Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 asinanyavuz said: @draedan inançla ilgili makale nasıl oluyor ya? ben paticiğe tapıyorum desem mesela, paticik tapılacak bir obje değildir diye makale mi çıkacak? islamı ben kendime göre yorumluyorsam, yorumlayamazsın diye makale mi çıkacak? başörtüsünün varlığı yorumuna inanıyorsa biri, inanamazsın kardeşim diye makale mi çıkacak? inanç zaten o kadar sihirli bi kelime. pozitivist olmak zorunda değil. Tamam o zaman bizim kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nde üniversitelerde ve kamu kuruluşlarında türban ve başörtüsü takılamaz gibi bi inancımız var. Biz bu inançla bu ülkeyi kurduk ve yaşıyoruz. Senin bakış açından da açıkladım meseleyi oldu mu? Kesin olmadı başka bişiler söliceksin eminim.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 burada mesele islamın bunu emredip emretmediği değil zaten, burası şeriat ülkesi değil islamın meşru gördüğü burada da meşru olacak diye bir kural yok. islam türbanı emretse de YASAK emretmese de YASAK.
draedan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 o makaleler sunu gosteriyor : turban, hicbir yeri gozukmeyecek sekilde baglanan BASORTU nun islamiyetle yakindan uzaktan alakasi yoktur, bu tamamen bir simgedir. bu yuzden gelip de onu inanc dan dolayi demenizi yalanci cikartiyor. o yuzden makaleler var diyorum.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 May Hala inancı gereği başını örterken... May Hala Peter'ı Kuran kursuna yazdırırken...
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Horizon said: Drakkahn , Ben o şu bu başınızı kapatın mı diyorum ? Ya da bale yapan küçük kızların kıyafetlerini açık bulan ben miyim ? . Attığın mesaj ne alaka ? Başından beri ne konuşuyoruz farkında değilsin heralde. Yasak olup olmadığı uygulamanın doğru olup olmadığı hakkında konuşuyoruz. DÜşüncelerin nekadar dar ve dik bir yol üzerinde ilerlediği şu mesajından belli. Ben ne diyorum sen benim önüme ne diyorsun. Bir soru sordun cevapladım , senin evet diyemeyeceğin bir soruyo ben evet diyebiliyorum diye yaptığın saptırmaya bak. Komik olma. Sen değilsin de kimin fikirlerini savunuyorsun burada? Savunduğun AKP'nin adamları yapmıyor mu bu söylediklerimi? Sen onları savunmuyor musun? Sen ne savunuyosun ne anlatıyosun? Rüzgarın estiği yönde dönüp dönüp duruyorsun. Erkek ol da savunduğun şeyleri her 15 günde bir resetleme. Şikayetini geri alan cumhurbaşkanınız gibi sende aynı rotadasın. Dengir mir mehmet gibi dün yargı bağımsızlığını kaybetmştir 10 gün sora yargının bağımsızlığına karışmayın gibisin. Saptırdığım bir konu yok. En başta söylediklerimi hala söylüyorum ama bakıyorum sen savunduğun şeyleri kaybediyorsun yavaş yavaş.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 -007- şahsıma laf etmekten vazgeçer misin lütfen? Ben tartışırken teorik tartışma özen gösteriyorum, kendi inançlarımla veya duygularımla hareket etseydim, emin ol daha hırslı davranırdım. Ona bakarsan İslam'da bir çok itikadi mezhep var. Her biri kendi doğru olduğunu öne sürüyor. Yanlış yorum kararını verebilmek çok zor, bir inançta. Yineliyorum ne sihirli bir kelime şu inanç.
draedan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 mahmut tuncer said: burada mesele islamın bunu emredip emretmediği değil zaten, burası şeriat ülkesi değil islamın meşru gördüğü burada da meşru olacak diye bir kural yok. islam türbanı emretse de YASAK emretmese de YASAK. evet, burada basortu ile turban ile memur olamazsiniz, okullarda okuyamazsiniz. Ulkemizin kurallari budur, boyle kalacaktir, her jenerasyonumuz sonuna kadar savunacaktir bunu.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Drakkahn , soru soruyorsun cevap geliyor , konuyu başka yere taşıyorsun. Ben burda konu altında mesajlarımda AKP ile ilgili birşey söyledim mi ? Sen benimle konuşuyorsun buraya yazan benim ve yazdıklarım benim düşüncelerim. Konuyu çarpıtmadan devam edeceksen et , yoksa boşuna polemik yapma.
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 bu kadar çok bacaklı ve kompleks bir konuyu "çıkartıp atacaksın ulan" diyerek de "inancımdır ille de takacam" diyerek de çözmek imkansız. önce bi konunun etrafından çekilip konunun hava almasını sağlamak lazım ki boğulmasın (açılın ben doktorum karelerindeki görsellikte düşünün pls). ama işte bu hiçbir zaman olmayacak gibi geliyor bana ne zaman konuyla ilgili bir tartışmaya denk gelsem. inanç deyip kestirip atanlar bunun dışarıdan kararlı bir inatlaşma gibi göründüğünü fark etmedikçe, çıkar ulan diyenler bunun bir kısım (az ya da çok) kızlar için evden çıkmanın tek çaresi olduğunu bilmedikçe çözülmez bu konu. iki taraf da iyi niyetli değil, yapıcı değil. biri kendini baskı altında hissediyor, nefret dolu, inandım inat, kıçım iki kanat aynı boktan beze tutunuyor. diğer kendini tehdit altında hissediyor, gücü/hakimiyeti/baskın kültürü sevmediği tiplere kaptırdığı için hırs dolu, lafta bütün özgürlüklere var ama türbana yok, carcar bağrınıyor. ben sizden yasakların geçmediği/sallanmadığı üniversitelerin olmasına sevinmenizi beklerdim mesela, ama herhalde o aşamaları çoktan geçtik, başka bi aşamalara geldik.. UÇAN SPAGETTİ CANAVARI SONUMUZU HAYIR ETSİN!!
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 ben de bi yazı vermek istiyorum. yoksa başa çıkılmıyor. abi yorum farkı denen olguyu anlayınca çözülecek bu tartışma da ben buna inanıyorum. farklı görüşleri okumak lazım. bir de son kez rica edeceğim, burda tartışıyoruz, atışmıyoruz.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 asinanyavuz said: -007- şahsıma laf etmekten vazgeçer misin lütfen? Ben tartışırken teorik tartışma özen gösteriyorum, kendi inançlarımla veya duygularımla hareket etseydim, emin ol daha hırslı davranırdım. Ona bakarsan İslam'da bir çok itikadi mezhep var. Her biri kendi doğru olduğunu öne sürüyor. Yanlış yorum kararını verebilmek çok zor, bir inançta. Yineliyorum ne sihirli bir kelime şu inanç. Yanlış anlama ben seni tanımam, dolayısıyla "siz" derken sen sadece bir sembolsün ben kitlelere laf ediyorum. Bana ters gelen şu: İslam'ın en büyük mucizesi olan Kuran başından beri aynı ve sabitken neden dinen farklı anlayışlar olabiliyor? Bu da birilerinin sabit bir şeyi yanlış anladığının göstergesi. Sabit bir kitabın birbirinden alakasız anlamları olması mantıksız.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Horizon said: Drakkahn , soru soruyorsun cevap geliyor , konuyu başka yere taşıyorsun. Ben burda konu altında mesajlarımda AKP ile ilgili birşey söyledim mi ? Sen benimle konuşuyorsun buraya yazan benim ve yazdıklarım benim düşüncelerim. Konuyu çarpıtmadan devam edeceksen et , yoksa boşuna polemik yapma. Baydım senden be vallaha baydım ve bezdim. Ne laf bezirganıymışsın. Anlayamıyorsun, anlatmaya çalışıyorum, idrak edemiyorsun. Madde dedin verdik, inkılap dedin söyledik, kural dedin yazdık, türban dedik açıkladık. Daha ne be kardeşim. Ben mi saptırıyorum konuyu şimdi? AKP ile ilgili bir şey söylemene gerek yok ki, yaladığın tüm mesajlar paticik forumlarında, kimin ne olduğunu anlıyoruz az çok Allah'a şükür. Çıplaklık bir inanç olamaz mı? Çıplak yaşamak bir insanın dini olamaz mı? Viktor'un 0.5 saniye tezini ispatladım, uydurdum sana bir inanç, özgürlüğünü nasıl karşılarsın diye soruyorum b saptırmak mı? 7 yaşındaki kızları sahneden indiren, ülkesini avurpaya şikayet eden zihniyetin (karım başörtüsüyle okula giremiyor hakim bey, ben cumhurbaşkanı oldum dilekçemi geri aldım hakim bey... Müslümanlığımızı yeteri kadar yaşayamıyoruz efendim, aa dış işleri bakanıymışım ben ya ne zaan oldum?)yağcılarısınız, saptıran kim konuyu babacan :D?
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Ben sana güzel bi texti yazdım zaten geçen sayfalarda , istersen onları döngü yapalım oku dur sen. O da cevap bu da cevap ne cevaplar vermişsin vay vayy. Sen çıplak gezmeye saygı duyarmısın diyorsun ben de cevabını vermişim. Konu saptırmak işin olmuş. Uğraşamıcam seninle , saptırma ve polemik üzerine kurulu mesajlar atmaktan başka birşey yapmıyorsun. Hadi sana güzel saptırmalar. İlk mesajımdaki wall of text te sana armağan. Oku dur.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Arkadaşlar, yoğun araştırmalarımız sonucu standart bir liboşun resmini ele geçirdik. İşte o liboşun bizden saklanan resmi Hangi liboş olduğunu söylemem, siz bulun.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Horizon said: Ben sana güzel bi texti yazdım zaten geçen sayfalarda , istersen onları döngü yapalım oku dur sen. O da cevap bu da cevap ne cevaplar vermişsin vay vayy. Sen çıplak gezmeye saygı duyarmısın diyorsun ben de cevabını vermişim. Konu saptırmak işin olmuş. Uğraşamıcam seninle , saptırma ve polemik üzerine kurulu mesajlar atmaktan başka birşey yapmıyorsun. Hadi sana güzel saptırmalar. İlk mesajımdaki wall of text te sana armağan. Oku dur. Anlayamadığın konuları kendi kafana göre yorumlayıp böyle yaşıyorsun demekki. Açıklamaları, gerçekleri kabullenemeyip kendi kafanın içinde yarattığın dünyanda böyle yaşıyorsun demekki. Normal anlayışla karşılıyorum. Senin ve senin gibilerin bitmek bilmeyen bu Türkiye'nin kanunlarını değiştirme isteğinizi çok iyi anlıyorum. 85 sene önce kestik sesinizi, yüz buldunuz, ortamı yakaladınız gene konuşur at koşturur hale geldiniz. Ama bunu 1 kere yaptık gene yaparız. Senin gibilere de meydanı boş bırakacak değiliz, hadi canım hadi gülüm, hadi bebeğim İran'a, hadi babacık hadi.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Sen bana üniversitede başını örtmenin yasaklandığı kanunu bile gösteremedin , ne kanunundan bahsediyorsun :). Senin kendi hayal dünyanda o yasaklar. Sen git çıplak gez canım , kimse sana birşey yapmaz etmez. Yasak değil zaten.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Burax said: çok aramaya gerek yok hemen 2.madde MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, ................................................. toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan , demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. 3. kere yazıyorum. Anlayabilicen mi hayal edemiyorum. Ama olsun ben yazayım genede. Anladın mı? Sanmam. Ha ama diceksin ki orada "üiversitede başı örtmek yasaktır" yazmıyor. Haklısın yazmıyor.
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Baştaki tartışmaya hitaben, Türbanlı kampüse girmiyorlar sadece, derslere'de giriyorlar. Ki santral'den bahsetmıyorum ben dolapderedeyim şu an. Dolapdere kampüsünde böyle bu. eskidende kafalarına bişey örtüyorlardıda evet ama; bombeli, bol ya da normal şapkaydı ama onlar. bi de, santral müze olarak geçtiği için normalde de oraya giriş serbest türbanla. Ders binalarına gırmek yasak sadece.
draedan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 2000-2004 arasindan bahsediyorum, oyleydi.
Arathor Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Ah Atam senin gibi cesur daragacini kurabilecek insan kalmadi Türkiyemde. Cumhuriyete, laiklige ve koydugun inklaplarin ezilmesine karsi cikabilecek gencligin kani zehirlendi Atam..
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Drakkhan ben neden senin inancini begenmedigim icin yasaklayamiyorum ?
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Giovanni said: Drakkhan ben neden senin inancini begenmedigim icin yasaklayamiyorum ? Herşeyi sil baştan yaşıcaz sanırım... İnanç yasaklaması nerede?
Öne çıkan mesajlar