fab Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 Merhaba arkadaslar.. bugunlerde bilgisayarimla ugrasiyorum baya neyse konuya giriyim bilgisayarim eskiden ara ara bu hatayi veriyordu ama b hata gittikce daha fazla vermeye basladi ne zaman bilgisayara restart atsam bu hatayi veriyor bir turlu duzelmiyor.Benim anakarttaki memory pilim bitmisti galiba ama bi kac sitede bunun cozumunun bios u tekrar yuklemek oldugunu soyluyor.Aranizda bu soruna cozum bulabilecek yada bu bios in nasi sifirlanip tekrar yuklendigini bilen varsa lutfen yardim etsin.. simdiden tesekurler. hata : BIOS ROM checksum error Detecting floppy drive A media... INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER[hline]Cuamin linduva yassen megrille Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 :) ama onceden kapatip acmak ise yariyordu ama artik hic bir ise yaramiyo yemiyo artik bilgisayar :) ya valla cok vahim durumdayim .[hline]Cuamin linduva yassen megrille Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 yeni board rulz :)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Findovz?Yeah!it Sux!Linux Rule... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2002 valla 3-4 yillik eski ama iste bilmiyorum abi hdd sorun yok sorun bios da yada harddisk in boot unda.. bilemiyorum..[hline]Cuamin linduva yassen megrille Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeth-Norr Mesaj tarihi: Haziran 4, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2002 Pil alcan. 1999 da 25$ dı fiyatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Haziran 4, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2002 of :( pil aldim ama hala ayni hatayi veriyor.Uzucu acaba bios u nasil silip yukleyecegimi bilen bir arkadas varmi acaba?[hline]Cuamin linduva yassen megrille Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Haziran 4, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2002 anakartinin internet sitesine girip ordan guncel bios u cek. ayrica sitede bios u nasil update edecegini yazan bir yazida bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 ayni sey su anda bana oluyor bilgisayar ilk basta kendine restart atiodu sonrada actigimda ekrana sinyal yollamiodu ekran kartindandir dedim biraz ugras sonucu bidaha acildi 2 gun sonra yani bugun alet birden BİOS ROM hatasi verdi vede restart atti acilista gene aciliomus gibi gozukup ekrana sinyal vermedi(sifir gorutunu) simdide zar zor calistirdim (ne yaptigimi bilmeden) gene restart atacak die tirsiom[signature][hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 BIOS rom checksum error da şey demek, Bios programı (ki o da bi program) romdaki kodunda değişiklik olup olmadığını taryor ve değişiklik olduğunu farkediyor sonra hata veriyor. ya BIOS'unu update et yada chip i değiştir. BIOS u update etmekte o kadar zor bir şey değil readme dosyasındaki adımları doğru düzgün izlersen problem çıkmaz. Yalnız tam update sırasında elektrikler giderse iyicene batarsın. Bir de küçük bir ihtimal daha anakart üzerindeki rom elektrik kesintisiyle veya başka herhangi bir nedenden ötürü zarar görmüş olabilir işte o zaman direkt chipi değiştirmek zorunda kalabilirsin (anakartı değil sadece chipi)[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 bu msg attiktan 2 dk sonra makina gene restart atti ve sinyali kesti o zamandan beri anca ilk defa simdi calistarabildim isin ilginci ekran kartini cikarip takinca acildi sanirim hata ekran kartinda kasa acik yan atio su an zaten bana ekran karti oynuomus gibi gelio anlamadim gitti bşos haatasinida nie vermeye basladi iiyice garip[signature][hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 önce bi biosu update et ondan sonra anlarsın ancak donanımın sorunlu olup olmadığını[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 said: Pil alcan başkabir şeye gerek yok[signature][hline]fizban, 16 February 2004 19:46 tarihinde demiş ki: türkçe'min de, ingilizce'min de kuşağıma göre hayli hayli iyi olduğunu göz önüne alınırsak, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 said: Oky, 04 June 2002 13:35 tarihinde demiş ki: of :( pil aldim ama hala ayni hatayi veriyor.Uzucu acaba bios u nasil silip yukleyecegimi bilen bir arkadas varmi acaba?[hline]Cuamin linduva yassen megrille anakartı resetlemeyi denesene.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 pil aldıysan zaten diğer pili değiştirirken bios reselenmiş olmaliydi ve aynı hatayı vermemeliydi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 arkadaşlar benim sorunum 2 sene önceydi, soruyu tekrar soran ben değilim.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aRagRim Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 aynı sorun su an benim basıma geldi Bios Rom checksum error detecting floppy drive a media insert system disk and press enter dedi sor bela makineyi actım acılısta ram sayarken cmos checksum errors defaults loaded gene sor bela actım biras calıstıgitti simdi ise hic calısmıo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar