Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pangya (loli anime, golf, mmo, ne ararsan)


Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Bu tarz ufak, hemen oynanabilcek oyunlara meraklı olduğumdan pek beğendim oyunu. GOA, Gunbound sunucularını bakıma aldığından tanıştım bi bakıma.
Neyse, ilk defa oynayınca çok zevkli geldi. Patide bakayım dedim. Bi baktım, bu oyunla ilgili bi topik açılmamış. Ben açayım bari dedim.
Biraz önce ekşisözlüğe yazdığım yazıyı aynen atıyorum buraya da. Önce neden oraya attın, derseniz valla ben de bilmiyorum sdjfh

UZUUN

Ntreev soft adlı Koreli bir oyun firması tarafından yapılan, çoklu-oyunculu golf oyunu. Aslen bilgisayar oyunu olmasına rağmen, yapımcılarının TECMO ile beraber ürettikleri Super Swing Golf isimli sürümü ile Nintendo Wii'ye de çıkarılmıştır. Oyun Amerika'da albatross18 ismiyle bilinmekte ve OGplanet tarafından sağlanan sunucular üzerinden oynanmaktadır. Oyunun Avrupa sunucusu ise GOA'dır (kayıt kısmında Türkiye olmasa da).
Oyunda 7 karakter bulunur: Junior, Anna, Roger, Cecilia, Max, Kooh ve sezon 2 ile oyuna eklenen Alene. Oyunun Amerika sürümü olan albatross18'de 3. sezona geçildiğinden, bu sürümde Kaz isimli yeni bir karakter daha bulunmaktadır.
Oyuna, sunucuya kayıt olurken girilen cinsiyet bilgisine göre standart bir karakter ile başlanır: Junior* veya Anna*. Aynı cinsiyetteki diğer karakterler, oyun içinde kazanılan para birimi ile (pang), oyun içindeki mağazadan satın alınabilir.

Atış yapılırken önce topa verilecek kuvvet belirlenir ve ardından isabeti ayarlanır. İstenilirse, sopayla topun neresine vurulacağı da belirlenebilir. Topun hareketini ise, kullanılan sopa, topun atıldığı yön, topa vurulan yer, topun vurulurken bulunduğu alan, topa verilen kuvvet, esen rüzgarın kuvveti ve yönü ile, isabet oranı belirler.
Her haritada belirli sayıda atış sayısı sınırı belirlenmiştir (par). par, opun deliğe sokulabilmesi için atılması gereken ideal atış sayısıdır. Parın altında atış sayısı yaparak topu deliğe sokan oyuncu, (-) puan alırken, par kadar atış yapan oyuncu 0 puan alır. Pardan fazla sayıda atış yapan oyuncular ise (+) puan alır. Puanı en düşük olan oyuncu oyunu kazanır. Örneğin, parın 5 olarak belirlendiği bir haritada, topu deliğe 4 atışta sokan oyuncu birdie yapmış sayılır ve ekstra pang ile -1 puan alır. Topu deliğe 5 atışta sokan oyuncu par yapmış olur ve az miktarda pang kazansa da 0 puan alır. Topu 5'ten daha fazla sayıda atışla deliğe sokan oyuncu ise fazladan yaptığı atış sayısıyla doğru orantılı olarak pang kaybeder ve (+) puan alır.
Her karakterin 5 adet özelliği bulunur: power, control, accuracy, spin ve curve. Satın alınan veya kullanılan eşyalar sayesinde bu özellikler kalıcı olarak veya bir süreliğine artırılabilir. Bu özelliklerin yarattığı etkiler, isimlerinden anlaşılabilir.

Oyun genel anlamda üç modda oynanmaktadır: karşılıklı, turnuva ve aile.
Aile modunda, oyun yine internet üzerinden oynanmakta, fakat aynı bilgisayar üzerinden birden fazla oyuncunun oynamasına imkan tanınmaktadır. Bu mod, hot-seat ile aynı yapıdadır.
Turnuva modunda birçok oyuncu aynı oyuna girip, verilen zaman limiti içinde en yüksek puanı almaya çalışır. Oyuncular atış yapabilmek için başka oyuncuların atış yapmasını beklemezler fakat bir oyuncunun attığı topun nerede olduğu diğer oyuncular tarafından görülebilir. En çok puan alan oyuncu büyük miktarda pang kazanır.
Karşılıklı mod ise ikiye bölünmüştür, stroke ve match. Stroke modunda birden fazla oyuncu aynı oyun içinde sırayla atış yaparlar. Standart oyun kazanma kuralları geçerlidir. En düşük puanı olan oyuncu kazanır. Match modunda ise oyuncular karşılıklı iki gruba ayrılırlar.
Oyuncu, oynadıkça pang ve experience kazanır. Experience kazandıkça karakteri level atlar. seviye atlamanın yararı, seviye sınırı bulunan eşyaları kullanabilmektir. karakter seviyeleri, hepsi F'den A'ya (A en yüksek) bölmelendirilmiş 6 adettir: rookie, beginner, junior, senior, amateur, semi pro, pro ve national pro.

Oyun içindeki mağazadan alışveriş yaparak özel sopa setleri, kıyafetler, aksesuarlar ve birtakım görsel özellikler alınabilmektedir. Eşyaların bazıları sadece görsel anlam taşımakta, geri kalanı ise karakterin özelliklerini artırmaktadır. Satın alınan bu eşyaların bir kısmı pang denilen oyun içi para birimi ile alınabilirken, bir kısmı ise yalnızca cookie denilen gerçek para birimi ile satın alınabilir.
Oyunun grafikleri, üç boyutlu anime tarzındadır. Karakterler loli tarzında çizilmiş, mekanlar gerçeğe yakın tasarlanmıştır. Çizimler anime tarzı olunca, göz kamaştıran, abartılı görüntü efektleri, minicik etekler, garip saç stilleri ve havada uçarken arkasında iz bırakıp yere düşünce patlama yaratan top efektleri de kaçınılmazdır.

Can sıkıntısından patlandığı bir esnada yarım saat, bir saat oynanıp çıkılabilecek, güzel, zevkli bir oyundur. Tek başına oynamaktansa internet üzerinden oyun oynamayı tercih edenler, Japon animelerine meraklı olan oyunseverler veya iki konsepte de yabancı olsa da farklı bir şeyler arayanlar için biçilmiş kaftandır.
Anasayfa: http://www.pangya.com/english/
Anasayfa (Korece): http://www.pangya.com/
GOA sunucuları: http://www.goa.com/#/pangyahome/
Pangya Amerika (albatross18): http://a18.ogplanet.com/



Not: Oyun tam MMO olmadıı için MMO bölümüne değil de buraya atmayı uygun gördüm. Gerekirse oraya taşınabilir. Gerçi oyunla ilgili yazılan 3 yazı da orda ama neyse :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...