Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aurelio Real Betis'de

Cantona

Öne çıkan mesajlar

DeathLord said:
Zegna'nın bu aşırı taraflı yorumları şaka değil mi? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum şaka gibi geliyor bana çoğu zaman, anlamadım garip.
@wissy zaten bi maçta oynamadı onda da Almanya'ya karşı futbol resitali verdiler :P
edit:3 satır yazıyı düzgün yazamamışım.

anlarsın anlarsın :)

aşırı taraflı yorum diye bişi yok, aşırı taraflı yorumlar gormek istiyorsan lig bitmeden onceki topicleri bi oku.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
Zegna'nın bu aşırı taraflı yorumları şaka değil mi? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum şaka gibi geliyor bana çoğu zaman, anlamadım garip.
@wissy zaten bi maçta oynamadı onda da Almanya'ya karşı futbol resitali verdiler :P
edit:3 satır yazıyı düzgün yazamamışım.

futbol resitali verdiler ama yenildiler de
Sosyal ağlarda paylaş

Eminim Emre son 2 yılda kewell'dan fazla maça çıkmıştır. :D

Abi, Aurelio iyi güzel de, adam gitmiş işte. Satsaydık para kazansaydık öyle gitseydi. Aurelio gelmiş 31 yaşına, orta saha oyuncusu. Tamam çok güzel oynuyor ama, artık düşüşe geçerdi zaten. Kalsa bu sene çok ahım şahım bir performans da beklemiyordum ben açıkcası.

Emre olmasa da Maldonado açığı kapatacaktır. Maldonado'dan ben bir çıkış bekliyorum bu sene.

Hadi diyelim Maldonado tutturamadı, Selçuk oynar, o da beceremedi, deniz oynar. Orta alan'da ( 2 forvete çıkarsak eğer ) oynayacak olan bir de alex var.

Defansımızı zaten biliyoruz.

Bence Aurelio'nun eksikliği bile hissedilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Sence eski carlos gibi mi oynuyor o 34 yaşındaki Carlos ?

Fenerbahçe maçlarını izlemiyorsun sanırım. Carlos her 2 maçta 1 kesin arkasına adam kaçırıyor. Gökhan Gönül kaçırmıyor, kaçırsa bile yetişiyor mesela.

Carlos hızlı eyw, ama bir de sakatlık dönemi yaşadı, Carlos bu sene oynayamaz bile bence, bir performans beklemiyorum ondan.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır tabı kı ondan bahsetmıyorum. süper ligin zaafından bahsetmek ıstemıstım. şöyle söyliyeyim.

31 yaşından sonra eskisi gibi oynayamacıgını dusundugun marco ispanyadan bır takıma gıdıyor ( betis-fb kıyaslaması değil )

34 yasındakı carlosta ispanyadan türkiyeye geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru o açıdan bakarsan. Ama ufak bir detay.

Aurelio betis'e gidiyor 8. 9. olan bir takım. Carlos'un geldiği ise ilk 5'de her ihtimalde.

Yani aralarında bir fark var bence. Aurelio çıkar oynar bişi demiyorum. Ama bu sene olmasa seneye gene giderdi. Vakti gelmişti zaten. Bunun önüne de geçemez kimse.

Tıpkı Arda performansını arttırırsa seneye başına gelecekler gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aurelio aslında ilk zamanlarında FB için değişilmez bi futbolcu değildi. Hatırlarsanız Daum ikinci sezonunda Aurelio'yu göndermek üzereydi yerine başka oyuncu istiyordu sonra lig başlayıp henüz transfer dönemi sürerken Aurelio çok iyi performans gösterip yerini sağlamlaştırmış, Daum ise Aurelio kesinlikle ayrılmayacak demeye başlamıştı.

Zaman geçtikçe Aurelio değişilmez bi futbolcu oldu ama orası ayrı. Son 5 sezona bakın ligde 31 den aşağı maç oynamamış bi adam gerçekten yazık oldu. Benzer özelliklerde birisini bulsak dahi Türk statüsünde olmayacak. Avrupa'da oynayan Türk oyuncuları toplamaya çalışıyoruz artık Dünya futboluna yabancı sınırlaması geliyor diye ama elimizdeki cevheri kaçırıyoruz. Gerçi kendisine 2 milyon Euro teklif edilmiş. Pazarlık aşamasına gelinmemiş bile menajer tutmuş Betis'e götürmüş herifi iyi niyetli olasar pazarlıklarla bir orta yol bulunabilirdi. Belli ki ya kendisi gitmek istedi yada FB'nin dediği gibi menajer kendi çıkarları ve FB'ye olan garezinden dolayı bunu gaza getirdi.

Neyse giden gitmiş. Kötü parayada gitmemiş 2.7 milyon Euro az buz para değil bu bakımdan Aurelio'ya kızmakta doğru olmaz zaten. FB için çok önemli bi oyuncuydu ama bakarsak BJK'de ve GS'de bir Aurelio yok ama onlarda da çok iyi oyuncular var. Demekki Aurelio isimli birisi olmadan da orta sahada birileri oynayabiliyor. Senna'nın fln geleceğini sanmıyorum bence o bölgeye yerli bir oyuncu bulabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Aurelio Trabzonspor'dayken sağ açık oynuyordu. Trabzonspor zaten Aurelio gittikten sonra yerine Yattara'yı aldı .. Ama Daum onu DMC olarak oynatınca adam kendini buldu :)

Fenerbahçe için büyük kayıp gibi gözüküyor ancak Fenerbahçe'nin oyun sistemi değişeceği için belki de kayıp düşünüldüğü kadar çok olmayacak..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada transfer yapmama kararı almış yönetim orta saha için. Deivid de ligin 6. haftasına yetişecekmiş bu yüzden onun yerine de transfer düşünülmüyormuş.

Transfere ihtiyaç varsa Aragones kesinlikle isterdi zaten İspanya'nın orta sahasını ne kadar güçlü tuttuğunu gördük. FB'de de güçlü bir orta saha üzerinden oynayacağını düşünüyorum. Nasıl transfer yapmama kararı aldılar bilemiyorum artık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aurelio bir kere gitmeyi kafaya koymuş. Bayram Tutumlu denen adam da 1 senedir bunun için uğraşıyordu. Sonuçta gitmek istedi gitti, fener göndermedi ki yönetime kızalım.

Marco'nun fenere çok hismeti olmuştur. En iyi oyuncusu bile denebilir son 5 senelik periyoda baktığımızda. Ama bir insanın da sıkılma payı var herşeyden önce. Yeni bir heyecan ister adam. Teşekkür edip, eldeki diğer arkadaşları o mevkide denemek dışında yapabileceğimiz bir şey yok artık.

Betis'de 2-3 sene oynar sonra ya futbolu bırakır yada konyaspora yada brezilya liginde aynı ayar bir takıma falan gider 35-36 gibi de futbolu bırakır.

Umarım milli takımda oynamaya da devam eder bu süre zarfında.
Sosyal ağlarda paylaş

şüphesi olan arkadaşlara:

milliyet.com.tr said:
Formasına Mehmet yazdırdı!

Fenerbahçe ile yollarını ayıran Aurelio, Real Betisli yöneticilerin "Formanın arkasına Marco mu, yoksa Mehmet mi yazalım?" sorusuna, "Ben Türk’üm. Adım da Mehmet. Bu yüzden Mehmet adının yazılmasını istiyorum" karşılığını verdi

Fenerbahçe'den sürpriz bir kararla ayrılarak İspanya'nın Real Betis Kulübü'ne üç yıllık imza atan Mehmet Aurelio ile yeni takımının yöneticileri arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
Tecrübeli oyuncu ile dün bir araya gelen Real Betisli yöneticiler, "Yeni sezonda giyeceğin formanın arkasına Marco mu yazılsın, yoksa Mehmet mi?" sorusunu yönelttiler.
Aurelio bunun üzerine "Ben Türk’üm. İsmim de Mehmet. Bu yüzden formama Mehmet isminin yazılmasını istiyorum. Türkiye formasını taşımaya devam edeceğim" karşılığını verdi.
Türkiye'de Milli Takım'a alınması sürekli tartışma konusu olan ancak gösterdiği performanslı A Milli Takım'ın değişmezleri arasına adını yazdıran yıldız oyuncunun bu cevabı İspanyolları bir hayli şaşırttı.

Görüştüğünü doğruladı
Mehmet Aurelio dün Marca gazetesine verdiği röportajda da Türk futbolseverlerin kendisini anlayışla karşılaması gerektiğini bir kez daha tekrarladı, "Buraya gelmeyi kendim istedim" dedi.
Milli oyuncu, Fenerbahçeli yöneticilerle yüz yüze görüştüğünü de belirterek, "Aramızda bir toplantı oldu. Benimle direkt pazarlığa oturmak istediler. Ben de kendilerine 'lütfen menajerimle konuşun' dedim. Daha sonra anlaşma sağlanamadığını öğrendim" ifadelerini kullandı.
Real Betis ile yaptığı anlaşma sonrası tekrar Brezilya'ya giden Aurelio'ya 23 Temmuz'a kadar izin verildiği açıklandı.

olucaksa bu helal olsun. Adam ülkede bir çok insanıun benimseyemediği bir şeyi benimsemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ortaya bir laf atmıştım sonra 2 gün giremedim foruma onun için bazı şeyler cevapsız kalmış. Öncelikle bu futbol forumunda çifte standart olduğunu kimse inkar edemez. Her kulübün transferleri 1 başlık latında tutulurken , fenerin transferlerinin ayrı başlık altında konuşulması bunun bir örneği. Çarşı feshedildi topiğini hatırlayın , fırsattan istifade diğer takım taraftarlarının çarşıya ve bjk giydirdiğini hepimiz gördük , sonuç ne oldu? Şahsen ben bir forum idare etsem ister istemez bjk alehine yazılan mesajlara daha çok sinirlenip , bjk lilerin karşı takım takımlar için yazdğı msjlara o kadar sinirlenmem. Kimse bana ben objektifim ayağı yapmasın lütfen.

Ayrıca alakasız bir şekilde gelmişsin bana ;

"neden ufak takımların ufak taraftarları oldugunuz kanıtı daha dogrusu.. fbnin maddi durumunu tartısacagınıza kendi klubunuzun 2 lisanslı urununu alında para girsin klup kasasına.."

demişsin. lisanslı ürün konusuna şu şekilde açıklık getireyim. Fenerbahçe taraftarları yapılan araştırmalara göre gelir seviyesi en yüksek taraftar tr de , sonra gs sonra da bjk geliyor bu sıralamada. Bu da lisanslı ürün alımının bir gerekçesi olabilir. Sakın bana yılda 1 formadan nolucak alt tarafı 80 ytl demeyin , çünkü bu insanların o 80 ylt ye bile ihtiyacı olabiliyor , halkın takımı Beşiktaş denmesinin sebebi de bu olsa gerek. Onun için olayın zengin malı züğürt çenesi ile alakası yok , olayın sadece fenerlilerin artislikleri ile alakası var.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır o araştırmalar neye göre yapılmış pardon ? yurt çapında bi anket mi yapıldı, hangi takımlısınız zartsınız zurtsunuz diye ? 2003 öncesinde fenerbahçe nin lisanslı ürün satışı son derece düşüktü, hatta 2003 te beşiktaş ın son derece yüksekti, galatasaray ın da fenerbahçe den daha iyiydi.

noldu, ardından tüm fenerbahçelilere piyango mu çıktı, aniden refah seviyemiz mi yükseldi ? böyle birşey yok. kendimizi kandırmayalım.

transfer topiclerine gelince.. fenerbahçe aragones i getirdi (bu adam şampiyon takımın teknik direktörü), güiza yı getirdi (bu adam avrupa nın en büyük 3 liginden birinin gol kralı, ve şampiyon takımın oyuncularından biri), ve aurelio gitti (bakın gitti, biz transfer etmedik).

galatasaray harry kewel ı getirdi (eh yani, bu adam harry kewell), hatta skibbe yi getirdi topic açıldı.

beşiktaş ta üzülmez ve toraman transfer listesine kondu, topic açıldı.

beşiktaş ın sivok u ve diğer adını hatırlayamadığım 2 yabancıyı getirmesi gerek euro 2008, gerek de yabancı kontenjanı sebebiyle aylarını aldı. hani beşiktaş t.d. değiştirdi de, ya da ne biliyim cisse yi getirdi de topic mi açılmadı, kitlendi ?

büyük transferlere topic açılıyo evet. keza bunlar büyük transfer. ekrem dağ ile, ne biliyim burak yılmaz ile aynı çapta tartışılması saçma olur.

ayrıca burada bir de beşiktaşlı moderatör var. dimi ?

edit: dikkat etmemişim. çarşı topic lerine bundan sonra sadece beşiktaşlılar yazacak bundan sonra subzero nun isteği üzerine. hatta güiza topic indeki bütün mesajları siliyorum. kan testi uygulayacaz, kesecez, siyah-beyaz çıkmazsa kan hem mesajını silecez, hem de adamı kesmeye devam edecez. daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kime göre neye göre büyük transfer? Şu büyük transferdir bu değildir diye bunu belirleyen bir oluşum mu var? Klasik Fenerbahçe politikası , yok gelicekti , yok gelmişti , yok vazgeçti aragones , yok güiza gelmicek , son dakikaya kadar transfer yalanlama , kabul etmeme , sessiz kalma ,ondan sonra GÜÜM! transfer bombası! Güiza fenerbahçe'de AMAN ALLAHIM! Diğer topicte de söyledim Güiza = Ailton , bana göre hiçte büyük bir transfer değil , çok büyük adam olsaydı Espanyol'da oynamazdı yıllarca , şimdi gülüceksiniz bana ama devre arasında biri benim bu mesajımı hatırlatsın herkese. Ben buraya Ekrem Dağ diye bir topic açarım altına tartışma yaratıcak 2 - 3 cümle sallarım bak o zaman kaç sayfa konuşulur bu konu. Son yazdığın paragrafa cevap bile verilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...