Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sony laptop

KillerLord

Öne çıkan mesajlar

arkadaşla sony laptop alıcam istanbulbilişim diye bir yer var istanbulda ben ankarada olduğum için o firmayı pek bilmiyorum. Yalnız bir iki arkadaşım istanbulbilişi için laptopları çinden getirtiyorlar klavyeyi değiştiriyorlr falan dediler içime kurt düştü. Sizin o firma hakkında bildiğiniz birşeyler var mı ? Ayrıca aynı kişisel oradan sipariş verdiğimde ürünün elime geçmesi 1 hafta 10 gün diyorlar alınan siparişe göre yurt dışından getiriyorlarmış..
Sosyal ağlarda paylaş

düşündüğüm model

bu ürünü düşünüyorum özellikleri işimi görür fiyatıda iyi gibi ama tabii yorumlarınıza göre değiştirebilirim. Daha önceden bende asus m51sn vardı çok da güzeldi ama sony alıcaktım onu alırken içimde kalınca sattım laptop u :) şimdi yine bir heves bindi alayım mı almayım mı diye
Sosyal ağlarda paylaş

Sony çok pahalıdır, ama kalitede tasarımda sollar çoğunu.
Ben bir zamanlar almayı planlıyordum, bayağı araştırmıştım.
İstanbul bilişim dediğin mekan amerikadan ya da başka yerlerden sony laptop alıp burada 123 katı fiyatına satıyor. Hakkında bazı şikeyetler internette de. Refurbished malları falan getirdiklerini söylüyorlar.

Buradaki sony dist. dist.ten hiç alınmaz 231 kat çakıyorlar.

Yani türkiye de sony laptop almak mantıklı değil. He riske girerim alırım dersen İB den al. Hayvan gibi param var nereye saçacağımı bilemiyorum dersen 4 seri öncesinin laptopunu yurtdışında en yeni seriden daha pahalıya satan milli sony dist. ten al.
Sosyal ağlarda paylaş

yukarıda modelin linkini verdim fiyatı: 1.962,41 YTL özelliklerine gelince :

İŞLEMCİ: Intel Santa Rosa 800 Mhz. 2.0 Ghz. 2 MB Cache Core 2 Duo T7250 İşlemci
RAM: 4 GB DDR2 667 Mhz. (Max.4 GB) Ram
HDD: 250 GB SATA 5400 Rpm HDD
OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI: Yeni Nesil Intel X3100 Chipset Max. 358 MB Graphic Card
EKRAN INC: 14.1 Inch WXGA display (1280x800) with X-Brite™ technology

Intel Santa Rosa 800 Mhz. 2.0 Ghz. 2 MB Cache Core 2 Duo T7250 İşlemci
250 GB SATA HDD 5400 Rpm
Microsoft Windows® Vista™ Home Premium İng.

bence bu fiyat bu cihaza göre mükemmel ama tek endişem bu istanbulbilişim'in sakat olup olmadığı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sony markasını kenara koyup direkt yazdığın özelliklere göre yorumlayınca o özelliklere yaklaşık 2000 lira bence fazla. Ama işin içine sony kalitesi cartı curtu giriyor durum değişiyor.

İİ konusunda ise bir şey söyleyemeyeceğim, şikayetvar.com da da bazı şikayetler var ama adamlar ciddi satış yapıyorlar, belki sony resmi distten daha fazla satış yapıyorlar. Sanmıyorum öyle aşırı bir problem çıkacağını.

Tabii bu ürünlere sony servis sağlamıyor, bozulunca tekrar ii ye gidiyorsun oradaki serviste hallediyorlar.

Bir problem çıkacağını sanmamakla beraber emin de değilim.

Ek: Fiyat kesinlikle düşük değil. Bu yeni bir seri değil çünkü, bir eski seri. dur göstericem fiyatları.

CR32 serisi bu. Mesela Sony.de yani Sony Almanya nın sitesinde CR42 serisi var Tık. Bu model işlemci olarak bir adım ileride senin bahsettiğin modelden.

Yani alet eski aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbul bilisimden 3 sene once aldigim vaio fe serisi bilgisayar kullaniyorum.

Makineler grey market olarak giriyor turkiyeye, cogunluklada hollandadan getiriyorlar. Refurbished oldugunu hic zannetmiyorum cunku urunlerin hepsi muazzam paketlenmis oluyor. Makineler her sony de oldugu gibi enternasyonal olarak garantili, tutupda bu bilgisayariniz fransa da bozulsa dahi garanti kapsamina dahilsiniz. Fakat bu garanti turkiyede sony eurasia servisleri icin gecerli degil. Makineler o yuzden mecidiyekoydeki teknik serviste bakiliyor, cogu gayet bilgili teknisyenler ve oldukca hizli calisiyorlar. Yedek parca olarakda 2-3 sene geriye yonelik parcalari stoklarinda tutuyorlar. Ki genelde ihtiyac duyulmuyordur eminim. Bazi kronik problemi olan aletleri hic mirin kirin etmeden aynen degistirdiklerine cok kez sahit oldum, 1.5 sene sonra sirf nazimdan dvd ram calismasina ragmen yeni modeliyle degistirdiler hatta.(biraz yavas olmasindan ve dvd secmesinden sikayetciydim)

Onun disinda satislari iyi oldugu icin cok sik mal cekiyorlar, haliyle modellerde hep guncel kaliyor, dikkat etmisseniz cogu model ayni ozelliklerde gorunmesine ragmen fiyatlari farkli. Bunun sebebi urunlerin box tarihlerinin farkli olmasi ve cogu zaman IB bu urunleri o gunlerin sabit kurlarindan stok eritmek icin iskontolu satmasi. Vaio alipta empati bilisim araciligiyla bircok sorun yasayan insan ve bircok sorunlu makine gordum, bunlarin onda biri IB de yoktu.

Hayir IB den pay almiyorum, =]
birde cr serisi icin o fiyat luzumsuz hakikaten, biraz daha kurcala sitelerini. O kadar para verip class6 bi ekran kartiyla notebook alinmaz. cogu 1000euro civari 2008 vaio lara en az 8400gs takiliyor. 3100 e yazik.
Sosyal ağlarda paylaş

KillerLord said:
Yalnız bir iki arkadaşım istanbulbilişi için laptopları çinden getirtiyorlar klavyeyi değiştiriyorlr falan dediler içime kurt düştü.

bugün beni bile çin'den getirmiş olabilirler diye düşünüyorum. laptop çin'den gelmiş çok mu? kaldı ki, %99 çin'de imal edilmiştir zaten. gayet normal, çin'de üretilmemiş deseler kıllanabilirdin ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...