Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIOS ROM checksum error

fab

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar.. bugunlerde bilgisayarimla ugrasiyorum baya neyse konuya giriyim bilgisayarim eskiden ara ara bu hatayi veriyordu ama b hata gittikce daha fazla vermeye basladi ne zaman bilgisayara restart atsam bu hatayi veriyor bir turlu duzelmiyor.Benim anakarttaki memory pilim bitmisti galiba ama bi kac sitede bunun cozumunun bios u tekrar yuklemek oldugunu soyluyor.Aranizda bu soruna cozum bulabilecek yada bu bios in nasi sifirlanip tekrar yuklendigini bilen varsa lutfen yardim etsin.. simdiden tesekurler.

hata :

BIOS ROM checksum error

Detecting floppy drive A media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER[hline]Cuamin linduva yassen megrille
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
ayni sey su anda bana oluyor
bilgisayar ilk basta kendine restart atiodu
sonrada actigimda ekrana sinyal yollamiodu
ekran kartindandir dedim biraz ugras sonucu bidaha acildi

2 gun sonra yani bugun alet birden BİOS ROM hatasi verdi
vede restart atti acilista gene aciliomus gibi gozukup ekrana sinyal vermedi(sifir gorutunu)
simdide zar zor calistirdim (ne yaptigimi bilmeden)
gene restart atacak die tirsiom[signature][hline]UYKUM VAR!
Sosyal ağlarda paylaş

BIOS rom checksum error da şey demek, Bios programı (ki o da bi program) romdaki kodunda değişiklik olup olmadığını taryor ve değişiklik olduğunu farkediyor sonra hata veriyor.

ya BIOS'unu update et yada chip i değiştir. BIOS u update etmekte o kadar zor bir şey değil readme dosyasındaki adımları doğru düzgün izlersen problem çıkmaz. Yalnız tam update sırasında elektrikler giderse iyicene batarsın.

Bir de küçük bir ihtimal daha anakart üzerindeki rom elektrik kesintisiyle veya başka herhangi bir nedenden ötürü zarar görmüş olabilir işte o zaman direkt chipi değiştirmek zorunda kalabilirsin (anakartı değil sadece chipi)[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

bu msg attiktan 2 dk sonra makina gene restart atti ve sinyali kesti
o zamandan beri anca ilk defa simdi calistarabildim
isin ilginci ekran kartini cikarip takinca acildi
sanirim hata ekran kartinda
kasa acik yan atio su an zaten
bana ekran karti oynuomus gibi gelio
anlamadim gitti
bşos haatasinida nie vermeye basladi iiyice garip[signature][hline]UYKUM VAR!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oky, 04 June 2002 13:35 tarihinde demiş ki:
of :( pil aldim ama hala ayni hatayi veriyor.Uzucu acaba bios u nasil silip yukleyecegimi bilen bir arkadas varmi acaba?[hline]Cuamin linduva yassen megrille

anakartı resetlemeyi denesene.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorun su an benim basıma geldi
Bios Rom checksum error detecting floppy drive a media insert system disk and press enter
dedi sor bela makineyi actım acılısta ram sayarken cmos checksum errors defaults loaded
gene sor bela actım biras calıstıgitti simdi ise hic calısmıo ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...