Xærø Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Babama 0 Km Opel Combo almayı düşünüyoruzda eleştiri, tavsiye ve tecrübeleriniz nedir? Sadece model hakkında değilde opel markası hakkında da düşüncelerinizi almak isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Orta sınıf bi araba işte. Fiyatına göre iyi donanımı olur. Oyuncakları güzel olur ama elektronik arıza çıkarmaya çok meyillidir. Yürür aksamında ve mekaniğinde şikayet pek duymadım. Servislerinden genellikle şikayet edilir. Opel Odak'a gidersen problem yaşamazsın ilk elden söyleyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Kuzenimde 6 senedir Astra kullanıyor hiçbir şeyinden şikayet ettiğini duymadım bir de benim kendi görüşüm volvodan sonra en güvenli araba gibi geliyor opel o yuzden seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 94 senesinden beri opel kullanıyoruz vectra / astra / corsa modelleri kullandık şimdiye kadar taş gibi arabalar diyebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 volkswagen tercih etmek bana daha mantıklı geliyor bu sınıf arabalar alınırken çünkü kişisel bağımlılığımın yanında dev bir grup olmalarının avantajları var. Sonuçta daha geniş bir bilgi birikimini kullanıyorlar çok da ii kotarıyorlar gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Ben araba alırken Astra benzinli 33.500 YTL, Golf benzinli 42 bin YTL. Dizel Astra'yı 36.600 YTL ye almıştık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xærø Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Tyrael said: volkswagen tercih etmek bana daha mantıklı geliyor bu sınıf arabalar alınırken çünkü kişisel bağımlılığımın yanında dev bir grup olmalarının avantajları var. Sonuçta daha geniş bir bilgi birikimini kullanıyorlar çok da ii kotarıyorlar gibime geliyor. General Motors sence ufak bir grup mu? Bir daha düşünmeni ve araştırmanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Selam, Daha önce forumun bir köşesinde dile getirdiğim gibi; OPEL'E ÖLÜM !!!! :P Benim nazarımda dışını süslü ve alımlı yaparken detayda pek iyi olmayan, eski Alman güzeliyken şimdi Amerikalıların elinde eriyen bir marka. Fiyat farkı sayesinde tercih edilebilir seçenek. Herşeye rağmen yeni astra HB'ler paranın karşılığını vermede oldukça başarılı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 today tomorrow toyota.. biz çok araştırdık araba alırken toyota da karar kıldık sonunda ve memnunuzda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Toyota'nın Combo sınıfında bir arabası yok ama sanırsam? Opel ilginç bir marka, kullananların alışıp çok sevdiği ve bırakamadığı, kullanmayanların da pek sevmediği ve sorunlu gördüğü ve bu sebeple kafalardaki soru işaretlerini silemeyen bir otomobil. Volvo da öyle mesela, kullanmayanlar şüpheyle yaklaşır beğenmez, kullananlar da alışıp vazgeçemezler. Volvo'dan sonra Opelin en sağlam araç olduğu konusunda şüpheliyim bu arada. Eski Opeller cidden taş gibi araçlardı ama yenileri bana öyle gelmiyor, kaldı ki en basitinden diğer Almanlar varken Opel bana daha sağlam gelmiyor. Özellikle de eskiden Daewoo olduğunu bildiğim çakma Chevrolet arabalarla aynı mekanlarda satılması kafamdaki soru işaretlerini güçlendirmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 rr'i tata aldi diye saglamligindan suphe ediyo musun? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Chevrolet Astra diye satilan bi araba var ya dunyada, Tata Sport diye satilan bi araba duymadim ben ama... =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 general motorsun pazarlama stratejisi bu yonde. astra ingilterede vauxhall, amerikada saturn, meksika ve rusyada chevrolet olarak satiliyo. edit: araba ayni araba sadece logosu degisiyo. golfun cesitli ulkelerde audi ve seat adi altinda satilmasi gibi bisey, pek onemsiz yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Zaten GM in elestirilen yonude bu, tutup daewoo yu alip ustune chevrolet basarsan, sonra gidip ayni markayi bide opel in ustune basarsan ne markasi ne prestiji kalir o modelin. Cok sevdigim saablardan da sirf gm yuzunden sogumusumdur mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 markanin pazar gucu satilicak ulkede guclu degilse baska amblem koymak normal bence. misal sen gidip amerikada corsa satamazsin, combo satamazsin, astra satarsin ama cok satamazsin. niye oraya opeli tanitmakla ugrasip hem zaman hem para kaybedesin? saturn adi altinda satip direkt kar ediliyo. ayni sekilde meksikada opel markasi sirketlesmediyse ve iyi bi konumda olan chevrolet zaten senin himayendeyse neden logoyu degistirmeyesin? :) GM kar amaci guden bi firma, opelin adini sadece opelin opel oldugu ulkelerde kullanmak hakkidir ve bence cok normaldir. sen VW grubunun basinda olsan ve yeni bi pazara sadece bi modelle giricek olsan, o ulkede mevcut ve kendine gore prestij yapmis bi markanin amblemini mi koyarsin yoksa tek model icin butun markayi tanitmakla mi ugrasirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 İngilterede faşist Alman markası Opel'i satamazsın mecbur Vauxhall diye bişey uydurup satarsın :p Opel'i sevme nedenim bence çıkardığı elektronik problemlere rağmen mekaniğine olan güvenim ve ilk bakışta görünmeyen bazı detaylar. Mesela direksiyonunun hissi, debriyaj pedalının yumuşaklığı ve aşağıda kavraması, bu çok önemli vites geçişlerinin inanılmaz netliği, iç malzeme kalitesinin sınıfındaki bir çok arabaya göre iyi oluşu, yol tutuşu, yol performansının güven verici olması, frenlerinin güven vermesi ve dozlamasının çok hissedilebilir olması gibi şeyler. Bu arada Astra Hatchback sınıfında 5 yıldıza sahip ve en son baktığımda 5 yıldızı da en yüksek puanla almış bir model. Kaybettiği puanları ve rakiplerinin kazandığı puanlarda emniyet kemeri uyarısından falan. Bende araba alırken bir çok marka gezdim. VW dediğim gibi pahalıydı. Örneğin Toyota'nın vites geçişleri net değildi, iç mekan malzeme kalitesi iyi değildi. Tabi 3 yıl önceki Corolla'dan bahsediyorum şu anki Auris'leri bilmiyorum ve Auris ile karşılaştırılması birazda haksız rekabete girer arada 4 yıllık bir yaş farkı var. Benzer kalaslıkları bir çok markada gördüğümden ve fiyat/performans (performans burada 0-100 değil) oranının bence en iyi olmasından dolayı Opel almıştım. Ha param yetse gider yine Golf almazdım tamam güzel arabalar gerçekten fark var Astra ile arasında ama 9 10 bin YTL fark vermeyi gerektirecek bir endüstriyel maliyet farkı yok. Aradaki farkın yarıdan fazlası Doğuş grubuna bağış. Yinede bir markaya çok fazla takılmamak lazım sonuçta imkanımız dahilinde hepimiz daha iyi markalara ve modellere yönlenmek isteriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Xærø said: Tyrael said: volkswagen tercih etmek bana daha mantıklı geliyor bu sınıf arabalar alınırken çünkü kişisel bağımlılığımın yanında dev bir grup olmalarının avantajları var. Sonuçta daha geniş bir bilgi birikimini kullanıyorlar çok da ii kotarıyorlar gibime geliyor. General Motors sence ufak bir grup mu? Bir daha düşünmeni ve araştırmanı tavsiye ederim. Kesinlikle haklısın o konuda ama amerikanın araba üretim kalitesi karşısında aralarında porsche ve lamborghini'nin de bulunduğu çok güçlü avrupa markalarının olduğu VW Grup daha tecrübelidir bence. Opel'in combo'su nasıldır bilmiyorum açıkçası hatta o sınıf arabalar hakkında pek bir bilgim olmadığı da bir gerçek. Ancak marka imajı olarak VW'yi daha güvenilir buluyorum. Yukarda bahsedildiği gibi VW'de de ortak parça kullanılıyor ancak kalite ve işçilik olarak hepsinde fark var ve Opel'de çok yanlış bir strateji izlediler bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Opel Combo Combo 1.7 CDTI Dizel City Plus 33.022,00 YTL 6.000ytl indirimle kampanyali 27.022 buna ek: City Plus Klima 1.759YTL Club/Comfort Soldan Sürgülü Kapı 800YTL Club/Comfort Yukarı Doğru Açılır Arka Kapı 209YTL Opel fiyat listesi Volkswagen Caddy Caddy Kombi 1.9 TDI A/C ( sağ kayar kapı ) ABS,ASR,EBC,Ç.Airbag,RE,EC,EA,UKMK,KY,GR,RD,YB,AC, ÖAV , BAS 40.930 35.675(kampanyali) Yeni Caddy Maxi Van 1.9 TDI A/C ABS,ASR,EBC,S.Airbag,EC,EA,UKMK,KY,RD,AC,ÖAV, BAS 30.233 30.233(kampanyali) Ticari arac fiyat listesi Astra tam bir fiyat/performans arabasidir, fiyatina gore zamaninda cok sey sundugu dogrudur tamam. Ama bu araci golf V le kiyaslayip vw ye degmez demek bence olmuyor. Caddy sinifinin en guzel araci, o tartisma goturmez bence, ve standart donanimlariyla birlikte fiyatlarida oyle muazzam ucuk degil. Combo ya kesinlikle cok guzel bi alternatif. Servis agi fln deginmiyorum. @pasha GM konusunda cevabimi vermissin bisey diyemedim, dogrudur hakkaten mantikli ama son sozum; paramecium said: OPEL'E ÖLÜM !!!! :P Gibisinden; GM'E ÖLÜM !!!! :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xærø Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Caddy'ye lafım yok ama işin gerçeği caddy alana kadarda ben gider transporter alırım o kadar para verene kadar. Yani işin aslı şu olay maddiyatta bitiyor. hepsinin mutlaka bir üstü var o yüzden duruma bu yönden bakmamak gerek. Ama şuda var caddy alındıgı zaman düz hali gercekten iyi değil illa sağına soluna bişeyler yapılması gerekiyor. Örn : Arka kapılardaki kontraplaklar. Benim demek istediğim bu sınıfta caddy zaten en iyisi fakat doblo, connect ve combo aralarında karşılaştırıldıgında combo hem kullanıs hem en az yakıt sarfiyatı yapması acısında bu üçlü grupta en iyisi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Vodan said: İngilterede faşist Alman markası Opel'i satamazsın mecbur Vauxhall diye bişey uydurup satarsın :p Opel'i sevme nedenim bence çıkardığı elektronik problemlere rağmen mekaniğine olan güvenim ve ilk bakışta görünmeyen bazı detaylar. Mesela direksiyonunun hissi, debriyaj pedalının yumuşaklığı ve aşağıda kavraması, bu çok önemli vites geçişlerinin inanılmaz netliği, iç malzeme kalitesinin sınıfındaki bir çok arabaya göre iyi oluşu, yol tutuşu, yol performansının güven verici olması, frenlerinin güven vermesi ve dozlamasının çok hissedilebilir olması gibi şeyler. Bu arada Astra Hatchback sınıfında 5 yıldıza sahip ve en son baktığımda 5 yıldızı da en yüksek puanla almış bir model. Kaybettiği puanları ve rakiplerinin kazandığı puanlarda emniyet kemeri uyarısından falan. Bende araba alırken bir çok marka gezdim. VW dediğim gibi pahalıydı. Örneğin Toyota'nın vites geçişleri net değildi, iç mekan malzeme kalitesi iyi değildi. Tabi 3 yıl önceki Corolla'dan bahsediyorum şu anki Auris'leri bilmiyorum ve Auris ile karşılaştırılması birazda haksız rekabete girer arada 4 yıllık bir yaş farkı var. Benzer kalaslıkları bir çok markada gördüğümden ve fiyat/performans (performans burada 0-100 değil) oranının bence en iyi olmasından dolayı Opel almıştım. Ha param yetse gider yine Golf almazdım tamam güzel arabalar gerçekten fark var Astra ile arasında ama 9 10 bin YTL fark vermeyi gerektirecek bir endüstriyel maliyet farkı yok. Aradaki farkın yarıdan fazlası Doğuş grubuna bağış. Yinede bir markaya çok fazla takılmamak lazım sonuçta imkanımız dahilinde hepimiz daha iyi markalara ve modellere yönlenmek isteriz. Burada yeni Golf zaten bence tamamen alınmaz. Dışı çirkinleştirilmiş, içi tamamen eskisiyle aynı. Reklam sloganı "Efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir"di ya, bence onu "Efsaneler ölmez, sadece gözden düşürülür" şeklinde değiştirseler yeridir. Gereksiz yere de pahalı. Babambank'ın bana sunduğu bütçe A3-S40'a yetmeseydi, benim de düşüneceğim iki araç Opel Astra - Toyota Corolla olurdu, Vodan'ın dediklerini aynen düşündüğüm için büyük olasılıkla da Astra alır, Paramecium'a "Sus, git Audi'yi öldür" derdim :D Gelgelelim konumuz panelvan. Caddy'in maliyeti o sınıfta daha yukarıda kalıyor, alınabilecekse bence kesin düşünülmeli. Denetim yaptığımız yerlere gidip gelirken binmişliğim var, Doblo/Partner/Kangoo falan haltetmiş. Combo'ya hiç binmedim, o yüzden yorum yapamıyorum, ama yine de bu deminki üçlüden (biri zaten ucuz ve basit, diğer ikisi de Fransız, onlar araba yapmayı unuttular) daha iyi olacağını düşünmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 KHaRoN said: Astra tam bir fiyat/performans arabasidir, fiyatina gore zamaninda cok sey sundugu dogrudur tamam. Ama bu araci golf V le kiyaslayip vw ye degmez demek bence olmuyor. Şimdi böyle dersen ayıp olur çünkü ben öyle demiyorum :) Golf V daha önce de dediğim gibi Astra'dan daha iyi bir araba. İçinde oturduğunda verdiği kalite hissi ahım şahım olmasada biraz daha fazla ve arabada detaylara verilen önem daha yukarıda. Ancaaak dediğim gibi bu detayların endüstriyel maliyeti kesinlikle 9 10 bin YTL değil. Yineliyorum ama bu parayı gidip Doğuş grubuna bağış yapıyorsunuz o aradaki farkın maddi değeride en fazla 1 2 bin YTL'dir. Eğer illa bahsettiğim şeyi "değmez" olarak algılayacaksanız o halde doğuşa giden paraya değmez dediğimi farz edin. Ticari araç olayına değineyim birazda. Bence Combo alınmaz çünkü bu arabalar çok yol yapacak sert davranılacak falan. Combo'nun bu sertliğe geleceğine pek inanmıyorum daha narin arabalar. Caddy bence de daha iyi ama otu boku kısaltma yapıp oraya yazmışlar görende ABS falan gibi ekipmanlar sanacak. UKMK mesela uzaktan kumandalı merkezi kilit. E birader bide koymasaydın yani milleti bu şekilde avlamana gerek yok. Opel'in yazmaya tenezzül etmediği şeyleri böyle yazıncada bende tepki oluşuyo inadıma gidip Combo alasım geldi :p Jaguar'ın iki açılı dikiz aynası yazdığı gibi saçma bişey bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Seat dan oturu dogus grubuna bagis yapmak nasil bisey cok iyi bilirim, ne demek istedigini anladim ama ben ne demek istedigimi anlatamamisim. Bencede aradaki o fark kadar etmez, ki ikiside ciktiginda astra nin tipi de daha guzeldi. Fakat ayni "degmemezlik orani" caddy ile combo arasinda yok, o acidan vw yi karalamamali anafikrindeydim, tam olarak aciklayamamisim =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xærø Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Yanlız şunu belirtmem gerek bu tarz bir araç almamızdaki amaç. Geniş ve rahat olması, bagaj vs. taşıması kolay ve geniş olması. Yani açıkcası binek oto gibi kullanılacak ama ticari aracın artılarından faydalanmak için alınacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 o zaman VW Caddy daha binek gibi geliyo diyim ben sana :) corsa combi kamyon gibi duruyo direkt tasarımı yüzünden, taanı çok hayvani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Xærø said: Yanlız şunu belirtmem gerek bu tarz bir araç almamızdaki amaç. Geniş ve rahat olması, bagaj vs. taşıması kolay ve geniş olması. Yani açıkcası binek oto gibi kullanılacak ama ticari aracın artılarından faydalanmak için alınacak. Ooooo, o zaman direk Caddy alın. Misler gibi binin. Onun yanında diğerleri daha kaba saba kalır, çünkü genelde yük taşısın ve ucuza malolsun diye hedef alınmış araçlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar