darkness87 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 internette araştırdım biraz ama öğreticek açıklamalı bi kaynağa ulaşamadım. yardımcı olursanız sevinirm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?5,3312440,3312609#msg-3312609 adresinde de dediğim üzere Mum_Chamber said: internetin temeli html'dir. html bilmiyorsan php gurusu olmuşsun, bir işe yaramaz (amatör işlerde ve takım halinde çalışmıyorsanız). o yüzden önce html öğrenmen gerekir. http://www.w3schools.com/Html/html_intro.asp cok güzel bir kaynaktır bu konuda. burada çok güzel bir giriş yapabilirsin. (prev/next tuşlarını kullanarak tüm manual'ı okuyabilirsin) temel html bilgisi edinip tagleri açmayı kapamayı, az uz link vermeyi öğrendikten sonra html'in kardeşi css'i öğrenmen gerekir. css, html'i şekillendirme standartıdır. başlangıç aşamasında birisini içerik, diğerini tasarım olarak düşünebilirsin. yine w3schools'un sitesinden http://www.w3schools.com/css/css_intro.asp çok güzel bir başlangıç olacaktır. orada da biraz vakit geçirdikten sonra iş bu ikisini kullanarak kendin birşeyler yapmaya gelir. bu noktada yaptığın siteler tamamen statik olacaktır, öyle de olmalıdır. önce bu mantığı kavramazsan sonradan yapacağın işler lamer (gerçek anlamıyla) işi olacaktır. html ve css ile az uz birşeyler yapabilmeye başladıktan sonra bir tercih yapman gerekecek. bu statik işaretleme dillerini bir dinamik yazılım diliyle desteklemen gerekecek ki forumlar gibi, bloglar gibi dinamik siteler oluşturabilesin. bu aşamada ben php öneririm. alternatif olarak asp (asp.net), ruby, pyhton gibi diller olsa, hatta ve hatta bunlardan bazıları (kanımca) daha da gelişmiş olsalar da, php en çok kaynağa sahip olan seçenek olduğu için başlangıç aşamasında işini kolaylaştıracaktır. bunlarda ilerlemen haftada 8-10 saat çaba ve biraz merakla 4-5 ayını alacaktır. bu zamanın sonunda kendine basit bir blog yapabilmen gerekli. ondan sonra istersen dinamik web geliştirme için vazgeçilmez olan veritabanları konusuna eğilebilir, "ya bu php'den cacık olmaz, phyton öğrenicem, kullanım alanı da daha geniş olur" diyerek kafayı sıyırmayı seçebilir, "ya MVC mimarisi filan diyorlar, ben bunlara sardırıcam, teknik işlere girişcem" diyerek framework'lere bakınabilirsin. ama bu işe giriş yapmak istiyorsan _bence_ html ve css ile başlaman gerekir. ek: hiç javascript bilmeden çok başarılı siteler yapabilirsin. o işin biraz daha süsleme, şekilcilik kısmı. uzun süreli bu işe girişeceksen javascript kaçılmazdır ama _bence_ başlangıçta javascripte hiç zaman ayırma, boşuna kafanı karıştırma. ki zaten html dom'a hakim olmadan javascript'ten hayır gelmez. ek2: java ile javascript çok ayrı, isim benzerliği yanıltıcı olmasın. tabi senin ne bilip ne bilmediğini bilemiyorum. böyle işkembeden bir giriş yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 teşekkürler yeni başlıyorum daha öğrenmeye bazı forum sitelerindende indirdim bi kaç bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 html filan biliyor musun peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 cidden ya, ben de php öğrenmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Adresi veriyorum Racta, yaz. Hic acimam isleri yikarim ama bastan anlasalim : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Mum_Chamber said: html filan biliyor musun peki? evet biliyorum kursa gitmiştim şimdide web tasarım şirketine başladım.2aydırda htmlde sayfalar hazırladım kendimi geliştirmek için. ama asıl istediğim php öğrenmek dinamik sayfalar daha çok para kazandırıyo:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Valla internette dolaşan bi adamın kitabı var ondan başlayabilirsin öğrenmeye daha çok anonim diye geçiyor ama yazarı belli aslında. Ayrıca ben kaç senedir kasıyorum HTML-CSS-Javascript-PHP-MVC falan ama çok para kazanamadım hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar