Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Varsayılan Ufak bir yardım =) ( acil )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Herkese merhabalar. Görüşemiyoruz uzun zamandır =)) umarım iyisinizdir diyerek lafı fazla uzatmadan sorumu soruyorum. Ekte göreceğiniz dosyada yapılan işlem database e kayıt ekleme kayıt silme kayıt okuma fakat buna ek olarak benim kayıtlı olan her hastanın düzenli olarak aynı bir excel tablosu gibi tahlil sonuclarını tutmamda gerekiyor. yani şöyle ki misal ahmet mehmet adındaki hastayı aratıcak bir sayfa yapıcam arattıgımda karşıma gelicek ve ben o hastanın alt alta hangi tarihte hangi değerlerde tahlil sonucları girilmiş bunlara bakıp incelemeliyim. durum bundan ibaret fakat bir sorun varki çözemediğim oda şu hastalarla tahlil sonuçlarının ilişkilendirilmesini kuramadım. örnekte bulamadım. sanırım farklı bir tablo daha yapsam ve hasta kayıt esnasında kayıt formuna extradan diğer tablo içinde hasta ismi soyismi yazdırsam yada id versem gibi şeyler türettim kendimce fakat alt alta listelemek gibi bir sıkıntı yaşıyorum ve sadece 1 id yi getirebiliyorum. elinizde bununla ilgili örnek varmı ne yapmam gerekiyor mümkünse ufak bir form olarak bana gösterseniz yada yapsanız ben onu kendime göre uyarlasam değiştirsem ? şimdiden çok teşekkür ederim

dipnot : formu alıntı yaptım üstünde oynadım çünkü üzerindeki java ve yazı stilleri benim yapacak oldugumdan daha hoştu=)

Saygılarımla
Not : ekteki yapmış olduğum form ve sayfalar rarlandıktan sonra virüs taramasından geçirilmiştir.

http://rapidshare.com/files/129867220/DENEME.rar
Mesaj tarihi:
dosyanı indirmedim, seni tam anladığımdan bile emin değilim ama yazmam gerekli. kendime engel olamıyorum. evet evet, yazacağım. hüeyt. yedim kafayı.. ama yemeden önce yazcam, valla bak..

hastatablosu:

|id| |adı| |soyadı|
1 racta yok

seceretablosu:

|id| |hastaId| |hastalık| |tarih|
1 1 ince hastalık 02.02.2002

select * from seceretablosu
where hastaId = (select id from hastatablosu where adı = 'racta')
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
select * from seceretablosu
where hastaId = (select id from hastatablosu where adı = 'racta')

select * from seceretablosu as s
inner join hastatablosu as h on s.id = h.id
where h.adı = 'racta'

daha şık olma mı?
  • Yeni Oluştur...