Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Altyazı hatalı zamanlama düzeltme işlemi

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Gomplayer'ın bir bugı beni çileden çıkarınca biraz uğraştım ve araştırdım, çözümü bulamasam da sorunu buldum. Gomplayerda eğer bir altyazının başlangıcı önceki altyazının bitişincen önce veya bitişi sonraki altyazının başlangıcından sonraysa altyazı gözüküyor ve aniden kayboluyor, sadece 0.1 saniye kadar ekranda kalıyor.

Hemen bir örnek vereyim;

20
00:03:25,200 --> 00:03:27,100
Bize dünyamızı sona erdirecek...

21
00:03:26,900 --> 00:03:31,100
...dört ayaklı iblislerin haberini getirdi.

22
00:03:35,700 --> 00:03:39,900
Onlar bizim vadimize gelecekler...

Burada 21 numaralı altyazı satırı 0.1 saniye gözüküyor ve hemen kayboluyor. Nedeni de açık önceki altyazının bitişi ve kendisinin başlangıcına bakın.

İşte bu şekilde altyazı satırlarının başlama-bitiş zamanının sırasını kontrol edip fixleyecek program var mıdır? Film izlemeden bir elleşirim böylece altyazılar kaybolmaz. Subtitle workshop'ta aradım ama bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

SubtitleEdit denen programı kullanıyorum ben bu tarz şeyler için.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Subtitle-Edit.shtml
Altyazıyı programla açtıktan sonra Tools > Fix > Fix All diyerek tüm hataları düzelttiriyorum. Sora da save edip kaaptıyorum direk.

Edit: Altyazı tipini deiştirme (sub'dan srt'ye, vs), tüm yazıları milisaniye kadar derinlikli bi zaman kadar ileri veya geri alma, altyazının FPS'sini ayarlama (zaman aralıklarını ayarlıyo) gibi özellikleri de var programın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...