Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allahım kurtuluyorum artık buradannnn ŞAFAK:004

yevaud

Öne çıkan mesajlar

Ordu evleri bize amerikadan gelmis bir olay tipki benim almanyaya gittigimde orda gezdigim orduevleri gibi orduevleri butun dunyada var ve bayag luksler.

Sonra acikcasi orlarin ucuz olmasina gelince kesinlikle ozel bir para gelmiyor orduevlerine ucuz olmasi icin

kendi kendilerini donduyorlar

vergi yok iscilik yok yani hersey bedava.

Elektrik su falanda bedava degil beyler kim sacmaliyor.

Benim gozumun onunde elektrik su faturasi odedi babamlar. Belli bir butce var o harcaniyor.

Bu arada cok az ulke haric butun ulkelerde orduya buyuk paralr harcanir.
Ha sorarsaniz fazla luks oldugu dogru orda haklisiniz ozellikle general bolumlerinin boku cikmis durumda.

Belki amerikanin yeni yontemine donulebilinir orada sistem eskiden bizdeki gibi orduevleri uzerine calisiyordu. Artik hersene 5 yildizli bir otelle anlasiyorlar ve personelini bir yaz bir kis otelelre yolluyor bu daha ucuza malolmus .

Simdi ziplamayin beyler iste nasil tatil matil geyikleri
ankara s urfa ankara kayseri malatya kibris bursa istanbul buralar benim gezdigim yerlerin bir kismi yani yasadigim dunyada hic bir meslek turkiyede askerlerin cektikleri zorluklari cekmez.

Acikcasi kayseride cok cocuk bilirim babasini sadece yilda 2 veya 3 ay gormus.

Yani onune birseyler vermezseniz hic kimse bu isi yapmaz kaldiki ben bir asker cocugu olmama ragmen onume milyon kere sans cikmasina ragmen asker olmadim allah korusun yapanlarada sabir versin ole disardan bakildigi gibi orduevlerinde gecmiyor yasam.
Sosyal ağlarda paylaş

bir sonraki olay

babam annem ve birinci derece bakmakla yukumlu olduklari yararlaniyor.

Cok afedersin ama sen istanbulda sicak evinde oturuken ben kayseride malatyada ebesinin sey koyunde okullara gidiyordum azicik biraz hakkim olsun.
Ha niyemi ordaydim kayseri komanda tugayiyla ikinci ordudaydi babamlar hani su paso askerlerin guneydoguda olup yaralandigi yerler.
(Bir gun arkadasinin babasi yarisi olmadan geri donerse anlarsin neymis ordudaki dostluk arkadaslik)
Sosyal ağlarda paylaş

Son oalrak bende karisyim egitimli insanlari alip asker yapip 1 sene iskaybina ugratmaya.

Neyse 2020 ye kadar ordunun profesyonel askerlige gecme plani var bakalim.

said:
Moss, 12 February 2004 20:00 tarihinde demiş ki:
Acıkca soliim elimde olsa gitmem dunya para kazanıyolar otursunlar kendileri toplasınlar o izmaritleri nedir yani vatan hizmetimi amellik mi yok duzen varmıs yok kural ne bu kardesim bizim paramızı keyfileine gore harcıyolar ordu evlerinde yemek icmek ne kaar ucuz heralde bilmiyen yoktur nasıl oluyo peki bu maaslarından mı kesilio bu kadar cok malzeme yook sonra neymis Turk Silahlı Kuvvetlerine yardım kampanyası bırakın bu isleri gerci devletin her kademesi boyle yok DSİ kampı yok karayolları kampı bize luks seyler bunlar ama kime ne ??
Sosyal ağlarda paylaş

Gozunu seviim 2.3 milyar diyosun askari ucret ne kadar bilion mu o paraya 1 yıl gecenen insanlar tanıom yakınen...
Tamam zor meslek diyosunuz ama siz bunu meslek olarak goruyozunuz bizim icin zorunluluk ve senin para kazandıgın iste benim afadersin kopek gibi calısmam surunmem tuvelet temizlemem hayvanlar gibi bi odaya tıkısmam gecenin bi korunde kalkıp 2 saat allahın kulunun gecmedigi bi dagı beklemem ve de en onemlisi egtim denilen boktan bi olayda olup egtim zaiatı denilmem hic ama hic hosuma gitmioyor ve sen hala bu kadar seyin ustune yazabiliosun bablarını gormeyen cocuklar var.
Evet oglunu gormeyen analarda var salak bi astsubayın salak hırsı yuzunden...[signature][hline]Rahip
Sosyal ağlarda paylaş

Abi cumlemi senmi okuymuyorsun benmi

35 senelik asker 25 senelik doktor bu adam aldigi maas 2.3 milyar

izin verde askeri ucret almasin askeri ucret alan doktormu var

bu akdar okuyan insan askeri ucret icinmi calisiyor.

askeri ucret ne kadar biliyonmu sen diyon ya adam diyorum 25 senelik doktor turkiye bilmem kacincisi olup doktor olmus bundan kac sene once.

said:
Moss, 12 February 2004 21:33 tarihinde demiş ki:
Gozunu seviim 2.3 milyar diyosun askari ucret ne kadar bilion mu o paraya 1 yıl gecenen insanlar tanıom yakınen...
Tamam zor meslek diyosunuz ama siz bunu meslek olarak goruyozunuz bizim icin zorunluluk ve senin para kazandıgın iste benim afadersin kopek gibi calısmam surunmem tuvelet temizlemem hayvanlar gibi bi odaya tıkısmam gecenin bi korunde kalkıp 2 saat allahın kulunun gecmedigi bi dagı beklemem ve de en onemlisi egtim denilen boktan bi olayda olup egtim zaiatı denilmem hic ama hic hosuma gitmioyor ve sen hala bu kadar seyin ustune yazabiliosun bablarını gormeyen cocuklar var.
Evet oglunu gormeyen analarda var salak bi astsubayın salak hırsı yuzunden...
Sosyal ağlarda paylaş

Tamada skerlık vatan borcudur bu ulkede yaşıyorsan bunu yapmak zorundasın kolayı var çık kardeşim TC vatandaşlıgından askerlık yapmak ıstemıyorsan bu kadar basit bu vatanda dogup buyuyen bu mılletın evladıyız dıyebılen herkesın gorevıdır askerlık olmek te var bunda ama en onurlu meslektır orası ayrı hem soylermısın sen yapmassan ben yapmassam o yapmassa kım yapıcak bu gorevı kım koruycak bu vatanı profesyonel askerlık olayı bızde olmaz devletın o kadar maaş verıcek butcesı yok ne yazıkkı bazıları ABD ıle karıştırıyor bız Ortaasyadan gelen askerlık meslegını dunyaya en ıyı ogreten ırkız senelerce savaşarak yaşadık ve savaşarak yaşıycaz ordumuz en kotu zamanalrında bıle zafer kazandı Turk askerı öldürülemez diye kaçıyordu düşmanlar işgal ettıklerı yerden pekı nerde o ruh nerde cenge giden turk milleti nerde gencligin atalarını onurlandırabılıcegı tek meslegı yapmak ıstememesı kalp kırıyor o kadar şehıtı boşunamı verdık bu topraklar nasıl kurtuldu ve o ınsanalrın hayatını seve seve veren o ınsanların yaşasınlar guzel gunler gorsunler dıye öldükleri gençlige bak 15 ay bir borcunu odemeye korkuyor zor gelıyor bence erkek olmanın ılk şartıdır askerlık ve bunu bıle yapmaya üşenen sıkılan korkanlar var
ulkenı sevıyorsan askerlıgını yap otur sevmıyorsanda terket bu vatanı bu kadar basıt ulkuculerın dedıgı gıbı ya sev ya terket[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Viktor Duilwen-Alliance of Light-Azmonun Yeni AçıcagıUO

Sosyal ağlarda paylaş

Sarfettigin sozler hep konuyu saptırmaya yonelik...
Askerlik yapıpta iyki yaptım bidaha olsa bidaha yaparım diyen biri var mı acep??
Askerlik yapmak=Erkek olmak;bise diye miom bravo sadece...
Askerlik yapmak=Vatan borcu;evet savunmal gereken bi toprak var tabikide savunulacak ama burda sahsi zevkler devreye girerse kusura bakma arkadas bana ters..
Askerlik=Butce turkiyenin hazırda besledigi asker sayısı haddinden fazla ama %30 luk bir kısmı gerekli geri kalan kısımın aldıgı egtim komik dercede bu fazlalık askerler olmasa daha iler teknoloji silahlar alına bilir yerine kalifiye askerler olur.Askerlik neden bi meslek olmasın zorunlu askerligi 3 ay oldugunu var sayarsak orduda calısan insanlarada yaptıkları islerin karsılıgında bi maas verilirise elit asker+issizlige bi nebze cozum (ha burdan tutupta bizim askerlerimiz kazma diye bisey cıkartılmasın bastan belirtiyim)
Ya sev ya terket iste zihniyetin burda belli oldu sizin gibilerin sonları belli SUSURLUK...

Saygılarımla

[Bu mesaj Moss tarafından 13 February 2004 08:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sadece komık dıyorum yazdıkların için
eger askerlık profesyonel olursa maaşları cok yuksek nerden odenıcek kım bulucak o kadar parayı devlet *ıcındakı donu satıcak dorumda bıde askerlere paramı verıcek su anda ordu sıkıntı ıcınde yanı cok buyuk paralar akmıyor ordu su anda şirketleşmeye başladı OYAK adı altında halka acılıyor yavaş yavaş cunkı devlet para vermıyor genelkurmayda devletın kestıgı parayı OYAK ın gelırıyle temın edıyor ve OYAK iyide gidiyor şu anda onun dışında orduya verılen kaynak her sene azaltıyor 18 aylık askerlıgı 15 e ındırmelerının sebebı de o asker fazlasını terhıs etmek amacıyla ama mıllı guvenlık gorduysen lısede ve bu konularla ılgılıysen bılırsın Turkıye konumu yuzunden cok buyuk tehtıd altında bu tehtıdlerı sındırmek ıcın caydırıcı guc olarak ıyı bır ordunun bulunması lazım su anda dunyada en ıyı en dısıplınlı 2. ordu bızımkı kara kuvvetlerınde 1. denızde 2. havada ıse 3. yuz ABD den sonra en guclu orduya sahıbız nato nun omurgasını ABD ıle Trukıye olusturuyor askerı bakımdan Personelımız dunyanın dort bır yanında cesıtlı ulkelerde egıtım verıyor kuzey afrıkada 4-5 ulkede askerler yaylalar yaylalar dıye egıtım yapıyor bu kucumsenemez ve eger profesyonel ıs yaparsak askerlıgı bunların hepsını kaybederız cunkı ıs paraya donunce askerın butun dısıplını bıtıyor kı turk askerının en buyuk ozellıgı dısıplınıdır bakın yenıçerılere onlar da profesyonel askerdı bır iş olarak yapıyorlardı ve 500 sene osmanlının başına bela oldular her fırsatta kazan kaldırdılar ısyan cıkardılar maaş larına zam dan padişah degiştirmeye kadar her şeyde ısyan cıkardılar ne zaman yenıcerı ocagı kaldırılıp zorunlu askerlık sıstemıne gecıldı orduda bır rahatlama oldu osmanlıda canakkale savaşını osmanlıya kazandıran da bu ruh ve Ataturk un liderligidir eger sen paralı yaparsan adam derkı aa savaş çıktı ıyı banane fııyt tuyer su anda amerıkada yapılan sıstemı goruyoruz tum green card sahıplerı ve işsizler askere yazılıyor 15 gun egıtım dogru ırak a ve ırakta gordugunuz gıbı maymun oluyorlar hatta su anda amerıkada bıle bızım kullandıgımız sısteme geçme dusuncesı var
ortada zevk fılan yok bence senı yetıstırenler veya sartlar ıyı bır asker dusmanı yapmış unutmakı kurtuluş savaşını kazanan bır mılletten gelıyorsun boyle ıelrı gerı omrunnun bır yılını verıcegın bır goreve *ok atmak senı utandırmalı bence[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Viktor Duilwen-Alliance of Light-Azmonun Yeni AçıcagıUO

Sosyal ağlarda paylaş

Ya viktor bos konusuyorsun

bak OYAK babamlarin maasindan surekli para kesmek disinda bir halta yaramayan kurum

ordunun bankasi olmasi ne alaka ordunun yiyiecek sirketi olmasi ne alaka

oyak in orduya bir hayri yok ole dusundugun gibi bir sirket degil.

Ikincisi bir askerin maliyeti nerdeyse profesyonel bir askerin maliyetine esit bos konusma
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bir askerin maliyeti nerdeyse profosyonelden fazla. Profosyonel orduya geçilmesindeki çok büyük üç engel var

1- Şu an bile ordunun siyaset üzerindeki etkisi çok büyük. Hele birde bütün askerlerin tek mesleği askerlik olurda sürekli değişen bir kısmı olmazsa sivil asker ayrımında yaşanan sorunların çok daha fazlası yaşanır.

2- Şayet bir insanı kişiliksizleştirmek, üstleri tarafından ezilmenin çok doğal bir şey oılduğunu öğretip onu pasifize etmek istiyorsan ordudan daha güzel bir eğitim kurumu yoktur. Orduya renk renk insan girer ama 15 ay sonra bütün aşırlıkları törpülenmiş bir şekilde birbirine benzer kişiler çıkar.

3- Türkiye gibi silahlı mücadelenin hala bitmediği bir ülkede sana karşı savaşma ihtimali olanları askere alıp "bak askerler de senin onun gibi kişiler, aslında askere kurşun sıkarak kendine kurşun sıkmış olacaksın" mesajının beynine işlenmesi çok faydalı bir stratejidir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Senin beni yetistirenlere dil uzatmak gibi bi hakkın yok kulaktan dolma bilgilerle buralara yazdıgın sacma seyler insaların aklını karıstırmaktan oteye gitmioyo neden hemen orta Vatan Millet Sakarya diye bi kavaram atiyosun yazdigim seylere cevap vermek yerine degisik yonlere acıyosun kı konuyu bu is Milli Güvenlik dersinde orendiklerine benzemiyor..
Artık 19 yy da deiliz 1231536 tane piyade biseye yaramıyor Su anda kulladıgımız en iyi savas ucagı F16 artık amerika onları kullanmıo Tankalrımız surekli modernize ediliyor gemilerimiz desen oyle tamam cok askerin varsa suriye ırak iran bunlarla basa cıkarsın ki allah gostermesin savas kadar kotu bi sey yoktur bence ama bu ulkelere aly ulkere karsı ne yapacaz tabi kide burda olay donanımda bitiyor benim kastetmek istedim zaten burda yap askerligi 3 ay belirli bi zorunlu egtimi ver sonrasında kalifeye asker ve bunların kullanıcagı donanımı temin et gayet mantıklı dimi..[signature][hline]Rahip
Sosyal ağlarda paylaş

Ole kolay degil ha sunuda unutmayin isterseniz 15 milyon tane f22 niz olsun en onemli ayrinti yine asker.

Sole diyim amerika denen o hani en buyuk ulke sonunda beceremiyecegini anladi soktu askerlerini ortama yaya yaya bu olay boyle ne olursa olsun herseyi belirleyen asker.

said:
Moss, 13 February 2004 20:10 tarihinde demiş ki:
Senin beni yetistirenlere dil uzatmak gibi bi hakkın yok kulaktan dolma bilgilerle buralara yazdıgın sacma seyler insaların aklını karıstırmaktan oteye gitmioyo neden hemen orta Vatan Millet Sakarya diye bi kavaram atiyosun yazdigim seylere cevap vermek yerine degisik yonlere acıyosun kı konuyu bu is Milli Güvenlik dersinde orendiklerine benzemiyor..
Artık 19 yy da deiliz 1231536 tane piyade biseye yaramıyor Su anda kulladıgımız en iyi savas ucagı F16 artık amerika onları kullanmıo Tankalrımız surekli modernize ediliyor gemilerimiz desen oyle tamam cok askerin varsa suriye ırak iran bunlarla basa cıkarsın ki allah gostermesin savas kadar kotu bi sey yoktur bence ama bu ulkelere aly ulkere karsı ne yapacaz tabi kide burda olay donanımda bitiyor benim kastetmek istedim zaten burda yap askerligi 3 ay belirli bi zorunlu egtimi ver sonrasında kalifeye asker ve bunların kullanıcagı donanımı temin et gayet mantıklı dimi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
4 gün kalmış ehue iyi güzel :)
yanlız 4 gün sonra tr'a kar geliyor ank'de etkilenirse kötü bir gün olabilir senin için..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
ayy canım cinlerim canım...
cinci şelale hanım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...