Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Hazır konu açıkken ben de sorayım madem (biraz acil yalnız :)) Kablosuz kablo modem almak istiyorum, elimdeki modem aşırı eski, router'ı falan yok. Modem internete bağlıyken modemin bilgi sayfasına girilmiyo. Port yönlendirme zaten yok, çünkü modemin ayarlarını deiştiremiyosun. Şöyle adam gibi bi kablo modem lazım. 2-3 tane normal lan portu olsun, bağlantıyı wireless dağıtabilsin, bi de 54mbps olmasın, daha hızlı olsun. Var mıdır böyle bi şey? Edit: Aslında oha, çok şey istiyomuşum. 802.11n olmasa da, 802.11g olsa hakikaten çok farkeder mi? Yani dosya falan atmak istediğimde cidden sürünür müyüm 54mbps ile? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Genelde kablo modem secenekleri baya bi kesat oldugu icin hem wireless hemde 4x ethernet portlu olan modeller bulmak oldukca problem olabilir. En kotu ihtimalle orta kalite bi modem alip yanina wireless router alip hem coklu ethernet hemde wireless problemini kendi bahsettigin cihazin fiyatina halledebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Evet öyle olacak gibi. Peki, orta seviyeli bi kablo modem ve 802.11n router tavsiyelerinizi alsam? :) D-Link DIR655 denmiş ama bulabilir miyim acaba, ya da bulsam da 200$ falan patlamasın başıma? Hani en kötü ihtimalle, 54mbps'ye tamam desem de Linksys'nin WRT54GC modelinden alsam nası olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Kojiroh said: 802.11n olmasa da, 802.11g olsa hakikaten çok farkeder mi? Yani dosya falan atmak istediğimde cidden sürünür müyüm 54mbps ile? Simdi oncelikle a/b/g/n de protokoller sirasiyla, 5/2.4/2.4/5ghz 5ghz lerin avantajlari yok degil fakat baglanacagin bilgisayar desteklemiyorsa -saniyorum bunlari istedgiine gore notebook ile baglanicaksin, gereksiz pahali protokoller. Usb wifi adaptorlerin neredeyse hicbiri a ve n desteklemiyor. Destekleyenlerinde fiyatlari oldukca ucuk. Ayni sekilde bu protokole sahip modem bulmakda problem(duzelteyim ucuz bulmak). 2.4ghz acisindan bi cehennemde yasamiyorsan 5ghz de oyle uber super bi fark goremiyorum ben. Ha odanda 2 tane mikrodalga firin, 5 tane bluetooth kulaklik, 3-4tane gsm hat, 2-3 tane adhoc wifi baglanti, wireless mouse fln varsa o zmn 5ghzden baska care yok derim ama performans ve guvenlik olarak bi ev kullanicisina cok da farkli bi sey sunmuyor. 54mbit ustu modemi ayni zamanda diger bilgisayarlar arasinda dhcp lan kurmak icin dusunmuyorsan gereksiz goruyorum. 54mbitlik baglanti ztn su anda turkiyede yok. o acidan olmazsa olmaz bi faktor degil. Dosya atmaktan kastin lan icerisindeki diger bilgisayarlara modem ustundeki serverdan atmaksa , evet surunursun. Model olarak bi tavsiye veremiyorum. ben kendim dlink kullaniyorum ve acikcasi oldukca memnunum, linksys de bi okadar iyidir. O spesifik modeli bulabilecegini sanmiyorum ama dlink tarafinda baya bi alternatifi var kisa bi sure once baya bi zenginlesti alternatifler. Ben olsam hangisi ucuzsa onu alirdim, ki muhtemelen linksys yine oldukca phalidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Çok teşekkür ederim valla çok iyi oldu. 54mbps daha mantıklı gibi, daha hızlısı aşırı pahalı olabiliyo. Dosya atacağım zaman da gider direkt atarım madem. O dediğim modelden arkadaşa almıştık zamanında, kdv dahil 165ytl'ye gelmişti. Eğer daha ucuz bulabilirsem ve aralarında pek fark yoksa daha normal fiyatlı bi router alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Bir kaç şeyi açıklığa kavuşturalım. 54mbit dediğimiz 802.11g protokolu teorik olarak 54mbit max rate ulaşabilmektedir. Buradaki 2 önemli etken mesafe ve paketleri işleyecek işlemcinin gücüdür. Standart indoor ürünlerde max date rate 20mbps (eğer dersenizki bağlanınca aşağıda 54mbit yazıyor diye test ediniz)geçmez. Mesafe uzarsa veya yayın yapılan yerde yakın frekansta çalışan cihazların harmonikleriyle enterferans oluştursa rate ler dahada düşecektir. FCC'den dolayı indoor ürünlerin çıkış gücü 10-100mwattt ile sınırlandırışmıştır. Ev içerisinde 11g için kullanılabilecek en iyi ürün ufak birkaç modifikasyon yapılarak modlanmış dlink2100ap dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar