kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 İki nokta arası eşdeğer direnci hesaplayın denmiş. Nasıl bir yol izlemeli sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 sonsuz mu bu olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 BonePART said: sonsuz mu bu olay Sanırım evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 atiyorum ama sonsuzsa R olmasi lazim ilk en ust soldai direnc sabit cunku diger kollarin sonsuz paraleli oldugu icin 0 a esitlencek direnc 0 + R = R olabilir emin deilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 sonsuzsa sağa doğru akım gitmez direk ilk dirsekten aşağı kıvrılır bütün akım. toplam 2R yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Ben düşündüm ki, Burdaki B direnci sonsuz tane olacağından dolayı yaklaşık olarak A ya eşit olacaktır. O zamanda B=~A => 1/A = 1/(R+A) + 1/R diyebiliriz sanki? Ama o son denklemden A yı çıkarmak biraz sorun olacağı için daha pratik bi yöntemi olan varsa paylaşsın derim :) Ki zaten A'nın R cinsinden değerini bulduktan sonra sorun kalmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 iyide sly o sonsuz tane soldaki parael sebebiyle ikinci R yane en sol ustu asagiya baglayan R nin esdeger direnci 0 olmali bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 aynen dediin gibi diye hatırlıyorum ben khelben. oradan da cevap zaten A = (kök5-1)R/2 ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 fizban said: aynen dediin gibi diye hatırlıyorum ben khelben. oradan da cevap zaten A = (kök5-1)R/2 ediyor. Abi sonucu nerden şettirdin ya (tu) Bilgisayara mı çözdürdün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 o zaman cevap 1.61 :p bunu da 1.25 gibi bir emniyet faktörüyle çarparsak 2 elde ederiz yani ben haklıyım(oha) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 kehribar21 said: fizban said: aynen dediin gibi diye hatırlıyorum ben khelben. oradan da cevap zaten A = (kök5-1)R/2 ediyor. Abi sonucu nerden şettirdin ya (tu) Bilgisayara mı çözdürdün? oradan A yı çekince o sonuç çıkıyor ama? kök ayırma yöntemi vardı hani 1/A+B = x/A + y/B gibi bişeydi sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 sağdan sola doğru gitçez. 2R/3 2R/5 2R/7 2R/9 2R/11 ... 2R/sonsuz = 0 son kalan soldaki R + 0 = R Eşdeğer R dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 LasT_SuRviVoR said: sağdan sola doğru gitçez. 2R/3 2R/5 2R/7 2R/9 2R/11 ... 2R/sonsuz = 0 son kalan soldaki R + 0 = R Eşdeğer R dir. Senin yaklaşımın da doğru ya ama diğer yöntemle çelişmesi konusunda ne dicez? X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 ben de bir iki şey karaladım bg sırası beklerken, doğru olduğunu iddia etmiyorum : ortadaki dirençler aynı noktaya birleşmiş gibi düşünürsek (düz tel var arada sadece, o bakımdan) üçgenler serisi oluşturuyor bu devre. üçgenin üst iki kenarı seri, altındaki ile de paralel olduğunda düz bir dirence denk hale getirip devam ettirsek falan diyordum |-Z1-Z2-| |-Z3----| mesela ilk grup bu, bu grup da bir sonraki Z1 den sonraki Z2 oluyor bu durumda. 2/3 5/8 13/21 .... diye gidiyor grupların eş direnci (mi deniyordu neyse işte) , bir dizi oluşturuyorlar da bulamadım formülünü. ardından ilk dirençlere gelelim : A1-A2-| A3----| son grup da bu, bir limiti var da işte o diziyi bulabilsem onu da denerdim. neyse, K olsun bu grubun da eş direnci, R-K kalıyor elimizde , R+K neyse sonuç da o. resimli anlatım : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 1.618R sonsuz kesirli soru çözermişçesine bir yaklaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 kehribar21 said: Ben düşündüm ki, Burdaki B direnci sonsuz tane olacağından dolayı yaklaşık olarak A ya eşit olacaktır. O zamanda B=~A => 1/A = 1/(R+A) + 1/R diyebiliriz sanki? Ama o son denklemden A yı çıkarmak biraz sorun olacağı için daha pratik bi yöntemi olan varsa paylaşsın derim :) Ki zaten A'nın R cinsinden değerini bulduktan sonra sorun kalmıyor seninde dediğin gibi şimdi orada R--- | | R A | | ---- bu yolda A direnci direnç sayısı arttıkça küçüldüğünden dolayı limiti 0'a yaklaşıyor. Sonsuz dirençtede direnci 0 olup kısa devre oluyor.Tüm akım oradan akıyor işte. R+0=R eşdeğer dirençte o oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Esdeger direnc = R * [(1 + sqrt(5))/2] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 ole esdeger direnc olmaz agalar sizin o hesapladiginiz 5 dal icin sonsuz olanda sifir + r = R cikar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 sen circuit dersini verdin mi kardes :) verdigim cevap dogru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 circuit diye ders vermedim ole isler yok elektrik muhendisiyim ben bizde sonsuz devre olmaz 3 olur 5 olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 allah allah sansa bak ben de elektrik muhendisiyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 bu da cok klasik bir devre teorisi sorusudur, cevabi altin oran ciktigi icin cok bilindiktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 dışa r deyin iç tarafta r oldugndan. 2r =) sadsa salladım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 wanderer said: bu da cok klasik bir devre teorisi sorusudur, cevabi altin oran ciktigi icin cok bilindiktir. Saolasın wander (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Allah Allah bende bilgisayar mühendisiym ne olmuş =) Sonsuz direnç için mi çözüyoz 5 direnç mi karar verin yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar