Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OKul vs Aile

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

- o derse ne kadar çalışsam da
sınav anında sıkıldıgım zaman ilk 10 dk içinde
sınavı terkedebilme potansiyeline
sahip bir bünyem var

- beyin olarak bütün yıl/dönem boyunca kendimi derslerden soyutlanmış, uzaklaşmış hissedersem -son hafta ne kadar çalışmış olsam da- başarım da o oranda düşmektedir.

- derslere çok çalışmak çok katılmak vs bunlar her zaman başarının ölçütü degildir, psikolojik olarak kendimizi motive etmek herşeyden önemlidir.

- geçicem diye zorla, ıkına sıkıla bi derse çalışıyorsanız o dersten umdugunuz notu beklemeyiniz

- her bölümün kendi çapında zorlukları vardır, bunun o bölüme düşen ögrencilerin IQ seviyeleriyle de ilgisi vardır. o yüsden çare bizdedir, kendi seviyemizin altında bi sınıfta, bölümde okuyorsak işimiz görünürde daha kolay olacaktır ama laylaylom bi egitim görecegizdir

- ipleri başta sıkı tutmak gerekirki, son anda elimizden kayıvermesin...sene uzatmak, alttan ders, üstten ders almak her üniversite ögrencisinin gececegi yollardır. ki bunları yapmayana üni ögrencisi denmes, dense dense ultra inek denilir

- durumunuz ne kadar vahim de olsa kasmayın kendinizi, relax olun, elbet bi şekilde halledeceksinizdir, üstesinden geleceksinisdir

- örnek olarak ben hayatımın en b.ktan yılını okudum bu sene, ben bu kadar sefil, yerlerde notlar görmedim hayatım boyunca ):, ama üstesinden gelecegime de inanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
aileye niye soluyosun ki?
salak misin
lisede misin

bisi soleme
gectim hepsini de
alttan al gec yada uzat iste
senn tercihin

ha bu arada hem derse gidip hem son gece calisip ders verememek ayiptr be
ben ne derse gidip ne son gece calisip ders verdim

aynen böle. ama derse gidip son gece calısıp verememek ayp değildir, birincisi son gece proje yetişmez falan ikincisi sınav denilen şeyle örtüşmüyosundur.

kendi adıma sınav olayı bana coook ters, ben yanlış olur yanlış yazar ve deli gibi hata yapar bi insanım, bir konuya ne kadar hakım olsamda bilsemde, sırf yanlış okuyarak ömrümü tükettim.
Sosyal ağlarda paylaş

derslere gidiyorsun da derslere gidip dinliyor musun? bütün bir dönem derslere girip 5 ile 10 arası kelime duyup çıkabilirsin istersen.

Ayrıca sadece dersleri dinleyip konuyu kavrayabilmek için o konuda daha önce çalışmış olman lazım. Ben bir master dersinde öyle yaptım, zaten çok zor değildi ama sadece dersi dinleyip hiç not almadan AA aldım. Öte yandan aynı şeyi diferansiyelde deneyince CC aldım mesela. Dersi ilk defa görüyorsan ve ultra zeki bir insan değilsen geçmek için çözümlü soruların çözümlerine bak, iyi not almak içinse kendin otur soru çöz. Tabi sosyal bilimler için diyemem bunu, onların çalışma gereksinimi farklı olabilir heh.

Amacın sadece dersleri geçmekse kütüphanenizden ya da internetten Schaum isimli kişinin o konuda kitapları var mı diye bak genelde o amaçlı kitaplar yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Son 2-3 gün çalışma olayına katılıyorum fakat çok tempolu çalışmak gerekiyor. Bir de tabi öyle çalışılan derslerin %60-70 i falan aklından uçar bir dönemde (ama çalışarak geri hatırlayabilirsin). Daha uzun vadeli ve uzun uzun her noktasında düşünülerek çalışan derslerin ise yaklaşık %30-50si falan gider aklından, üzerinde çalışma yaptıysan %10u falan ya gider ya gitmez bi bakışta hatırlarsın olayı. (bu verileri tamamen kendi tecrübelerimden aktardım). Dolayısıyla geleceğine yönelik de düşünmen lazım, ilerde üzerinde çalışma yapmayı düşündüğün konular varsa onlara son 2-3 gün çalışmak mantıklı olmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

darkness87 said:
okul kantinine düzenli olarak gittim
derslere bazen imzaları tamamlamak için girdim
sınavlara son akşam yada kantinde 1,2saat varken biraz çalıştım
şimdi dereceye girerek mezun oldum
sınıfta çoğu kişinin gıcık olduğu biriyim bu yüzden:D

lisede alt yapım oluştuğu için olsa gerek

dostum harikasin. senden bebeklerim olsun istiyorum.

hayir
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
hiç derse gitmeden son gece çalışarak ders geçilmiyor genelde, denedim yarısından kaldım denek derslerin.
en güzeli bütün derslere gidip bütün ödevleri yapıp son 2-3 gün çalışmak. BB üzeri garanti böyle nerde okursan oku. gerizekalı olmaman kaydıyla.

hehe abicim sen itü makinada değilmiydin yahu. serpil kurt uzaylısından ders almadın mı hiç. BB üstü nedir itü makinada :)
Sosyal ağlarda paylaş

hangi hocadan alacağını bilmek lazım ;)
mesela ısı geçişini ahmet arısoy'dan alıp naparsan yap kalabiliosun da. adama 80 lik vize veriyorum 10 veriyor, sonra bi de göstermio vizeyi, öğrenci işleri de vizelerle biz ilgilenmiyoruz hocayla aranızda diyor ve patlıyor.
e bir ders 3 vize olunca, yapacak pek birşey kalmıyor geriye.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten bilmek lazım hangi hocadan almayı. bir çok derste iyi öğreten yerine iyi not veren hoca daha makbül. türkçe 1 gibi makinacılar için not yükseltme fırsatı olan dersi CC Naciden almak gibi bi hatada bulundu bi arkadaş bu sıcaklarda yaz okuluna düştü adam. türkçe bilmeyen zencisi moğolu diğer hocalardan BB BA ile geçiyo minimum bizim arkadaş 7 sayfalık sunum hazırlayıp CC almış delirdi hehe.

böyle hocalardan uzak durmak lazım cidden fakat otomasyon sağolsun havuz dersleri bela itüde.
Sosyal ağlarda paylaş

Hoca önemli faktör, biri vardır sekreterlere kontrol ettirir sınavı dolayısıyla yorum sorularında bile partial credit yoktur hocanın yazdığına %90 benzer birşey yazmasan sıfır alırsın. Diğeri vardır sınıfın çoğunun yanlış yaptığı sorunun benzerini bir hafta sonra tekrar sorup sınava onu ekler ya da ne bileyim çana CB falan verir.
Sosyal ağlarda paylaş

dersleri almadan önce abilere ablalara sorarak zemin etüdü yapmak işin %25 lik kısımını çözüyor.

iktisat dersi için birisi hiçbir derse gelmeyip son 2 gün 70-80 sayfalık hocanın notlarını ezberleyerek 100 çakarken, diğeri derslere katılıp o grafiklerin içinde kaybolup, F alabiliyor.

Tecrübe ile sabittir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
jacabo said:
valla 3 e gectim diye sevinme makine muh okuyorum 3. sinif en zoruydu bence. Gerci sansa bala mi bilemiycem akiskanlar 1 2 haric gectim , akis 1 2 yide yaz okulunda verdim temiz gectim 4 e de
kisaca 3. sinif en zoruydu =)

genellikle tüm bölümlerde 3. sınıf en baba kısım oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...