strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 az önceki elektrik kesintisinin ona ermesinden sonra aklıma geldi bu laptop pillerini tam boşalmadan doldurmak yada sürekli prize takıp çıkarmak bozarmı daha doğrusu uzun ömürlü kullanım için ne yapmak gerekir?
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Evet ömürlerini kısaltır sürekli prizde durması ve uygunsuz dolumlar. EN ideal olanı boşaldıkça tekradan doldurmaktır, ama prizde çoook uzun süreler bırakmadığın sürece ara dolumlarda o kadar yıpranmaz. Tel şarjı gibi düşün sen o pili harcıyana kadar çoktan eskir model. Ama prize takıp 1 ay çıkarmıyorsan pili yer bitirsin. :) Teknik detay bilmiyorum veren arkadaş çıkıcaktır kesin.
BloodyBeast Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 elektrik çok kesilen bi yerdeysen, en ideali hep üzerinde bırakmak(60 dolarlık batarya mı 400 dolarlık işlemci mi?). yılda bi değişirsin çok problemse.
di Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Laptop'larinizin pili cikmis haldeyken prize takip kullanmayin. O piller birer sigorta gorevi goruyor resmen. Bununla birlikte sanilanin aksine bilgisayarinizi surekli prize bagli olarak kullanabilirsiniz. 2,5 sene boyunca bu sekilde kullandigim dizustu bilgisayarimin sarji hala 1,5-2 saat kadar dayanmakta. Buna karsin surekli tak cikar seklinde kullananlarin genelde 6 aydan sonra sorun yasamaya basladiklarini siklikla gordum. Ve ozellikle belirtmek istiyorum, bilgisayarinizla is yapan biriyseniz, kiymetli verileriniz varsa aman pil olmesin diye ugrasmaktansa, senede bir kere 140-150 lira feda edip yeni pil almaniz sizi bir cok dertten kurtaracaktir. sticky yapin bu mesajimi gorsun herkes : p
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 2-3 sene ne yapsam pil performansı düşcek pille çok kullanırım diyosan ilk zamanlar dikkat et daha sonra bırak içinde takılsın bişey farketmiyecek nasıl olsa ben 3 senedir bir kere çıkartmadan sürekli prizde kulanıyorum 45 dk farketti
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Admin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 2.5 sene sonra pillerin 10 dk bile gitmediğini gördüm ama laptop daha bir sorun cıkartmadı hele ki sürekli elektrik gidiyor ve voltaj değişimi oluyor ülkemizde pilsiz laptop kullanmak frensiz araba kullanmaya benzer
fede Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 3 sene önce 2 saat gidiyodu şimdi şarjı çekince 2 dakka sonra tık atıyo. sürekli şarjda. laptop pili iyi bişey değil ya.
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 teşekkürler bilgiler için ztn bende cok fasla kullnamıyorum dışarda hatta nerdeyse sürekli prizde takılı kalıo ancak eylülden itibaren dışarda kullanmaya başlıycam olmadı her yıl yeni 1 pil alırıs 400 ytllik işlemcidense
MarcOConner Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 valla ben 9 10 ay kadar pilden hiç cıkarmadan kullandım hp pavillion serisi en son 5 6 dk arası gidiyodu verdim sevise değiştirdiler. ondan sobnra lazım oldukca kullanmaya basladım su ana kadar sorun yaşamadım...
irin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 di said: Laptop'larinizin pili cikmis haldeyken prize takip kullanmayin. O piller birer sigorta gorevi goruyor resmen. sticky yapin bu mesajimi gorsun herkes : p evet mesela bunu bzizim tum yurt halkı yanlıs biliyor,piller cıkık ortada geziyor.stickyi hakketmişssin
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 peki niye şöyle bi sistem yapmıyolar?(belkide var ben bilmiom) pil ful doluyken ve laptop prize takılyken pilin üstünden elektrik akımı geçirmesin ama voltaj düşüklüğü oldumu fln pil devreye girsin.böylece pil prizdeyken eskime durumu ortadan kalkar?
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 oyle zaten sistem. Pili tabi ki eskitiyor cunku pil pasif duruyor. Lenovolar (canlarim benim) da programlar var hem linux hem windows icin, pilinizi surekli canli tutmak icin sarjdayken bile %80 e kadar pil kullanip sonra sarj eden ve bunu surekli degistiren program. Pil omrune omur katiyo valla, necromancer midir nedir.
Brook Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 fiş kullanmak pilin ömrünü azaltır ama sana tavsiyem sen yinede fişde kullan. Dynamick süper bi örenekleme yapmış :)
huun Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 1 haftadan uzun süre yoğun olarak prizde kullanacaksan pili çıkar ve kesinlikle boş bırakma pili. tam dolu olarak çıkar kenara koy ve gene haftada bir pili tam olarak şarj et.
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Voltaj değişiminden dolayı prizde bırakabilirsin fakat dedikleri gibi öle 1yıl sana 1.5 saat falan gitmez. Hangi model var bilmiyorum arkadaşta ama IBM Thinkpad Siemens/toshiba hp modellerinde pili sürekli takılı duran aletler 20 dk a kada r düştü pil performasnları gerektiğinde bir pil daha alırım diyorsan problem yok tabiki. Ama pile 150 -200 ytl yatırana kadar fişlere takılan küçük regulatorlerden al daha ucuza yaparsın o işi.
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Volfied said: oyle zaten sistem. Pili tabi ki eskitiyor cunku pil pasif duruyor. Lenovolar (canlarim benim) da programlar var hem linux hem windows icin, pilinizi surekli canli tutmak icin sarjdayken bile %80 e kadar pil kullanip sonra sarj eden ve bunu surekli degistiren program. Pil omrune omur katiyo valla, necromancer midir nedir. macbook için böyle bir programa ihtiyacım var
huun Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 bu programdan çok donanım desteği isteyen birşeye benziyor. hp'de piller üzerinde diag çalıştıran ayrı bir donanım var misal onun gibi birşey olsa gerek.
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Masticore said: Volfied said: oyle zaten sistem. Pili tabi ki eskitiyor cunku pil pasif duruyor. Lenovolar (canlarim benim) da programlar var hem linux hem windows icin, pilinizi surekli canli tutmak icin sarjdayken bile %80 e kadar pil kullanip sonra sarj eden ve bunu surekli degistiren program. Pil omrune omur katiyo valla, necromancer midir nedir. macbook için böyle bir programa ihtiyacım var bu programın adı sanı nedir ki bizde kullanalım ?
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Lenovonin kendi pil programi yapiyo bunu, ibm acpi driverlarini open source yaptigi icin :) Mac yapmaz oyle bisi, ama diagnostics tool da olmasi lazim bakiyorum... Baktim, mac de otomatikmis o olay, ama %95 de tutuyomus (yeni maclerde, 13.3" macbooklarda ve yeni silver macbook prolarda), degistirilemiyomus limit. Limitlemeleri kullaniciyi kotu bir sey tabi...
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 off hp de de software olsaydı aynı işi yapan keşke:(
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 MrLevie said: off hp de de software olsaydı aynı işi yapan keşke:( aynen benim hpnin pili bitti gitti arkadaşın siemensi var aynı sene aldık laptopları onun pil hala 1-2 saat rahat gidiyor.. >.<
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 bende datron tw7a var,devamlı olarak sarjda duruyor,alalı 1 yıl oldu ve hala pili 2 saate yakın gidiyor,sanırım akıllı pilmiymiş neymiş,üst komsumda toshıba var,oda alalı 16 ay oldu 3 ddakıka goturuyor pil.onun makıne daha kalıtelı olmasına ragmen pil sanırım sorunlu.haftada 2-3 kez tamamen boşaltmaktan baskada pille hiç ugrasmıyorum,aldıgımdan beri yerınden 1 kez cıkarmadım pili.
Lexius Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 hp 2 yıldır prizle kullanıyorum. pille kulannmaya başladğmda 4 saat gidio pili sevgiler.
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 pilsiz fişe takılı bırakacak olanlar mutlaka ups kullansınlar başka bişeye gerek yok. ben ups ile kullanıyorum abimin laptopını. hem elektrik kesilse voltaj düşse bişey olmuyor hem de doldur boşalt sistemiyle pili yemiyorum. gerçi bu msi laptopların pilleri max 1.5 saat gidiyor ya neyse.
Öne çıkan mesajlar