buðra Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Malzemeler -Tohumlar -Baltık torfu -Saf su (benzincilerde var) -SaksıSarracenia Cinsi(orta) Sarracenia Flava Sarracenia Leucophylla Bir başka tür 1)İlk önce internetten tohumları sipariş ediyoruz. Avrupa'daki sitelerden 1 haftada ABD'den ise 3-4 haftada gelecektir. Ya da Türkiye'den bazen bulabilirsiniz(gittigidiyor).Tohumlar şuna benziyor. 2)Tohumların çıkmasını çok daha kolaylaştıracak bir işlem gerekiyor. Bunu mutlaka yapınız. Tercihen bir mendili ıslatıp tohumları içerisine koyuyoruz ve katlayıp bir poşet içerisine hava almayacak şekilde kapatıyoruz.Bunu budolabında 1 ay civarı bekletiyoruz ve bu da tohumun dormancy(bir nevi kış uykusu) durumunu bozuyor. Arada kontrol edin küflenmesin. Önlem olarak fungicide(mantara karşı ilaç) kullanabilirsiniz. 3)Torfumuza hacmen 1/1 olacak şekilde perlit ekliyoruz.Perlit, suyun torfta tutulmasını sağlar.Bunu da artık (torf-perlit karışımı) gittigidiyorda satıyorlar, arada görüyorum. 4)Bu karışımımızı saf su ile ıslatıyoruz. Bunu spreyleme şeklinde yapabilirsiniz(çamur gibi cıvık yapmayın). 5)Saksımıza bu karışımı koyuyuoruz. Saksımızın altı delik olmalı, alttan sulama yapacağız. Yani saksıyı bir kaba koyup suyun birkaç cm yükseldiği bir düzenek oluşturacağız) 6)Tohumlarımızı torfumuza temas edecek şekilde saksımıza koyup hafifçe bastırıyoruz. 7)Saksının altına bir kap koyup 2 cm kadar su yüksekliği olacak şekilde saf suyumuzu ekliyoruz. 8)Bu adımda ben nemli bir yer olan mutfakta güneş alacak şekilde saksıları yerleştirdim ve yaklaşık 3 hafta sonra filizlenmeler gerçekleşti. A-)Güneş almalı fakat kavurmayın sakın. Alabildiği kadar güneş alsın. Çok sıcak ise direkt ışık almadan da filizleniyor. Suyunu eksik etmeyin. B-)İsterseniz fungicide alıp onu spreyleyerek sıkın saksının yüzeyine ki küflenme olmasın. Suyunu lattan vereceksiniz unutmayın.Dionaea Muscipula (Venus Flytrap)(orta) Venus flytrap Vft [video]http://www.dailymotion.com/relevance/search/dionaea/video/x5e16m_frog-eaten-by-venus-flytrap-dionee_animals?feature=oembed" width="459"> [video]http://www.dailymotion.com/relevance/search/dionaea/video/x2hkxk_redpiranha_tech?feature=oembed" width="459"> Tüm adımları aynen uyguluyoruz fakat 2. adımı uygulamadan başarılı olanlar da var ama bu durumda filizlenme süresi ayları bulabilir, yılmak yok. Tohumları çörek otu boyutundadırlar.Drosera Cinsi (kolay) Harika bir video http://www.dailymotion.com/relevance/search/drosera/video/x4kkne_la-drosera_animals Drosera Spathulata Drosera Capensis En kolay çimlenen tür bu olsa gerek. 2. adımı uygulamadan diğer hepsini aynen yapıyoruz. Tohumları çok küçüktür, 5-6 tanesi bir çörekotu tohumu kadardır neredeyse.Buna benzer tohumlar. Yaygın olarak d.capensis ve d.spathulata bulunuyor. Önemli Not Bunlara ek olarak strech film ile saksıyının üzerini kapatıp nemlilik sağlayabilirsiniz fakat ara ara havalandırın ki çıktıklarında aşırı ne farkından ölmesinler. Notlar -Saksı yerine plastik bardakları altlarını delerek de kullanabilirsiniz.Fakat büyüyünce mutlaka başka bir saksıya aktarın. -Suyunu ihmal etmeyin.Bulabilirseniz yağmur suyunu da kullanabilirsiniz.Ya da buzdolabındaki kenarlarda sonradan oluşan buz temiz ise kaynatıp kullanabilirsiniz.Kireçsiz ve minimum mineralli suyu kullanabilirseniz. -Biraz büyüdüklerinde aktif ava başlarlar ama tam olgun bitki olması 2 yılı bulacaktır. -Acaba parmağımı ısırır mı diye korkmayın zarar vermez.Asıl zararı bitki görür.O yüzden ellememeye dikkat edin. -Torfun pH'ı 3/3,5 aralığındadır.Eldiven kullanın ya da yıkayın hemen ellerinizi. -Giberellik asit kullanabilirsiniz. -Üstten sulamayın, torfun alt katmanlarına hava gitmeli ki içten küflenme olmasın. -Tohumların tazeliği önemli; taze olmazlarsa çimlenme oranları düşer.Bulabildiğiniz en taze tohumları seçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 oha +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Hayalim açıkçası ama tropik ortam bitkilerini saksıda yetiştirmek mümkün değil sanıyordum.İyi oldu bu tuto,süpersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 ısırıyo mu peki bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aelric Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 harika ya bende direk yetişmişi bi ara cepa bauhaus ta satılıyor duyumu alıp koşmuştum ama kalmamıştı gelmesini bekleyene kadar istanbula geldim topiği görünce vay be dedim aklıma tekrar getirdin bugra sagol +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 fede said: ısırıyo mu peki bunlar ısırsa bile böcek misin de sindirecek seni fatih ulan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunno Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 satış elemanı gordum seni bugra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Rica ederim. Menülerinde sadece böcek yok bu arada: Afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Oho kaç kilo et gidecek bunlara,pahalı uğraşmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Genelde kendileri yakalıyorlar elle beslemeye gerek yok =) O zaten bir dev tür görüntüsü bile bazen korkutuyor beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 buğra said: Rica ederim. Menülerinde sadece böcek yok bu arada: Afiyet olsun fareyi daha çok sevdim o bitkiden. adamsa sıçan yesin. sevmem sıçan ben. gerisini severim. hele o bitkiye tarla faresi vereni aynen sindiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 fede said: ısırıyo mu peki bunlar hhhahahahaa benim de aklıma geldi.. çocuğun biri parmağını sokarsa tutup enzim falan salgılıyo mu çiçekler.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 la Drosera süpermiş Peki aldık diyelim tohumunu kışın ne yapıcaz bunları ? Ölmezlermi soğuktan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Ev içerisinde tutmak en mantıklısı.Normalde 0'ın altında sıcaklıklara düşse bile birşey olmuyor. Hatta bazı türler çok soğuk şartlarda yaşayabiliyor. O yüzden sorun çıkmayacaktır. Ama en tehlikelisi güneşi ayarlamak. Ben ilk seferinde bir kaç tane saksıyı haşlamıştım. Çok sıcak şehirlerde direkt ışığa koymayın. Buradan alanlar varmış Türkiye'den http://www.rarexoticseeds.com/(Carnivore)_Graines_de_Drosera_Seeds_(Carnivorous_Seeds).html http://www.rarexoticseeds.com/Graines_de_Plantes_Carnivores_Carnivorous_Plant_Seeds.html http://www.rarexoticseeds.com/Graines_de_Plantes_Carnivores_Rares_Rare_Carnivorous_Plant_Seeds.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Peki kışın eksen saksıya büyürlermi bunlar diyelim kışın ektim evin içinde fln yetişirmi... Birde kışın besleme sorunu var tabi sinek böcek nerden bulunur :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Bahar ayları en uygunu, bu süre yaza da sarkabilir. Bu süre dışında yeni çıkanlar fazla büyüyemiyorlar normalde. Yaşam döngüleri değişiyor tabi. Ama ılık bir ortam ise sorun olmuyor, yani ev içinde bulundurmalısınız. Yeni çıkanlar çok küçük gözle görülemeyen canlılarlar besleniyor, o konuda sorun yok.Ama büyüdükçe sinek, böcekleri avlayacaklar. Normalde kendileri buluyor. Kıştan bahara geçince mutlaka dışarıda bulundurun. Böylece beslenip diğer kışa hazırlanacaklar. Çiçek açarsa siz de tohum elde edebilirsiniz ama ilk yıllarında bunları kesin çünkü gücünü buna harcıyor bitki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Sanırım denicem bunu. Pek bi heveslendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Şu bitki piskopat bişey Tv'de izlemiştim.Gece kokusuyla bocekleri içine çekiyor bitkinin kapalı tarafı aya doğru dönük duruyor ve o bölge çok saydam bir yapıya sahip. Karnını doyuran böcek ışıgın geldiği tarafa doğru uçmaya çalışıyor ama ışığın geldiği yer bitkinin saydam olan kısmı :) . Böcek o bölgeye çarpa çarpa sonunda ölüyor ve bitkinin içine düşüyor.Bitkide onu afiyetle sindiriyor. Binevi kendi kendini öldürüyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Rafflesia besliyecem, tutorial istiyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Laraken said: fede said: ısırıyo mu peki bunlar ısırsa bile böcek misin de sindirecek seni fatih ulan? öyle deme abi. erkekler böcek bayanlar çiçektir. off deli metafor yaptım lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 isteyene bizim botanik labdan kaçırayım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 rafflesia nın bişey yediği video yok mu ya ? adamlar elini soktu içine artık ama hiçbişey yapmadı bitki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 bunlar pis kokuyor diyorlar doğru mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Rafflesia'yı kastediyorsanız bazı türkeri için evet. Bazı çiçekçilerde küçük türleri var sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 ortalama ne kadara mal olur peki böyle bir bitki? bide böcek çekmezmi bunlar ya böcek basmasın evi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar