Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

grafik agirlikli laptop ve anakart hakkinda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
elli tane konu acilmistir ama hem bulamadim..hem de benim sorularin cevaplarinin olacagini da sanmiyorum.

sorularima gecersek..

ilk olarak GPU su iyi olan bir laptop onerisi istiyorum. ben biraz arastirinca piyasada 512mb Nvidia 9500 olan laptoplar buldum. fiyatlari da 1500 dolar civarinda( 1500 un alti olursa daha da iyi olur onereceginiz laptop). ama bazi sitelerde 9500m icin 8600 ile bile yarisamadigi hakkinda yorumlar yapilmis. bir seylerini mi ne degistirip adini 9500 koydular filan denmis..bu konuda bilgisi olan, kullanan veya bu ekran kartini oneren var mi? bu bilgisayarda agirlikli olarak autocad 2009(sanirim en son cikani buydu) kullanilacak fakat laptop oldugu icin de almisken iyi bir sey olsun istiyorum.

2. soruma gelirsem. xfx geforce 9800gtx 512mb ekran karti almayi dusunuyorum. fiyat olarak cok iyi 200 dolar civari, testlerde de ust duzey ekran kartlariyla kafa kafaya ya da gecmis. bunun hakkindaki yorumlari da alalim:D

yeni bir islemci dolayisi ile de yeni bir anakart almayi dusunuyorum. hazir almisken 4 cekirdek olsun 2 sene sonra gene degistirmiyim diyorum ama siz israrla 2 cekirdek mi al dersiniz. ( ileriyi de dusunerek) fiyat araligi 200 dolar islemci icin ve anakart icin ayri ayri.

ayrica anakart alirken nelere bakmam lazim? overclock dusunmuyorum ona uygun kasam vs yok..zaman da yok ugrasacak..

neyse oneri ve yorumlarinizi bekliyorum..
Mesaj tarihi:
bu linkten bakabilirsin.

turkiyedeki fiyatini bilmiyorum ama amerikadayim su an , buradan alicam daha ucuz zannediyorum.

simdi gozume 8800gts carpti. bunun fiyati da 9800gtx ile ayni gibi. hangisi daha iyidir, teknolojiden uzak kaldim valla cok gelismis.
Mesaj tarihi:
Ohoo o zaman biz seni şuradan alalım:

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-cards,1965.html

Ve şuralardan:

4870
4850
Tık
Tık

8800GTS falan sakın alma, senin bulduğun bayağı ucuz bir 9800GTX aslında onların fiyatları daha çok 270$ civari falan. Gerçi Nvidia ciddi bir fiyat indirimine de gidecekti onun da etkisi olabilir. 200$ civarında almak istiyorsan o kart iyi aslında 9800GTX ya da 4850 al derim performansları nerdeyse aynı. Biraz daha iyi performans istiyorsan 4870 var.
Mesaj tarihi:
4870 icin butceyi zorlayip alsam mi diyorum simdi kafama yatti. aslinda 4850 de iyi gibi bana yeter. ama isinma probleminden bahsediyor herkes. basima is acsin istemiyorum. cunku kasam eski ve fan sistemi iyi degil.
  • Yeni Oluştur...