlasaılmasın 2.tur olcak :P[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Deli Etmeyin Beni We Are The Chosen We've Been Chosen Of All We Must Keep It. We Are The Ones Who Are Saps Dals Woods [Bu mesaj Batilc tarafından 14 February 2004 11:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 yani baseattack/grapple farklılıgı nerden kaynaklanıyo(yanı size dan gelen bonus var da soyle bısı gordum) mm de tarrasque adlı yaratık colossal ama +49 alıyo? 16 deil miydi? baya bı karıstı[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Deli Etmeyin Beni We Are The Chosen We've Been Chosen Of All We Must Keep It. We Are The Ones Who Are Saps Dals Woods Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 toplam grapple modifierı= base attack bonus + str mod + size mod. nesini anlamadın bunun? tarrasque'ın base attack modifierı = 48, grapple modifierı da 81 (48(bab)+17(str mod.)+16(collosal olmasından kaynaklanan size mod.)) yani tarrasque grapple checkini +81le yapıyo. tos atma= bull rushtır heralde. aslında bu hareketin tos atmayla ilgisi alakası yok. kafa atman falan gerekmiyo. ama türkçe PHB'ye kafam girsin gene de :-p[signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 said: Grudge, 14 February 2004 12:13 tarihinde demiş ki: yani tarrasque grapple checkini +81le yapıyo. Eh zar atmaya gerek yok zaten :) gerçi 1de gelebilir olur olur :)[signature][hline]Gitar Nubisi ------------ Catdog, 01 January 2004 13:15 tarihinde pazar alanında demiş ki: burası satış sitesi değil yanlış yerde ilan vermişsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2004 ben auto success ya da auto fail kullanmıyorum. herkesin %5 bi başarı veya başarısızlık şansı oluyo. kısaca 6 yaşında bi çocuğun lolipopla tarrasque indirmesi mümkün. (önce will save inde 20 sonra attack rollda 20 üzerine confirmation rollunda 20 ve onun üzerine death attack confirmation rollunda 20 atınca oluyo :-p ha tarraque'ın frightful prescensesinin will save i olmaya bilir emin diilim. ama siz anladınız durumu sanırım ;) böyle bişey olamaz demeyin. yeteri kadar oynadığınızda herşeyle karşılaşıyosunuz. lolipopla tarask öldürmeseler de 4-5 20 in a row falan gördüm bikaç kere...) bu tür saçmalıkları engellemek için +10 -10 kuralımız var. variant rule bu. 1 atınca check'i -10 ile yapıyoruz 20 (natural 20, critical hit diil) atınca +10 ile. yani 1 atan bir tarask +71 ile grapple'a giriyo. gene de challenge ratingine göre iyi baya...[signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 ama en koptugum yanı ılk gorduumde int 3 du.. ya ilk okuyunca acayip yarıldım... (dogru...str modif eklememisim) ya grudge sende vardır... buraya hellfire wyrmın ozelliklerini bi kopyalar mısın? mm2 de galba cunku bende yok! (niyeee)[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Deli Etmeyin Beni We Are The Chosen We've Been Chosen Of All We Must Keep It. We Are The Ones Who Are Saps Dals Woods Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 text diil dolayısıyla göze batan noktaları şeetcem sadece. gerisi çıkarılabilir zaten burdan... Huge Dragon (fire) bence 3.5 kurallarına göre buna bi de extraplanar eklenebilir. HD:23d12 + 184 (333 hp) (adv. 24-46 HD gargantuan) SA: breath 14d10 fire sp-like abilities: at-will- blashphemy, charm person, demand, desecrate, dictum, firestorm, greater dispel, hold person, imp. invis, misdirection, pyrotechnics, sending, suggestion, teleport without error, true seeing, unholy aura, unhallow, wall of fire. caster level 20th, DCs are charisma based. Fiendish form: Shapechange into any devil(?!?!?!?!?) or tiefling. Infernal Aura: 5ft. radius 5d4 fire damage. Summon baatezu: %100 1 barbazu, cornugon or gelugon. Abilities: str 29 dex 10 con 27 int 23 wis 26 cha 28 CR:26 (çoook fazla. max 21 bence...) [signature][hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher [Bu mesaj Grudge tarafından 18 February 2004 23:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar