strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 hali hazırda kullanmakta oldugum laptopumda yüklü rezil bi vista var tek amacımda ubuntu öğrenmek aslında ama aynı zamandada yılların alışkanlıgı windowstanda vazgeçiş olmuyor tabi normal destop pcye ubuntu kurdum ama pc kardeşimin oldugu için cok kısa sürelerde kullanabilcem o yusden laptopa vista yüklü iken ubuntu kurabilirmiyim kurabiliyosam nasıl kurarım??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 kurunca zaten dual boot oluyor direkt. ek: kurarken harddiske format atmazsan tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 yok onu demek istemedim pc acıldıgında altta windows warken aynı anda ubuntuda kullanbilmekti amacım bi kaç yerde gördüm ama sdece ss vermişlerdi herhangi bir açıklama yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 windows içinde virtual desktop programlarıyla windows altına ubuntu kurabilirsin. microsoft virtual pc, wmware gibi programlar mevcut. ama günlük kullanımda ne işine yarar orası tartışılır. güzel yanı, sistemini hiç etkilemeyecek ayrı bir bilgisayar gibi olacak. windows içinde bir pencerede ubuntu çalışacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Demek istedigin virtual machine ustune linux kurmak istiyorsun. virtual box gibi birsuru ornek var, bizzat kullanmadigim icin detayli bilgi veremiyorum. Ayni sekilde hem virtual machine ustunde linux calistirip hemde file system problemi nasil cozuluyor onu bende merak ediyorum ayrica. 4gb den buyuk dosyalari fat32 kabul etmedigi icin buyuk eziyet oluyor fat32. Ntfs icin ise ubuntu bildigim kadariyla sadece okuyup bazi durumlarda yazabiliyor. Ama ustunde nasil calisiyor bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 roket adam said: windows içinde virtual desktop programlarıyla windows altına ubuntu kurabilirsin. microsoft virtual pc, wmware gibi programlar mevcut. ama günlük kullanımda ne işine yarar orası tartışılır. güzel yanı, sistemini hiç etkilemeyecek ayrı bir bilgisayar gibi olacak. windows içinde bir pencerede ubuntu çalışacak. wmware ile kurdum ancak bazı yavaşlamalar oldu yada bana oele geldi tam olarak bilmiyorum ama merakım gecti en azından teşekkürler hepinize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 evet tam hızlı çalışmaz zaten. deneme amaçlı anca. genelde programcılar kullanır bu tarz programları, farklı platformlarda yazdıkları programları denemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 soylendi mi bilmiyorum ama windows u once kur, ve harddiskin basinda yer alsin, yoksa agliyo acilmiyo kucuk cocuklar gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 windows altında açma bence hard diskinde bi 20 gb ayır orada ubuntu ile takıl zaten zaman içerisinde vazgeçeceksin vistadan eğer çok oyun oynamıyorsan ben oyun oynuyorum ama ona rağmen internet müzik download film gibi işlemlerimi ubuntuda yapıyorum , oyun oynarken geçiyorum sadece vistaya. bu arada 64 bit işlemcin varsa siteden 64 bit versiyonu çekmeyi unutma , performansı farkediyor. yükleme ekranında ubuntu cd sini takınca sana hdd nin ne kadar bölümüne kurayım diye soracaktır , daha önce denediysen zaten görmüşsündür , 2 partitionlu kullanmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum öbür türlü ne anlamı kaldıki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 ewt normal destopda denemiştim aslında cok fazla oyun oynamıyorum hatta hiç oynamıyoum denebilir bu gidişle temmelli bi geçiş yapıcam ubuntuya cunku vista cekilir bi sistem deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 uzun vade kullanacağını düşünüyorsan daha büyük bir yer ayır download yapmaya başladıkça sıkıntı çekebilirsin ama vistanın olduğu ntfs partition a da yazabiliyor ubuntu yine sıkıntı çekmeyeceksindir ama her seferinde ntfs yi mount ettirmen gerekicek çift tıklayacaksın ,bi müddetten sonra can sıkıcı hal alabilir , her seferinde öbür hdd ye çift tıklayıp mount ettirdikten sonra dosyaları oraya kaydetmeye başlamak. bu arada yerin kalmasa dahi dert etme 0 byte bile olsa aynı performansında çalışıyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Arkansis said: uzun vade kullanacağını düşünüyorsan daha büyük bir yer ayır download yapmaya başladıkça sıkıntı çekebilirsin ama vistanın olduğu ntfs partition a da yazabiliyor ubuntu yine sıkıntı çekmeyeceksindir ama her seferinde ntfs yi mount ettirmen gerekicek çift tıklayacaksın ,bi müddetten sonra can sıkıcı hal alabilir , her seferinde öbür hdd ye çift tıklayıp mount ettirdikten sonra dosyaları oraya kaydetmeye başlamak. bu arada yerin kalmasa dahi dert etme 0 byte bile olsa aynı performansında çalışıyor =) süper ben sadece 15gb lık yer ayırmıstım deneme için ama vistayı silip xp+ubuntu yaptıgımda en az 40 ayırırım oele daha iyi olur artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar