BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Merhaba, benim bundan 6.5 sene önce aldığım bi masaustu bilgisayarım var. Özellikleri şöyledir: P4 2000mhz 512 MB RAM(2*256 snrm) geforce 2 mx400 64mb ekran kartı. Şimdi takdir edersiniz ki beni baya idare etmesine ragmen şu an için artık birazcık eski kalmıştır. Şimdi ben bunun ramini ve ekran kartını değişmek istiyorum. Ram problm olmaz gibi gelio fakat ekran kartını değişirsem, anakartın da değişmesi gerekir mi? Ya da siz bana nasıl bir çözüm önerirsiniz?? Teşekkür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Ram problem olur çünkü muhtemelen o anakart için üretilmiş olan ramler piyasadan kalkmıştır. Yani sıfır bulman çok zor belki ikinci el bulabilirsin. Ayrıca piyasada yeni AGP ekran kartlarıda pek yok yine eski stokta kalmış yada ikinci el anca bulabilirsin. O anakarta yeni bir ekran kartı bulup taksanda kartın vermesi gereken performansı alacağını sanmıyorum. Kısaca senin toptan makineyi değişmen gerekicek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 hmm tek çözüm komple değiştirmek mi? o kadar kotu degil aslında,rappelz bile oynuorm birz kasarak da olsa =) azcık bi ekrankartı iyileştirmesi anck 2. el olur oyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Anakart marka /modeli nedir? şimdi 6yıllık anakart üstünde agp 4x port vardır inşallah .radeon 1600/1650 agp den üstü senin sisteme lüks olur ,rame gelince Sdram mi ddr mı yoksa rambus mu?DDR sa iş biraz daha kolay .Tabii hepsini 2.el bakacaksın ,birde sdramde 512 ddrda 1gb maximum bulabileceğin kapasite tabiii DDR2 2gb 45-50 dolara bulunabiliyor buna göre fiyat/ performans değerlendirmesi yapman lazım. Bu ram ve ekran kartına harcayacağın parayı elindeki anakart/işlemci/ram ve ekran kartını satıp üstüne ilave ederek ucuz bir sistem kurman daha faydalı olabilir :Şu an piyasadaki en dandik işlemci bile 2ghz p4 den daha iyi her halükarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 gf2 4x agp zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 agp nedir? açılımı nedir? anlamı nedir? misyonu nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 hadi ya (:P) , bir sürü geforce 2 mx400 agp 2x vardı zamanında ayrıca sorun ekran kartının agp 4x olması değil onlar agp 2x ilede uyumlu asıl sorun agp8x ekran kartlarının agp 2x anakart slotlarına uymayacak olması/yada agp 2x anakartın ekran kartına aşırı voltaj verip yakacak olması moriq.Kısaca hadise anakartın agp 4x slotuna sahip olduğunu kesin olarak öğrenmek ve agp 8x bir ekran kartı alırsa bodrumlunun ekran kartının mevta olmayacağını bilmekti ,şu an 8x agp bir ekran karından aşağısı zor bulunur onlarda en fazla agp 4x ile uyumlu http://www.neoseeker.com/Hardware/faqs/kb/10,63.html moriQ said: gf2 4x agp zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 *konuya fransız kalır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Sistemi değiştirmen lazım, onun dışında harcayacağın her para masraf olur, değmez kısaca. Kasılabilinir ancak AGP nedir diyorsan da hiiç bulaşma yeni sistem al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 venator hakli, o bilgisayara yatiracagin paradan %40-50 verim bile alamazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar