Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptop ta vista ve ubuntu aynı anda nasıl olur acaba?

strangegoodby

Öne çıkan mesajlar

hali hazırda kullanmakta oldugum laptopumda yüklü rezil bi vista var

tek amacımda ubuntu öğrenmek aslında ama aynı zamandada yılların alışkanlıgı windowstanda vazgeçiş olmuyor tabi

normal destop pcye ubuntu kurdum ama pc kardeşimin oldugu için cok kısa sürelerde kullanabilcem o yusden laptopa vista yüklü iken ubuntu kurabilirmiyim kurabiliyosam nasıl kurarım???
Sosyal ağlarda paylaş

windows içinde virtual desktop programlarıyla windows altına ubuntu kurabilirsin. microsoft virtual pc, wmware gibi programlar mevcut. ama günlük kullanımda ne işine yarar orası tartışılır.

güzel yanı, sistemini hiç etkilemeyecek ayrı bir bilgisayar gibi olacak. windows içinde bir pencerede ubuntu çalışacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istedigin virtual machine ustune linux kurmak istiyorsun.

virtual box gibi birsuru ornek var, bizzat kullanmadigim icin detayli bilgi veremiyorum. Ayni sekilde hem virtual machine ustunde linux calistirip hemde file system problemi nasil cozuluyor onu bende merak ediyorum ayrica.

4gb den buyuk dosyalari fat32 kabul etmedigi icin buyuk eziyet oluyor fat32. Ntfs icin ise ubuntu bildigim kadariyla sadece okuyup bazi durumlarda yazabiliyor. Ama ustunde nasil calisiyor bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
windows içinde virtual desktop programlarıyla windows altına ubuntu kurabilirsin. microsoft virtual pc, wmware gibi programlar mevcut. ama günlük kullanımda ne işine yarar orası tartışılır.

güzel yanı, sistemini hiç etkilemeyecek ayrı bir bilgisayar gibi olacak. windows içinde bir pencerede ubuntu çalışacak.

wmware ile kurdum ancak bazı yavaşlamalar oldu yada bana oele geldi tam olarak bilmiyorum ama merakım gecti en azından teşekkürler hepinize
Sosyal ağlarda paylaş

windows altında açma bence

hard diskinde bi 20 gb ayır
orada ubuntu ile takıl
zaten zaman içerisinde vazgeçeceksin vistadan eğer çok oyun oynamıyorsan

ben oyun oynuyorum ama ona rağmen internet müzik download film gibi işlemlerimi ubuntuda yapıyorum , oyun oynarken geçiyorum sadece vistaya.

bu arada 64 bit işlemcin varsa siteden 64 bit versiyonu çekmeyi unutma , performansı farkediyor.

yükleme ekranında ubuntu cd sini takınca sana hdd nin ne kadar bölümüne kurayım diye soracaktır , daha önce denediysen zaten görmüşsündür , 2 partitionlu kullanmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum öbür türlü ne anlamı kaldıki ?
Sosyal ağlarda paylaş

uzun vade kullanacağını düşünüyorsan daha büyük bir yer ayır
download yapmaya başladıkça sıkıntı çekebilirsin

ama vistanın olduğu ntfs partition a da yazabiliyor ubuntu yine sıkıntı çekmeyeceksindir ama her seferinde ntfs yi mount ettirmen gerekicek çift tıklayacaksın ,bi müddetten sonra can sıkıcı hal alabilir , her seferinde öbür hdd ye çift tıklayıp mount ettirdikten sonra dosyaları oraya kaydetmeye başlamak.

bu arada yerin kalmasa dahi dert etme 0 byte bile olsa aynı performansında çalışıyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansis said:
uzun vade kullanacağını düşünüyorsan daha büyük bir yer ayır
download yapmaya başladıkça sıkıntı çekebilirsin

ama vistanın olduğu ntfs partition a da yazabiliyor ubuntu yine sıkıntı çekmeyeceksindir ama her seferinde ntfs yi mount ettirmen gerekicek çift tıklayacaksın ,bi müddetten sonra can sıkıcı hal alabilir , her seferinde öbür hdd ye çift tıklayıp mount ettirdikten sonra dosyaları oraya kaydetmeye başlamak.

bu arada yerin kalmasa dahi dert etme 0 byte bile olsa aynı performansında çalışıyor =)

süper ben sadece 15gb lık yer ayırmıstım deneme için ama vistayı silip xp+ubuntu yaptıgımda en az 40 ayırırım oele daha iyi olur artık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...