Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun hakkında izlenimler

Malkochoglu

Öne çıkan mesajlar

warhammerı deniyorum, şuanda söyleye bilceğim oyun pvp oyunu, pve raid item cart curt arayan wow kitlesine hitap etmeyeceğidir.

age of conana dönersen aoc tamamen kendi erken çıkışının ve yüksek sistem gereksinimlerinin kurbanı oldu.çok kişi tanıyorum gri map sorunu memory leak var gibi endenlerle oyunu oynanamaz diye bıraktı.fakat ben vista aldım kurdum vistada böyle bir sorun yaşamadım.problem oyunun vista için yapılmış olması.coğu kişi fps alamıyorum dediler ama benim sistemim iyi idi cok güzel takılmadan oynadım.çoğu kişi oyunda end game content yok dediler.yeni bir oyunda sınırsız endgame veya wow contenti bekleyemeyiz.

oyuna eleştirilerim oyun cok buglı idi, şimdi biraz oynanabilir oldu.ayrıca oyunda class dengesizlikleri hala mevcut.inanabiliyormusunuz warhammerda 1 haftadır healer oynuyorum heal yaparak ayakta kalıp pvp yapıyorum ama aoc mitra iseniz sizi hemen öldürüyorlar, kaçamıyorsunuz bile.
çoğu kişi oynamayı bilmiyorsun diyecek ama onlara mitra ile pvp serverda dolanmalarını tavsite ederim.end game contente gelince işallah ilerde eklerler.

warhammera gelirsen warhammer için şuanda kimse cüce kadar eleştiri yapamaz çünkü cüce closed betadan beri oyunu oynuyor.age of conanda closed betadaki eleştirileri okuyun oyunun ne kadar kötü olduğu yazıyordu.bunun gibi bende cüce kadar oyunu eleştirebilmem için veya herhangi birinin eleştirmesi için en az 2 3 ay geçmesi lazımdır.hatırlayın age of conanın ilk günlerinde herkes oyuna hayrandı 1 ay sonra eleştiriler başladı.

sonuç olarak warhammer için eleştiriye başlamak için erken, age of conanı oynayan hala varmı gibi laflar söyleyerek oynayan kitleyi kücük görmekte büyük kabalıktır.aoc yi pvp serverda bir sürü kişi oynuyor ve pve serverda göremeyeceğim kadar kalabalık bir kitleye sahip.
Sosyal ağlarda paylaş

apple said:
pvp patch sorası nasıl oldu oyun... yine tek komboda olum varmı ? craft itemlar ile pvp itemlar arasındaki fark nedir? biraz bilgi verirseniz sevinirim

tek komboda ölüm yok sanırım artık pvp itemların statları çok iyi ancak alması çok zor olacak gibi görünüyor. pvp patch sonrası oyun bir az heyecan geldi pvp baya gerilimli ilk komboyu koyup adamı yarıya düşürme telaşında herkes.ayrıca bir çok bug düzeltildi.para kazanmak bir az daha kolay.her şeye rağmen bear shamanlara bir nerf yok gem nerf geldi ayrıca 2 gün önce 1k vuran adamları kheste 1vs1 indirebiliyorsun artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassander said:
Warhammer için gidip gelen çok kiş oldu. Çogunlugun fikri " The Biggest fiasco i have ever seen " gibi :)

mmo dunyasinin en buyuk 2 fiyaskosu vardir, 1. vanguard , 2. aoc

bu 2 sinin fiyaskosuna yaklasmaya baska hicbir oyunun cesaret edemeyecegine eminim. Mesela TBC ciktiginda, kendilerini cokeksik gorduklerinden warhammer i 1.5 yil ertelemisler, ve bu fiyaskodan kurtulmuslar. aoc ise, bunu yeterince yapamadi.

War daki o buyuk savaslari, istedigim an istedigin yerde min 50 kisilik savaslari gordukce aoc bir adim daha uzaklasiyor benden.

ama durum o ki, pvp icin aoc a gecenler, warhammer a adim adim kayacak, sizlerde hissedersiniz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

o osuruktan grafikli oyunlar healer oynamanın ne olduğunu anlıyorsun.keshettada bir bakıver istersen kim mage veya kim healer açmış? healerlerden birtek bear shaman kalmış, gerisi sürekli ganklanıyor.her şey grafik değil.bunu öğrenin.buradaki çoğu kardeş oyunda damage dealer dps charlar açmış sonra aocnin pvpsini iyi diyor.cok güzel.adam beni 50 metre öteden 2 ok darbesi ile indiriyor ve ben kendimi healliyemiyorum bile.sonra da healer açmasaydın demek biraz kolaycılık oluyor.bu oyunda pvp var ise arkadaşım healerde bunu yapabilecek.herkes tank açmış assasin açmış ranger açmış takılıyor.iyi ya osuruktan grafikli pvpde işte bu oluyormuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Group'ta isen group'un healer'ı yatırıyorsa bu healer'ın sucu değil ki. Onu koruyamayanların sucu.

He sen dersenki ben 1v1 de niye yatiyorum komik olur.....

Herkesin bi antisi vardır ranger'lar priest,hox fln harcaya bilir ama melee lere karsı 0 lar.Veryansın etmesi gereken biri varsa bu asıl ranger'lar olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

Patchten sonra çogu şey düzeltildi. Tek atma diye bişi mümkün degil. Oyun yavaş yavaş dengeleniyor. Herkesin kişisel zevkine saygi duymak lazim. Ama kalkipda Warhammer i lütfen iyi oyunmuş gibi bu başlik altinda lanse etmeyin çünkü bana görede en büyük rezillik. 21. yüzyili geçerken bu grafikler komediden öteye gidemez. Görüntü herşey degilse, gidip Ultima oynariz en krali oradadir çünkü. bu kadar yil bekletip ortaya bu şekilde oyun çikartilirsa gayet normaldir. Warhammer da fps düşmemesi normal görüntü istenimleri çok düşük. Age of Conan ise aşiri isteklere sahip. AoC çıktıgında süpermiydi ? kesinlikle hayir. Halada yeterli degil ama gelecegi parlak. Düzeltiyorlar her patchle. Ben kalkıpta wow görüntüsünden bile nerdeyse kötü karakter modellemelerine yeni oyun diye para veremem. WoW 2 çiksin ona takilalim bari :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlık bir ara wow vs aoc olmuştu =P şimdi aoc vs warhammer olmaya başlamış, arkadaşlar her oyunun kendi artısı/eksisi vardır, size grafik olarak vasat gelen oyun başkası için eylenceli gelebilir (ben mesela aoc'den de wow dan da warhammer dan da ayrı tat alabiliyorum, hatta Ao oynadım bir kaç hafta öncesine kadar =P ), bu sebeple illa karşılaştırma yaparım grafik rezalet ise o oyun adam olmaz tarzı fikirler yerine biraz daha geniş yorumlar yaparsanız bu mesajların sonu kavgaya varmaz. =P

Bakın inatla bu başlığı kitlememişiz sayfa kaça gelmiş öldürmeyin bence =D
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrusu şu anda hem warhammer hem Age of Conan oynuyorum.. Warhammer maalesef AoCun yanında 10 yıl önceki gibi bir oyun gibi duruyor fakat hedefler AoCtaki kadar çok olmasada warhammerda gayet kapsamlı ve keyifli bir oyun. AoC yapımcıları en azından battlegroundlarda kazanan tarafa exp reward verene kadar warhammerda takılıcam..
Sosyal ağlarda paylaş

her oyuna grafik olarak bakmak yanlış belki birçok oyunda grafik var ama mmo ruhu yok zaten kaybettikleri noktada oyunlarn genelde grafiklere verdiği özeni oyun içindeki ruhu,akıcılığı,oyun atmosferini unutmakdan kaynaklanıyor.benim açımdan herşey grafik değil önce oynadığım oyunun ruhunu hissetmem gerekiyor oynadığım oyunun bana bişeyler vermesi gerekiyor grafik herşey demek değil açıkcasıki uo oynayanlar zamanında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.aoc en büyük kaybı büyük sistem gereksinimleri oldu birçok kişi daha oyuna başlayamadan bırakmak zorunda kaldı yüksek sistem gereksinimleri yüzünden ki herkezin o oyunu kaldırcak yapıda pc yapcak kadar bütçesi olmayabilr.katılıyorum şuan piyasadaki en iyi grafikli mmo oyunu age of conan ama malesef oyunda sadece grafik var diğer yukarda bahsettiğim şeylerin hiçbiri yok en azından 1.5 ay denedim bu izlenime vardım.

not:pc sistemimide yazıyım
asus p5kc board
e6750 2.66ghz core2 dua işlemci
4gb ddr2 800mhz ram
ati hd3870 ekran kartı 512mb ddr4
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mmo ruhu yok biraz havada kalmış bence.MMO ruhu nedir ?yada şöyle sorayım ,bir MMo oyunda ruh olabilmesi için neler olmalıdır?

Bunu şu açıdan soruyorum oyun sadece grafikten ibaret değil bence.Atmosferi çok güzel.Mountains da dağı tırmanıp bütün vadiyi seyrediyorum ve bu bana yetiyor yada çekişmeli geçen bir pvp nin sonuna rakibime fatality yaparak onu kesmek oldukça hoşuma gidiyor.Sesleri ve müzikleri desen tam damar.
Siege yapmadım ama yapanlar seviyor ve işin ucunda battlekeep i kaybetmekte var , bu apayrı bir motivasyon.Şimdi ilk söylediklerimi sende yapmışsındır belki ama sağlam siege savaşları yapıp yeni koyulacak 80 level dungeonları gördükten sonra ruh vs yok demek bence daha doğru olur.Çünkü her mmo oyun son levellara göre tasarlanmıştır.Asıl önemli olan son levellarda yapılan aktivitedir.Çünkü artık level ve skill kasma bitmiştir yapacak tek şey aksiyondur.

Ama şu var ki oyun çıktığında çok büyük beklentiye girdi insanlar.Gelir gelmez wow u silip atması gerektiğini düşündüler ki bu yanlış bir düşünceydi bana göre.Bazı konularda zaten çağ atlatan bir oyun.Grafikleri ,sesleri, +18 asıl önemli olan etkenler.Questler, buglar , eventler sadece zamana bağlı şeyler.Asıl bunlara bakmadan değerlendirme yapılmalı.Biraz zaman verilmeli.

Herkesin yeni bilgisayar alacak bütçesi yok bunu bende kabul ediyorum.Ama bu oyun zaten o tip şeyleri göz ardı eden , grafikse alın size grafik diyebilmek adına düşük sistemli bilgisayarları olan insanları eledi bir bakıma.Hatta +18 yapmayıp çoluk çocuğa hitaben bir oyunda yapabilirlerdi.Ama ozaman ne fatalityler olurdu ne çağdaş grafikler olurdu.Peki öyle olsaydı , diğer oyunlardan ne farkı kalırdı=?Zaten benzer şeyler her oyunda var.Aoc yi aoc yapan grafikler, ,+18 anlayışıdır.

Sonuç itibari ile ben oldukça eğleniyorum şimdilik.Oyun dahada iyiye gidecek burası garanti :) ama eleştirmek için asıl oyunm sonu aktivitelerini yapalım derim ben.

endless_night said:
her oyuna grafik olarak bakmak yanlış belki birçok oyunda grafik var ama mmo ruhu yok zaten kaybettikleri noktada oyunlarn genelde grafiklere verdiği özeni oyun içindeki ruhu,akıcılığı,oyun atmosferini unutmakdan kaynaklanıyor.benim açımdan herşey grafik değil önce oynadığım oyunun ruhunu hissetmem gerekiyor oynadığım oyunun bana bişeyler vermesi gerekiyor grafik herşey demek değil açıkcasıki uo oynayanlar zamanında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.aoc en büyük kaybı büyük sistem gereksinimleri oldu birçok kişi daha oyuna başlayamadan bırakmak zorunda kaldı yüksek sistem gereksinimleri yüzünden ki herkezin o oyunu kaldırcak yapıda pc yapcak kadar bütçesi olmayabilr.katılıyorum şuan piyasadaki en iyi grafikli mmo oyunu age of conan ama malesef oyunda sadece grafik var diğer yukarda bahsettiğim şeylerin hiçbiri yok en azından 1.5 ay denedim bu izlenime vardım.

not:pc sistemimide yazıyım
asus p5kc board
e6750 2.66ghz core2 dua işlemci
4gb ddr2 800mhz ram
ati hd3870 ekran kartı 512mb ddr4
Sosyal ağlarda paylaş

evet bencede pvp xp olayını acil degistirmeleri gerekiyor mesela pvp minigame de oyun kazanında xp almasını yada pvp minigame de en azından bayragı getirip sayı yaptından dolayı grubun xp alması gerekir... ve ayrıca şu günlük aynı adamı belli bi kesişten sonra 1 xp olayını kapamaları lazım yani cok sacma akılları sıra abuse olmasın diye böyle bir yöntem geliştirmişler fakat şimdide heryer fight club...insanları mini game'e veya siege battle lara yönlendirmeleri lazım oralarda pvp xp kazanma olayını bi şekilde işin icine katmaları lazım,yoksa bu şekilde pvp lvl 5i gectim lvl 3 ü bile zor görürüz, bu şekilde kimse 100 K pvp xp toplayamaz... onun dışında ben yeni gelen patchden gayet memnunum karakterim Ranger,oyundaki classlarla dengeler azda olsa kurulmuş(PS:bear shaman biraz öne cıkıyor tabi pvp de)eskiden rangerlarda pvp diye birşey yoktu coğu kişiyi uzaktan cok rahat öldürüyorduk...Birde şuna değinmek istiyorum ben şahsen oynarken geyet keyif alıyorum UO daki o ruh yok demişler..UO daki ruhdan kastınız ne ben pek anlamadım..Keyif almayı kastediyorsun sanırsam.. ben bu RUH olayınada katılmıyorum coğu kişi için UO nun bu kadar önemli olmasının sebebi ilk oynadıkları mmorpg olasından kaynaklanıyor ben UO yu oynadığım arklarımla daoc oyunadım aynı keyfi aldım şimdi AoC yi oynuyorum ve emin olun aynı keyfi alıyorum.. Grafiklerede laf atıyor coğu kişi bunuda anlamakta zorluk cekiyorum cidden AoC nin grafikleri piyasadaki coğu oyunda yok (dikkat MMORPG demiyorum) ve siz daha önceden mmorpg oynarken grafiklere bu kadar laf atmazken bu oyunda inanılmaz bir şekilde bu konuda yaygara cıkarıyorsunuz eğer imkanınız varsa high oynarsınız yoksa medium(ki madem oyun oynamayı seviyorsunuz eminim herkes nvdia ekran kartına 250 ytllik bi para ayırabilir).. Ayrıcada kimsede size illa yüksek cözünürlükte oynayın demiyor,Low oynayan arklarım var laptopları ile bağlanıyorlar oyuna ve grafikler yüzünden hicde şikayet ettiklerinide görmedim duymadım sonucta bu bir zevk meselesi insan oynarken mutlu olduğu birşeyin ne kdr kötü yanı olsada sabır gösterir özveri gösterir sabreder bekler... Sanırsam biraz uzun ve karışık konuşmuş olabilirim kusura bakmayın öyle aklımda olanları ağzıma ilk geldiği şekilde yazdım..
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
yani.. ozm makroya birakip gidelim karakterleri

valla bu senin oyun anlayışın her bulduğunuz acığı abuse ederek oyun oynuyorsanız diycek birşey yok funcom haklı belkide böyle oyuncuları durdurmak adına hatta daha katı kurallar gelmesi lazım!!!... belli bir kill den sonra 1 xp olayına en azıdan şimdilik mini gameden kaldırabilirler mini game de bi taraf güclü oldugunda ister istemez olay katliam oluyor fakat katliamda olsa oyun sonunda karakterimin aldığı toplam pvp xp 200 ü gecmior.. Birkac farklı kural ekliyerek bu 1 xp olayını düzeltebilirler..Fight Club ı engellemek içinde Guildden cıktıntan sonra tekrardan guilde girmek için en az 1 hafta beklemek ve para vermek gibi kurallar gelebilir... Dediklerime muhalefet cıkabilir fakat şunu unutmayın ben burda daha bi oyun olsun die problemleri yazıyorum,cözümleri yazıyorum... Diger oyunlardada bu tarz ladder sistemler var demiş bi arkadaş AoC fark yapmak istiyorsa diğer oyunlara benzememesi gerektiğini düşünüyorum daha mantıklı sistemler geliştirilebilir...
Sosyal ağlarda paylaş

xp olayı özellikle mini gamelerde arttırılmalı siegelerde xp nasıl bilmiyorum... ama orada da kim kazanırsa kazanana belli bir xp ödül olmalı elbette.1 adamı 10 defa kesince xp azalması gayet normal bu halde bile hale spawn camping yapılıyor bir de aynı adamdan aynı xp aldığnı düşün. ben düşünmek bile istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

hem lvl 5 olmak için yaklaşık 400K xp istiyorlar (belki daha fazla) hemde pvp xp yi tek kazanma şekli birilerini öldürmek ve ondada 5 öldürmeden sora 1 xp olıyorsn.. Herhalde funcom bunu biizm kadar düşünüyordur gelecek patchle bu durumu biraz daha düzeltirler
Sosyal ağlarda paylaş

funcom da bu durum bir az ters işliyor malasef genelde önce önemsiz hataları düzeltip sonra önemlilere geçiyorlar mesela comboların resimlerini değişiriyorlar featlere yeni isim falan takıyorlar ama bs ye bi nerf yok gemlere yeni nerf geldi zaten e pvp pacth yeni çıkı bakalım artık..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...