Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Merhaba arkadaşlar; Şu yakınlarda Ati 4850 belki de para durumum daha iyi olabilirse 4870 almayı düşünüyorum. 550w LC-Power psu kullanıyorum. http://www.sanalmarketim.com/urun/ETLC550W/?liste&ref=%2Ckeywords%3A550w&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1 Acaba bu PSU 4850 veya 4870 için yeterli midir? Sistemim: Intel E8400 @ 3.4-4.0 Ghz (kışın 4.0 :)), 2 tane ram, 3 tane harddisk, 1 tane dvd-writer, 3 tane kasa fanı. Bir de sanırım 4850 tek 6 pin 4870 ise çift 6 pin güç girişli. Benim psu'mda 6 pin çıkış yok, normal 4 pinli çıkışları 6 pine çevirebilir miyim? Sağlıklı olur mu? Teşekkürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 http://extreme.outervision.com/PSUEngine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 yeter yetmesine de. 6 pine nasil cevireceksin o problem. ya da okut ikinci elde 100 liraya, 200 e falan kalite 650-700 luk psu lar war. Mesela bende 4x6pin ciki$ var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DePeCHe Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 @Brigand Psu yeterli , bu parça işine yarayabilir . http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=ACR-CB0397 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 4-6 pin için aparat gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 moriQ said: 4-6 pin için aparat gelecektir. Gelecektir derken 4850'nin içinde mi geliyor? Gangren said: http://extreme.outervision.com/PSUEngine O siteleri bende biliyorum Gangren teşekkür ederim ama daha 2 hafta önce çıkan kart ve daha çıkmamış bir kart için test sonuçları yok :). Yani 4850 ve 4870 daha bulunmuyor o testlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 110 w 4850 160 w 4870 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 donanımhaber forumlarında bi elektronikçi PSU muhabbetinin tamamen kolpa oldugunu, sisteminin donanımlarının wattlarını elektronik aletle ölçtüğünü 300watt fsp psu ile quad sistemi sorunsuz calıstırdıgını söylemişti. max 20 ytl lik malzeme ile yapılan cafcaflı asmıs 800watt psu ları da süper bi pazarlama stratejisi ile 200dolara satıldıklarını, bunlara inanmamamızı kaliteli bir 400watt psu ile calısmayacak sistemin su anda piyasada olmadıgını falan bas bas bagırıyordu. sendeki 550w psu da zaten yeter artar kısaca cevap verirsek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Esh said: 110 w 4850 160 w 4870 3870 70w sanırım. Yani 4870 90w daha fazla. Bu durumda bana 550w yeter gibi geldi. Ekran kartımı 3870'e göre hesaplayınca %100 yükte 404w olarak sonuç aldım. 4870'te 90w daha fazla olacak ve 500w'a ulaşacağım. 50w filan da fazlam oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Brigand said: moriQ said: 4-6 pin için aparat gelecektir. Gelecektir derken 4850'nin içinde mi geliyor? evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 400w lik psuyla cali$tirirsin cf kart ama omrunu kisaltirsin aletin. Herhangi bir overload durumunda kotu sonuclarla kar$ila$abilirsin. ben 750w aldim %40 ini kullansa bile sessiz cali$masinin yaninda isinmamasi da jaba'si. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 zati hd4850içeren sistemin çektiği şudurkaynakhttp://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-4870,1964-15.html ancak 500-600'lük iyi ve kaliteli bir güç kaynağı dertten kurtaracaktır. keza psu'ların en verimlileri bile max %80 verimle çalışıyorlar. yani 400w'ınız aslında max 320W'lıktır. bir de +-12v luk performansları ile birlikte türkiye'de mevcut elektrik politikasını düşündüğünüzde bir tarafımıza kaçmaması için 500W-600W'lık bir PSU (CF veya SLI düşünülmediği takdirde) oldukça güzel güzel çalışacaktır (ne biliyim FSP 600W falan oldukça güzel iş görecektir) bu arada iki kartta çok güzel.. hd4850 fiyat performans olarak çok feci olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 asil f/p bakimindan feci olan 4850cf =D imbalami$ resmen. bu arada tomshardware deki sonuclar pek inandirici gelmemi$ti bana. Harbiden elime alip voltmetreyi denemek istiyorum. bu kartlar 200er w falan cekiyorsa cok hassastirlar. elektrik kesintisi voltaj du$uklugu falan derken elimize almayalim. Hala almayan warsa , 35$ a tunçmatik ups ler sizi bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 4870, core2do E8400(3ghz) raptor HDD bir sistemde 334w çekmiş +12v da amper gücü iyi ise sorun olmaz. dasaaa efficiency hadisesi öyle değil Efficiency yani Türkçe olarak verimlilik şebekedeki AC voltajı bilgisayarın ihtiyacı olan DC voltaja cevirirken ne kadar kayıp olduğudur.Senin 400w psun varsa ve 80% efficiency ile çalışıyorsa 400w güç için şebekeden 500w elektrik çekecek demek o . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Evet yuksek verimlilik sadece elektrik faturaniza yansir. Bu arada en kral psu bile 1 yillik agir kullanimdan sonra 50-100w civari kayba ugruyor, yani 2 yil once 600w diye aldiginiz psu simdi 450w olabilir :] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Manyak ısınıyordu kart. Ati sınırı 80 yapmış hiç geçmiyor. Ama yeni rivatuner çıkana kadar fan hızını kontrol etme çaresini bulmuş guru3d dekiler. http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2751569&postcount=8 %65 yaptım fan hızını. Ses çok arttı ama sıcaklık 80 den 45 e indi. Tam yükte ne oluyor denemedim daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 referans tasarim yine berbat o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Çok yüksek sıcaklıklara dayandığı için gürültü olmasın diye %15 ya da 20 de dönüyor default. Ama kasa içini fazla ısıtıyor ondan oynamak lazım fan hızıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Lopeth said: Çok yüksek sıcaklıklara dayandığı için gürültü olmasın diye %15 ya da 20 de dönüyor default. Ama kasa içini fazla ısıtıyor ondan oynamak lazım fan hızıyla Aldım kartı bende çok güzel kart gerçekten. Fiyatına performans birincisi şu an bu kart. Masaüstüme xml dosyasının bir kısayolunu attım. Oyunlara girmeden önce %60 yapırum fan devrini. Ayrıca kendi profilime de kısayol atadım, xml dosyasını kaydettikten sonra alt+shift+o yapıyorum otomatik güncelliyor fan hızını :). Oyundan çıkınca da %45 çok sessiz ve ideal oluyor. 55 derecelerde çalışıyor kart. Yalnız evet kasayı çok ısıtıyor. e8400'ü 3.4 ghzden 3.2 ghzye almak zorunda kaldım. Bir iki kaliteli fan alıp hava sirkülasyonunu düzenlemek gerekiyor. Yalnız kafama takılan, bu kart çok ısınıyor ya, eğer fanı hızlı döndürürsek kasayı daha fazla ısıtmaz mı? Yani sonuçta ısıyı havaya dağıtacak ve hava kasanın içinde olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 henüz buna uygun bir su soğutma çıkmadı di mi? bu kartı sessiz bir şekilde soğutmak için ancak su gerekir sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Kendi referans fanlarinda hava tahliyesini kasa yanindan yaptigi ve kapak acik degilse dogru duzgun tahliye edemedigi icin isinma problemi oluyor. birde bu fanlar %15 civarlarinda calisiyorsa felaket. Su sogutma fln cok uzaklara bakmaya gerek yok, titan twin vga, coolink vga sogutuculari fln guzel fanlar ile gayet is gorur. Bu sekilde normal sicaklik degerleri 8800gt ile neredeyse ayni kaliyor. birde 4850 nin cekirdegi 4870 ile ayni oldugu icin fena bi o.c. potansiyeli soz konusu. Ati 4870 satislarini baltalamamak adina referans tasarimda 4850 yi biraz sinirlamayi secmis galiba. Ileride gelecek ozel cozumler ve bunlara yonelik artacak vga sogutucu secenekleriyle cok daha guzel bench ler isten bile degil. 4850 sahipleri vga sogutucu ariyorda 48xx serisi icin cikmadigindan ykainiyorsa 38xx cozumlerine bakabilirler. Kart tasarimlari ve cekirdek buyuklukleri ayni oldugu icin montajda problem olmayacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 @KHaRoN Hacım pati halkı olarak toplanalım bi donanım dükkanı açalım genel müdür ol sen oraya :). Gerçi başka kimseye de gerek yok tek başına yetersin heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar