Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 ****Strong understanding of the use of computer technology in financial research, with strong programming skills. Familiarity with a statistical software package (i.e. SAS, Matlab, or Splus) or a programming language (i.e. C++ or Java) and Unix, Unix Scripting, or Linux Scripting (i.e. C-Shell or Perl). Bu konularda bilgisi olan ve bana yardim edebilecek olan var mi? Tesekkurler,
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 sen ekonomistsin baba c++ napacan =) max. excel,mathlab felan kullanırsın =) tabii cahilim bu konularda illa bi yerlerden çıkar ucu =)
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Financial research için bunlar lazim deniliyor :) C++ cok mu kastirir?
EarS Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 matlab falan biliyosan c++ vs gerekli değil yazana göre
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 programlama ile uğraşmayan yani yandal olarak yapan birine c++ öğretmek intihardır bence...
senko Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 hacı nası ekonomist istiolar bunlar unix linux c perl vs adam bilgidği ne varsa dayamış ilana
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Prawler said: ****Strong understanding of the use of computer technology in financial research, with strong programming skills. Familiarity with a statistical software package (i.e. SAS, Matlab, or Splus) or a programming language (i.e. C++ or Java) and Unix, Unix Scripting, or Linux Scripting (i.e. C-Shell or Perl). Bu konularda bilgisi olan ve bana yardim edebilecek olan var mi? Tesekkurler, Şöyle ki böyle c++ için kendi ekonomi analizlerini yapan falan filan bir kütüphane yazmak gibi bir amacın yoksa direk matlab derim. Adamlar herşeyi koymuş ak neural modelling ve genetic algorithms modülleri bile var. Yanlız senin çalışacağın konular için de özel kütüphaneleri var mı bilmiyorum, genelde sinyal analizi tarzı işlerde çok kullanılır matlab. Ama istatiksel işleri de rahatça yapabilirsin matlabda. Matlab öğren bence, yok illa kastırıp en temel işlemleri bile kendim yazıcam diyorsan (toplama ve çarpma dışında) c++ öğrenebilirsin ama hayatından hayat gider hiç tecrüben yoksa.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Bir de amacın ciddi programlar yazmaksa C öğrenen de fayda var çünkü C iterative durumların çok olduğu zaman kullanmak isteyeceğin matlaba göre daha hızlı bir dil (özellikle findows için) böylece matlab programının çeşitli yerlerini C ile yazıp çağırmak isteyebilirsin. Yok ben basit analiz işlemleri yapacağım diyorsan gerek yok
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Programlama deneyimin yoksa Ardeth'in de dedii gibi C++ ömür alabilir. O yüzden gogo Matlab derim ben.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Matlab requirement. Peki Unix Scripting, or Linux Scripting (i.e. C-Shell or Perl) olayini nasil halledeceğim?
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Familiarity with a statistical software package (i.e. SAS, Matlab, or Splus) or a programming language (i.e. C++ or Java) and Unix, Unix Scripting, or Linux Scripting (i.e. C-Shell or Perl). OR demiş bence :p Perl dediği zaten matlabla C++ arası bir dil. C++ kadar low level değil, tirilyonlarca modülü var onlardan bi 10-15ini yükledin mi zaten sana matlab gibi bir dil oluyor. Ama kullanması yine de matlab kadar kolay değil. Ben perl kullanıyorum moleküler modelleme programı yazmak için çünkü perl openglin baya başarılı olduğunu idda ediyorlar ve PDL modülünün de matris işlemlerini c seviyesinde yaptığını söylüyorlar. tabi gerekirse c kodu eklemek çok zor değil hmm bir dahaki baktım and varmış orda. unix scripting bilmem ben sadece perl dilini biliyorum onu da windowsta kullanıyorum ama aslen linux ile çok uyumlu bir programlama dili o da. senden perl bilip de linuxta ne yapmanı bekliyorlar emin değilim.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Cok sagol Ardeth. Bu is basvurularindan sadece biriydi. Icerini merak ettim. Matlab yeterli olur gibi gozukuyor.
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 ekonomistin işi olmaz c++'la fln. öyle gereksiz dersler olur arada. ayrıca ilgin varsa seçersin. mesleğinle pek alakası yok.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Senin yazdığın gereksinimler bana biraz ekonomi ile ilgilenen matematikçi ya da csci gibi geldi. gerçi csci arasalar beklentileri daha fazla olurdu programlama konusunda
oper Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 iş ilanları da garip.. adam bildiği tüm dilleri yazmış ilana: J2SEE, C# ASP.NET ORACLE SQL ..... uzayıp gidiyor.. cümlenin sonunda da " konularında en az 2 yıl deneyimli" ...
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 evet CSci isteselerdi öyle yazarlardı burda bilgisayar bölümünde görüyorum bazen o ilanları sdf
senko Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 o iş ilanlarına bitiom zaten adam yazio 30 yaşını aşmamış askerliğini yapmış yüksek lisans mezunu en az 3yıl deneyimli eleman aranıyor diye. bide döşüyorlar bildikleri tüm programlama dillerini, db sistemlerini, işletim sistemlerini... o iş ilanlarına göre benim iş bulmam imkansız oluyor.
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 o kadar geniş yelpazede çalışan yazılım şirketi var mı bi de onu merak ediyorum? resmen açıkta kalcaz:D
oper Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 valla ilanlara bakınca yan bastık diyorum artık ben. adamlar dalga geçmek için falan koyuyolar herhalde.. döşedikleri dilleri öğrenmen zaten 5 yıl alır herhalde :D bi de 2 yıl deneyim.. hahah çok komik bunlar.. ama mantık şu galiba, ne vurursak o kardır.. o yüzden bi kaç kriteriniz eksikse sallamayın başvurun. çağırıyorlar. :D
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 hep aynı adam asıyo herhalde o ilanı
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 o ilanlari gordukce hevesim kiriliyo, lan mcdonaldsta kofte ceviricez sonunda galiba gibi dusunceler geliyo aklima.
oper Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 valla şaka maka ben de görünce acayip bozuluyorum.. başvurmaya korkuyorum ilana. köfteci olmak istemiyorum plx :(
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 köfteci camiasında ün salarız bilgisayar mühendisinden annenizin köftesi! kıyma/ekmek oranı hesaplayan algoritmam dünyanın en iyisi gel vatandaş gell çok iğrenç oldu snrm nese
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 @aquila, sen dondun mu TR'ye. Eger hala burdaysan bence biz durum isine girelim. Kesin kose oluruz...
Öne çıkan mesajlar