BoDrUmLu Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Merhaba, staj yaptığım iş yerinde qt4 ile programlama yapılıyor. Çok yaygın bişi olmadıgını takıldıgım yerlerde arama yapınca yeterli kaynak bulamadığımdan anlıyorum. Kullananlar bana guzel tutorialların oldugu bi kaynak söyleyebilir mi? Cok aradım ama pek bişi bulamadım. Yada en azından xml bi dosya nasıl okunur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 aç dedikten sonra aşağıda tüm dosyaları seç o otomatik açar sen dosyayı seçtiğinde.pro güzel programdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Bana sanki Trolltech 'in QT sinden bahsediyor gibi geldi ama ? Trolltech Tutorials QT ile etrafimda programlama ile ugrasan birilerini bulursam, belki guzel tutoriallar vardir, mutlaka yazmaya calisirim buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 qt ye nası döküman bulamadın? kendi dökümantasyonu ve tutorialı bile azman gibin. ayrıca hatırladığım kadarıyla qt gui ağırlıklı bir framework; xml parser ı içermiyor olabilir dışardan başka bi xml parser ı da projen içinde kullanabilirsin. sonuçta cpp(yani tahminim?) tiny xml, rapidxml vb. tonla parser var. sourceforge.net bu tip kütüphaneler için en güzel kaynak. rapidxml header only idi sanırım. eğer öyleyse onu projene eklemen oldukça kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Karag8z said: aç dedikten sonra aşağıda tüm dosyaları seç o otomatik açar sen dosyayı seçtiğinde.pro güzel programdır. Anlamadım ?? Rahan said: qt ye nası döküman bulamadın? kendi dökümantasyonu ve tutorialı bile azman gibin. ayrıca hatırladığım kadarıyla qt gui ağırlıklı bir framework; xml parser ı içermiyor olabilir dışardan başka bi xml parser ı da projen içinde kullanabilirsin. sonuçta cpp(yani tahminim?) tiny xml, rapidxml vb. tonla parser var. sourceforge.net bu tip kütüphaneler için en güzel kaynak. rapidxml header only idi sanırım. eğer öyleyse onu projene eklemen oldukça kolay olur. Kendi dokumantasyonu var da, internette cok bişiy yok. Atıyorum bi c++da file okuyacaksanız "read file c++" yazıosun tonla kaynak ve kod cıkıyor. Kendi dokumantasyonunda o kadar cok ornek kod yok. Ve ben şimdiye kadar xml ile hiç uğraşmadım. (anlıycanız nuub'um).Dolayısıyla ornek kod gormek istiyor bunye. Qt nin kendi parserı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 eski KDE kaynak koduna girebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 QT C++ için GUI Framework değil mi? XML okumak için neden QT kullanasın ki? Rahan'ın dediği gibi, C++ için bir çok XML kütüphanesi var. Ayrıca QT yaygın bir framework sayılır. Doku ve tutorial dışında bir çok kitap var QT hakkında http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw/103-4075022-2167016?url=search-alias%3Daps&field-keywords=qt&x=0&y=0. Madem iş yerinde QT ile iş yapılıyor, bu tip kitapların iş yerinde bulunması herkes için faydalı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Mirage said: QT C++ için GUI Framework değil mi? XML okumak için neden QT kullanasın ki? Rahan'ın dediği gibi, C++ için bir çok XML kütüphanesi var. Ayrıca QT yaygın bir framework sayılır. Doku ve tutorial dışında bir çok kitap var QT hakkında http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw/103-4075022-2167016?url=search-alias%3Daps&field-keywords=qt&x=0&y=0. Madem iş yerinde QT ile iş yapılıyor, bu tip kitapların iş yerinde bulunması herkes için faydalı olur. Evet aynen öyle GUI Framework.Xml librarysi de var. Benm yapmam gereken cok kompleks bi işlem değil zaten kısa bi xml dosyası var onu okuyup iconların pcdeki directorylerini bulmam gerekiyor. İş yerinde de kitap yok sanırım malesef.. Öyle bişi ki siteler kısıtlanmış koruma var. Internetten ebook da cekemiyorum. kaldım böle sap gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Bunun icin neden QT kullaniyorsun ki ? Hani bir UI falan olacak da orada mi listeleteceksin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Toolbara ikonları gomuyorum. Qt kullanın diyorlar. Kullandıgımız programda visiual basic with qt integration. Qt ile olusturuldu gui. Benm de ikonları toolbara gommem gerekiyor. Ikonların locationları da XML fileın içinde. Başka bi dille qt yi aynı anda kullanabiliyor muyuz ? yada c++ mı yaz diosunuz bana?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 BoDrUmLu said: Qt kullanın diyorlar. BoDrUmLu said: yada c++ mı yaz diosunuz bana?? C++ olmadan nasıl QT kullanacaksın ki zaten? QT işin GUI kısmını halletmek için bir framework. Programın işlevsel kısmı C++ ile yazılacak haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 BoDrUmLu said: Kendi dokumantasyonu var da, internette cok bişiy yok. Atıyorum bi c++da file okuyacaksanız "read file c++" yazıosun tonla kaynak ve kod cıkıyor. Kendi dokumantasyonunda o kadar cok ornek kod yok. Ve ben şimdiye kadar xml ile hiç uğraşmadım. (anlıycanız nuub'um).Dolayısıyla ornek kod gormek istiyor bunye. Qt nin kendi parserı var. eoo ama o standart kütüphane, bir de cpp de örnekleri bir java veya nebleyim c# kadar çok bulmayı bekleme çünkü çok fazla kütüphane var ortalıkta gerçekte iş gören "standart" kütüphane çok az (işte yeni yeni boost falan toparlanıyor). doxygen reference yanında tutorialımsı bir şey buluyorsan şanslı sayılabilirsin nispeten. edik; abov vb binding i de mi varmış? sample code olarak c++ kodu ara sonra ordaki calları vb de uygulamayı dene? çünkü vb de qt kullanmak nebleyim sanki biraz gereksiz gibin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 STL var mukemmel otesi kutuphane. Hayir yazan kisilerle beraber calisiyorum, Adobe nin tum kotu STL ve Adobe Standard Library ler ustune kurulu, ondan diyorum bunu. C++ cok kendine yetebilen bi dil eger dogru seyi kullanirsan. Tabi inanilmaz bi tecrube kaynagi olmasi gerekiyor etrafta. STL Tutorial and Reference Guide i oneririm Addison Wesley yayinlarinin. David Musser, Derge ve Saini yazdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 edik; geyik yapıyorum, STL in dökümantasyonlarını yutalı 2-3 sene oldu herhal. "c++ ın yetersizliği" diye bir şey yok. c++ herşeyiyle yeterli bir dil. ama sadece "dil" yanında devasa bir framework ve derleyicisiyle gelen bir ticari standart marka değil. söylemek istediğim; akademik ortamların dışında program yazarken elinin altında dynamic arrayden çok daha fazlasının olmasının gerektiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 www.sgi.com/tech/stl burda cok guzel dokumantasyonu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 hrm o yuzden buyuk sirketlerin cogu C/C++ kullaniyolar dimi? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 ah be paşa, şirketler tek bir dili kullanmaz yazdıkları bir program için hangisinin yetenekleri yeterliyse hangisi sonuca giden maliyeti, hanginin uzun vadede bakım ve geliştirme masrafı ucuza geliyorsa onu kullanır. c# java falan gerçekten tiksindiğim diller ama proje içinde gerekiyorsa şartlar onu gerektiriyorsa; kullanırsın. bu topik i şeyetmeyelim devam etmek istersen öm den tartışabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar