-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Cahillik kelimesinin anlamı: [www.TDK:gov.tr] Evet cahilsen bilgi eksikliğin vardır ve Kuran'dakiler de bilgi olduğuna göre Kuran'daki bilgileri bilmeyene DE cahil denir. Bu basit aşamayı sorunsuz atlattıysak cevap vermek istiyorum. :) cicibebe said: kuranmış, allahmış beni bağlamaz, ben sorgularım çünkü ben aklın ve bilimin yolundan ilerliyorum. tıp fakültesinde okuyor gibi bir izlenimin var, eğer öyleyse ve ona rağmen bu dediklerine inanıyor, bilimsel verileri bırakıp dogmalara tutunuyorsan ve herşeyden önce sorgulamıyorsan aklıma "okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır" özlüsözü geliyor. içi boş çıkışlarının temelinde bilgi eksikliği, dolayısıyla cahillik olması senin bilgiye yönelmeyen dolayışıyla sorgulamayan biri olduğunu gösterir. Bu durumda sorgulamayıp kavramların da bağlamadığı insan olduğunla kalırsın ve bu da bizi bağlamaz. Benim aldığım bilimsel bilgiler gayet açık ve hiçbir dini bilgiyle çelişmiyor, çeliştiğini düşünüyorsan deminki iddialarını çürütmem üzerne farklı iddialar ortaya atabilirdin kişisele vurmak yerine. Bu davranışın da bilgi ve düşünce yoksunu olduğunun başka bir ispatı. Biliyoruz ki benim hayatta ne yapıp yapmayacağım bu tartışmadaki en son konuşulacak konu değil mi? cicibebe said: milyonlarca birleşme olmamışmış.. dininize göre ademle havvanın kaç torunu var? 10 mu 100 mü kaç? o onlar yüzler nasıl milyonlar milyarlar oldu? kardeş kardeşe, anne oğula girmeden nasıl oldu gökten mi indiler? ister bir olsun ister bin olsun, bir yandan cinsel ilişkiye girilmeyecek akrabalar diye bir liste hazırlayıp diğer yandan kullarının temelini ensest ilişkiler partisi vererek atıyorsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. sen bana izole insan topluluklarının sağlıklı olduğunu söylemeyezsin ki birinci dereceden akrabayla çiftleşmenin değil sadece genetik olarak yakın bireylerle çiftleşmenin ürünü ırklar bunlar. çirkinler, çelimsizler, bağışıklıkları zayıf, ortalama ömürleri normal insanın yarısı kadar. konjenital demekle de olmuyor yani. Hz. Adem ve Hz. Havva'dan itibaren ilk nesilde bu olduğu doğru, ondan sonraki nesil için (tahminen) 100'ler ya da 1000'lerce kişilik bir kuşağa kardeş gözüyle bakmak da pek sağlıklı olmaz sanırım.. Nitekim İslam'da da bu kural ilk nesilden sonra başlamış. (hakarete varan bazı ifadeler var o seviyeye inmeme gerek bile yok..) Sondaki ifaden de biyoloji hakkında pek bir şey bilmediğinin göstergesi. :) Farklı genetik birleşmeler yaparak çoğalmak o soya farklı genetik değerler katar burası doğru, ancak izole toplumdaki sınırlı genetik materyalin sağlıksız olduğu sonucuna ulaşmak cahillikten başka bir şey değil. Hele hele "çelimsiz çirkin" vs. gibi ifadeler resmen komedi. :) Sana söyleyecek pek bir sözüm yok bundan başka. İzole toplumlar defektli demiş bi adamsın..
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Adem ve Havva?? OMG!!! Neyse bilgiye yönelmeme durumu falan yok, esas dogmalarla kafayı bozup bilimin kanıtlarını görmezden gelen, inanmak, kabullenmek istemeyenler bilgiden kaçarlar. Ama uzun uzun tartışacak da halim yok zaten. Sonu da yok. Gerçeği ölünce anlayacağız. Ama akrabayla evlilik her türlü iğrenç birşey, sonuçları da kötü.
Sawer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Yane Gelde Ademle Havva olayına inanan birinin mantığını kavramaya çalış:D Öss den zor bence Bu arada çok bilmiş 007,2 kişinin oluşturduğu gen havuzundan Farklı dnalara sahip bireyler oluşmaz.Sonuçta bugun 1 bireyin sadece anne-baba dnaları göz önüne alınsada gen havuzu inanılmaz büyük oluyor.
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Sawer said: Yane Gelde Ademle Havva olayına inanan birinin mantığını kavramaya çalış:D Öss den zor bence ya kimse ciddi ciddi inanmıyodur bence ya... okuma bilmeyen biri falan diilse
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Korkarım ciddi ciddi inanıyorlar..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Sorgulamadan bağlanan dogmatiklerin tümünden iğreniyodum bugün dogmatiklerin sadece dincilerden çıkmadığı gördüm, sözüm kimseye kişisel değil. Akraba evliliğiyle ilgili bir makale, neden akraba evliliklerinin sonucunun kötü olduğunu anlatıyor. (Din konusuyla ilgili olarak belki itiraz eden arkadaşlar Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocuklarının neden sakat çocukları olmadığını okuyarak anlayabilirler.) [www.genetikbilimi.com]
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Sawer said: Yane Gelde Ademle Havva olayına inanan birinin mantığını kavramaya çalış:D Öss den zor bence Bu arada çok bilmiş 007,2 kişinin oluşturduğu gen havuzundan Farklı dnalara sahip bireyler oluşmaz.Sonuçta bugun 1 bireyin sadece anne-baba dnaları göz önüne alınsada gen havuzu inanılmaz büyük oluyor. Tam olarak Saçmalamışsın. Senin mantığına göre tüm kardeşler birbirinin ikizi gibi aynı olurdu. Öğrenip gelin arkadaşlar. Kardeşlerin DNA'ları birbirinden farklı olur gibi bi bilgiyi sana öğrettiğim için utanıyorum şuan.
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 yani hokus pokus diyince kılsız tüysüz 2 ayagi ustunde duran insan füguru ortaya cıkması mantıklı geliyo bazı insanlara? yok yok diildir=)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 dunno said: Sawer said: Yane Gelde Ademle Havva olayına inanan birinin mantığını kavramaya çalış:D Öss den zor bence ya kimse ciddi ciddi inanmıyodur bence ya... okuma bilmeyen biri falan diilse Arkadaşlar madem bu kadar okuma biliyorsunuz alın size bilimsel kaynak aranızda itiraz edenlerin genetik bilgisini görüyoruz. Böyle dogmatik olmayın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Yok benim sorguladığım şey çocuklarının sakat olup olmaması değil bu kadar kanıt varken insanların iki kişiden geldiğine inanılması. Hani onu geçtim madem Tanrı insanlar yaşasın diye dünyayı yarattı neden milyonlarca yıl bekledi de bizden önce dinazorlar falan yaşadı öldü? Ol de olsun birader..
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 dinazorlar arası ensest yüzünden insan denen yaratık meydana geldi zaten nilep.
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 nileppezdel said: Yok benim sorguladığım şey çocuklarının sakat olup olmaması değil bu kadar kanıt varken insanların iki kişiden geldiğine inanılması. Hani onu geçtim madem Tanrı insanlar yaşasın diye dünyayı yarattı neden milyonlarca yıl bekledi de bizden önce dinazorlar falan yaşadı öldü? Ol de olsun birader.. ahahah guzel=) bi de niye 2 tane yaratıyo doldur bol keseden ugrasmasınlar uremeydi ikizleri ayırıp evlendirmeydi eheha
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 nileppezdel said: Hani onu geçtim madem Tanrı insanlar yaşasın diye dünyayı yarattı neden milyonlarca yıl bekledi de bizden önce dinazorlar falan yaşadı öldü? Ol de olsun birader.. kafa güzel tabi :):)
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Yok kafam güzel değilken de derim bunu eğer bi Tanrı varsa bile bence dinlerde anlatıldığı gibi olmadı herşey. Patlatıp bıraktı yada burada yaşamı başlatıp bıraktı sonrası evrim. Ama cidden madem bizim için yarattın neden milyonlarca sene dinazorları yaşattın öldürdün bikaç milyon lı daha bekleyip bizi yarattın? Di mi yani..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Patlatıp bıraktığı için olmasın? :) cevabı kendin vermişsin belki de
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 dogmaları kabullenmeden once sorulası seyler bunlar yanniz.kafanın guzelliiyle alakası yok bi de linkler vermissn bisuru de adem, havva diye 2 karakterin tek baslarına dunyada yaşamaları ve cocuklarının olması vs vs ye inanmaktan bahsediyrouz
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 İşte o zaman dinde de öyle desin. Açık olsun, samimi olsun çat diye söylesin. İnansın diye bıraktığın canlıya bu kadar zeka vermek, bilim tarafından aksi kanıtlanan bilgiler vermek ve yine bunlara inanmasını beklemek haksızlıktır bence :(
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 -007- said: Patlatıp bıraktığı için olmasın? :) cevabı kendin vermişsin belki de patlatıp bıraktıysa insan kendi kendini yaratmış olur. evet evet! ...ve insan kendini yarattı!
cicibebe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 -007- said: Cahillik kelimesinin anlamı: [www.TDK:gov.tr] Evet cahilsen bilgi eksikliğin vardır ve Kuran'dakiler de bilgi olduğuna göre Kuran'daki bilgileri bilmeyene DE cahil denir. Bu basit aşamayı sorunsuz atlattıysak cevap vermek istiyorum. :) değil, önemsiz bilgileri bilmemek cahillik olmuyor. sen benim amcamın adını bilmiyorsun mesela ama ben buna dayanarak sana cahil diyemem vb. -007- said: içi boş çıkışlarının temelinde bilgi eksikliği, dolayısıyla cahillik olması senin bilgiye yönelmeyen dolayışıyla sorgulamayan biri olduğunu gösterir. Bu durumda sorgulamayıp kavramların da bağlamadığı insan olduğunla kalırsın ve bu da bizi bağlamaz. bkz. bir üstteki yanıt laf salatasından başka birşey yapmıyorsun. kuranda geçenler hakkında bilmediklerim bildiklerimden farklı değil dolayısıyla senin okuduğun alan olan tıbba bu kadar uzak oluşunun yanında benim kusurum hiç kalır. çünkü benimki geçici seninki baki bir durum. -007- said: Benim aldığım bilimsel bilgiler gayet açık ve hiçbir dini bilgiyle çelişmiyor, çeliştiğini düşünüyorsan deminki iddialarını çürütmem üzerne farklı iddialar ortaya atabilirdin kişisele vurmak yerine. Bu davranışın da bilgi ve düşünce yoksunu olduğunun başka bir ispatı. Biliyoruz ki benim hayatta ne yapıp yapmayacağım bu tartışmadaki en son konuşulacak konu değil mi? bilim dinle her zaman çatışır, derslerine iyi çalışmakla bilim adamı olunmuyor. sen sadece resimlere bakmışsın olayı kavramamışsın. çürüttüm demekle iddia çürütülmez, önermelerinin üstüne ispat başlığı atıyorsun, araya da iki tane konjenital sıkıştırıyorsun ama ortada ispat mispat yok? yani ortaya birşeyler sunmak yerine edepli, ağırbaşlı bilim insanı vs. recep ivedik havası yaratarak pasif saldırı yapmaya çalışıyorsun ama sana senin istediğin gibi karşılık vermeyeceğim uğraşma boşuna. -007- said: Hz. Adem ve Hz. Havva'dan itibaren ilk nesilde bu olduğu doğru, ondan sonraki nesil için (tahminen) 100'ler ya da 1000'lerce kişilik bir kuşağa kardeş gözüyle bakmak da pek sağlıklı olmaz sanırım.. biip yanlış cevap, madem tıpta okuyorsun ve çok bilgilisin o zaman sanırımları bırak ta 1. dereceden akrabalarla ilişkiye girmek insanın ilkel benliğince yasak mı değil mi onu söyle? o binler birden bire oluverecek değil ya, havva bininci(lol)çocuğunu doğurana kadar olgunlaşıp çiftleşme çağına gelen ikizler olmuştur ama değil mi? ayrıca dindarların en temel dayanağı etrafta olan bitenlerin tesadüfe yorulamayacak kadar mükemmel olmasıyken 1. dereceden ensest ilişki sonucu doğan binlerce kişilik bir neslin nasıl hepsi de sağlıklı bireyler oluyor? adem ve havva dünyada olabilecek bütün insanların meleziydi de o yüzden mi torunları sağlıklı oluverdi? -007- said: Nitekim İslam'da da bu kural ilk nesilden sonra başlamış. (hakarete varan bazı ifadeler var o seviyeye inmeme gerek bile yok..) bkz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ben hakaret falan etmedim, cevap veremedin diyelim şuna. -007- said: Sondaki ifaden de biyoloji hakkında pek bir şey bilmediğinin göstergesi. :) Farklı genetik birleşmeler yaparak çoğalmak o soya farklı genetik değerler katar burası doğru, ancak izole toplumdaki sınırlı genetik materyalin sağlıksız olduğu sonucuna ulaşmak cahillikten başka bir şey değil. değil, genetik çeşitlilik sağlıklı bir insan ırkı için olmazsa olmaz. bunu bilimsel verilere sığınarak tartışamazsın, bilim benim arkamda çünkü. -007- said: Hele hele "çelimsiz çirkin" vs. gibi ifadeler resmen komedi. :) Sana söyleyecek pek bir sözüm yok bundan başka. İzole toplumlar defektli demiş bi adamsın.. söyleyecek sözün değil söyleyebilecek sözün yok. genetik çeşitliliğin insan ırkı için önemini bilmiyorsun daha sen yani, defekti konjenitali biliyorsun ama esas olayı bilmiyorsun üzgünüm. yazdıklarının özetlersek aşırı ego, kendinin soğuk kanlı karşıdakinin ise seviyesiz olduğunu vurgulayan sözler ve araya serpiştirilmiş smileylerle persuasion zarlarına bonus alma çabasıyla dolu içi boş önermeler.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 dunno said: bi de linkler vermissn bisuru de adem, havva diye 2 karakterin tek baslarına dunyada yaşamaları ve cocuklarının olması vs vs ye inanmaktan bahsediyrouz Verdiğim linkler bu düşünceyle çelişmeyen aksine olabilirliğini bilimsel olarak destekleyebilecek linkler. İspatıdır demiyorum. "patlatıp bırakma" muhabbeti onun mantığına göre evrime destekti. Bence evrimi de yapan Yaratıcı. Evrim basamağında ilk insan olamaz mı mesela, o da bi bakış açısı ama konu sapmasın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Abi hiçbir canlı türünün iki tane canlıdan türemiş olması mümkün değil yani bu kadar geniş bir şekilde. Tabii tek hücrelileri, bölünerek çoğalanları demiyorum. Bildiğin böyle organizmalardan bahsediyorum :)
cicibebe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 -007- said: Evrim basamağında ilk insan olamaz mı mesela, o da bi bakış açısı ama konu sapmasın. olabilir. ama o kadar alt basamaklardaki canlı çok ilkel bir tür ve genetik çeşitliliğe sahip değil. yaratılışa göre insanlar lönk diye insan olarak oluşmuş o yüzden ensest ilişki bu kadar aykırı kaçıyor, maymun olsalar ensest ilişki sorun olmazdı.
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 baktım linkine adem olayına inanabilen mantıgı cozmeme hic yardımcı olmadı... kalıtım dersi ilk 40 dakikayı yazmıs adam buraya... oyle ahım sahım bisi diil
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Su aklima geldi. Adem ve Havva var diyelim, bunun cocuklari nasil zenci, cekik gozlu, kizil derili falan diye ayrildi ya ABOW! Yanliz 007 sorulan sorulara cevap vermeyip laf kalabaligi yapmis yukarda. Mantik pesindeki sorulara alakasiz cevaplar gelmis.
Öne çıkan mesajlar